Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Xperia PLAY review

Dakle,

što kazati o telefonu koji i nije baš zabilježio neku pretjeranu pažnju (nije baš ni na ovom forumu da se ljudi pretrgaju informacijama) a još manje neki golemi uspjeh na tržištu?

Sam koncept gaming konzole i telefona u jednom protezao se naduže pa i evo napravljeno je nešto konkretno. Mene osobno od prvoga dana je privukla sama najava sa željom da ga nabavim...ali cijena i dok se nije formirala znala se da će biti paprenija i pretjerana.
    Srećom (po mene) markentiških i tržišnih igranja proizvođača i ponude povoljnijih i masu atraktivnijih modela xperia play je sa početne cijene u Europi od nekih 500-600 eura u nepunih samo 6 mjeseci pala na cijenu od 279-299 eura, ovisi kako ko gdje naleti!
    Ovi u SE su očigledno shvatili pošto se ipak za nekih 130 eura dobije PSP i uzme dobar galaxy S da još ostane nešto i za izlaske nego da se nabavi Play.
    Bilo im je ili sad ili nikad da malo provuku ovaj uređaj prije nego iza Božića (točnije veljača 2012.) doleti očekivani PSP2 oliti Vita.
    Snižena cijena je ono što mi (kao budali šamar) naleglo da se ne mislim nego nabavim ovaj strojčić. Evo malo mojih dojmova za ovih par dana!

Pakovanje:

Nabavio sam bijelu verziju koja mi osobno bila ljepša. Ni crna nije toliko loša. U kutiji se dobije 8 GB kartica, folija za ekran (koja meni više smetala neg koristila pa ju maknuo), auto punjač sa posebnim USB kabelom i punjač sa još jednim USB kabelom i slušalice!
    Bude još i crna zaštitna torbica u kojoj bijeli mobitel puno ljepše izgleda.

Dobro, to su vizualizacije...ajmo na ono bitnije

Prvi dojam o telefonu, kvaliteti izrade, igrama...

Prvo što se uoči (kada splasne ono prvo oduševljenje unboxinga) jest da je telefon dosta teži. Dizajnom meni je jako lijep. I...jesam li rekao da je malo teži? Ali to je jedina zamjerka i minus koji sam primjetio u ovih par dana. I nisam uzeo za zlo jer ništa što se nije znalo već a i neki mobiteli poput HTC sa većim ekranima još su teži pa ljudi i to nose naokolo. Ali u ovom slučaju puno bude prihvatljivije jer kada se potegne klizni mehanizam otkrije se dopadna tipkovnica sa svim elementima psp-a.
    Sama izrada je kvalitetna, nema škripanja. Telefon tako rasklopljen odlično leži u ruci i kvaliteta meni osobno jest vidljiva.
    Telefon je bio android verzije 2.3.2 i jučer sam ga update-ova na 2.3.3 (trenutno najnovija). Najveća tu novost je bila rotacija ekrana kada je konzola razvučena.
    Ovih par dana u softveru i općenito radu sa telefonom nisam primjetio nikakve probleme.
    Telefon radi stabilno. Baterija na prvu djeluje dosta izdržljivo i traje jedan dan ali zato jer se ne skidam s mobitela. Ovako vjerujem bez problema puna dva dana solidne uporabe da bi s vremenom mogla. Vidimo i to.
    Samo punjenje baterije traje nekih 2 i po sata što je zadovoljavajuče.
    Ono što me se posebno dojmilo jest kvaliteta zvučnika kojih ima dva a sa ovom nadogradnjom nadodano i xLOUD tm što stvarno se osjeti razlika da je zvuk meni osobno najbolji na mobitelima koji sam čuo. Dosta jak je. Odlično za pravo igranje.

Po internetu sam čitao dosta kritika o ekranu. On naravno nije superAMOLED ali nije ni toliko loš sada. Naravno, najveća boljka jest što još nije nadodana opcija isključivanja automatskog osvjetljenja (koja bi sada trebala doći sa 2.3.4 update) pa noću je ekran na maximalno tamniji pri nednevnom svjetlu pa bude i taj problem rješen.
    Po danu je čitljivost slabija i zrcali se ekran ali se pokrije malo rukom i prihvatljivo onda.
    Prednost mi još što je indikator osvjetljenja propuštenih poziva/sms-a bočno na gumbu za uključivanje/isključivanje telefona...te s time se ima veća preglednost jer mobitel ne ostavljam uvijek ispred sebe a i kada je u torbici, bez problema se vidi svjetleći znak jer ga futrola ne pokriva.

Kameru nisam još toliko isprobavao. Osnovno po danu vidjeh dobre fotke (c901 puno bolji) a video za osnovno solidan mada je sada najavljen i HD sa autofokusom sa novim update 2.3.4 pa definitivno bude još bolje. Dakle, i na tom polju je upotrebljiv.

Ono najbitnije na ovome modelu - igrivost! Po meni i više nego dobro odrađena zahvaljujući tipkovnici. Naravno, sve android igre se mogu igrati i preko ekrana. ps1 igra CRASH Bandicoot (kao i BRUCE LEE)ide samo preko tipaka ali je fenomenalna i meni tu najdraža. Ostale igre su neke instalirane a besplatne su još "Asphalt 6" i "Dungeon Defenders: Second Wave" od boljih za downloadati.
    Od prije par dana EA developer je do 15.1.2012. ponudio free download 4 igre za xperiu play:
    - Need for Speed Hot Pursuit
    - Dead Space
    - Need for Speed Shift
    - Battlefield bad company 2

Ne moram ni napominjati kako mi je to još dodatno dobro naleglo da odmah skinem. Igre su sve redom jako dobre i zanimljive a zabava zagarantirana.
    Još neke dodatne emulatore za N64, nintendo igre...itd nisam skidao. Već i ovako ima igara. Jako dobro. Jako pohvalno.

Sama gamepad tastatura je jako dobra. Ja imam tanje prste pa nema nikakvih problema ali neko s čevapima bi mogao zapinjati! Tastatura osim igranja služi dakle i za sve ostalo... surfanje po cijelom mobitelu, netu, media,... u globalu je "x" prihvati a "o" natrag za sve plus navigacione tipke.
    S malo prakse dade se jako brzo upravljati po cijelom operativnom sustavu što je odlično. Nažalost se upravljanje ne može koristiti po virtualnoj tipkovnici za upis texta što bi bilo idealno.
    Priključene slušalice ne smetaju prstima dok se igra ili navigira.
    Ma mobilnisvet review lik koji ga testiro kaže dao klincima da igraju i odluče između PSP i ovog mobitela koji je bolji...njima je bio PSP. Isto sam i ja napravio i dao klincu od 6 godina koji sada igra i PSP dosta ovaj mobitel na par sati igranja i pitao ga što mu je draže i jednostavnije... njemu definitivno draži i lakši za upravljanje xperia play!

Sam telefon ima malo interne memorije. Iako se aplikacije spremaju na SD karticu mali dio se puni i u internoj. Sa 7-8 skinutih većih igara i 50-tak aplikacija s android marketa ostalo mi negdje 80-tak MB interne. Premalo za neko veće skladištenje i pitam se kako bi funkcionirala kartica od 32 GB ako na internoj nema mjesta za ono što androidu pri instalaciji treba.
    Zamjerka malo 3.5 mm utor za slušalice. Uštekao sam samsungove slušalice koje ne funkcioniraju na SE play gdje javlja "dodatna oprema nije podržana" dok SE slušalice iz pakovanja rade bez problema.

Neznam kako u hrvatskoj još kupovina android aplikacija ali u njemačkoj mi isto traže mogućnost samo preko kreditne kartice. Čak i za ps1 igre. Ali pohvalno pak da za xperia play optimizirane igre se može kupiti na način da ti se skine s bon kartice (prepaid) ili dođe na pretplatnički račun što je pohvalno...ali samo za igre koje su od GAMELOFT.
    Sve igre su 2.99 eura + sms. Nekad i na akciji sve po 0.99 eura.
    Za test skinuo sam "Modern Combat 2: Black Pegasus“ i stvarno s računa prepaida mi odmah skine 3 eura. Najbolji način kontrole i volio bih da su za wp7 i android sve aplikacije takve mogućnosti što bi im garant i bila bolja prodaja, jer da nije tako ja osobno ovu već igru nebih kupio
    Igra je vrhunska i iako i iphone i ostali bolji modeli imaju bolje ekrane za igranje, vjerujte... nijedan se ne može usporediti s onim guštom kada fizički se stisnu tipke za tu igru pogotovo one L i R sa strane jer ionako se s prstima mora nekuda a ovako ih se dobro rasporedi!

Prvi zaključak:

Čitajući razne kritike nisam baš očekivao nešto spektakularno. Ali ovih par dana i više sam nego ugodno iznenađen. Stavljajući na stranu malo težinu zbog razumljive konzole, ovdje se radi o jako jako dobrom gadgetu i telefonu. Brz je dovoljno, kamera dobra, muzika i zvučnik fenomenalni (nema FM radio ali se skine aplikacija za net), kvalitetan mehanizam, odličan zvuk razgovora, jaka LED dioda, igranje uživancija, internet dobar, GPS dosta brz.
    Hardverski nije u utrci s današnjim boljim ali nije ni toliko nazadan. Da li je ovaj telefon stvarno besmislen i zakasnio na tržište 2-3 godine? Nebih rekao... on itekako služi onome što jest a to je telefonija i gaming konzola. Igara već ima dovoljno a sve što još i nadoiđe dobrodošlo je.
    Novije grafički (i više od po gigabajta teške) dobre igre "9 mm", "Shadow Guardian" te "The Adventures of Tintin" prilagođene za play tipke dovoljno govori!
    Čak i da se dual-core procesori učestalo dogodine pojave i nove igre za njih (koje play ne može prožvakat) ovaj telefon po meni i dalje ima smisla i nek odradi svojih nekih 3 godine, mislim da svaki vlasnik neće biti razočaran. I nadajmo se do nekog još boljeg xperia play 2
    Zadnji uredio maher22 : 18-12-2011 u 12:28
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo već mjesec dana da koristim ovaj uređaj i da još "bacim" završne riječi. Možda nekome pomogne pri odabiru kupnje.
    Uglavnom, jako sam zadovoljan. Čak bih mogao kazati da mi ovaj mobitel i previše slobodnog vremena uzima Nafilao sam ga igrama maximalno i s perfomarsama baterije isto zadovoljan. vozio sam se u busu i izdržalo je dobri 5-6 sati konstantnog igranja. Više nego PSP koji mi drži oko 4 sata.
    Baterija ovako zna trajati do dva dana normalne uporabe. Klizni mehanizam i dalje djeluje stabilno kao prvog dana tako da nema nekog praznog hoda il klapanja. Na težinu sam se navikao i s vremenom i nije općenito problem. Čak i ljudi koji su vidjeli kažu da i ne djeluje nešto velik kako djeluje na prvi tren...znaći prolazna ocjena.
    Još par riječi o ekranu... Kada čitam komentare naokolo (npr. mobilnisvet test) gdje čovjek piše da je to najgori ekran u klasi, neopravdano se time buni ljude.
    Naime, ekran je i više nego dobar. Isprovao sam hrpe igara i boje su i osvjetljenje zadovoljavajuće...meni bolje nego na PSP gdje je malo tamnije. Zapravo, usporedio sam ga recimo sa SE Neo koji je isto u tom rangu, Neo ima daleko lošiji ekran. Danju se isto dadu vidjeti informacije tako da štima.
    Tipke su i nakon mjesec dana u odličnom stanju a izdržale već malu hiljadarku pritisaka Doduše, malo se isto od sebe pazi da se konjski ne stiska...jer vidio sam neke izložene Play gdje su tipke već malo bile razvaljene (u smislu klimavije) ali zato jer stotine ljudi dnevno u centru isprobavaju i ponašaju se kao da je Joystick za konzolu.
    Sa normalnim korištenjem tipaka vjerujem dugo dugo izdrže tako da nema straha.
    Zabava je ovdje na prvom mjestu definitivno! Skinuo sam i razne emulatore. Za PS1 igre odličan je FPse emulator... uglavnom igre rade na njemu, neke koje su malo većeg file-a šteka zvuk pa malo iritira pri igranju.
    N64 emulator pokreče nintendo 64 igre ali velik dio njih zna štekati ili biti bez zvuka. Tako da neke rade samo ali nađe se i tu izbora dovoljno.
    Za super nintendo i game boy sam isto skinuo emulatore i rade bez premca a igara ima u izobilju i podsječaju na stare dane. Prosto nevjerovatno da se sada sve to strpa u jedan uređaj i pomalo smješno npr. da onda popularna igra za gameboy "super mario land" ima 37 kb
    Igranje na SE Play, da ponovim, je vrhunski užitak. Čak je i PSP koji imam punih mjesec dana u ladici...definitivno mi Play nudi bolju zabavu a i sve igre su na jedan klik! Daleko od toga što je PSP praktičniji ali mnoštvo igara za android i emulatori su to prešišali! Isprobavao sam iste igre igrati samo preko virtualne tipkovnice na ekranu i prolazno je al pri većoj koncentraciji znaju se "zapetljati" prsti i izgubit osjećaj za raspored tipki što je sa hardverskim dijelom prosto nemoguće. Nepotrebno napominjati da je ljepše igrati kada prsti ne zauzimaju ekran i kada se maknu virtualne tipke
    Sve ostalo sa telefonom što se ima raditi a android nudi isto odlično. Pozivi, sms-i, internet, muzika....
    Do sad nikakvih problema, nikakvih restarta... radujem se novome već duže najavljivanom update-u 2.3.4 koji donosi bolji HD video!
    Moja osobna ocjena i dojam telefona definitivno 5/5!
    Ako je neko gamer i ljubitelj i starijih igara sa popularnih konzola ovaj mobitel od srca preporučujem!

3. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

pozdrav, može pomoć oko skidanja igrica

= Citat = Izvorno postao maher22 Pregledaj post
    Evo već mjesec dana da koristim ovaj uređaj i da još "bacim" završne riječi. Možda nekome pomogne pri odabiru kupnje.
    Uglavnom, jako sam zadovoljan. Čak bih mogao kazati da mi ovaj mobitel i previše slobodnog vremena uzima Nafilao sam ga igrama maximalno i s perfomarsama baterije isto zadovoljan. vozio sam se u busu i izdržalo je dobri 5-6 sati konstantnog igranja. Više nego PSP koji mi drži oko 4 sata.
    Baterija ovako zna trajati do dva dana normalne uporabe. Klizni mehanizam i dalje djeluje stabilno kao prvog dana tako da nema nekog praznog hoda il klapanja. Na težinu sam se navikao i s vremenom i nije općenito problem. Čak i ljudi koji su vidjeli kažu da i ne djeluje nešto velik kako djeluje na prvi tren...znaći prolazna ocjena.
    Još par riječi o ekranu... Kada čitam komentare naokolo (npr. mobilnisvet test) gdje čovjek piše da je to najgori ekran u klasi, neopravdano se time buni ljude.
    Naime, ekran je i više nego dobar. Isprovao sam hrpe igara i boje su i osvjetljenje zadovoljavajuće...meni bolje nego na PSP gdje je malo tamnije. Zapravo, usporedio sam ga recimo sa SE Neo koji je isto u tom rangu, Neo ima daleko lošiji ekran. Danju se isto dadu vidjeti informacije tako da štima.
    Tipke su i nakon mjesec dana u odličnom stanju a izdržale već malu hiljadarku pritisaka Doduše, malo se isto od sebe pazi da se konjski ne stiska...jer vidio sam neke izložene Play gdje su tipke već malo bile razvaljene (u smislu klimavije) ali zato jer stotine ljudi dnevno u centru isprobavaju i ponašaju se kao da je Joystick za konzolu.
    Sa normalnim korištenjem tipaka vjerujem dugo dugo izdrže tako da nema straha.
    Zabava je ovdje na prvom mjestu definitivno! Skinuo sam i razne emulatore. Za PS1 igre odličan je FPse emulator... uglavnom igre rade na njemu, neke koje su malo većeg file-a šteka zvuk pa malo iritira pri igranju.
    N64 emulator pokreče nintendo 64 igre ali velik dio njih zna štekati ili biti bez zvuka. Tako da neke rade samo ali nađe se i tu izbora dovoljno.
    Za super nintendo i game boy sam isto skinuo emulatore i rade bez premca a igara ima u izobilju i podsječaju na stare dane. Prosto nevjerovatno da se sada sve to strpa u jedan uređaj i pomalo smješno npr. da onda popularna igra za gameboy "super mario land" ima 37 kb
    Igranje na SE Play, da ponovim, je vrhunski užitak. Čak je i PSP koji imam punih mjesec dana u ladici...definitivno mi Play nudi bolju zabavu a i sve igre su na jedan klik! Daleko od toga što je PSP praktičniji ali mnoštvo igara za android i emulatori su to prešišali! Isprobavao sam iste igre igrati samo preko virtualne tipkovnice na ekranu i prolazno je al pri većoj koncentraciji znaju se "zapetljati" prsti i izgubit osjećaj za raspored tipki što je sa hardverskim dijelom prosto nemoguće. Nepotrebno napominjati da je ljepše igrati kada prsti ne zauzimaju ekran i kada se maknu virtualne tipke
    Sve ostalo sa telefonom što se ima raditi a android nudi isto odlično. Pozivi, sms-i, internet, muzika....
    Do sad nikakvih problema, nikakvih restarta... radujem se novome već duže najavljivanom update-u 2.3.4 koji donosi bolji HD video!
    Moja osobna ocjena i dojam telefona definitivno 5/5!
    Ako je neko gamer i ljubitelj i starijih igara sa popularnih konzola ovaj mobitel od srca preporučujem!
    pozdrav, može pomoć oko skidanja igrica

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristilo bi da si ista rekao u cemu je problem. Ovako, sumnjma da ces dobiti neku pomoc.
    Ovo je forum a ne chat, ovdje odmah na pocetku izlozis problem i onda cekas rjesenje.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle,

evo napokon stigla službena nadogradnja 2.3.4 za xperiu Play (ovo se odnosi na Njemačku a vjerujem bude i za Hrvatsku ako već nije)!!
    Mobitel mi je ponudio update preko wlan-a što sam napravio i instalacija novog paketa potrajala 20-tak min.
    Novost je dakle HD video koji sam odmah isprobao (i prebacio na komp.) i iako nije među onima klase Arc ili Vivaz, ipak je i više nego dobar i dovoljan za snimke. Daleko bolji od onoga što je u verziji 2.3.3. bilo ponuđeno manje rezolucije. Možda mrvicu da su življe boje bilo bi super. Autofokus pri snimanju radi odlično.
    Ono što me najviše isto veseli (nekad znalo zasmetati) jest da je još i nadodana opcija isključenja automatskog osvjetljenja što sada ekran čini daleko boljim za igranje igara u nekim uvjetima gdje bi se gubilo osvjetljenje.
    Možda bih se čak usudio kazati da sustav radi još malo brže a odaziv ekrana na svaki pritisak vrhunski. Već i prije bio.
    Neke još sitnice malo drukčiji folderi i neke ikonice...itd.
    Sve u svemu...bravo sony ericsson.
    Odličan telefon, jako pristupačne cijene.

Registered User Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    3.113
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.113, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo danas bas isprobao mob u arena centru i nisam mogao vjerovati kolko je klizni mehanizam klimav i labav. imo sam ojecaj da je gumicom gornji i donji dio povezan. a sad vidim da hvalite taj klizni mehanizam :S

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eh, sad baš da gumicom... To u centrima ljudi rastežu jer ih normalno nije briga pa bi i Arc koji nije klizni postao klizni od tisuća razvlačenja
    Kažem da sam ultra zadovoljan mehanizmom za sada i nimalo labav...mali pritisak i sam otvara - zatvara, opruga kvalitetna. Ja ga normalno koristim i nadam se da tako sve i izdrži dugo...
    I kod ovoga hvalim dobre zvučnike i dugi vijek baterije što je boljka više androida.
    Kad skupim love ja definitivno uzmem još jedan... crni
    Zadnji uredio maher22 : 12-11-2011 u 19:37

Registered User Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    3.113
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne salim se, mob si protreso lijevo desno i gornji kraj se klima (culo se)

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma dobro...to je taj izložen primjerak valjda! Ili neki s greškom pa stave tako... a i ako računaš koliko ljudi dnevno prođe po tome (bar 100 i nek ga 10 puta svak otklapa) to je 30000 puta mjesečno! Ja i kad sam po dućanima viđao razvaljen k800 onda i softver kako mu ne reagira mislio sam se koji shit od mobitela a tako skup...kad sam ga uzeo, dvije godine ko nov, kao beba...i soft štima! Tako da nemoj se po tome ravnat... sigurno SE nebi proizveo klimav mob a nudio ga početno papreno skupo. Zapravo, znam što pričam jer intenzivno koristim uređaj već mjesec dana...da što nevalja, kazao bih. Ako se nakon godine uporabe počne malo i klimat meni je to logično za te klizne uređaje, dakako sve ovisno o načinu korištenja i količini!

11. 'Hvala' kaže:

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...moram reći da sam oduševljen viđenim, i ja i moja draga smo ga neki dan išli vidjeti u vip... samo smo razočarani cijenom - 4500kn slobodan uređaj a 2200 na produženje pretplate 24mj u tarifi 200 - jednostavno previše...a preko nabava.net sam našao NOVI u Svijetu Medija za 3000kn - pa tko je tu onda lud...bez ugovora, free uređaj...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Samsung s5230, Xperia X8
    Operater
    Tele2, BonBon
    Godina
    35
    Bodovi
    8.551
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.551, Nivo: 22
    Bodovi: 8.551, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 19,0%
    Ukupna aktivnost: 19,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imaš u ditechu u grazu na akciji za 260€. Odeš onim busom turističkim za cca 100kn ili se spremiš s dragom i u shopping. Ona će nakupovat odjeće, ti mobitel i svi sretni
    http://www.ditech.at/artikel/SMO0001...y_schwarz.html

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao //Wild-Boy\\ Pregledaj post
    ...moram reći da sam oduševljen viđenim, i ja i moja draga smo ga neki dan išli vidjeti u vip... samo smo razočarani cijenom - 4500kn slobodan uređaj a 2200 na produženje pretplate 24mj u tarifi 200 - jednostavno previše...a preko nabava.net sam našao NOVI u Svijetu Medija za 3000kn - pa tko je tu onda lud...bez ugovora, free uređaj...
    Ovo sa pretplatama nikako da prožvačem i nebuloznim nabijanjima cijena i još zaključavanjem vjerojatno istog! Iz tog razloga mi je i drago da postoje ovakvi forumi i net da ljudi vide stvarno stanje cijene. Ako se neko već misli ovo kupiti stvarno se onda isplati na kavicu i šetnju preko granice
    SE je masovno odlučio ponuditi Play što pristupačnije do 2000 kn pred Božić...a dovoljno vezano uz ovu temu govori i cijena PSP konzole od 95 eura! Budući da je marketing xperie play vezan baš uz to reklamiranje uređaja kao mix PSP-a i PS1 i cijenovno se spušta na njihov nivo iako ima sve karakteristike skoro kao Arc i doslovno je android visoke klase.
    Koliko god se u početku govorilo protiv nauštrb cijene i tobože nesmislenosti igrače konzole po meni je sad ovo best buy u tom rangu!

Btw. trenutno igram Rainbow Six koja je optimizirana perfektno za Play tipke (nisu baš sve tako da ide glatko). Igra em što ima odličnu grafiku daje i zvuk...pogotovo se detalji osjete na misiji kada grmi i kiša pada... naravno, Play tu savršeno dočara atmosferu! Karticu sam ful napunio igrama da mnoge još čekaju u folderu za prebacit kad se ove odigraju...
    I neke nove igre poput "Lets Golf 3" i "Fifa 12" te najavljena za studeni "Lara Croft and the Guardian of Light" govore da nema još dosade s ovim mobilnim ljubimcem!
    A uvjeren sam da tu kroz koji period stižu i nezaobilazne hit pucačine od Gamelofta "Silent Ops", "March of Heroes" te "Modern Combat 3" optimizirane za Play!
    Zadnji uredio maher22 : 14-11-2011 u 00:08

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ijelec4 Pregledaj post
    Imaš u ditechu u grazu na akciji za 260€. Odeš onim busom turističkim za cca 100kn ili se spremiš s dragom i u shopping. Ona će nakupovat odjeće, ti mobitel i svi sretni
    http://www.ditech.at/artikel/SMO0001...y_schwarz.html
    ...hmm, možda, ali draga i ja ti se držimo zajedno tako da bi vjerojatno bio samo odlazak po mob ...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao //Wild-Boy\\ Pregledaj post
    ...hmm, možda, ali draga i ja ti se držimo zajedno tako da bi vjerojatno bio samo odlazak po mob ...
    He, he...onda odite! Dojadilo mi je da izgleda samo ja na forumu imam ovaj mobitel a nemam s kim oduševljenje dijeliti

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo još malo informacija o igrama (pošto je to primarno za ovo čudo, jel)...
    Dakle za xperiu Play počele su se pojavljivati i igre koju su navodno samo za dual core mobitele radi grafike! Sad, u nekom razgovoru sa nekim od SE-a reče čova da bez obzira što play nije dual-core da je mob optimiziran i za zahtjevnije igre.
    Upravo dostupna na marketu za play je SHADOWGUN:

http://www.youtube.com/watch?v=u_p6dTIx4a4

Te isto tako RIPTIDE GP (ova postoji na marketu isto za Play ali još nije za tipke optimizirana - hoće li biti, vidjet ćemo)

http://www.youtube.com/watch?v=bZcquSxny5k

Te od novijih još došao gameloft FAST Five jurnjava koju obavezno nabavljam... Plus još neke manje poznate ali isto solidne igre.
    Svega ima samo mjesta na kartici nema

update:
    instalirao sam shadowgun i mogu reći da me iznenadilo kako glatko sve se vrti. Zapravo koliko vidim po netu vrte ju sve ove novije xperie tako da su dobro igru optimizirali a i zauzima samo nekih 500 MB tako da puno manje nego večina zadnjih od gamelofta. Dokaz kako se i sa manje memorije napravi predobra igra!

isto tako instalirao sam i dobru igru riptide gp koja se može pohvaliti odličnom grafikom. Ono što meni nije jasno jest da tako vrhunska grafika zauzima nekih 60 MB cijela igra (bez internet konekcije) pa se zapitam: "wtf???, kako je to moguće!!!". Kako god, svaka čast!

EDIT:
    Od jučer je dakle za Play dostupna igra FIFA 12 za đabe oliti FREE (limitirano vrijeme):

http://blog.gsmarena.com/fifa-12-kic...as-soon-video/

Skinuo sam je odmah i testirao i igra radi odlično, grafika i zvuk fenomenalno! Za ljubitelje nogometa dušu dalo. Memorijski prostor zahtjeva nekih 1.7 GB za instalaciju što dovoljno govori kako će igre sve više biti po 2-3 GB a s time i odlične grafike. Naravno, i u ovoj igri se Play pokazao da sve vrti bez greške i optimizirano za igru. Definitivno ljepše nego preko ekrana.

Još jednom napominjem, pohvalno od EA developera da su na par mjeseci ponudili 5 vrhunskih igara za đabe!

update 17.12.

Za android se pojavila i nova igra grand theft auto 3 koja je optimizirana i za play tipke.
    Igra pri instalaciji uzme nekih 700 MB što je odlično a dosta je slična igri na PSP-u. Igrivost i grafika odlični. Definitivno preporuka.

update 21.12.

Već par dana za android (i optimizirana za xperia play) je dakle dostupna duže očekivana igra
    Modern Combat 3: Fallen Nation! Igra zauzme nekih 1.3 GB a sama igrivost preko tipaka je bolja nego na prethodnom dijelu... dakle, perfektna! Grafika na visokom nivou da čovjek pomisli da će play još solidno i veće grafike od ovoga da vrti bez problema.

update:

Dakle, verzija koju sam skinuo sa neta igre "modern Combat 3" nakon par dana igranja ipak se ispostavila da je bugovita i ima problem da se ne može igrati dok je mobitel offline! Pošto se teško zbog bugova dođe do kraja odlučih kupiti tu igru sa android marketa pošto idem na put pa da se ne zezam... Kupio danas legalno i tu verziju i igra opet samo za online mod (iako ima kampanju za offline kao MC2) i naravno...isto bugovita! Isto čudo osim što je ovo plaćeno!
    Mogu samo kazati sramota GAMELOFT što puštaju netestirane verzije za prodaju... to nije prvi put da im se tako dešava (naletio na više od njih) i stvarno su neodgovorni.
    Osobno ovo sam sada platio (kao i modern combat 2 koji ima par bugova za xperia play a nisu ih ispravili a na netu su još gore verzije dostupne) ali nadalje sve skidam ove đabe s neta verzije...

Sve te bugovite verzije naravno rade odlično kada je mobitel sklopljen preko ekrana...ali to nije poanta xperie play!
    Zadnji uredio maher22 : 26-12-2011 u 11:57

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo da osvježim temu...

Budući da mi je sada xperia play sekundaran mobitel malo se njime manje bavim ali dovoljno kada su po pitanju igre
    Kao i već prije pisano...svakim danom sam sve više zadovoljan mobitelom. Koliko god mislim da će malo po pitanju igara stagnirati prevarim se.
    Kartica mi naravno samo 8 GB i dalje iz prodajnog paketa te ne stane u nju sve što pomislim staviti a i manja interna memorija to nebi dopustila. Ovako se držim sistema proigram/brišem/nova igra!
    U zadnje vrijeme pojavilo se više novih igara koje nisam sve dohvatio ali neke od njih definitivno isprovao i ostao oduševljen.
    Jedna od tih je i Virtua Tennis čija grafika i igrivost ostavljaju dojam prave zabave i užitka!
    Gameloft je ponudio i free igre Six Guns te Real Football koje su i više nego dobre!
    Isto tako i jako zanimljiva igra je Lode Runner X sa zadovoljavajućom grafikom i zanimljivim nivoima te Gangstar rio - zabavna igra na foru gta.
    Shine Runner isto tako zanimljiva igra sa dobrom grafikom.

