Probudio se.
Idem na trening![]()
Uopće.
Najeo se, vjerojatno ću nešto za školu raditi...
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Probudio se.
Idem na trening![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Laganini slusam mjuzu na poslu, mogu reci da mi je ugodno.
Ako imate vremena copy/paste-ajte ovo u youtube:
Markus Schulz - Dark heart waiting ( Jochen Miller remix)
Neznam koliko vam mjuza znaci, no ona mene pokrece. Ona je moj zivot!!
Gledam da jednom godisnje otputujem u inozemstvo na kakav Trance party, nazalost isao bi i vise da mi "krvna slika" bolje izgleda tj financije. No tu je nazalost moj posao isto veliki faktor jer radim 10 i po mjeseci non stop bez slobodnog dana. No srecom onda dobijem veliki godisnji pa picin i putujem koliko mogu.
Da li mozda ima jos Trance zaljubljenika? Ako vas interesira ovakva mjuza mogu vam zaspamati inbOx s youtube linkovima.
In Jack Daniel's veritas
Evo meposlusaj i od schulza the new world
sry na OT
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Dečki, postoji tema za to
Kako možete vidjeti u njoj, ima na forumu još Trance zaljubljenika...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
A niko nevoli Vatru... Pih!
Trebal bi napravit nekaj iz engleskog, al mi se neda, bum sutra... A sutra ocekujem 100 komada trzalica![]()
One day, sky went blue...
Ako mi itko moze pomoci u vezi prve pomoci..
Situacija:
Starija osoba hoda uz ulicu, pocne teturati i na kraju padne tako da glavim udari o rinzol. Pri svjesti je, ima krvarenje iz nosa, zali se na bol u vratu i nije komunikativna (ne zeli nista reci o bolestima, alergijama, lijekovima koje uzima itd.). Kako postupiti??
OT: Odmaram doma
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Pozvat hitnu?
experimentiram nes na iPod-u.. Sad sam ukljucio shuffle po prvi put. Bome, samo najdraze pjesme mi pusta
E da, zakaj ljudi koji rade u Optici daju krpicu za naocale kaj mi sam zmrljaju cvike? -.-'
A kaj ces ga gledati 5-15minuta dok hitna dodje?
Povest računa da se ne miče previše zbog mogućeg loma vratnog dijela kralježnice i izbjeći eventualno gušenje krvlju koja ide na nos,naravno pozvati hitnu pomoć...
OT: Ručak smazan i sad ne radim ništa pametno...
Pa, bas i nisam neki skolovan doktor il kaj vec, tak da jedino hitnu znam pozvat (ak ne zabravim broj u medjuvremenu..)
Igra ko Depict na iPhoneu? ^^
Znači, tipična baba...
Nakon što se prestaneš smijati, ustabiliš je (pošto je boli vrat) i čekaš hitnu.
Možda su ti zmazani prsti, ili krpicu koristiš i za držanje vrućeg bureka
Izvadiš mobitel, pogledaš status (ili je/ga uslikaš i staviš na status), pustiš si muziku...
@Smuch: Teoretski bi ga trebao uspraviti u sjedeci polozaj i staviti ga u "polozaj mislioca". Dakle da je rukama oslonjen na noge i da drzi "mekani" dio nosa recimo desnom rukom, a u lijevoj ima gazu u ruci da lovi krv koja kaplje.
A sad, problem je kod toga sto je dovoljno da ti samo posumjnas u to da je ozlijedjena kraljznica i to je dovoljan razloga da ga moras fiksirati uz tvrdu podlogu i ne smijes ga micati.
A kak ces onda stopat krvarenje? S tim da kod "poze mislioca" trebas ga nagnut naprijed...
A sekundarnim pregledom (poslije orijentacijskog-svijest, disanje, jace krvarenje, sok...) trebas ustanoviti dali ima deformacije/rane/krvarenje iz tog podrucja, i shodno tome postupiti..
Bas zeznuta situacija..
I inace, trebas ozlijedenom ili naglo oboljejoj osobi davati i psihosocijalnu podrsku (razgovor, drzati ruku..)
@georgy: To radis samo kada je osoba u nesvjesti i u bocnom polozaju i nemas kaj vise radit (muzika, fejs itd..)
Kazem,ako postoji i najmanja šansa da je kralježnica oštećena,nije ni najmanje pametno micati unesrećenog tako da po pitanju toga "polozaj mislioca" ne dolazi u obzir. Šteta koja vjerojatno može nastati manja je od krvava nosa i na to treba obratiti pažnju... *ebeš nos u tom slučaju. Nos improviziraš ili u najgoru ruku pustiš da curi i eventualno brišeš jer opet ne preporučam nikakva mrdanja unesrećenog pa makar ni za nos obrisat.![]()
Moguce da se treba ozlijedenog u bocni polozaj staviti, kako bi krv tekla i dalje kroz nos, a glava (tj. vrat) ostao u neutralnom polozaju (treba nekaj mekano ici pod vrat).
Al tesko je svu tu teoriju primjeniti u stvarnosti...
Jel ko zna kak osposobit ovo čuko kaj čita otiske prstiju na laptopima?![]()
Probaj staviti prst na to.
Šalim se, instaliraj drivere i program koji dolazi s njima pa vidi dalje.
OT: Pogledao NU2, sad mi je Pernar još više antipatičan.![]()
Znas, problem je kaj nemrem nač driverei linux je na njemu, na lenovo stranici ima samo za Windowse
![]()
Traži na forumima o Linux distribuciji koju imaš.
Makar, koji će ti to...
OT: Prvi put od kad koristim kompjuter koristio tipku između windows i ctrl tipki![]()
Mislim da je to menu tipka...
Definicija ceste po HAK- u:
"Cesta je svaka javna cesta i nerazvrstana cesta na kojoj se obavlja promet."
Dobro, a što je cesta u javna cesta?![]()
Zadnji uredio georgy : 27-02-2011 u 17:18
@georgy
u onoj temi nema trance
ps. new world je "stara" stvarcica al je stvarno super
kad sumnjate da netko ima polomjenu kicmu mozete mu brisati nos i malcek ruke pomaknuti. No ne smijete ga micati osim ako je jako velikoj zivotnoj opasnosti. A da se uopce ne smije dirati to uopce nije istina. Jer kako onda doktori micu ljude? a to mi je doktor objasnio na predavanju neki dan..
In Jack Daniel's veritas
Ja znam šta bih ja napravio. Ne nosi mi se nekoga na duši cijeli život pa ću ga ja radije smirit i ne dat mu da se miče ako već moram bit tu u tom trenutku. Nek ga doktori skrpaju tko god da je,ja se ne bih frajerisao.![]()
N76:
Krivo si shvatio.
Teoretski mu ne smijes ni ruke podizat, jer time mices i lopatice koje opet stiscu kraljeznicu.
Osoba kojoj je krazljeznica ozlijedjena i u nesvjesti mora ici u bocni polozaj kako bi sprijecili gusenje jezikom.
Tu je frka, jer je idealno 2-5 osoba za pomicanje, a ako je samo 1 osoba onda je to riskantno.
Smijes ti pomicat osobu, ali samo ako znas kako.
@Smuch: iz definicije prve pomoci: "prvu pomoc pruza osoba koja se prva zatekne na mjestu nesrece i o njenom znanju ovisi spasavanje ozlijedjene ili naglo oboljele osobe"![]()
Bookmarks