oce doc na moj m35 iz 99ete?
ako da , kak da se zastitim?
jesu li kondomi pouzdana zastita?
kolko cesto treba pit kontracepskijski pilule?
Cabir je uspješan proof-of-concept - crv koji inficira mobilne telefone sa Symbian OS-om.
Kaspersky Labs je jučer objavio postojanje prvog crva koji inficira mobilne telefone sa Symbian OS-om. Prema izvještaju, crv nazvan Cabir se još uvijek ne širi "u divljini", već je riječ samo o proof-of-concept varijanti, a smatra se kako ga je proizvela grupa pisaca virusa poznata kao 29a - isti oni koji proizveli 64-bitnog Rugrata.
Cabir se širi koristeći SIS datoteku (format za distribuciju pod Symbian OS-om), prerušen u utility za sigurnosni management pod Symbianom. Nakon što zarazi telefon, na zaslonu prikaže riječ "Caribe" i izmijeni OS tako da se starta pri svakom podizanju telefona. Cabir koristi i Bluetooth, skenirajući okolinu i tražeći mobilne telefone na koje bi se mogao proširiti dalje.
Cabir nema nikakav maliciozni payload, na svu sreću. Za sada je sigurno kako su Nokijini mobilni telefoni ranjivi - no nije isključena ni ranjivost telefona drugih tvrtki.
Izvor: BUG on line
oce doc na moj m35 iz 99ete?
ako da , kak da se zastitim?
jesu li kondomi pouzdana zastita?
kolko cesto treba pit kontracepskijski pilule?
![]()
Ako nisi pročitao, napada samo symbian i nije dokazano da napada druge osim nokie
Znaci vise nista ne skidam sa neta za svoju N6600!!
Barem dok ne dode neki antivirus na Nokie!
kako ćemo se riješit tog sranja...?
već sam se pitao kad će virusi stići i na mobitele...
Mess with the best,die like the rest ! ! !
Bookmarks