Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Canon Digital IXUS 700

Interesuju me performanse ovog digitalca(u cemu je dobar, au cemu nije), konkretno kakv je kvalitet fotografija pri slabom svetlu.

Koji drugi aparati bi po kvalitetu mogli da zamene Canon Digital IXUS 700?

Takodje me interesuje sta mislite o CASIO Exilim EX-Z 750 (da li ovaj digitalac moze da parira Canon-u)?

POZZZZZ
    Zadnji uredio YooHoo : 11-08-2005 u 02:47

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ixus 700 !
    7 MP-a , 3xzoom , dobar , mali i lagan - koristi litij-ion bateriju !
    Mana pri 320-200 pri snimanju filmova sa 60 fps-a limitiran clip na 1 min ... Pri stadndardnom snimanju je sve ok (bez limita).

Casio 750 7mp-a 3xzoom , mali i lagan , Nije limitiran pri snimanju filmica . Problem je u tome sto pojma nemam ciju optiku koriste i ciji je CCD - Vjerovatno je ok ali bi ga ja radje izbjegao . Previse nepoznanica koje u stvari daju sliku !!!!

Cyber-shot P150 je u tom rangu ... o sonyu sve najbolje osim kaj im je memorija skupaaaa
    7mp , 3x zoom , mali i lagan , Limitiran pri snimanju filmova !!!!! I to na sljedeci nacin ! Potreban je MS Pro za 640x480 pri 30fps-a .

Moj redoslčjed kupnje ! Sony pa canon ... a sto se tice casia jednostavno bi mu mahna PA PA
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam meni se vise svidja Casio nego Canon ili Sony zato sto je manji, tanji, ima veci LCD, jednom reciju lepsi.Ali sve ovo nije bitno za kvalitet fotografije.

Da li je neko koristio pomenuti Casio i kakvi su utisci????

POZZZZ

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa u tome i je problem u samoj kvaliteti slike ! Canon i sony su kvalitetni a za casia ti fakat neznam . Jer kao sto sam rekao neznam niti ciji je ccd cip niti koju tj ciju optiku koriste . Sto bi znacilo Dok god negdje te podatke ne nedjes ne kupuj ljeve firme !!! Razlika u lovi je minimalna tako da je bolje kupiti nesto za sta se zna da je ok nego baciti logu u vjetar ! A sad kak koji izgleda po meni je to zadnje kaj je bitno .... ipak mislim da ces slikat sa njim a ne gledat ga !!!

Pozdrav
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam prilike na krace vrijem oprobati ovaj model od Casia (EX-Z750). Da ne ulazimo u detalje, odgovor na tvoje pitanje ,moze li parirati Canonu ili Sonyju, glasi - na zalost jos uvijek tesko.

Naime kvaliteta fotografija postignuta ovim modelom Casia ipak zaostaje za fotografijama koje sam imao prilike uslikati ili vidjeti uslikane drugim aparatima iz ultra compact klase, a nesto renomiranijih proizvodjaca. Problem jest u mracnim ili nocnim uvjetima sto je domet blica relativno mali (do 3,5 m daje zadovoljavajuce rezultate, a sve dalje je lutrija, odnosno osvjetljenje ovisi nalazite li se u eksterijeru ili interijeru, da li su zidovi svijetle ili tamne boje...). Ova mala snaga blica izrazena je kod svih ultra compact aparata, ali smatram da prema onome sto sam imao prilike vidjeti ovaj Casio tu zaostaje za prosjekom. Osim toga redovito se javlja fenomen crvenih ociju. Ali opet je situacija ista kod svih ultra compact aparata, a sve to zbog njihovih izuzetno malih dimenzija, te poradi toga smjestanja blica vrlo blizu objektiva. Boje na slikama su preizrazene i preforsirane, isto tako i kontrast. Po meni ovdje problem nije u optici (objektiv mnogih Casio aparata je Pentax - ov i upotrebljava se i u Pentax Optio seriji) vec u cipu, o kojemu je gotovo nemoguce ista doznati. Meni je mozda najveca mana bila njegovo opticko trazilo (viewfinder). Pokrivenost je uzasna. Svega oko 2/3 kadra, tako da je prakticki neupotrebljiv. Display je velik i lijep, ali kontrastom i rezolucijom zaostaje i za Canonom, a svjetlosnim godinama za Sonyjem. Kada se svemu navedenomu doda jos i poprilicna cijena...

Evo nadam se da sam bio od pomoci. Za kraj si jos uzimam za pravo da ti savjetujem jos koju sitnicu. Zasto ides na ultra compact od 7 MP? Vec sam o ovome pisao, ali evo da ti ukratko ponovim: vrlo je diskutabilno koliko je opravdano ulaganje u tako visok broj MP u ovoj klasi aparata. Postoji mnogo faktora u dobivanju kvalitetne slike, broj MP je jedan, u usporedbi sa optikom ili cipom koji obradjuje sliku, manji faktor. Kada se uzme u obzir kvaliteta optike i ostalih komponeneta koji se mogu smjestiti u ultra compact klasu, s obzirom ogranicenja u dimenzijama i masi, te mogucnost te optike da iskoristi razliku u cipu izmedju recimo 5 i 7 MP, dobijemo rezultat koji govori u prilog zanemarivih razlika. Tako da ti je moj savjet: ako se odlucujes na kupnju ultra compact aparata, kupuj nesto sa 5MP, jer je razlika u novcu koji ces platiti za 7MP - bacen novac.

I svakako pogledaj Sonyjeve modele T1 (vrlo ga je vec tesko naci, jer se radi o starijam modelu, ali postoji jos tu i tamo mogucnost da ga nadjes), zatim T3 i T33 (ovi modeli dolaze u crnoj, srebrenoj, i bijeloj boji i dobavljivi su vrlo lako). Cijenom su u rangu aparata koje spominjes. Osobno mislim da ne bi smio zanemariti ove modele, jer osobno sam vidio puno aparata, a Sonyjevu T seriju smatram vrhom ponude trenutno u ultra compact klasi!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pre svega hvala na ovako detaljnom odgovoru.
    Vec sam vidjao T3 i T33(nisam imao prilike da slikam sa njim) i moram da priznam da sam uvek smatrao da su medju onima losijeg kvaliteta.Ali posto iz ranijih postova vidim da si veliki poznavalac ove oblasti, vise verujem tvojim recima.

Sto se tice cene T33 kosta(U Svajcarskoj) -499 CHF, dok Ixus 700 kosta od 599 do 699 CHF (1 EURO=1,58 CHF).T1 nisam primeti da ga ima u prodaji mada bi mogao da se raspitam kod nekih prijatelja da li moze da se naruci.

Iskreno ja sam skoro vec odlucio za Canona i sutra idem da pogledam.

Ako te ne mrzi pogledaj sajt http://www.manor.ch/de/multimedia/bi..._ton/index.cfm (posto je to prodavnica u kojoj mi je najpovoljnije da pazarim ovakvu vrstu robe) pa mi reci na sta bi iz njihove ponude trebalo obratiti paznju.

POZZZZ

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drago mi je ako ti je post pomogao!

Sto se savjeta oko kupnje u navedenom shopu nemam ti nista revolucionarno za savjetovati. U ponudi su modeli od kojih su najbolji upravo oni o kojima smo vec postali i vodili raspravu. Dakle da ih jos jednom nabrojim redom:

1. Sony DSC T33
    2. Canon Ixus 500
    3. Canon Ixus 50
    4. Canon Ixus 700

Pogledaj si jos i Minoltu Dimage X60 ili Xt ako ima, ali ipak prednost dajem jednom od gore navedenih.

Jos uvijek stoji ono da u ovoj klasi ne kupujes aparat od 7MP jer u odnosu na one od 5MP neces primjetiti razliku. Tako da razliku u novcu bolje potrosi na memoriju ili barem cevape i pivo.

Moj favorit je jos uvijek T33, ali nemoj me krivo shvatiti, nije Canon los aparat, razlike su u sitnicama, koje prevaguju u korist Sonyja. Biti ces zadovoljan bez obzira na koji se odlucis.

Za kraj jos jedna sitnica. Evo imamo korisnika na forumu koji je nedavno kupio Sony T1, pa je napisao kvalitetnu recenziju. Pa pogledaj kako to izgleda i sto moze iz prve ruke (sve napisano vrijedi i za T33 jer su to gotovo identicni aparati). Evo ti linka:

http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10082

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ipak sam kupio Canon Ixus 700.Posao sam jutros cvrsto resen da kupim T33 ali ga nema na lageru nigde u Ciriskom kantonu.Od Sony-jevih kamera imali su u ponudi samo T7 za koji mi je prodavac objasnio da je jako dobar ali je ipak preskup.

Uz Ixus sam dobio i SD Memory 32Mb za koju cenim da je jako mala pa sam kupio i SanDusk 512MB UltraII.

Baterija za fotic se upravo puni mislim da necu moci da izdrzim da sacekam da se napuni do kraja.

POZZZ

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao YooHoo
    Ipak sam kupio Canon Ixus 700.Posao sam jutros cvrsto resen da kupim T33 ali ga nema na lageru nigde u Ciriskom kantonu.Od Sony-jevih kamera imali su u ponudi samo T7 za koji mi je prodavac objasnio da je jako dobar ali je ipak preskup.

Uz Ixus sam dobio i SD Memory 32Mb za koju cenim da je jako mala pa sam kupio i SanDusk 512MB UltraII.

Baterija za fotic se upravo puni mislim da necu moci da izdrzim da sacekam da se napuni do kraja.

POZZZ
    ! Konacno imas i taj komad tehnike! Nadam se da ce te sluziti dugo i pouzdano! Zadovoljan ces sigurno biti!

Steta sto nisu imali T33. A sto se T7 - ice tice, jednako kao i prodavac smatram, da je dobar ali podosta preskup aparat. Traba pricekati 4-6 mjeseci pa uzeti dok cijena padne malo (kome se bas svidja)!

Sto se memorije tice, takodjer dobra odluka! Mislim da ce ti 512MB dostajati za dulju autonomiju i dulja slikanja i snimanja filmica, 32 je stvarno debelo premalo!

A sto se baterije tice, niti ja nikada ne izdrzim!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. SL45 flash patch (all in one)
    By Lejzermaster in forum Siemens do X4x
    Odgovora: 390
    Posljednji post: 07-12-2005, 22:18
  2. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-07-2005, 14:24
  3. Canon A510 vs. Canon IXUS30
    By Romeo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti