Pozdrav,
Znam da Vas mi amateri gnjavimo pitanjima od kojih Vam već puca glava, ali moram pitati jer ću se izluditi...
Dakle, ja već danima tražim, čitam, učim po netu, po forumima o fotoaparatima
Nedavno mi je riknuo moj idiot olympus i više sam sretna zbog toga nego tužna jer nisam bila zadovoljna s njim i sada imam priliku kupiti nešto bolje.
U startu sam bila zapela za SLR i gledala nešto tipa pentax K-x... ali kada bolje razmislim, treba mi nešto jednostavnije, kompaktno ali opet ne totalni idijot...
Koliko sam shvatila u tom rangu (cijena oko 3000 HRK) najbolji bi bili takozvani "prosumer" aparati
Gledala sam recimo Sony DSC HX1 ili nikon P100... ali neznam kako se i za koji odlučiti, pa Vas tu molim za pomoć
Najbitnije od svega mi je kvaliteta fotografije (čistoća, oštrina, boja - stare slike su mi često bile polumutne a boje bezveze)... neću slikavati ništa posebno, bilo bi ok da ima i video snimanje i dobro noćne fotografiranje (ovo zadnje i nije toliko važno)
Dakle, nisu mi bitne puste opcije i zumovi...samo što kvalitetnija fotografija (naravno obzirom na mogućnosti obzirom da nije SLR)
Nadam se da nisam puno upilala, hvala unaprijed na Vašim odgovorima![]()

Odgovori uz citat
I tu sam ja zaključila da moj nedostatake talenta nije vrijedan novaca ...Danas sa digitalcem je lakše jer možeš fotografirati unedogled... pa kako se kaže i ćorava kokoš ubode zrno

Prelistao sam mali milijun uporedbi tehnikalija i recenzija. Na kraju je pala odluka na Nikona zbog CMOS senzora,rafalnog snimanja i full HD rezolucije u video modu....i vjerojatno stoga što je Nikon veće ime u svijetu fotoaparata. Osobno bih volio da je Nikon ponudio i RAW format,no jednostavno nije moguće dobiti sve, u ovoj klasi uvijek nešto nedostaje, a to nešto vas navlači na mao višu klasu aparata,i iziskuje malo dublji džep,tako da kad čovjek krene cjepidlačit u tom smjeru, začas završi na iznosu od 5K kuna.
, covjek sve zna , sve namjesti za mene , ekspoziciju, ljepo fokusira kak treba , prepoznaje face , ma super je , ko mali crnac u foticu.

Bookmarks