isuse, cionn, kak si nedokazan
nemoze biti vece sranje od cernobila. jednostavno ne moze. jer nema nacna da onolika kolicina radijacije dospije u atmosferu pa sve da im sve zastitne zgrade eksplodiraju. ono sto gruva je praskavac, vodik+kisik nagomilan zbog para i vode koju upumpavaju, pare su vruce i kabum. ono radijacije sto je izaslo je iz para. sanse da im sam kontejment reaktora grune su prakticki nikakve, jer nema sto izazvati tu reakciju. kod cernobila je imlo. grafit.
ima po netu vec gro sajtova s nacrtima reaktora, i kad malo proucis, skuzis da je katastroficni scenarij prakticki nemoguc.
evo ti pa citaj
i onda za usporedbu (imas i na nasem forumu temu na kojoj smo raspravljali o tome) pogledaj kakav je bio cernobiljski reaktor i zasto je nemoguce da se ista stvar ponovi.
mene je osobno brinulo postoji li sansa da uslijed novog jakog potresa i tsunamija popusti zastitna komora pod kontejmentom jezgre (a u slucaju da se do tad jezgra vec rastali skorz i dospije u podzemni chamber); e, al to se nit kod cernobila nije dogodilo (jos; o tome ima na drugoj temi).
ne citajte informacije iz novina i s portala, pratite ih po stranicama poput HND - a i sl, gdje o tome govore bas strucnjaci koji znaju sto govore, a ne traze senzaciju i prodaju tabloida.
n 76, serijski skutera od ravno 50 ccm nema, ali postoje kitovi koji su legalni i s kojima motor onda ima ravno 50 ccm. bas pitala muza.
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Luna- razmišljaš o promijeni karijere, iz vrtića u NE?
Zna li netko gdje ima jeftino za nabaviti onaj "switcher" koji ukopčam u kompjuter, u njega idu zvučnici i slušalice pa onda "switcham" da zvuk ide na slušalice ili zvučnike?
Gledao po eBay- u, ali jedva sam jedan našao...
Ne znam ima li to neko stručno ime pa zato ne mogu naći ili...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
i jos..
EDIT: georgy, cernobil i Pripyat su mi opsesijaMože u ovome trenutku može zvučati neprimjereno, ali situacija u ovim reaktorima predstavlja demonstraciju robustnosti jer potres i tsunami koji su pogodili te reaktore najstarijih generacija su izvan kriterija po kojima su oni bili dizajnirani (barem 5 puta jači potres i dvostruko veći tsunami). Također je demonstrirano da noviji reaktori u elektranama Fukushima II i Onagawa nisu imali te probleme unatoč tako nevjerojatno teškim uvjetima.
Činjenica je da trenutno stanje ugroženih reaktora predstavlja stanovitu opasnost za stanovništvo u neposrednoj okolini, ali to ni u kom slučaju nije opasnost za ostatak svijeta. To je tako stoga jer ispuštena relativno velika količina radioaktivnosti, ali ona ima ograničen potencijal za širenje.![]()
tako da sam se potrudila oko domace zadace![]()
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Da luna ali sigurno neces tjunirati skuter sa 49 na 50 kubika nego na 70 ili vise. To nebi imalo nikakvog smisla. Prosnjofaj malo net.
To isto da platis tuning kit kojo povecava konjazu auta tocno za 1 konj. Pa ko je lud to radit?
In Jack Daniel's veritas
Luna,pozdravi mi Nenu i reci mu da ne lupa gluposti. Jest muško,al pojma nema šta priča. Moped od 49 kubika je moped s 49 kubika i amen. Kao takav je i napravljen da ima zasebnu kategoriju u vozačkoj dozvoli koju MORAŠ,ponavljam,MORAŠ imat za ga vozit i te šeme sa šogorom su također peezdarije da ne treba polagat vozački. Treba i amen gospodnji bez diskusije. Kitovi se stavljaju i podižu obujam motora na 70,80 i više kubika (ccm) jer s tim kitovima dolazi veći klip i širi cilindar što bitno mijenja obujam motora na više iz razloga što se kubikaža mjeri kao formula promjer klipa x hod klipa i za s 49 na 50 ne postoji nikakav kit jer to nitko ne pravi. Za takav sitan pomak valjalo bi nanometar proširit cilindar i imat isto toliko širi klip i taj pomak u kubikaži ne bi osjetio ni Valentino Rossi. Zato je ludost to pravit i uopće stavljat na moped.
Ovo ti je ovako i basta.
![]()
Zaboravio si Illuminate
Jedni o nuklearci drugi o vozačkom
Luna, treba vozačka za bilo koje motorno vozilo. To što je osoba punoljetna ne znači da zna zakone, pravila, prava u raskrižju i ostalo i u krajnosti da zna upravljati skuterom.
Onda kategorija M nebi postojala.
To što njega nisu kaznili, iamo je sreće. Vidli nije klinac, pa ga nisu kaznili.
