Kamera: 2mpx vs 3.2mpx s af
Zvučnik: mono zvučnik vs stereo zvučnik
Bluetooth: na 5800 možeš slati datoteke, a prek iPhonea ne možeš (bez 3th party programa
Povezivost: 5800: WLAN, GPRS, EDGE, UMTS, iPhone: WLAN, GPRS, EDGE
Koji je bolji od navedena 2 mobitela? Zanemarimo symbian OS i fokusirajmo se na multimediu, dakle kamera, vanjski zvucnik,baterija, kamera, kvaliteta konstrukcije...
Frend ima Iphone i moram reci da je bolji nego sto sam mislio, ali Nokia je Nokia Sto bi uzeli rađe?
Kamera: 2mpx vs 3.2mpx s af
Zvučnik: mono zvučnik vs stereo zvučnik
Bluetooth: na 5800 možeš slati datoteke, a prek iPhonea ne možeš (bez 3th party programa
Povezivost: 5800: WLAN, GPRS, EDGE, UMTS, iPhone: WLAN, GPRS, EDGE
Zadnji uredio Mario92 : 07-04-2009 u 18:54
Također 5800 ima GPS.
I jeftinija je.
Samo mi nije jasno (ne znam da li je off topic) kako na iPhone (na 3g sam vidio, ali isto je) ima nekih prebolesnih igara- grafika je skoro kao na kompjuteru i igrica klizi (nema nikakvog štekanja).
Grafika je 10x bolja nego kod 5800.
Znam da iPhone ima bolji i veći ekran, ali da li je i razlika u procesoru ili nekakvoj grafičkoj (ne znam kako je to u mobitelu) ili za 5800 jednostavno još nisu razvijene takve igrice?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
o tome sam davno pisao,na ajfonu ima prebolesnih aplikacija ,igrica i ostalih gluposti za zabavu i kradu vremena(nesuporedivo sa winmo i symbian os sto se tice toga,doticni nisu niti blizu) koje su samo klikom u appstoreu udaljene,ima aplikacija koja radi testove igrica i aplikacija,pa se moze vidjeti video i detaljan opis...
Kaj se tice zaslona i kucista Iphone,jako veliki minus (baterija ugradjena bez servisa nema zamjene).
Sve ostalo manje vise je na strani Nokie.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Osobno bih uzeo iPhone ne jer ga imam vec mi je neusporedivo bolji od ove nokie koju sam imao prilike koristiti jedno vrijeme.
+ novi software koji bi trebao biti nama dostupan u 6 mjesecu pokriva sve nedostatke koji su bili prisutni po defaultu, tipa bluetooth, copy/paste, landscape keyboard itd.
EDIT: sad sam tek skuzio da je 2G u pitanju pa se ovaj dio o softu samo jednim dijelom odnosi na njega.![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Ja imam pitanje da li se isplati mijenjati 5800 za iPhone 3G (ili 2G, jedino ima GPS- od onog bitnijeg)?
5800 mi je ok, ali kada vidim aplikacije na iPhone- u....
Da preformuliram- da li da pričekam hoće li se razviti slične igre (kod njih se najviše vidi bolja grafika i opća igrivost na iPhone- u) za 5800 ili da odmah mijenjam (te, hoću li kasnije uspjeti zamijeniti 5800 za iPhone, tj. da li je realno za očekivati da će im cijene usporedno padati)?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
cijena iphonea neće padati do dolaska novog u hrvatsku (znači bit će više-manje ista još kojih godinu dana) dok će 5800 unatoč početnoj relativno niskoj cijeni vjerojatno puno brže pasti cijena. uvijek ti je bolje čim prije mijenjat mob.
Aplikacije i igrice u toj kvaliteti kao sa iphona nece nikad doci na symbian (neće barem dok nokia ne pocne ugradjivat bolje procesore od pišljivih tristotinjak megaherza)
EDIT: Glavni razlog zbog kojeg ima tako puno odličnih programa za iPhone a za symbiane nema je taj što je Apple odlično osigurao uvjete prodaje developerima i firmama preko svog itunes storea dok za symbian takovih internet dućana nema puno ili su manje poznati i nisu pokrenuti od strane samoga proizvođača kojem je u interesu održavati i štititi takove patente za prodaju programa.
Georgy, ako ti je toliko do igrica, radije kupi PSP, ili tako nešto...
//*: BOSCH 738D;Moto. T180;Nok. 5110x3, 6110, 3310, 1200;Philp. Fisio120;Sams. SGH-600, E250;Siem. A36, A52, SL42,C25,MC60;SE T230,T290,K300i,K550i,K610i,K750i;Tlt.GM832
lukaclukac, puno hvala na objašnjenju
INTEGER I Mario:
Ma, neću kupovati još dodatni uređaj...
iPhone mi se sviđa, a razlika je u nekim funkcijama bez kojih mogu (malo bolja kamera (odlično snimanje), dobar zvučnik, videopoziv, radio).
A ne znam...
Za 5800 nema tako puno aplikacija i igara, a za iPhone ih ima milijun...
Volio bih čekati razvoj tih aplikacija, ali ne znam koliko bi čekao.
Još ću vidjeti kod frenda malo iPhone- pa ću odlučiti.
Samo još ne znam da li bih mijenjao za 3G ili 1G (vjerojatno 1G, GPS mi nije toliko bitan).
Ne, mislim 1G
1G= "prva generacija"
3G= "treća generacija"
Ma, ne znam...
Stvarno mi se sviđa iPhone, ali 5800 mi je u nekim stvarima bolja.
Budem detaljno proučio taj frendov iPhone- pa ću vidjeti.
A, ako ne kupim, valjda se kroz neko vrijeme cjenovna razlika između iPhone- a 1g (iliti 2G) i 5800 neće povećati- pa ga lako kupim kasnije![]()
sto se tice kamere,ne bi uopce rekao da je na njoki bolja,podrazumijevam dobre ili idealne uvjete...u zatvorenim prostorima sa dosta svjetla,ajfon daje itekako zadovoljavajuce rezutate,nije sve u mpx..
ukucaj iphone 3.0 u google i vidi..ima dosta toga...
Sačekati iPhone v2.0? Tj. "dvicu"?
e za se još ništa, ali, ovaj je trenutno sa dosta buva... Sačekati ovi sa još malo izbrušenim soft-om, jačom kamerom, etc...
//*: BOSCH 738D;Moto. T180;Nok. 5110x3, 6110, 3310, 1200;Philp. Fisio120;Sams. SGH-600, E250;Siem. A36, A52, SL42,C25,MC60;SE T230,T290,K300i,K550i,K610i,K750i;Tlt.GM832
Pa imas samo 2 jaTelefona. Jedan je 2G i drugi je 3G. Meni je od njih bolji 3G i u svakom pogledu je bolji od XM 5800. Jedini je nedostatak to kaj nemozes izvadit bateriju i stavit drugu. Ali to mozes zanemarit. Gle, vise programa, aplikacija, bolji zaslon ili plasticni mid range fon koji je dobar samo sto je od Nokije i ima novi Symbian OS
Makar sam cuo glasine da Jabuka sprema novi jaTelefon, neki super mob koji ce bit manji, kompaktniji i bolji od ostalih.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Bookmarks