to pitanje si trebao postaviti ovdje
ali mislim da s bluetoothom nema brige oko zabrinjavajućeg zračenja...
Bok svima!
Evo imam 2 izuzetno jednostavna (možda glupa) pitanja:
1) Koliko zraci bluetooth slusalica (SAR)
2) Dal je istina da bluetooth valovi mogu jako loše djelovati na tkivo?
3) Dali je za duže razgovore bolje staviti bluetooth slušalicu ili mob na uho?
Eto sorry ak su pitanja pri(glupa) al zanima me a nemam pojma kog da pitam paaa....
Pozz
to pitanje si trebao postaviti ovdje
ali mislim da s bluetoothom nema brige oko zabrinjavajućeg zračenja...
Seriously?
Ma ne moraš se brinut to ti sve ukupno zrači toliko da ne može niti mrava ubitIzvorno postao Slide
![]()
Dont worry be happy![]()
There are no shortcuts in evolution.
al ak ti otpadne kosa, nemoj se nama žaliti![]()
![]()
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
meni je plavi zub stalno ukljucen...![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
i meni na kompu... a na mobu je na skriveno...Izvorno postao mala
Seriously?
ali ne ispada sa glave "kosa", da ga upozorimoIzvorno postao V3rt!g(o)
![]()
nego negdje drugdje...
Zadnji uredio Compov : 31-05-2006 u 23:55
Seriously?
Ovo sam se i ja zapitao, odmah čim su integrirali BT u mobitele. Čini mi se da BT koristi jače signale od 900mHz.
Po tome bi se dalo zaključiti da ovo zrači ko ludo, ali nigdje nisam naišao na članak o zračenju BT. Isto, koristim ga baš kad mi treba.
Mislim, uzmite primjer da koristite BT headset. Toliko galame se diglo oko možebitnog štetnog zračenja kad je sam mob prislonjen uz uho, a o ovome se šuti, iako je isto riječ o radiovalovima (ili nakakvim radio-signalima) koje mobitel odašilje u slušku koja je na uhu...
Hmmmm...![]()
Jako zanimljivo....i mene to zanima....ja to nisam nigdi vidija da je
netko postavia to pitanje ili da odgovor....(u časopisima ili tako nešto slićno...)...pa eto ako neko zna nešto više o tome neka napiše....poz...
Ula la, jupi je, život mi gre na boje o kako son oplovi koko škoja jabuke...
Da, drito to. I još sam neki dan čuo da to zračenje ne da štetno djeluje, nego da uništava neko tkivo ili stanice...Izvorno postao cvrlj50
A baš gledam, danas sam proveo 3,20 na mobovima, od toga preko pola na bluetooth (tarife mukte, fiends i posao...)![]()
![]()
ovim postom si mi resetirao prometIzvorno postao Slide
jupi opet imam 2GB
Seriously?
frekvencija je oko 2.4GHz
SAR je oko 0.001 wata po kilogramu (kaj god da to značilo), dok je prosjek moba na uhu oko 0,25
znači zanemarivo...u suprotnom:
![]()
Zadnji uredio V3rt!g(o) : 01-06-2006 u 20:40
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
pa jacina signala se ne mjeri u MHz-imaIzvorno postao Mobyy
jos uvijek je to "mozebitno" jer nitko nemoze 100 potvrditi jer nema nikakvih dokaza.Izvorno postao Mobyy
Nadalje postoji razlika izmedju ionizirajuceg i neionizirajuceg zracenja koja je OGROMNA.
dobar grah daleko se čuje
Ups, malo sam se krivo izrazio. Nisam mislio na zračenje u mHz, nego na SAR-zračenje.
Znam da nije dokazano ništa, odn. kad netko nešto i napiše, za tjedan dana se to demantira itd.
