meni ispisuje noćni promet, imam flat min
Printable View
Jedino mi se ne svidja sto na korisnickim stranicama nema sve onako detaljno da vidis vrijeme spajanja i za svako spajanje koliko je potroseno prometa.,:confused:
Istina,nisam niti pogledao sve opcije,moja greska!
Gdje mogu napraviti jos jednu dodatnu email adresu na optimi???
Pise mi da mogu imati 4 besplatne e mail adrese no nemogu nigdje na korisnikim stranicama naci mogucnost da napravim novi account.
I jel zna netko koji su im Incoming (POP3) i Outgoing (SMTP) mail serveri????
Molim vas pomozite.
a kako ce ic ako neko ima max tv?
Daj jel zna itko ovo za mejl treba mi hitno!!!
a moze li se na optimu preci ako sam uzela maxtv na 2 godine???
EDIT:ok ok...bedak sam...ne morate odmah vikati :)
vidjeh par postova gore odgovor na svoje pitanje... :creep:
evo...i ja sam poslala zahtjev...ionako sada placam promet 60kn...pa ovih 70kn nece biti velika razlika :)
ja sam poslala zahtjev za lozinkom sa svojim imenom, iako je tata nositelj racuna...mislim, na njega glasi...jel to neki problem???valjda nije...
nije problem
isuse evo danas je 8.2 i napokon su mi doma stigli ugovori koje sam podigao zahtjev 28.1... a i nije tak strasno...jedva cekam odgovor
Dodatnu/dodatne e-mail adrese si možeš administrirati putem korisničkih stranica. S lijeve strane pod "Pregled usluga" odabereš "Elektronska pošta" pa pod "Parametri usluge" klikneš na "Dodatna e-mail adresa - Dodaj?". Upišeš alias (domena ti je već po defaultu odabrana - @optinet.hr), klikneš na dodaj i to je to...
ako budeš imao poteškoća javi....
Kako vam idu torrenti,meni sa utorrenta ne želi skidati.Koji port imate?
Kod mene radi sa BitCometom sasvim normalno,skidao neku vecer i brzina isla preko 70.,
Sve zavisi sto skidate i koliko je onih od kojih skidate,njihova brzina veze,vasa brzina itd...Nema to veze sa ovom uslugom,.
ja svake noci preko bitcomment-a skinem minimalno 1.5GB...Meni sve super radi sto se optime tice jedino me t-comov modem zeza! Veza mi cesto zna puknut!
Ok... Ajmo onda ovak... Mislim da znam što te muči, a to je vjerojatno način funkcioniranja korisničkih stranica koji je i mene mučio :)
Userom i passom koji si dobio na pismu od Optime možeš se logirati kao običan korisnik i time pregledavati ostvareni promet, telefonske pozive ili Dial-Up spajanja ukoliko koristiš takve usluge. Kako bi mogao dobiti mogućnost potpune administracije (za one usluge koje to dozvljavaju) trebao bi se propagirati u account admina (administratora računa). Najlakši način ti je da odeš na login page na korisničke stranice i umjesto da se logiraš, odeš na link ispod "Registracija novog korisnika". Na stranici koja ti se otvori vidljive su dvje forme, lijeva je za registraciju novih korisnika dok je desna za aktivaciju postojećih korisnika. Popuniš ovu desnu gdje upišeš identifikacijski broj (pvih 8 znamenki poziva na broj s računa), korisničko ime i lozinku te ponovno lozinku za provjeru. Klikneš na pošalji i to bi trebalo biti to... Nakon ovog si propagiran u account admina na korisničkim stranicama i moći ćeš si administrirati dodatne e-mail adrese. Vjerojatno se pitaš otkud ti ovaj identifikacijski broj obzirom da nemaš račun?!? Nazovi službu za korisnike na0800 0088 i traži da ti pročitaju (morat će napraviti identifikaciju - tražit će te podatke koji se moraju podudarati s tvojima u bazi itd.). Znam da se sve ovo možda čini glupim jer se činilo i meni, no vjeruj mi ima razloga zašto je tako... Objašnjenje sad neću pisat ali ako te zanima može jednom na PM.
Eto ako bude opet poteškoća javi, bilo ovdje bilo na PM. :)
Evo ja misli si uzet taj optimu dsl, dali je potrebno imati adsl od t-coma da bi mogao imati optimu dsl?
Osim ako ne zivis u gradu gdje optima ima svoju infrastrukturu vec uvedenu...pa se možeš koristiti i njihovim brzinama..koje su također jeftinije od htovih
ja imam adsl trafic i fakat mi torrenti idu ok.oko 80-110kb/s al nekad zna srat pa skida samo 40kb/s to je navecer vecinoma.
daj jeli mi moze ko reci jeli ko imao problema u optimi.
jeli vam uvijek skida punom brzinom(torrenti se ne racunaju).
Pa i nije baš da nema veze, ako recimo optima ne bi imala dovoljnu propusnost brzina pada iako ti je t-com stavio kao max brzinu 1024kbits. To se najbolje vidjelo na primjeru vm-mreža koji zbog razno raznih razloga nisu osigurali dovoljnu propusnost i to je rezultiralo očajno sporom vezom s varijacijama u brzini. Ali teško da će se to dogoditi optimi.
Ma sve ja to kužim, ali ti ne kužiš mene. VM je isto išao preko t-coma ali je imao premalu propusnost prema internetu i kad su svi počeli skidati link se zagušio i brzina je padala svima. Ne velim ja da će se to desiti optimi, samo opovrgavam tvrdnju da brzina ovisi samo o t-comu.
Isprike ako je već bilo to pitanje (a nisam ga primjetio tu :-/)..
Ako uzmem T-Com adsl na ugovor od 12mj. mogu li se prebaciti na Optimu Traffic?
Ja mislim da bi svakako trebao, raskines s njima ugovor i uzmes optimu...
Jel zna netko zasto mi je danas od 22 sata stalna IP adresa??? Imam Optima Traffic. Ja se reconectan i uvijek mi je ista adresa, izmedju reconectanja sam cekao i do pola sata.
Zasto????
Sva sreća da opet nisam i kod optime otišla.
Čitam na news-ima ljudi ne mogu skidati preko torenta brzina max 20 kB/s i to od jučer im je tako.
Pa kad će jednom ponuditi taj famozni flat bez ograničenja. Kako se meni čini prije će ti svi ponuditi lijek protiv najzloćudnije bolesti nego da ti daju flat bez ograničenja.
Ovo stalna IP adresa mi se čini kao da sam već čula negdje optima = vm-mreže. Optima očigledno preuzima vrlo efikasnu politiku koju su prvi puta ponudile vm mreže svima isti ip.
Kao prvo: vec je bilo rijeci o tome ali Optima nema nikakve veze sa brzinom torrenta!!! Brzina ide preko T-coma samo se promet kod optime obracunava, tako da nije u tome stvar, a i brzina mi je sad 912 kbps.
Kao drugo: Mi ovdje nemamo isti IP, nego samo stalan tj nikome se ne mjenja svako ima svoj...
Brzina downloada sa Torrenta nema veze s Optimom ili T-comom nego sa samim Torrentom; prije svega o tome koliko je ljudi prikvačeno na to što skidaš i o njihovim brzinama.
To sa stalnim IP-em je malo glupo kad Optima uslugu stalnog IP-a naplaćuje 610 kn. Al to ce stvorit samo probleme npr kod Rapidsharea.
Evo sad sam zvao SZK i kazu da im je to prvi slucaj da je nemoguce da imam stalan IP, a nisam sam kao sto vidim ovdje.
Daj svi zovite da vidite sto ce vama reci.
Nije mi nikako jasno...
Istina je da brzina ide preko T-com to je sasvim jasno ali bilo koji pružatelja usluga pristupa može limitirati kako želi i koliko želi.
I u vezi stalne ip sam mislila na svakog korisnika posebno ne doslovno svi preko jednog nego da vam se sa ponovnim spajanjem ne promijeni.
Malo ste svi pobrkali lončiće. VM je stavio na sve korisnike proxy ip adresu tako da su u jednom trenutku svi imali istu adresu prema van. A ovo kod optime je slučajnost jer još nema puno korisnika pa je velika šansa da kod sljedećeg spajanja dobiš istu ip adresu. S vremenom će se to dešavati rijetko ili nikad. Recimo, na iskonu se meni to u početku često znalo desiti, a jedanput mi se to desilo prije koji dan... A ovo s torrentima ne znam, vidjet ću kad dobim account.
Evo sad mi se promjenila IP ali opet kad se reconectam ista mi je!
Tako sam i mislio jer svejedno plaćam T-Comu brzinu.
Znači brzinu moram plaćati najmanje 12 mj. nebitno spajam li se preko T-Coma ili Traffic usluge, i nebitno da li ću sutra preći na OptiDSL (tada bi trebao plaćati T-Comu i Optimi različite račune za istu stvar).
Ako je to to, onda nemam više pitanja. Tnx! :)
Brkas neke stvari, T-Comu placas vezu (ono sto ti zoves "brzinom"), no to nikako ne znaci da ce ti sve biti isto ukoliko se spajas preko T-Coma ili Optime. U vremenu ovog FlatMIN paketa je na Optimi sporija veza, ponekad generalno, ponekad samo torrenti. Nije mi jos uvijek jasno ogranicavaju li p2p ili im se veza gusi kada vise ljudi navali na skidanje. Znalo mi se dogoditi da CNet BWM pokazuje 850-ak kB/s, a da torrenti idu sporo, ali i da BWM pokazuje 400-500 kila po sekundi.