Ako su ga zilijun puta zaustavili,nije imao sreće. Imao je vezu.![]()
pitala sam bas frenda koji je murjak, cekam da mi odgovori.
moji svi od reda tvrde da ne treba vozacka punoljetnoj sobi koja vozi skuter do 50ccm.
i nikad nikoga nisu trazili vozacku, samo prometnu.
Lol jeste zapeli za vozackeja svoju nebum jos dugo imal, pa valjda bum nekaj naucil od ove vase rasprave
A vozacka za kamijone (garant sam krivo napiso...), kad nju smijemo dobit? Ozbiljno pitam, nije da vas zaj*bavam..
One day, sky went blue...
Mislim da isto kao i kad za auto.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Zakon... Nekak razmisljam da za to polazem xD
Ot: papam lizalicu ^^
One day, sky went blue...
Prvo trebaš jedno od ovih:
C1 – motorna vozila za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg, a manja od 7500 kg (18 godina)
C1+E – vozilo potkategorije C1, a priključna vozila imaju najveću dozvoljenu masu veću od 750 kg s tim da najveća dozvoljena masa skupa vozila ne prelazi 12000 kg i da najveća dozvoljena masa priključnog vozila ne prelazi masu neopterećenog vučnog vozila (18 godina)
onda tek možeš ovo
C – motorna vozila za prevo tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 7500 kg (uz uslov da je upravljalo vozilom potkategorije C1 ili C1E najmanje jednu godinu)
Boze sta se ovo dogadja u Japanu..
Potresi po 20-30 sec..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
i svi su oko 5 po richteru i vecinom s epicentrom na moru (osim ovog danas od 6 recimo)
zanimljivo za pratiti
nista neobicno. to su jos sve aftershockovi.
mnogi strucnjaci predvidjaju jos jedan gadniji iznad 7. osobno mislim da bi mogao opet ici iznad 8.
inace, zanimljivo stivo
Neki malo jaki aftershockovi..
Ok, Japan se i nalazi u tom vatrenom prsten, al jbt svakih par sati potresi od cca 6 po Richteru?? O.o
Ja se nadam da nece biti..
Zadnji uredio -->Cionn<-- : 16-03-2011 u 00:34 Razlog: nije pojas nego prsten :D
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Kad ste već počeli o skuterima, moram i ja
Dakle, svi skuteri od 50 kubika imaju zapravo 49 ccm, ali se to zaokružuje na 50.
Podizanje kubikaže se postiže kitanjem na 70, 80 ccm.
Naravno da taj kit nemože "sam" davati najbolje za tih 70, 80 ccm, nego se mora staviti rezonantni auspuh, više manje svi sportski djelovi, no neću dalje u detalje to nije bitno..
Ono što meni nije jasno i dan danas..
Zašto svi skuteri do 50 ccm nesmiju ići preko 50 km/h?? Nije mi jasno, zašto??
Svi tvornički imaju blokade na ~45km/h, ali se te blokade lako skidaju i onda motor ide negdje 70-80 km/h (sve zavisi od modela).
Naravno kitanjem, tj. podizanjem kubikaže se dobiva puno agresivniji i bolji start te veća krajnja.
Većina skuteraša se "šverca" tako što se tokom čitave godine voze bez blokade, a kada idu na tehnički stave blokadu i motor opet ide do 50 km/h (iako je recimo kitan).
I mene zanima zašto postoji taj šugav zakon da skuter nesmije ići preko 50 km/h??
Pa nek ide koliko ide!! Nevidim u čemu je problem..
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
gle, ja to pratim danima, od prvog udara, i svi su uvijek tu, izmedju 4 i 5 po rihteru. poklikas ikonice pa ces vidjeti vemena i jacine.
sve su to aftershockovi, bas danas na nekom dnevniku rekli da ce se na tim magnitudama japan drmati jos cca godinu dana.
realno, njima je to nis'.
ko nama 2 i pol.
da nije bilo tsunamija (a najvjerojatnije ga nebi bilo da je potres bio plici) ovaj potres od gotovo 9 po rihteru danas se vise ne bi nit spomenuo. cak nit steta nekih vecih ne bi imali zbog svoje ubergradnje. svaka im cast.
mislim, oke, da, steta bi bilo da je bio plici potres (sto je plici, to je razorniji na povrsini) ali opet to ne bi bilo toliko kaoliko im je stete nanio tsunami)
dok bi nas u zagrebu 6 vec sravnilo sa zemljom.
a potresi od 6 su moguci za nase podrucje.
zadnji jaci (preko 4) je bio u rujnu 1990. ja ga se sjecamprvi dan prvog osnovne. fino se zdrmalo.
inace, da, to s tim blokadama i tehnickim, tak i moj muz radi. stavio taj rezonantni auspuh i sad yamahica zna doci i preko 80al za tehnicki vraca blokadu.
GT-R- vjerojatno da bi napravili neke granice, tj. da bi se vidjele neke razlike, tj. da bi morao posebno polagati (plaćati) za svaku "kategoriju".
Luna, čestitam ti![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Došao s prvog sata vožnje.
Vozio po poligonu, nisam se u ništa zabio, niti sam srušio koji čunjroud:
Bookmarks