Ok je to samo je 3 mj. poprilično kratak period! 6 mj. bi već bilo ok - ipak nije broj kupusnica da se samo tako prebacuje vamo-tamo... Ali shvaćam, to je princip "use it or lose it".![]()
a gle djibuti, da nešto ne piše onda bi bila panika, ovako bar piše a ti si prvi koji je to prigovorio u 6 mjeseci. budemo to probali složiti drugačije ali bome ne gori još
mlesic, sorry tek sam sad skužio tvoj post... Da rok je manji jer je na Simpi 270 dana a kod nas samo 90 dana. na taj način imamo veći izbor numeracija za naše korisnike. na Simpi postoji hrpa numeracija ali mi smo od HAKOM-a zakupili jedino 0977.
Ok je to samo je 3 mj. poprilično kratak period! 6 mj. bi već bilo ok - ipak nije broj kupusnica da se samo tako prebacuje vamo-tamo... Ali shvaćam, to je princip "use it or lose it".![]()
A kaj je s onima koji su prebacili broj pa nemaju 0977? Zasto oni ne mogu imati duzi rok? Ja imam 098 i jos 6 znamenki
a znam, valjanost je ista za sve. bilo da si nov korisnik ili si prenio broj. ali ako si već prenosio stari broj gdje je smisao toga da ti bude 90 dana neaktivan?![]()
Ja ne razumijem sto vam treba to da vam broj bude neaktivan? Koja su ti glupa pitanja. Ako mislite prijeci na neku mrezu, onda valjda i planirate koristiti taj broj, a ne da vam stoji stodvajstsesnajst dana! Lol
A dešava se, netko ode na godišnji, izvan države, ili se razboli ili neznam...I onda kada ideš van u ameriku npr na pol godine moraš kući reć susjedu da ti hrani psa i nadoplaćuje bonove... Prije će zapravo izgubiti broj nego će pas crknut... Osim toga, mislim da nakon što se neki broj prestane koristiti postoji period od npr 3 godine što ga operater ne smije nikom drugom dati...tako da ne vidim smisao ovoga jel 3 mj ili 9 mj.
Svuda je uvijek bilo 270 dana - samo je ovo sada izmišljanje tople vode od 90 dana...
Zadnji uredio mlesic : 09-04-2011 u 10:43
Al gle, opet ima ljudi koji si kupe broj pa ga kasnije prestanu koristit. Kupe ga jel im je to fora, i kad ih prođe, ostave broj, i tako on ostaje zauzet, a možda ima netko tko želi taj broj (sad kad se može birat broj), a nemre ga dobit jel se je neko uzel broj iz fore. Ak kužiš kaj oču reč![]()
One day, sky went blue...
Ma sve 5, super, ali to ne znači onda da treba ići u krajnost pa npr. kad netko ne nadoplati SVAKI mjesec bon da automatski gubi broj - u ovom slučaju svakih 3 mjeseca. Da napomenem opet - operater broj koji je korišten mora stavit na "hlađenje" ja mislim 3 godine - negdje sam tako čuo...neko vrijeme broj mora biti izvan upotrebe.
Jedino što vidim ovo 90 dana umjesto 270 je da se natjera korisnike da kupuju obavezno bonove..."use it or lose it".
Ipak bi trebao biti neki malo duži "grace" period da se može vratiti vlastiti broj nakon blokiranja. 90 dana je stvarno kratak rok - mlijeko ima duži rok trajanja!
Na mene osobno to ne utječe jer nadoplaćujem svaki mjesec bon, ali možda netko to nezna da je 90 dana nego pretpostavi da je 270 dana kao i što je bilo godinama prije kod svih...i onda gle čuda kada se vrati iz neznam, amerike ili tunguzije - šta god...zadesi ga čudo da je izgubio svoj broj, jer eto netko bi htio baš njegov broj a on ga ne koristi...
90 dana je moguće da netko ne koristi broj, 270 dana ako netko ne koristi broj naravno da ga treba deaktivirati i uzeti natrag operateru.
