Someone's a bit cranky today... ^^
Evo mene na engleskom, pizdarija.
19:55 Edit:gledam TV
@Mario92 sta je bilo u matematici, koju razinu si uzeo...?
Pisao sam višu razinu
Teško je bilo, nisam dosta toga znal ali mislim da mi bude dovoljno za prolaz i upis na TVZ.
OT: stigao s priprema, sutra pak pišem informatiku![]()
Kakvo trik pitanje...
Datoteka imena slika.avi je:
a) slikovna datoteka
b) video datoteka
c) izvršna datoteka
d) nešto četvrto
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Većina su tako bezveze pitanja, ali ima i nešto logičke algebre i brojevnih sustava.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ja nisam nakon 25. nisam niš znal, s obzirom da nam profesori nisu to spomenuli + imao sam informatiku u 1. srednje![]()
Jel ima smisla onda ici na informatiku ako si ju "slusao" samo u 1. razredu??
Nema smisla da onda moram slusat neke tecajeve ili ici na pripreme za tu maturu...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Pogledaš logičke sklopove, logičku algebru i minimizaciju.
Nije komplicirano, barem ne previše![]()
al meni je katastrofa da u danasnje vrijeme gimnazijalci nemaju informatiku vise od jedne godine. i kaj je najgore, dam glavu da u 90% gimnazija ne postoji informatika kao izborni predmet. al bitno da se na vjeronauk/etiku mora ici
koja smo mi katastrofa od drzave..
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
@Luna: Ja idem u opcu gimnaziju.
Zato i imam infu samo jednu godinu. Frend iz 10. (matematicki smjer) ima sve 4 godine, kao i frend iz 5.
No moja gimna (nadam se) ce od iduce godine ponuditi infu kao izborni predmet..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
cionn, kaj ima veze kaj je opca?!
u danasnje vrijeme, ako nisi informaticki pismen si nula. i jedna godina informatike u opcoj gimnaziji u danasnje vrijeme je nedopustiva sramota!! samo ime joj sve govori, opca gimnazija. znaci, sprema te za opca znanja. nemres me yebat da je vjeronauk/etika danas potrebniji od informatike!!
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
gladaj me kak nemrem!![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Sad se postavlja pitanje jel ti znaš što ovi koji imaju 4 godine info uče? Uče stvari koje su općem smjeru nepotrebne i jedna godina informatike je posve dovoljna. U toj godini naučiš općeinto o osnovnim stvarima. Pogotovo uzevši u obzir da u slobodno vrijeme su na kompu stalno.
A to s vjeronaukom je priča za sebe.
Jbt, kroz posljednjih par mjeseci sam tek skužimo promjene koje trudnice imaju. Hormoni samo pucaju
ne znam sto tocno uce, al normalno da je opseznije i dublje, te da zalazi u programiranje.
al jednako tako, jedna godina informatike NIJE dovoljna u opcoj gimnaziji. ne kazem da trebaju imati program kakvog matematicari imaju, al gle, niti 2 sata worda im nije dosta, kuzis?
izbroji malo koliko postoji opcih gimnazija, a koliko matematickih odjeljenja. razlika ogromna u korist opcih.
pogledaj odakle se ljudi upisuju na PMF primjerice. hrpa ih je ih opcih gimnazija. i sad se netko tko je u prvom srednje tandrkao po wordu i igricama susrece s c plusom o kojem do tad nit slova cuo nije. pod uvijetom da je uopce uspio upisati zeljeni faks, jer u drzavnoj maturi su pitanja s kojima se nikad nigdje sreli nisu.
pa ja sam na fasku, smjer predskolski odgoj (ilitiga prematanje pelena, lolz) imala informatiku. onak, apsolutno mi ni zasto ne treba u radu s djecom, pa su nam je svejedno stavili. a opce gimnazije je imaju samo u prvom srednje..
nisu to hormoni, nego je to sramota za ovu drzavu.. u osnovnim skolama odavno imaju informatiku kao izborni predmet, a vecina opcih gimnazija je nemabar kao izborni predmet, kuzis?
i nisu to trudnicki hormoni, nemres rec da i prije nisam znala bit ovako nabrijana na nelogicnosti i nepravdu u ovoj drzavi (evo ga, sad ce smogi doc' i pitat' zakaj sam jos tu a ne u Kanadi)
Ili Pripyatu
Da, velike su razlike- koje su sada očitije kad postoji matura koja je jednaka za sve.
Ali, tko planira upisati nešto- ima popis gradiva koji DM obuhvaća pa može naučiti što nisu radili u školi.
Slazem se s Lunom, ja sam u klasicnoj gimnaziji imao informatiku samo prosli (2.) razred, a to je bilo drkanje po Wordu i Excelu (dosada ziva) i gledanje prezentacija u kojima su moderne graf.kartice imale 32mb RAMa,...
I sta sad, o kompjuterima sam samouk, sve zahvaljujuci Enteru i Bugu, ali recimo da mi dodje zadatak s programiranjem, ja neznam ni beknit, a programiranje ne zelim sam ucit (mozda pocnem malo s Androidom i slicno xD)
U osnovnoj sam isao samo u 5.razredu i odustao sam, jer profesorica pojma nije imala, sve se svodilo na igranje CSa, Half Lifea itd. -.-
sve to stoji, ali zasto bi roditelji jednom gimnazijalcu (opcem, jel) morali nuzno placati instrukcije i pripreme ako to dijete iz opce gimnazije zeli na ikoji fakultet koji trazi informatiku (a ima ih, jel)?
npr, puuuuno ce vise djece danas iz gimnazije otici na fer, pmf, tvz, foi, etfos, nastavi niz; nego sto ce ih upisati glazbenu/likovnu akademiju. pa npr, glazbeni i likovni slusamo sve 4 godine, a informatiku samo u prvom srednje :rofl: i to s prejadnom satnicom.
da se bar omoguci informatika kao izborni predmet, al ni to ne zele.. ha, da, trebalo bi platit profesoru te dodtane sate![]()
Tu dolazimo do toga da ja nisam osoba koja bi objektivno raspravljala oko toga- pošto nisam imao ni najmanje dvojbe oko upisa u srednju i sada na fakultet.
Tako da je meni čudno kada netko ne zna što bi htio raditi- pa da prema tome upiše ono školu koja je najviše usmjerena na to.
Ali, po toj logici nemam ni ja biologiju, kemiju i PiG (samo 1 godina) kao gimnazijalci.
I sad bi netko mogao napisati- pa zašto si išao u tehničku školu ako hoćeš studirati kemiju?
Tako ja vidim i gimnaziju- zašto bi tamo išao ako me zanima informatika?
Da skratim- jasno mi je kako su neki neodlučni, ali ne znam kako bi njima onda prilagodili...
Da se intenzivno uče svi predmeti koje već imaju + još neki "bitniji" iz strukovnih škola- pa da bude dnevno 10- 12 sati škole?
Pretpostavljam da neke gimazije valjda rade neke statistike gdje se maturanti najviše upisuju- pa prema tome kroje satnice za sljedeću generaciju... Ili se varam (ili se takva "zahtjevna" statistika napravi jednom u 20 godina)?
OFF:
Sutra mi Pavuna dolazi u školu.
Sutra- kad ja više ne idem u školu...![]()
Bookmarks