Ali, čisto po nekoj zdravoj logici može se zaključiti da bluetooth također zrači...
ako je ovoliki sar bluetootha kako V3rt!g(o) kaže onda je totalno zanemarivo.....ma sve ti je to i da i ne nitko sa sigurnošću neće reć šteti ili ne šteti svi mudro šute ili pak svako ima svoju teoriju....
ali mislim da bluetooth mora imat puno puno manje zračenje od moba pošo koristi puno manju snagu tek 10-ak m.... e sad druga je stvar ovo šta ti kažeš o kakvom se to zračenju pak radi možda je ovo bt zračenje štetnije od gsm-a.... nebi rekao.... ako se već bojiš zračenja koristi žičani handsfree on je dovoljno udaljen od glave i ne koristi nikakve bežične prijenose.... iako je prije postojala teorija da žičani handsfree zrači više od moba al za tu teoriju je brzo dokazano da je to ipak bio promašaj...
e da postoje i handsfree-ovi (žičani) , koji koriste zrak za prijenos zvuka , za te kažu da namanje zrače... jer žicom se može vodit zračenje al zrakom ne...valjda imaju neku cijevčicu čini mi se koja je šuplja i kroz nju se vodi zvuk...
O moj bože, nemoj pisati gluposti
BTW, kroz žičani handsfree isto teče "struja", kao i kro sve elektroinstalacije u tvom stanu, što znači da sve to ima elektromagnetsko zračenje, pitanje je samo na kojoj frekvenciji i kolika mu je izlazna snaga....
ne pišem gluposti , pišem ono što sam čuo i pročitao od ljudi koji znaju svoj posao.Izvorno postao gog
i da i te elektro instalacije isto ti zraže. ko ti kaže da ne? al to je skoro zanemarivo i nije ni blizu gsm-u , jer ne odašilje radio signale....
hebi ga kad je takoIzvorno postao cyberphere
..nisam to ja izmislio... al to postoji da se razumijemo.... nije nikakva zajebancija
![]()
Kolko sam ja skužio o svemu ovome, mi koji se danas koristimo mobovima smo zapravo "testna skupina" jer se još ne zna dal i kako djeluju... Wired![]()
Za kojih 15-30 god ćemo znati dal su djelovali... A ja ću tad imati preko 40... I to mi je dosta![]()
Izvorno postao cyberphere
Mislim da si ti popušio šta se tog tiče.![]()
![]()
Radi se o handsfree-ju baziranom na RF3 tehnologiji.
Evo koga više o tome zanima:
The RF3 headset was developed with "AirCom" Technology to keep potentially harmful radiation away from your head. This technology utilizes a state-of-the-art SPL enhanced sound chamber which delivers crystal clear sound through an air-filled wireless tube (similar to a doctor's stethoscope). By replacing the wire with AirCom (tm) Technology, the RF3 Headset reduces RF exposure to the head!
A 2002 CES Award Winner, the RF3 hands free headset incorporates some of the most durable electronic components on the market today. Sleek and sophisticated in design, the RF3 Cellular Headset is the new standard by which all new headsets will be measured.
As cellular phone use increases throughout the world so do concerns about the potential effects of electromagnetic radiation. The RF3 Cellular Headset was developed with these issues in mind.
Ear Hook
Sophisticated, durable, comfortable and most important RF SAFE!
Its highly recommended that you use an RF3 Air-tube Headset with
a Wireguard and Pocket or Belt Clip Shield! "See Gold Package"
RF3 Headset Features:
• Custom Molded - Lightweight Earpiece
• RF3 Lightweight AirCom (tm) Sound Delivery Tube
• Tube Clip
• State-of-the-art sound chamber with enhanced SPL technology
• Tangle-Free Expansion Cord
• Optional lightweight titanium ear hook design
• fully adjustable and rotate 360 degrees to fit either left or right ear
Lou Hendrix Using A RF3 Ear Hook Model
The stylish RF3 Next Generation Cellular Headset is available in 2.5mm or Nokia 8000/3000 plug versions, with EarHook or Earbud designs which will fit most cell phones.
Adaptors are available to convert many phones over to a 2.5m plug
Durability & Design: The RF3 Cellular Headset incorporates some of the most durable electronic components on the market today. Sleek and sophisticated in design, the RF3 Cellular Headset is the new standard by which all headsets are measured.
Better Safe Today...Than Sorry Tomorrow:
This HANDS-FREE headset with AirCom technology is designed to keep potentially harmful radiation away from your head. Using an air-tube to conduct the sound to your head, there is NO electrical components conducting sound to your head. Much like a Doctors stethoscope, only an air tube is used to conduct sound to the earpiece.
-preuzeto sa
http://www.rfsafe.com/a_rf3headset.htm
Bookmarks