Sada kad znam da je 90 dana morat ću prije puta planirati pa uplatiti 160 kn da bude godinu dana trajanje...naravno, nadam se da ću se sjetiti uplatiti bon od 160 kn...
u cemu je problem oko trajanja broja, kad uplatite 160kn bona i godinu dana ste mirni???svasta...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Naravno, samo treba znati da broj traje 90 dana a ne 270, treba znati da postoji bon od 160 kn i da mu je trajanje godinu dana i da si onda miran...Vjerujem da će se dešavati ljudima da izgube broj upravo zato jer nisu znali za to skraćivanje trajanja broja - o tome se radi! Naravno da meni nije problem trajanje broja i ja ću uplatiti 160 kn i bit ću miran...Poanta vica je da ne bi trebali razmišljati o tome i raspitivati se o trajanju, te uplaćivati bonove od 160 kn da bi bili mirni - trebali bi biti mirni po "defaultu"![]()
Sa 270 dana na 90 - to je poprilično skraćivanje! To konkretno znači da ja nadoplatim bon od 40 kn, on traje 40 dana - nakon toga više ne mogu zvati, možda to neću ni primjetiti jer rijetko koristim mob, ili mene zovu...i onda za 2 mj. mi je broj izgubljen...Npr. stariji ljudi će se čuditi što im ne radi...pa će reć djeci kad dođu da vide o čem se radi, a dok djeca dođu iz daleka, opa - nema više broja.
Karikiram, ali shvaćate poantu: 90 dana je PUNO kraće od 270.
pa puno je krace, ali onaj tko ide na put valjda ce se raspitat...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Ak ide na put, koristit ce drugog operatora. Ja nejdem na put i super mi je. Sto bi se opterecivao s drugima?!
"mlesic" ne spamaj i ne kompliciraj.
Ako ti je toliko stalo do tog broja valjdaćeš naći 160kn i čekat će te skoro 15 mjeseci.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
"Denis" čim se netko ne slaže s tobom odmah je to onda spam i kompliciranje. Izgubiti broj u roku od 3 mj. mi se ne čini kao mala stvar - istina, ja se eto opterećujem nekim ljudima koji će možda izgubiti broj. Velim da ja neću jer ću nadoplatiti 160 kn i planirati put što god...Samo želim dati "oštru kritiku" bonbonu jer je to poprilično loše što su napravili - skratili za 6 mjeseci period...to nije trajanje bona ili nešto slično, trajanje opcije - nego 3mj. i onda korisnik gubi broj! -to nije mala stvar!
Konkretno moja tetka, starija žena sada ima blokirane odlazne pozive - i ukoliko ja ne odem u drugi grad do nje u sljedećih mjesec-dva ona je izgubila svoj broj i 1000mj mjesečno do 2020 godine.
Zar trebam pohvaliti bonbon za to što su stavili skraćen period!? Kada imaju nešto dobro pohvalim, ali kad je nešto loše onda je loše!
Evo, neću više brinuti tuđu brigu i spamati glupostima kao što je gubitak broja i sl. Ode tetki nadoplatit bon da ne izgubi broj sljedeći mjesec - moram nazvati službu dal se može ovako telefonski nadoplatiti tuđi broj...jer da ne putujem 100km bezveze..
Poruka onima koji ipak BUDU izgubili broj: sami ste si krivi, što se niste raspitali da'l je bonbon skratio period s 270 na 90 dana...Shame on you!![]()
upravu si mlesic, slažem se s tobom, ali to je cijena 1000 free minuta koje dobivamo... bonbon je neka sredina među operaterima, kad bi tomato uveo neke internet tarife bio bi puno jeftiniji, a u bonbonu je svaki potez više nego dobro promišljen, ali malo toga u korist korisnika...
tadeii, moš mi pojasnit ovo "malo toga u korist korisnika"? misliš li samo na bonbon ili to tvrdiš nakon usporedbe bonbona s drugima?
Ovo nema baš veze s time jel bonbon bolji ili lošiji nego drugi. Ja imam uglavnom samo riječi hvale, i zadovoljan sam korisnik (kao i moja uža i šira obitelj)...ovo s trajanjem vremena u kojem se može vratiti broj nema veze s kvalitetom usluge nego jednostavno politikom firme. To meni osobno ne predstavlja problem - ali možda će nekome nekada prouzročiti poteškoće...u najmanju ruku mogao bih reći da to nije fer od bonbona da tako postupa sa svojim korisnicima, to je prerigorozno kažnjavanje zaboravljivih!
Inače, ako zanemarimo taj period od 90/270 dana bonbon je odličan! Živio bonbon!
U usporedbi s drugima sada pričam džabe, doslovno džabe - ja i cijela obitelj...Tako da svaka usporedba s drugim operaterima pada u vodu osim ako nije džabe (posve džabe, bez uspostave poziva).
ma i ja sam donekle zadovoljan korisnik, očekivao sam malo više od vas... ovo "malo toga u korist korisnika" znači da manje više sve ide vama na ruku, ok jeftiniji pozivi, ali zbog čega npr. niste stavili 15s obračunsku jedinicu kao telci, ok kod njih moraš nadoplatiti 100 kn za tarifu ali kod bonbona ne to je plus za bonbon, ali s obračunskom jedinicom bi privukli još više korisnika... mjesečne tarife, koje su dobre, ali ne briljiraju baš, tj. malo sam više očekivao od vas, i onda ste stavili obračunsku jedinicu 100kb koja opet ide vama u korist...
svim operaterima ide nešto na ruku jer nitko nije tu radi doniranja već radi zarade. svi imaju pluseve i minuse koje si gore spomenuo. a na vama je da sami odaberete koji vam plusevi odgovaraju i preko kojih minusa možete "preći". znam da ti u glavi imaš sliku kako bi to trebalo izgledati ali realnost tržišta u Hrvatskoj je drugačija.
bonbonu uostalom nije cilj pod hitno bit najjeftiniji već biti "jeftin kao jeftini a kvalitetan kao kvalitetni". svi imaju neke minuse ali kad se sve zbroji i oduzme mislim da na današnjem tržištu dosta dobro stojimo i da smo dali više "toga u korist korisnika" nego ostali.
na kraju krajeva, svako od vas sudi i diže palac gore odnosno dolje.
Ja vas razmem totalno. Ako bi metnuli npr obračunsku jedinicu 15 sec, onda opet, kak bi zaradili tak? Ako su već metnuli jeftine pakete, jeftine mobitele, super podršku, ah, pa treba i to plačat! Tadeii, pa možeš i ti pokrenut svoju mrežu, pa ajd, onda daj ti nama obr. jed. 15 sec, ili 1 sec, 10kn a ne 100 kb, SMS za 5 lipa.... Pa onda reci, jel se tebi to isplati?
Al opet, niko ne kaže da u budućnosti neće bit promjena! Možda kasnije i metnu obr. jed 15 sec i 10kb! Ali za početak, i više nego dobro!! Ja zadovoljan!
E da, izostavio sam, ko to još nudi da si biraš broj, besplatno?
Valjda me nitko neće krivo shvatiti![]()
One day, sky went blue...
Neznam koliko ulogu igra obračunska jedinica bilo za glasovne pozive bilo za internet promet...jer operater zarađuje od prodaje bonova. To hoću li ja potrošiti svoj novac na pričanje ili ću samo slagati novac na račun operateru nije bitno - prodali su bon!!!
A to što sam ja pričao 15 sec a naplaćeno je 1 min baš i nema neku ulogu operateru - jer infrastruktura je infrastruktura...ništa značajno ne vidim tu u zaradi...jedino što korisnik ima manje pričanja tj. surfanja.
Generalno, te obračunske jedinice od minutu, tj. 15 sekundi vidim jedino kao pljačku i varanje - nema se to kako drugačije nazvati. To je kao da odem na benzinsku i kupim 15 litara goriva ali mi naplate 60 jer nemaju manju obračunsku jedinicu...a njih ne zanima što je meni rezervoar velik 15 litara...
Tehnologija je napredovala i može se mjeriti razgovor u sekundu pa i točnije. Internet promet također u kilobajt i točnije - sve ostalo je jednostavno pljačka na koju korisnici pristaju - jer moraju! Uostalom, nitko se ni ne buni puno... Svi platimo minutu razgovora a dobijemo npr 10 sekundi ako toliko traje razgovor! To je nepoštena politika zarađivanja! Neznam zašto to zakon ne zabrani...jer ipak, kupac ne dobije ono što je platio, oštećen je...
Obračun bi trebao biti što precizniji i točniji - što pošteno platiš da to pošteno i dobiješ, zar ne!? 1 sec, 1 kb. Stvarno ne vidim potrebu za varanjem i pljačkanjem korisnika...
Ne bih se čudio i da HEP počne tako uvesti neke velike obračunske jedinice, isto tako i vodovod...INA mjerna jedinica za gorivo 60 litara! - dal bi na to svi pristali?
Pa imate mjesecni paket gdje su ukupno pozivi jeftiniji, a obracunska jedinica je jedna sekunda - mislim da svatko razgovara najmanje 20 minuta mjesecno, pa nikome nebi trebao biti problem uzeti barem mali paket
Jedina moja zamjerka bonbonu je kratko trajanje bonova, mislim da bi trebalo biti barem duplo duze (10kn - 20 dana, 20kn - 40 dana itd.). Znam da 160 kn traje 360 dana, ali onda skoro cijelu godinu nemam besplatne pozive prema bonbonu
Bezveze se flejmate.
Kaj sad, bonbon je skratio trajanje, al ima zato druge prednosti.
Ak ti se ne svidja, idi drugom operateru..
OT: Jel ima bonbon neke partnere u inozemstvu kao npr T-Mobile?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Bookmarks