Htjeli mi to priznati ili ne, na optimi s polako pojavljuje vm-mreže sindrom. :thumbdown
A nije još došlo dotle, tamo torrenti ni P2P nisu išli uopće.
Ma tamo su torrenti isli full ako si znao sloziti, da je bar ovdje tako :-/
Da throtlaju, enkripcija bi vjerojatno pomogla, mozda zbilja imaju problema sa preopterecenjem...
Evo ja sad skidam preko torrenta i sve radi super (varira od 85-100 kB/s), ali mi je IP stalan vec se 2 dana nije promjenio...
neki update , kak vam je bilo sinoc sto se torrenta tice --- netko osim black hawka?
meni je sinoc torrent fakat super isao....
Avo sad sam zvao SZK i rekli su da ce me nazvat u vezi stalnog IP. Kad me nazovu javim vam sta su mi rekli
e ako ocu uzet optima adsl traffic, a na t-comu sam što da napravim onda da više ne plaćam njihove promete, što da samo prestanem koristiti ili?
da...jednostavno se vise ne spajas preko njih... :P
meni su torrenti nocas isli ocajno! Nadam se da nije nista ozbiljno!
a mi sa wlanom? da bi promjenili sifru za spajanje moramo preko FF uci u postavke routera. I sad ako 31.02. promjenim sifru, naplatiti ce mi se optima za 2 mj, a ako 1.3. promjenim sifru, nadoplatit ce mi se t-com paket :)
Skidam neku igricu koja nema bas puno seedova.
Poceo sam je skida oko 21:30 i brzina mi je bila oko 40-50KB/s sto je ok jer ima malo ljudi koji mi ju daju...
E sada je nasto problem kada je doslo 22h! Brzina mi se spustila na 5KB/s i koliko sam vidio nije se bas puno penjala....jos cu par noci pricekat ali ako bude tako zvat cu SZK!
Meni su rekli da ce me danas tokom dana nazvat ali nisu.
Sad ja njih opet idem zvat!
EDIT:
Evo pricao sam s njima i rekli su mi da se to sa IP-om nebi smjelo dogodit i da ce me sutra prijepodne nazvati i rijesiti problem!
Sad cemo vidjet sta ce dalje bit.
Sestra mi skuzila da na Vip music nemoze slusat niti gledat nista.
Izbaci ovu poruku:
http://img378.imageshack.us/img378/761/vipvn7mm1.th.jpg
Dali oni nas stavljaju sad preko proxy-ja pa nam javlja da nismo iz hrvatske ili koji k****????
A jel možete koristiti ostale vipove usluge? Webmail, vip imenik, websms, vip navigator i to?
Evo sredili su mi ovo u vezi IP-a i rekli su da ce i brzine sad normalno radit.
Zovite ih ako je i vama stalan IP, zbog toga vam i brzine padaju, tak su barem meni rekli.
Ja sam ih x puta zvao dok mi nisu sredili
I kod mene se IP ne mijenja,ali tek sam sada primjetio.,Znaci poceli su i oni da se "igraju":thumbdown
evo podneo sam zahtjev za OptiMin uslugu. I nazvao nesto T-com i pitam hoce li biti kakvih snizenja, kaze lik da ce uskoro cijene jako pasti, kao ide Uskrs i to... Kaze da probam nazvati 28. da vidim hoce li sto biti od 1.3.
I meni je IP stalan,ali ne vidim da mi nešto sporije skida, Aresom upravo skidam dva filma i oba mi idu 100-120 kb sec.
Trenutno mi mijenja IP pri svakom diskonektiranju,a sto se tice brzine na rapidu ide standardno.,
ma nek govore :) uzeti cu za 3. mjesec optimu, a ako snize nesto 4. mjesec sam opet na t-comu
Evo sad mi radi sve odlicno, skida torrente po 100 kB/s i mijenja IP
sad ti skida ok?a ozbiljno ljudima ne prelazi 50kb poslje 22h koji program imas??
Skidam sa BitCometom!
Meni je bio stalni IP, a od ponedjeljka sam ih zvao i zalio se
U pon su mi rekli tjekom dana srediti i nisu, pa sam ih navecer zvao.
Onda su mi rekli da ce danas do podne sve biti rjeseno i oni mene u 11 sati danas zovu i kazu da su sredili problem.
Dok sam imao stalan IP brzina mi poslije 22 h nije prelazila 40 kB/s, a sad je u redu.
zato ih zovite i nedajte im mira...
I meni se mijenja IP, a brzine su super 100 kb Sec na Aresu, 70-80 kb sec na torrentu,poslije 22 h.:klap: :klap:
Hvala bogu da su sredili to, vec sam mislio da ce bit kao i sa VM-om.
i svima rade torrenti punom brzinom poslije 22? citao sam na hr.comp.adsl da svi imaju problema s tim, da su ogranicili torrente na 30-40 kb