o hebote,a kako osposobit fon onda opet,hard resetom ili flashanjem firmwarea??
SimWork nedavno je izvjestio o novom virusu koji moze ozbiljno onesposobiti Symbian telefone.
Virus Gavno.a siri se datotekom patch.sis i glumi nadogradnju za Symbian OS telefone.
Novi virus onesposobi telefon zarazenom datotekom kojom srusi Symbianove interne procese.
Ta datoteka moze toliko ostetiti telefon da se njime vise ne moze telefonirati, niti cemu se ikada vise moci u potpunosti podici sustav.
Ubrzo se pojavila i druga inacica Gavnoa nazvana Gavnoa.b. Taj je virus identican je Gavnoa.a inacici, osim sto je instalacijska datoteka patch_v2.sis nesto veca i u sebi sadrzi Cabir i Camtimera trojanske viruse.
Kada se Gavno.b instalira, Cabir pokusava poslati kopiju Gavnoa i Camtimera pomocu Bluetootha na druge telefone u blizini.
Gavnoa moze zaraziti telefone serije 60 koji koriste Symbian OS v7.
o hebote,a kako osposobit fon onda opet,hard resetom ili flashanjem firmwarea??
formatiranje...
ali sta se svi brinu? virus je proof-of-concept, nije "in the wild"
Ma nije to nista. Kazu da je iz rusije, pa nesto sumnjam da ce se prosiriti do nas.
SKR. je SKR. za SKR.
Moze on potjecati od bilo kuda, ali je bitno koliko se siri netom...
ja ga imam, al ne na mobu, vec na hardu, pa ak je netko zainteresiran mogu ga stavit na net![]()
Ne, nemoj ga sirit... Imam ga i ja pa ga necu nigdje stavljat
Ma znam to, al mi nesto doslo da kazem da je iz Rusije (sto je istina), pa napisa ono. Zaboravi taj post.Izvorno postao Cykke
SKR. je SKR. za SKR.
Izvorno postao Brunek
de mi sendaj na dstosic@vip.hr
bas radim seminarski o symbianu i virusima. imam skull i cabir, nije na odmet i ovaj. tnx.. javi kad si poslo.
seminarski o symbianu....za koji je to predmet?
Daj ga i meni posalji na magic_mix@net.hr !(nebum radil shranja)
Pozdrav
In 6 sec or less, I'm free!
<!!Škoda FAVORIT racing team!!>
operacijski sustavi.
Ako nekome treba malware za seminarski ili nesto korisno, neka mi se javi na PM, pa cu mu poslati cijelu kolekciju...
Cabir.A to Cabir.M
Skulls.A to Skulls.D
Dropperi
Lasco verzije
Gavno
Ovdje je cijela kolekcija
http://img210.exs.cx/img210/1530/malware1nq.jpg
Ako nekom programeru trebaju source code od Cabira i Velasca, isto mogu poslati...
Ali iskljucivo za pametne stvari, ne za sirit
Zadnji uredio Cykke : 03-02-2005 u 16:51
dobio sam hrpu pm-ova sa zahtjevom da mejlam doticni virus. PA evo da nemoram svima mejlat evo vam link, pa ga skinite:
http://www.nesiriviruse.com
samo da kazem ovaj fajl instalirate na vlastitu odgovornost i nisam kriv za eventualnu stetu nastalu koristenjem tog file-a i tako dalje...
Zadnji uredio Cykke : 03-02-2005 u 21:56
jel to gavno.a ili gavno b?
normalno da ne odgovaras, pa nisu ljudi vald tak glupi da naprave si stetu.. ovo i tako ja radim kao seminar, da pokazem ljudima da ima i virusa za symb.
a mozda me oslobode i pismenog![]()
e fakat neznam jeli a ili b. Uglavnom skinuo sam ga sa jednog ruskog site-a..
Ne siriti viruse...
dobro pogledat cu mu strukturu pa cu znati..
PS. pa ne sire se virusi
khideg, i jesi sazno koji je? (ima 9kb)
malo mi je cudan taj virus? ima samo jedan .app file i neki txt od Ximpde sto znaci da je krekiran, i nije pravo izdanje bas. Po strukturi bi se reklo da je Gavano.a. jer Gavano.b ima jos u sebi i Caribe virus tak da je to Gavano.a
Cykke... hoce bit ista od toga da mi poslajes svoju kolkeciju?
Poslao sam ti jucer vec
a gdje si poslo? uopce nisam nista nigdje primio? meti na hidden_di@yahoo.com
Na taj mail sam ti jucer poslao...
znaci ovaj virus djeluje na 6600,7610,6670 a da ga se instalira npr na n-gage...dali bi bilo efekta (samo molim bez odgovora tipa instaliraj pa vidi,tnx)
ps. kad sam stavio file na mob (p900) preko bluetootha pisalo mi je security chack faild ,file cant be installed
Zadnji uredio sodom : 04-02-2005 u 18:52
Ni ja ih nisam dobio isto.
SKR. je SKR. za SKR.
Bookmarks