Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25
    Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

WHO: Zračenje mobitela može izazvati rak

Tim od 31 znanstvenika iz 14 zemalja, uključujući SAD, donio je odluku nakon pregleda recenziranih studija o sigurnosti mobitela. Tim je pronašao dovoljno dokaza da kategorizira osobnu izloženost zračenju mobitela kao 'vjerojatno kancerogenu za ljude'.

Proizvođači mnogih popularnih mobitela već upozoravaju potrošače da drže svoj uređaj dalje od tijela.

Priručnik za korisnike Appleova uređaja iPhone 4, kaže da 'izloženost radijaciji ne prelazi smjernice američke savezne agencije FCC'.

'Pri uporabi iPhone-a u blizini svog tijela za glasovne pozive ili za bežični prijenos podataka preko mobilne mreže, držite iPhone najmanje 15 mm daleko od tijela', stoji u priručniku. BlackBerry Bold savjetuje korisnicima da, 'drže BlackBerry uređaj najmanje 25 mm od tijela kada BlackBerry uređaj emitira'.

Prije objave u utorak, WHO je uvjeravala korisnike da nikakvi štetni učinci za zdravlje nisu utvrđeni.

Izvor: http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...zvati-rak.html

Pravi forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da mobiteli generalno zrače i to štetno. Pitanje je samo koliko i kako koji. Osobno sam se puno puta uvjerio na različitim uređajima da boli glava od telefoniranja. Pa prema tome ispada da nije važno što netko kaže „da nikakvi štetni učinci za zdravlje nisu utvrđeni“ već je bitno kako se osjećaš. Kad glava boli, u uhu pucketa, kad uho pocrveni i sl. to sigurno nije znak nečeg zdravog i poželjnog.
    Mogu oni biti malo štetni ali i dalje ne liječe. Tako da što manje držat na jajima i drugim ekstremitetima, to bolje. Pusti priče.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima stvarno nešto u tome... ja isto na raznim modelima osjetim pojačanu glavobolju ali izbjegavam duže pričanje i kad pričam mjenjam svako malo s jednog na drugo uho! Najbolji po pitanju nikakve glavobolje mi se pokazao SE k800 koji i općenito ima SAR 0.27... od nekih me toliko zaboli glava da ih odmah prodam! A dalje od sebe definitivno ih držim što više.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jbg, ovo je vijest koju smo, izgleda, svi latentno znali, ali smo je ignorirali.
    Danas se oglasio Hrvatski institut za mobilnu telefoniju (ili kako već) s oštrom naznakom da su jučer krivo prevodili s engleskog jezika i da ne znači nužno da je zračenje odmah i štetno za čovjeka.
    Onda u sljedećem odlomku pobijaju (par po nekom mom sudu) sami sebe s rečenicom da se odnosi na osobe koje telefoniraju dnevno bar 30 minuta (pitam se tko mobitel drži da ga gleda i tko ne priča toliko na dan?).

Ja sam čak prije godinu dana išao na pretrage glave zbog toga. Nisu mi radili magnetsku rezonancu ne znam zašto, ali su pravili neke testove s diodama po glavi itd. Na kraju mi je rečeno da nemam ništa na mozgu. Jedan liječnik je čak pukao od smijeha i zbilja priznao da mobitel zrači, ali kaže "Sam rendgen zrači 200 puta više od jednoga mobitela". Tako da me to malo umirilo, ali i dalje nerado pričam na mobitel, a od jučer sam duboko zamišljen-što raditi.
    Bojim se da za samo godinu dana na kutijama svih mobitela ne budu one "osmrtnice" kakve imamo na kutijama cigareta.