Za dva tjedna negdje za android dolazi i Max Payne koja je prije nekih 10 godina bila hit a sada i za mobilne platforme! Govori se i da će biti optimizirana i za SE Play tipke.
    Developeri obečavaju pravi PC ugođaj a ako netko nije odigrao ovu fenomenalnu igru topla preporuka!

Sve gore navedene igre su naravno optimizirane za play tipke s kojima je daleko veći užitak. Klizni mehanizam i dalje me služi dobro bez nekih rasklimavanja tako da uređaj i dalje same pohvale. Po pitanju androida i wp7 OS-a malo ipak primjetim po nekim istim igrama i aplikacijama brzinu i stabilnost u korist wp7.
    Al ipak je android moćna platforma sa hrpe i hrpe igara za sate i sate zabave

Evo još jedna recenzija koja je jako interesantna i malo bolje opisuje uređaj s druge ruke:

http://www.hcl.hr/recenzije-sony-eri...ay-615-22.html

Potrebno je i spomenuti da i većina sada igara poput Shine Runner, Riptide GP, Turbo Fly 3D...itd. dolaze sa opcijom u postavkama gdje se za upravljanje mogu koristiti i hardverske tipke tipa dodatni joystick koji se naknadno spoji na neki mobitel a sve više je tih slučajeva... naravno, iako te igre ne budu posebno optimizirane za Play ta opcija se sasvim lijepo iskoristi za tipkovnicu.
    Lijepa vijest da će takvih igara biti sve više
    Zadnji uredio maher22 : 23-04-2012 u 18:56

19. 'Hvala' kaže:

31 days registered100 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2012
    Mobitel
    Xperia PLAY
    Operater
    VIP
    Bodovi
    105
    Nivo
    1
    Bodovi: 105, Nivo: 1
    Ukupna aktivnost: 5,2%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam Xperiu PLAY tri i pol mjeseca i jako sam zadovoljan s mobitelom,igre su fantasićne.
    Dosta sam Igrica i probao N.0.V.A. 2,Asphalt 6,Gta 3,9 mm,Fifa 10,fifa 12,Crash Bandicoot,Fight game Hearos,Nfs hot pursuit,Lode Runner X,NBA Jam,Pes 2012,Bia 2 i Virtua tennis u kojem je grafika izvrsna.
    Trenutno igram N.O.V.A. 3 igra je presavršena kao i N.O.V.A. 2 ali puno bolja i optimizirana je za PLAY,a zauzima 1.9 gb na sd.A sad je još izašao i Max Payne koji je isto optimiziran za PLAY.A nemogu isčekati da iziđe Playstation MOBILE,nadam se da će onda biti jako dobrih igrica.
    Koristim još i PSXPERIA tool koji sve ps1 igre preko ps pocketa pokreće.
    Najviše sam se razoćarao kad je došla obavijest da Xperia PLAY neće dobiti update na Ice Cream Sendwich.
    Sa ostalim sam jako zadovoljan i nadam se da če napraviti Xperia PLAY 2 ili nešto slićno.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro došao u klub play shoky Drago mi je da si zadovoljan...jer i ja sam isto nakon više od pola godine. Trenutno isto igram nova 3 i predobra je a pogotovo ovo sa tipkama.
    Max Payne mi je sljedeći Što se ICS updatea tiče mene to i nije toliko dirnulo sad...vjerojatno po nekim svojim testovima imaju razloga da bi možda play slabije na tome radio ili nešto tako da možda i bolje ovako. Meni je ovaj 2.3.4 bio najbitniji zbog osvjetljenja i HD snimke a sve ostalo radi odlično tako da osobno meni netreba update, ostajem ionako na ovom. Što se xperia play 2 tiče vjerujem da je kao takva u planu u bliskoj budućnosti gdje će i biti jači hardver i ICS na dalje... Za sada im i PSVita na tržištu pa pretpostavljam puštaju malo i to da se probije. Iako xperia play nije bila masovni hit po meni opet je na dobroj stazi. Veliki pad cijene i dobar android play danas bilježi skromnu prodaju. Jer po svim ispitivanjima što korisnici najviše na mobitelu koriste to su igre. A sada sve jačim hardverom i boljim ekranima i grafički cool igrama neupitno je da će tako i dalje biti, stoga xperia play 2 negdje vreba u sjeni a sony je toga i svjestan.

31 days registered100 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2012
    Mobitel
    Xperia PLAY
    Operater
    VIP
    Bodovi
    105
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala maher
    Zadnji uredio shoky150 : 17-06-2012 u 12:23

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo danas baš pokušavam se spojiti sa xperiom na svoj wlan ali mi javlja "limited connectivity"...zna netko možda u čemu stvar? Inaće se uvijek automatski spajao jer upamtio šifru a sada sam iznova opet upisao šifru i isključio/upalio uređaj ali ništa Omnia 7 mi se spaja bez frke normalno...

Update:

Proradilo opet samo od sebe. Možda nešto u samom softu bio problem jer omnia i komp bez problema rade spojeni!
    Zadnji uredio maher22 : 05-09-2012 u 12:36

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo dižem temu iz mrtvih... Wooow, godinu dana već nisam komentirao ništa Ali sada mi xperia opet postala primarna za korištenje. Nisam dugo nešto igrao na njoj jer sam tukao po PSP. Instalirao sam jučer Modern Combat 4. Jest da je starija igra ali dosad ju nisam odigrao. Za svaku pohvalu je dobra optimizacija tako da je s tipkama milina igrati. Ono što sam primjetio jest da su verzije (kako za xperiu play tako i za ostale istog hardvera) malo izbačenih detalja (za dual core i više npr u ovoj igri MC4 ima prašine od metaka, voda prska od bombi, auta gore...itd) dok je i ovo skroz super jer sam zadovoljan igrivošću. Asphalt 7 npr. pak nisam zadovoljan, čak je grafički lošija od Asphalt 6 koja se prodavala sa play tako da po meni asphalt 7 i 8 bolje igrati na mobovima tipa xperia Z, galaxy s3...itd. Kao i riptide GP2 itd dakle xperia play gubi korak za modernijim uređajima na kojima su postali bitni svaki detaljan prikaz igre jer razumljivo - gušt je gušt Ali sve u svemu xperia mi je odlična. Malo mi počeo smetati stvarno lošiji ekran po danu ali to pripisujem tada valjda skupljoj ali kvalitetnoj izradi tipkovnice i kliznog mehanizma. Rado i dalje koristim ovaj uređaj, natrpan game boy i super nintendo klasicima mladosti koje je uživancija zaigrat a manje troše bateriju i memoriju uređaja Kopajući po netu čitam da su ljudi gameri zadovoljni xperiom ali duboko u sebi (kao i ja) nadaju se nekoj jačoj, boljoj dvojci... Nije još 100% da neće biti jer bi boljeg hardvera minimum dual core i 1 gb ram (a možda i više ako bi se sony malo razbacao) mnogi i kupili, da bude malo tanji i većeg min 4.55" ekrana bolje kvalitete. Android igre su daleko u điru a emulatori popularni a pogotovo sada kad bi žvakalo i PSP igre kojih ima 600-700 naslova... sve Vam je jasno. Mislim da sony ima planove i za mobilni gaming a nedavno predstavljena PS Vita još nije uzela maha i zato smatram da moguća xperia play 2 i dalje stoji sa strane. Vidjet čemo što vrijeme donese. Izađe li, ja ju sigurno uzimam

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo malo i kritike na uređaj da nisu samo hvaljenja dosad

Dakle koliko sam po netu dosta prošvrljao baš hrpe korisnika ima problem sa tipkanjem poruka po ekranu ako imalo su znojni prsti bilo ljeti, od čaše cuge itd... Čak i na dah kad puhneš ekran poludi.
    I ja imam taj problem poduže i vrlo je frustrirajuće. Doslovno prsti moraju kao i ekran biti suhi da bi se moglo normalno tipkati. Kada se ekran okrene nekako je bolje ali isto teže. Jedino rješenje zna biti ugasiti ekran i krpicom ga ili o odjeću obrisat, upalit i onda šljaka opet. Čak i pri gledanju stranica neta ako nešto ideš zumirati ili širiti on pomakne sam stranice u drugom smjeru i živcira. Ovo nije softverski problem za one koji pomisle. Neki kažu novi screen protektor da je bolje al neznam... U početku mi nije tako bilo ali sada kao mnogima jest. Ekran je jednostavno osjetljiv. I stari sony Ericsson G700 koji imam njegov touch nakon par mjeseci već se pokvario ko i mnogima. Sony ekrani jednostavno mi se čine loši i gotovo.

Evo kako to izgleda tipkanje sms-a kad ekran poludi jer je micro veće topline ili vlažnosti prsta detektirao:

http://www.youtube.com/watch?v=CCP2RNgdwB0

Mislim, kao što rekoh obriše se ekran i sve super opet ali iritira nekad. Da ne bude zabune, jako zadovoljan sam xperiom općenito i trajanjem baterije i PSP tipkama i kvaliteti istih ko i prvog dana. Samo se nadam da ekran ne rikne a za sad je ok
    Zadnji uredio maher22 : 14-12-2013 u 13:36

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. SE Xperia Arc vs. Xperia Play
    By maher22 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 06-10-2011, 21:16
  2. Odgovora: 0
    Posljednji post: 25-08-2011, 20:33
  3. !!! Play Station 3 !!!
    By .El Nino. in forum Media playeri # Gaming konzole # HTPC # DAC # DVB
    Odgovora: 42
    Posljednji post: 04-06-2011, 10:03
  4. XPERIA X1 review
    By Riddick in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 38
    Posljednji post: 05-08-2009, 17:10
  5. Dual Play
    By gIK in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 23-05-2003, 14:37

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove