Aaaaaaaaaaaaa. OMV. Neeeeeeeeee ni za živu glavu. Pa oni uvoze benzin iz Rumunjske
Koliko god naše rafinerije bileo loše ne mogu biti gore od rumunjskih. A OMV je iskoristio opću mržnju prema INI i još nas više naguzio.
U ponedjeljak ujutro opali -10, a ja sretan jer od petka imam novi novcati akumulator. I orkenem ključ, a mali vrti ko' hormoni u sedamnaestogodišnjaka. I vrti, vrti, vrti, vrti. I opet vrti, vrti, vrti, vrti... vrti, vrti... vrti... vrti, vrti, vrti... i opet... i ponovo...
Uglavnom, ćorak. Veli mi jedan čovjek "zagij ga malo više". A ja velim "jok, benzinac je". A on će na to "a jeb... te, pa benzinac MORA upalit".
A ja si mislim "da, znam i ja da mora". Pogotovo što je ovaj lani palio sa starim polukrepanim akumulatorom na -20 i to ko' urica.
I vrti, vrti, vrti....
I odustanem.
Popodne, oko 18h, uđem, primirim se (tiho-tiho) i dam kontakt. A odozada čujem - ništa. Naravno, krepala benzin-pumpa. Jer inače kod kontakta okrene dve sekunde tako da stvori pritisak u sistemu. A sad tajac.
I, naravno, šlepslužba i pravac servis (besplatno - isplati se 140kn godišnje dat HAK-u).
Svaka čast caru sa kamionom kako je u onoj uskoj ulici izmanevrirao okretanje za 180* i iskrcavanje i sve. Da ne velim da smo ga morali gurnut malo (moj tutač) do parkinga, a da se u međuvremenu ručna zaledila, tako da je vrlo glatko išlo. Jedva smo ga izgurali.
I da skratim, ujutro ja na servis, dam ključeve, velim šta je. I čekam, i čekam, i popodne zovnem pitat kako ide, a mehaničar mi veli:
- A eto, ide, ali tank je sranje
- Molim?
- Smeće.
- Kako..? Šta...? Puknuo je ili...?
- Ma ne, nego toliko vode i smeća u tanku ne znam dal' sam ikad vidio.
- Ma daj!? PA pred nepune 2 godine je isto bila AC pumpa krepala pa je tank skidan i čišćen, i filter goriva isto. Nije valjda u 2 godine tak puno...?
- Kad vam velim, gospon, leda ko u priči, smeća još više. Pumpa je bila zaleđena, cijela, led i u cijevima, u filteru benzina... sve sleđeno. A smećaaaa....
A ja sam dosad hvalio OMV, jer mi se s INOM par puta desilo da mi trokira kad tamo tankam. Kao OMV je kvalitetniji benzim. Ma je drek!
A kakav izbor imam? Nikakav. Ili se ne vozit ili plaćat vodu 8kn po litri.
I sad me ta voda koštala 2k kuna. A da je, nedajbože, crkla ne samo pumpa nego s njim i tzv, "sending unit" - samo dijelovi su preko 3200kn. Onda bih im spalio pumpu, časna riječ ako ne bih.
Samo što bih morao svoj benzin donijet, jer onaj njihov ionako ne gori - voda nije zapaljiva.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Aaaaaaaaaaaaa. OMV. Neeeeeeeeee ni za živu glavu. Pa oni uvoze benzin iz Rumunjske
Koliko god naše rafinerije bileo loše ne mogu biti gore od rumunjskih. A OMV je iskoristio opću mržnju prema INI i još nas više naguzio.
A šta ću? Velim ti, u zadnje 3 godine sam samo 4 puta tankao na Ini, i od ta 4 puta 3 puta mi je trokirao kad je bio pred rezervom. Četvrti put, ljetos na Mljetu, nije bilo negativnih posljedica...
Navodno general (Tifon) ima kvalitetan benzin, navodno najkvalitetniji u RH
To sam i ja čuo za đenerala. a barem nešto.
Tako ti je inače za svu uvoznu robu široke potrošnje. Za lijeva tržišta - lijeva roba. Tako je sa Arielom, Persilom, Pampers pelenama, Milka čokoladama.....