Navukli smo se, pogotovo mi, koji i raspravljamo o mobitelima već godinama. Držimo sve u našem mobilnom ljubimcu, od Imenika do PIN-ova za razne kartice... Mislim da se o ovome znalo još dok su mobiteli bili rijetkost i jedva da su imali nekakav, nazovi ekran. Ne znam, nezamislivo mi je da bih se morao odreći SMS-ova, provjere E-maila, razgovora preko mobitela.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moby, nhf, ali danas te sve ubija ili može ubiti. Od paradajza do rendgena. Kada naprave studiju o štetnosti GMO hrane, svi će trubiti o tome i početi jesti povrće uzgojeno na vlastitim balkonima od sjemena koje potječe još od nečije šukunbake.

Šta sad, mobiteli zrače, jedina razlika u svemu tome je što će se sutra 99,9% ljudi tog podatka sjetiti kad se jave na telefon - i ignorirati! Onih 0.01% su u šoku i nevjerici, već su bacili mobitele i vratiti se nazad u svoja privatna atomska skloništa

Osmrtnice na mobitelima? C'mon Ne napadam te, samo hoću reći da ima puno gorih stvari o kojima smo ovisni i na koja ne možemo utjecati, a to nisu mobiteli.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Godina
    50
    Bodovi
    12.477
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svi smo mi znali, kako je kolega i napisao, da mobiteli zrace i da vjerojatno nesto rade po nasem mozgu, no mi smo to ignorirali kao i obicno.
    Ja ne vidim neko rijesenje da manje zovem i manje koristim telefon, mozda se varam ali kako.......no ipak se sve moze jakoooo ublaziti, a to se vrlo lako izvede za nosenjem uredaja u nekoj torbici i razgovarati preko zicnih slusalica. Da se netko ne zavarava sa BT slusalicom, ona isto zraci, mozda i vise nego neki modeli mobitela.
    E sada ja imam telefon na uhu od 1996.g......hmmmmm divota !
    ONE X & Sensation & Desire by HTC

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ko može nega svede na minimum razgovore i drže ih kada su kod kuće što dalje od sebe(kad na njemu ne igraju igre, slušaju mjuzu...)! Danas vec vidim dosta njih šetaju sa 2 mobitela tako da primaju i duplu dozu Ali kod kuće zajedno sa TV, radio, itd sve živo zraći tako da...

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    potpisujem iksa.

znali smo da zraci odavno. ne znam samo cemu bas sada objava ovog senzacionalistickog istrazivanja
    pa jos pred valjda deset godina su se prodavale nekakve futrole koje su, kakti, ublazavale zracenje.

preporuka lijecnika je:
    - da se mobitel ne nosi na spagici oko vrata (jer je tada blizu srca; to moze biti opasno pogotovo ljudima koji su srcani bolesnici i i imaju ugradjene prijemosnice, npr)
    - da se ne nosi po dzepovima hlaca (posebice prednjima, jer je blizu reproduktivnih organa)
    - da ga se nocu ne drzi pod/pored jastuka na kojem spavamo

ovo sa zicnim slusalicama mozda i nije zanemariv savjet - no ne za nas "smrtnike" koji obavimo pokoji poziv dnevno, vec za biznismene koji pola dana provedu u razgovorima.

inace, i Nova tv je ove zime imala emisiju Provjerenog na temu zracenja, i znam da je puno gori "zracioc" od mobitela ispao - bezicni telefon, tj njegova baza.

ljudi moji, danas gotovo SVE zraci u nekoj mjeri. kupite si Gajgera, pa izmjerite vrijednosti u centru velegrada i negdje na selu isokirat cete se.

kao i sa svime ostalim u zivotu, niti s elektonickim napravama, u ovom slucaju mobitelima, ne treba pretjerivati, tj treba ih koristiti savjesno.

evo popis mobitela i njihovog zracenja koje je izbacio danas vecernji list
    Najviša razina zračenja:

1. Motorola Bravo : 1,59 W / kg

2. Motorola Droid 2 : 1,58 W / kg

3. Palm Pixi : 1,56 W / kg

4. Motorola Boost : 1,55 W / kg

5. Blackberry Bold: 1,55 W / kg

6. Motorola i335 : 1,55 W / kg

7. HTC Magic : 1,55 W / kg

8. Motorola W385 : 1,54 W / kg

9. Motorola i290 : 1,54 W / kg

10. Motorola DEFY / Motorola Quantico / Motorola Charm : 1,53 W / kg

Najniža razina zračenja:

1. LG Quantum : 0,35 W po kilogramu

2. Casio EXILIM : 0,53 W / kg

3. Pantech Breeze II : 0,55 W / kg

4. Sanyo Katana II : 0,55 W / kg

5. Samsung Fascinate : 0,57 W / kg

6. Samsung Mesmerize : 0,57 W / kg

7. Samsung SGH-a197 : 0,59 W / kg

8. Samsung Contour : 0,60 W / kg

9. Samsung Gravity T (T-Mobile): 0,62 W / kg

10. Motorola i890 / Samsung SGH-T249 : 0,63 W / kg
    ovo mi smrdi na neku igricu u stilu "fuj motorole, ne kupujte njih, samsung je sigurniji"
    Zadnji uredio La_LuNa : 02-06-2011 u 19:26
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S
    Operater
    T-Crap
    Bodovi
    14.706
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.706, Nivo: 29
    Bodovi: 14.706, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A šta će nama podaci za američke mobitele
    Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uz ove vrijednosti malo iznad trebalo bi uzeti u obzir i način na koji su izmjerene, a ako se dobro sjećam, to su ekstremni slučajevi kada su na mobu istovremeno "zaposlene" sve antene (BT, WIFI, GSM...) i u realnosti bi vrijednosti trebale biti višestruko niže. Koliko - neznam. Izvor - probat ću ga naći.

Kad smo već kod zračenja
    http://www.youtube.com/watch?v=0owjYMiZJLc

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma sve to treba pobacati i vratiti se u doba kad je svijet bio normalan bez sve te napredne tehnologije.
    Ja mob uvjek imam u desnom prednjem džepu hlača, i uvjek je zadnja strana (od baterije) prislonjena na tijelo (neka navika).
    Nekad fkt osjećam nešto malo čudno kod desne noge, pa namjerno izvadim mobitel i odmaknem ga što dalje od sebe.
    Možda mi se samo pričinjava.

Btw jel piše negdje na netu koliko zrači Desire?

EDIT: I da, sjećam se kad je bilo na Provjerenom da se koriste ako je moguće žičani kabeli za povezivanje s modemom, jer wireless previše zrači (to se odnosi na laptope i kompove)
    Baš bi bilo zanimljivo usporedit zračenje GSM-a, Bluethootha, GPS-a i Wlan-a, koji najviše zrači. Rekao bih prvo GSM.
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za Desire ti piše na kutiji:
    0,72 head
    1,12 body

Zadnji uredio xlr : 02-06-2011 u 22:31

13. 'Hvala' kaže:

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post

ljudi moji, danas gotovo SVE zraci u nekoj mjeri. kupite si Gajgera, pa izmjerite vrijednosti u centru velegrada i negdje na selu isokirat cete se.
    Geiger mjeri ionizirajuće zračenje, negdje na selu možeš naletit na kakvu rudaču pa da vidiš
    Sve u prirodi zrači, kod mobitela je problem u zagrijavanju, upravo ova karakteristična snaga W/kg, poglavito u predjelu mozga, to je problem, jer dugoročno izlaganje mozga takvim neprirodnim zagrijavanjem koje prodire unutar lubanje definitivno može i mora štetiti.

Na kraju ćemo svi šetati sa dozimetrima...

= Citat = Izvorno postao GT-R

I da, sjećam se kad je bilo na Provjerenom da se koriste ako je moguće žičani kabeli za povezivanje s modemom, jer wireless previše zrači (to se odnosi na laptope i kompove)
    Baš bi bilo zanimljivo usporedit zračenje GSM-a, Bluethootha, GPS-a i Wlan-a, koji najviše zrači. Rekao bih prvo GSM.
    GPS emitira VF valove niske energije, tako da ti više šteti radio stanica u Kobasičarima nego GPS.
    WiFI je snage 0.1W, obično, frekvencije 2.4 GHz, a količina izračene energije opada po inverznom kvadratnom zakonu, tako da si fino stavi AP na tavan i miran si
    BT neću komentirati

Zaključak je da je zračenje neizbježno, a s obzirom na to kako smo uletili u 21. st., nastojimo živjeti konforno, u obilju, hedonistički, mislim da će prije ili kasnije doći do prirodnog čišćenja, kao i uvijek u povijesti, ratom ili boleščugom.

VeteranOverdriveTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    43.984
    Nivo
    51
    Bodovi: 43.984, Nivo: 51
    Bodovi: 43.984, Nivo: 51
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ideos je prvi vrhu... Razina zračenja (SAR):1,27 W/kg

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je ovo jedna velika glupost i samo novinarska pompa koja je poprimila prevelike razmjere.
    Koliko je ovakvih istraživanja bilo? I Njemačkih, Švicarskih, Američkih itd. Bezbroj. Svako je reklo, kao i ovo, da vjerojatno mobiteli zrače. Posljedica? Nikakva, svi i dalje pričamo na mobitele i sve ih više i više koristimo.

Uz to stvarno se ne može ignorirati činjenica da je 7 od 12 mobitela na listi bilo motorolinih a članak je objavljen u Americi, to mi nekako smrdi na korumpiranog novinara koji je za ovakav članak dobio Galaxy S2 ili tako nešto slično

Nisam siguran da li to ima veze, ali sad kako je bila ova katastrofa u Japanu, svi su paničarili u Hrvatskoj da će biti kod nas nuklearna katastrofa zbog oblaka koji će stići u HRV itd. Ustanovilo se da skele na Trgu bana Jelačića više zrače nego šta bi mogao taj oblak kada bi stigao do nas. Naravno nakon toga je priča oko tog oblaka se stišala i "novinarska patka" je, tako reći, ubijena
    Siguran sam da takve metalne konstrukcije koje su nekim ljudima na fasadi načine više štete u zračenju nego što učini par sati razgovora dnevno.

17. 'Hvala' kaže:

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okej mobitel zrači, tv zrači, ima i radio neko zračenje, mp3 bi mu baterija eksplodirala i me ubilo, naravno komp zrači, wlan zrači, a dalekovodi isto, i šta nam preostaje čitat knjige i novine, ups u njima olova tako da zašto živimo?
    znam malo sam puno oftopic ali to mislim o ovom istraživanju
    u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri

19. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dnevnik.hr objavio 5 načina kako se zaštititi od zračenja mobitela.
    Ovo mi sve djeluje malo smješno, kao da nismo do sad znali tih 5 načina.
    Neko će se izgleda dosta obogatiti izumom ove futrole koje blokiraju zračenje. Nevjerujem da to "funkcionira".
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GT-R Pregledaj post
    Dnevnik.hr objavio 5 načina kako se zaštititi od zračenja mobitela.
    Ovo mi sve djeluje malo smješno, kao da nismo do sad znali tih 5 načina.
    Neko će se izgleda dosta obogatiti izumom ove futrole koje blokiraju zračenje. Nevjerujem da to "funkcionira".
    Kolko ja znam, kožne futrole (al prava koža, ne ona futrolica kod kineza..) smanjuje zračenje. Sad, kolka je to istina...
    One day, sky went blue...

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bogme, od prekjučer sam maksimalno smanjio telefoniranje. Mobitel mi je većinu dana na Offline. Razgovaram isključivo putem žičnih slušalica. Ostavljam ga u dnevnom boravku dok je prije bio uz samo uzglavlje. Jedino sada moram kupiti budilicu pošto sam oba mobitela koristio baš za to, a u digitalac se ne mogu pouzdati jer se resetira ako nestane struje.

Iako, nešto razmišljem, već 10 godina koristim mobitel uz uho, počev od onih modela koji još nisu imali izmjeren SAR.
    U Mobisu!

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Moby Pregledaj post
    Bogme, od prekjučer sam maksimalno smanjio telefoniranje. Mobitel mi je većinu dana na Offline. Razgovaram isključivo putem žičnih slušalica. Ostavljam ga u dnevnom boravku dok je prije bio uz samo uzglavlje. Jedino sada moram kupiti budilicu pošto sam oba mobitela koristio baš za to, a u digitalac se ne mogu pouzdati jer se resetira ako nestane struje.

Iako, nešto razmišljem, već 10 godina koristim mobitel uz uho, počev od onih modela koji još nisu imali izmjeren SAR.
    Ajde razumijem još ovo za telefoniranje preko žičnih slušalica ako puno razgovaraš, ali ovo da se bojiš spavati u istoj sobi s mobom mi je smiješno To upozorenje se odnosilo na to da ne držiš mob baš ispod jastuka, ako ti stoji ormariću na pol metra od glave nemaš nikakve frke.

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moj je svaku večer na punjaču tako i da hoću da mi bude pored glave to je teže izvodivo.
    Isto tako, više tipkam nego telefoniram, jedino ga uvjek imam u džepu od hlača (osim kad sam kući), jer jednostavno ga nemam gdje drugdje staviti, pogotovo sad kad ljeto dolazi.. Cure se još mogu snaći sa torbicama

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam tko je pisao članak na dnevnik.hr, ali razmislimo malo logički. Kada mobitel najviše zrači? U trenutku kada prima/odašilje poziv/sms/data promet. To je više puta dokazano - najviše zrači onih prvih 10-20 sekundi poziva. Dok vam je mob u standbyju šta on emitira? Emitira taman toliko koliko je potrebno za komunikaciju s baznom stanicom. Antena radi na minimalnoj snazi. To je ništa!

Mislim, da se razumijemo članak je u potpunosti na razini hrvatskog novinarstva. Ona radijacija zapravo sve govori

26. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nešto ne razumijem niti u raznoraznim člancima na našem jeziku ni u izvještaju WHO-a.
    Pojam "zračenje" mobitela. To nije zračenje tipa plutonija. Radi se, prevedeno na seljački, o zagrijavanju ljudskog tijela.
    Postoje li kakve zrake ili što već koje prodiru direkt u moždani dio ili kako? Ne kužim se u vrste radijacije.
    U Mobisu!

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Inovator je iznad objasnio: ionizirajuća zračenja (taj plutonij) se ne mogu uspoređivati s elektromagnetskim zračenjima mobitela, mikrovalki itd... Kod elektromagnetskog zračenja je problem u tome što takvo zračenje tjera stanice u tijelu na titranje i zagrijavanje što sigurno loše utječe na njih ako su dugoročno izložene takvim uvjetima. Ono ne ostavlja trag, nema čestice. Ionizirajuće zračenje razara stanice u startu.
    Da idem sad u detalje ne bi bilo u redu jer sam literaturu davno spremio pod krevet.

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2011
    Bodovi
    1.069
    Nivo
    7
    Bodovi: 1.069, Nivo: 7
    Bodovi: 1.069, Nivo: 7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, za malo perspektive o panici nastaloj zahvaljujući nekompetentnom novinarstvu...

Mobiteli i rak? Ne baš

30. 'Hvala' kaže:

xlr

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Moze li se prenijeti GArmin sa mobitela na mobitel...
    By siner in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-09-2009, 16:28
  2. Zračenje podatkovnih USB modema
    By kolibri in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-02-2009, 17:08
  3. Odgovora: 3
    Posljednji post: 16-04-2008, 22:40
  4. Odgovora: 6
    Posljednji post: 08-06-2007, 14:49
  5. Zracenje bluetooth