Naravno.
Za stvari do 160 kuna nema nikakvih poreza i nekih carinskih troškova.
Uvijek postoji šansa da netko neće pogledati koliko košta stvar koja ti dolazi pa nećeš ništa platiti- ali šanse su sada mizerne.
Imaš u temi o Lockerzu koliko je imaticx platio za iPod Touch.
Sad, koliko bi ti platio...
Pošalji mail carini i objasni točno što uvoziš, kako uvoziš i gdje uvoziš.
Znači- iPod Touch (link na eBay), košta toliko i toliko, uvozim ga u Ivanić.
I pitaš koliko bi platio sve troškove.
Ja sam ih jednom pitao za neke slušalice i jako brzo su mi (opširno i točno) odgovorili.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
https://www.paypal.com/row/cgi-bin/w...ntries-outside
Primanje para odsad radi samo s VISA karticama ili preko računa u US-u:
http://twitter.com/toncijukic/status/45782967183867904
Tu je i provizija 5$ po transferu i max transfer dnevno 500$ odnosno 10000€ mjesečno:
http://twitter.com/forcebook/status/45783420827213824
http://www.netokracija.com/paypal-hrvatska-8499
Zadnji uredio xlr : 10-03-2011 u 21:23
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Cek, kaj napokon mogu primit pare u našu voljenu Hrvatsku? Ajde lijepo je za čut.
Al, kolko vidim, za Visu je naplata 5$. Imam VISA electron. Će mi naplatit transfer na nju? :O
One day, sky went blue...
Još nitko nije umro od čitanja s razumijevanjem.
Sorry, samo provjeravam... Ipak je ovo forum, kaj ne?![]()
One day, sky went blue...
Točno tako, ovo je forum, a ne crtaća ploča.
http://www.net.hr/tehnoklik/page/201...0/0388006.html
evo detaljnije. tj, nije baš detaljnije, ali eto. Raditi će i na visa electron karticu, a naknada za prebacivanje će biti 5$.
Po meni, jako loše. Primjer, za svaku transakciju na marketu, ako i prodam svoju aplikaciju, meni će uzet 5 dolara. Još ću ja njima bit dužan.
Zadnji uredio GoGs : 11-03-2011 u 14:46
Šta ne ide Market preko Google checkouta? A s druge strane, nešto govore da je automatska isplata na račun svakih 30 dana i to je valjda na taj način besplatna. Čak i da nije, bolje jednom mjesečno 5$ nego svaku transakciju ručno isplaćivati i gubiti 5$. Ali da je puno, puno je.
Krivo Gogs.
Tih 5$ plaćaš samo kada ručno(ti podneseš zahtjev) prebaciš novce s Paypala na svoju karticu.
Kakve transakcije i Market? Ti za primanje ne plaćaš ništa, odnosno plaćaš proviziju od 2,9% + 0,50$ i to ako pošiljatelj odabere da ti plaćaš proviziju(direktne kupnje tipa Ebay plaćaš ti tu proviziju mislim).
Automatsko povlačenje novaca s Paypala na karticu je početkom mjeseca(u prva tri dana) i ništa se ne naplaćuje.
To sve piše i na Paypalu u uvjetima, il tak nešto. Te je i u tablici prikazano tamo.
Inače, ako mislite prodavat na Ebayu, nije baš tak isplativo.
Sama predaja oglasa vam uzme nešto sitno, ne znam točno, pol dolara ili manje. Zatim za prodaju plaćate Ebayu proviziju od 9% te još proviziju Paypalu od 2,90%+0,50$.
Uspjesno prodane dvije igre preko ebaya. Danas saljem, jedna u USA, druga u Kanadu. Novci su odmah sjeli na Paypal, ali tek od 1.4 cu moci snjima upravljati
iPhone 5s 16 GB
ima koja dobra duša s paypalom
sa potroši 2 dolara na mene..
da iman visu bin otvori račun i ja sam ali pošto neman moram vas žicat(naravno uplatim malo više za dobru volju)
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
kupujem bicikl u americi PAV3,cca 1100 dolara,direktno iz tvornice mi traže 1200dolara za transport,međutim čuo sam da postoji mogućnost da taj bicikl kupi netko u americi ,te da ti ta osaoba pošalje po znatno nižoj cijeni transporta.ako je netko nešto slično radio ili čuo ,voilo bih čuti iskustva i mogućnosti.
Kako god da ti ga posalje..ne gine ti carina na ukupnu cijenu+shipping pa na to 23% pdv
Tko rano rani, zajebo je pjetla
i ja sam cula tako nesto, bitno je da ti prijatelj, kada salje bicikl, na paketu naznaci da je poklon. onda navodno ne lupaju carinu.
e, sad, ja sam to samo cula pred koju godinu, prepricavale mi frendice da su na tu foru kupovale uggs-ice iz australije.
provjeri jos svakako.
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
bicikl u sastavu kakav ja trebam je 1100dolara,radi se biciklu za osobu sa posebnim potrebama,tricikl,zvao sam direktno u tvornicu,istina ni neznaju gdje je hrvatska,ali nema veze ipak će mi kažu isporučiti,samo transport je 1200dolara,što mi se čini puno.sad tražim neka alternativan riješenja,svaka pomoć je dobro došla ili informacija.
Čovječje, za transport uzmu više nego za bicikl.
Najbolje da nađeš nekoga u Americi(prijatelja, prijateljevog prijatelja, od tetkine susjede kuma....), njemu pošalješ novce, on kupi bicikl i pošalje ga tebi. Sad, kolko će koštat tak velki paket ne znam, na USPS-ovim stranicama provjeri(nek šalje preporučeno, International signed for, ili osigurano, jest da je to malo skuplje, al da stigne na odredište, da se ne "izgubi" putem).
Novce mu je najjednostavnije poslat paypalom.
Drugog načina za proć jeftinije nema.
okej poslano na PM
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Moze jedno pitanje...
Do sad sam narucivao dosta stvari i sve do 160kn, i isporucivanje je bilo u HR
Jel mogu kako stavit da je isporuka na adresu u UK, jel mi kolega tamo studira?
Adresu njegovu sam sad na ebayu postavio kao defaltnu, da li trebam sta podesiti i na paypal???
Ne trebaš na Paypalu.
Kad budeš plaćao pod shipping address odabereš njegovu i to je to.
Nece javi mi ovo
Please enter the correct information for the following fields:
Sorry, this page is not available at this time.
Ne znam, jel bitno sto imam eure na racunu ili?
Bookmarks