Je, znam to, još se davno stara bunila da je naš Ariel i onaj austrijski razlika ko nebo i zemlja. Al' k vragu, sipat vodu u benzin!
Ma ljut sam na sebe jer očekujem da nešto bude pošteno u ovoj državi...
Jesi pomislio da i majstor malo pretjeruje?
Čevap do čevapa, a gdje je ljubav...
u je..., a ja mislio OMV zakon i stalno to sipam u TDi...!?
"Podari mi Bože smirenost za stvari koje ne mogu promijeniti"Izvorno postao BlueDevil
tankam kod slovenaca(OMV) a na INI nikad više u životu pa makar ga guro do benzinske jer su mi svojim smećem napravili trošak od neke 4 tisuće kuna
sipaju govna i smeće pa ti sve živo shebu u motoru ,sve se mora čistit i zahebavat se po servsima![]()
abdbda
Moguće. Ali ne pretjeruje da ima vode i smeća, to ziher ne pretjeruje. A pošto je čišćen pred niti 2 godine, ne bi smjelo toga bit toliko unutra.Izvorno postao Orin
Uostalom, ne vidim razloga da pretjeruje tip - šta ima od toga? Ništa. Ionako pumpa ne radi i mora se mijenjat, tako da lovu dobije kako god okreneš.
Ne znam, budem danas baš pričao s njim kad odem platit, pa ću vidjet.
A njima smirenost kad ih pobijem ko mačiće? Znam, znam, ali barem mogu ljut biti...Izvorno postao Drug Mile
Sve ovisi o autu u koji se tanka, odnosno o motoru i koje norma su propisane za motor. Najviše stradavaju najnoviji motori koji ne trpe ni promil sumpora. Za starije motore nije toliki problem. Ja u Audija '94 godište mogu ulit šta god oću i nema problema. Inače za njega je propisan Normal 91.
A u nova Corsa već trokira zbog goriva.
EDIT Bd koji je motor u Wrangleru?
bd a da ipak ugradis plin
da moj frend u 1995 audia sipa loz ulje, reklo bi se najnormalnija stvar, nego, dali OMV i u sloveniji nabavlja benzin iz rumunjske?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Vjerovatno da, jer je i Slovenija "lijevo" tržište.
[QUOTE=BlueDevil]Moguće. Ali ne pretjeruje da ima vode i smeća, to ziher ne pretjeruje. A pošto je čišćen pred niti 2 godine, ne bi smjelo toga bit toliko unutra.
Uostalom, ne vidim razloga da pretjeruje tip - šta ima od toga? Ništa. Ionako pumpa ne radi i mora se mijenjat, tako da lovu dobije kako god okreneš.
Ne znam, budem danas baš pričao s njim kad odem platit, pa ću vidjet.
QUOTE]
Da, ali malo je nerealno za to sve okriviti gorivo. Radi se o tanku, hebiga, da ga natočiš samo vodom neće korodirati. Imam Daewo Matiz star 6 godina sa 200000km. Riknula pumpa prije cca 2 godine, servis krivi gorivo. Niisam mjenjao pumpu i ništa! Sve radi.
To ti je posebno kod "kvalitetnijih" tutača, nikad nije auto ili njegvi nedostaci krivi, uvijek vanjski faktor. I mi svi idemo linijom manjeg otpora, lakše okriviti gorivo nego nešt kaj smo sami izabrali i platili nekoliko tisuća jorleka.
riknula pumpa ali radi?
Ne, nego zamijenjena ali ja nisam mijenja benzinsku stanicu ili pumpu. Krivo sam to sročio moj bed..![]()
@Drug Mile: 2.5L benzinac. Troši od 89 oktana naviše, bez sumpora (zeleni)
@Orin: kakve veze ima korozija? Tank je plastični, tako da nema korozije. Čitav je (tj. ne pušta). Uvijek je zaključan, tako da ne vidim puno načina da bi voda došla u tank.
A još dodajem iskustvo jednog prijatelja koji je godinama radio na pumpi (INA) i koji mi je pričao kako se zarađuje i šta se sve radi tamo da se digne lova. Tako da znam da se voda sipa u benzin, i to namjerno. Od onog koji prevozi pa do onog koji prima na pumpi. Kondenzat postoji, i to je normalno, ali ovisi u kojoj mjeri.
Ono, ne isključujem da mehaničar priča bajke, ali zašto? Ne znamo se, tek sam jednom bio kod njega pred 4 godine, i to je sve. Mogao je lijepo reći "krepala pumpa" i mir. Al mi je baš zorno ispričao šta je sve bilo u tanku.
Ne velim ja sad da je OMV kriv ili INA ili ne znam tko. Velim samo da se toči voda u benzin, i da to nitko ne kontrolira. Dodaj tome malo "sreće" pa da tankaš baš kad je benzinska pred kraj s gorivom u svojoj cisterni (voda padne na dno) i eto ti više vode neg' benzina u tanku.
To sa vodom je već odavno folklor. Bilo bi čudno da nema vode.
@BD Misliš bezolovni zeleni. Kako bilo, i to je starija koncepcija motora i ne bi trebao biti osjetljiv na sumpor tako da nema nekog rizika od njega koliko od vode. Znači i OMV-ovci su preuzeli tradiciju![]()
Bilo je prije par mjeseci, a mozda je vec i godina prosla ..u autoblicu (ak se ne varam) istrazivanje cistoce goriva u RH...OMV,PETROL smece, dno dna..a najbolji su se pokazali Tifon i Europamil, tak da ja tocim samo tamo. A kaj se slovenskog goriva tice, iz iskustva znam da je gorivno bolje nego nase, kad natocim tamo (petrol) u prosjeku prijedjem 100-150 km vise s istom kolicinom goriva a i motor je zivlji. Za nevjernike:Ovo nisu subjektivne cinjenice vec je zbilja tako probajte pa s osvijedotocite. A inace kaj se goriva iz rumunjske tice, pa do prije koju godinu se INA hvalila kako nabavlja najjeftiniju naftu u europi, dok se nije ispostavilo da nabavljaju sibirsku naftau, koja slovi kao najlosija,dakle u pogledu cistoce i kolicine sumpora. Ne znam dal ste primjetili sad su poceli korisiti neku novu tehnologiju prerade nafte pa se na benzinskim pumpama pojavio super95 i eurodiesel bez sumpora.
A kaj se pumpe za gorivo tice, njoj ne smeta sumpor, njoj smetaju necistoce u gorivu,a iz gore navedenog slucaja i voda jer se po ovako niskim temperaturama zaledi i pocne pucati...sumpor je stetan kroz odredjeno vrijeme jer pojacano oksidiraju pojedini dijelovi motora, los utjecaj na brizgaljke, "bosch" pumpu i slicno.
P.S. moje misljenje: u Hrvatskoj je puino losiji izbor tociti na petrolu,omv-u i malih privatnika nego kod Ine...sigurno se nece svi sloziti samnom...al na srecu tu su jos i Tifon i Europamil..pa izbora ipak ima
"...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."
Netko mi je danas isto spomenuo dotično istraživanje Autoblica.
A cijena je ionako ista... tak da sad idem na Tifon probat neko vrijeme, pa šta bude. Ionako ću morat tankat i na drugima kad krenem van ZGa, jer nema svugdje Tifona.
imam ja taj autoblic negdje...
mama kako radi u sloveniji tako konstantno toci tamo benzin, na omv-u. nisam nikad primjetio nekih problema, ni prije sa benzincem ni sada sa dizelasem.
a tu u zagrebu je malo problem sta tifon i europamil nemaju pumpe nigdje u centru ili bar blizu...
Nema druge nego kod đenerala.........
Evo sad sam saznao da je ipak otišao i sending unit. Moram odnijet 3400kn.
Plus registracija, plus osiguranje...
Dođe mi da se ubijem.
U jebemti. Možda da ipak kupiš golfa dizela dvojku, tankaš ložu, staviš krunicu na retrovizor, odvrneš narodnjake.........
ja zadnjih 6 tankova na tifonu napravio i nemam primjedbi osim da je malo skuplji od ostalih
valjda i nadam se zato što je kvalitetniji!
Bookmarks