Pozz iz Krojejše!
Kak je tam? Ima kaj zanimljivog?![]()
Pozdrav iz Barce!!
Zadnji uredio -->Cionn<-- : 22-04-2011 u 23:29
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Pozz iz Krojejše!
Kak je tam? Ima kaj zanimljivog?![]()
One day, sky went blue...
Fora
Jucer krivo napisao, bio na treningu, danas tekma..
Al jedini minus je to sto stalno pada kisa :/..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ma ko da je kisa neki problem
Danas idem sa tatom glesat Rio! Yaaayda, znam, beba sam i gledam crtice... Crtici su zakon
![]()
Danas sam imao dosta posla al pošto smo se sinoć sašili ko budale,ništa nisam napravio...![]()
Došao iz Maksimira, bluetooth prijamnik radi kako treba.
Ah, što bih ja bez Kineza...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Kak radi na Trešnjevki?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Haha! Gingerbread na i7500! Hell is frozen over... again!
Inače pozz, jučer se "malo" sredio pa tek sad došao sebi![]()
Vratio se sa staze gdje se odrzava velika nagrada Barçe..
Fora izgleda, usput posjetio i muzej Dalija..lud covjek..
![]()
Koja je cijena kontaktnih leca? I kak se to mora mjenjat? Il da radje ostanem na ovim zvijanim sotonskim naocalama?![]()
Cca 500 kuna. Ovisi koje (tvrde ili meke).
Ako ti naočale nešto posebno ne smetaju- ostani na njima (tj. one na tebi).
Sutra odo na Brijune, valjda će pasti neko kupanje![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
A nezz, nije da mi je nekaj bitno, tvrde il meke...
A naocale su tolko zvijane da mi smetaju slusalice, i napravile su mi udubljenje iza uha... Sam bog pa nisam celav, pa se nevidi![]()
Ne biraš ti tvrde ili meke- to ti okulist odredi.
e vidis, ja sam uvijek prije za lece neg za naocale. al to je samo stvar navike, ja lece nosim vec 16 godina.
fico, cijena i trajnost ovisi o vrsti leća.
eksli, georgy, moze i on sam birat jel hoce meke ili polutvrdepogotovo ako ode u neku privatnu optiku.
ja bas razmisljam da se prebacim na meke (inace sam svo ovo vrijeme na polutvrdima). samo kaj, yebiga, koliko god one udobnije bile, skuplje su i krace traju..
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Ja sam mislio da "tvrdoća" ovisi o vrsti "bolesti oka".
Ali, izgleda da sam u krivu.![]()
Nema tu biranja dok oftamolog ne ustanovi dioptriju i promjene na oku na koje utječu leće ili naočale. Ja imam npr. astigmatizam i trebo bih nositi tvrde ili pak polutvrde al oči mi ih ne podnose. Zato sam se i vratio na naočale.
P.S Sretan Uskrs svima koji ga slave!![]()
ne ovisi.
postoje misljenja da tvrde/polutvrde lece kod djece u pubertetu (znaci, dok je oko jos u razvoju) zaustavljaju rast dioptrije, al to nit je odkazano, nit je sa svima takav slucaj.
a i okulisti po bolnicama (rebro, vinogradska) su skloniji davati polutvrde lece kad su djeca u pitanju najvise zato sto ih je lakse za odrzavati i stavljati/vaditi na oko.
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
smuc, jos jednom, danas postoje meke lece za astigmatizam.. sjecam se da smo pricali vec o tome..
ali da, stvar ovisi i o samom oku.. ja npr imam zdrave oci (dioptrija nastala zbog potresa mozga i pomaka receptora) i nikad nisam imala problema s lecama, ama bas nikakvih sve do pred godinu i pol. odjednom se pojavile upale. neko vrijeme nisam nosila lece uopce, i onda se nakon 6 mj opet vratila na lece. sve je bilo okej do nedavno. sad opet imam problema, doduse ne s upalama vec sa stravicnim zamucivanjem leca u oku. nis ne pomaze, nikakve tekucine i tabletice za ciscenje proteina.. postoje nagadjanja da oko nakon nekog vremena pocne odbacivati polutvrde lece i to mi je potvrdilo nekoliko okulista. tak da cu ja morat prec na meke.. vec mi je palo na um da to mascenje lece u oku mozda ima veze i s trudnocom/hormonima jer se pocelo pojavljivati paralelno s trudnocom, al nisam do sad naisla na takav slucaj kolko god da sam guglala raspitivala se, a ne da mi se cekat da rodim pa da otkrijem jel u hormonima problem. bum si kupila meke![]()
Bookmarks