Tower centar![]()
pozdrav, koju i gdje bluetooth slušalicu kupiti u Rijeci ?hvala
Tower centar![]()
Krajem proljeća Desire navodno dobiva upgrade na gingerbread: http://phandroid.com/2011/02/17/comi...he-htc-desire/
pozdrav
imam mali problem, koji se pojavio prije 2 dana, kada me netko zove(a mobitel zakljucan, znaci ekran ugasen) ne pojavi mi se ono slide to answer, nego accept i ono drugo (mislim da je decline), problem je sto su se i pomaknule i one "tipke" i nevidim broj kada me netko zove, niti ime(ako je broj u imeniku), isto mi se desava i kada ja zovem nekog, sve je pomaknuto i ne vidim broj ili ime. ako netko zna u cemu je problem bio bih jako zahvalan
Pozdrav svima.
Puno sam korisnih savjeta ovdje nasao citajuci forum i hvala vam na tome.
Molio bih vas za pomoc i savjet. Novi sam korisnik smartphone-a, ucim se.
HTC Desire. Andorid 2.2. Nije rootan.
1. SKYPE - imam ga instaliranog. Chat i voice call radi dobro (poziv sa PC-a na mob i obrnuto). Mogu li ikako napraviti kad me osoba zove preko videopoziva da ju vidim na svom ekranu? Bar ja nju kad vec ona mene ne moze. Pokusao sam sam testirati sa svog PC-a pozivom na mobitel ali nije uspjelo. Mozda treba nekakav dodatak ili nesto slicno.
2. YAHOO MESSENGER - chat radi. U njemu imam opciju za Voice call i Video call ali kad pokusam zvati sa mobitela na PC (i obrnuto) nema nikakvog efekta. Ne zvoni niti se ista dogada. Sta napraviti?
3. GOOGLE EARTH - ja ga ne mogu pronaci preko marketa. Mogu li ga imati uopce na svom mobitelu?
4. Pri unosu PIN-a za SIM karticu, mogu li isto napraviti da se mora unijeti i PIN za mobitel (dakle, sve to pri paljenju mobitela). Kao da bude zakljucan ako ga netko zeli upaliti da to ne moze uciniti bez unosa PIN-a. (imao sam to na starom SE).
Hvala unaprijed.
Edit.
I jos jedno pitanje.
Na koji nacin prebaciti SMS poruke sa Sony Ericssona K550.
Ne stanu mi sve na SIM karticu. Previse ih je. A zelim ih imati na HTC-u.
Zadnji uredio Ciuc : 22-02-2011 u 15:11
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Ne, jer Skype za Android to ne podrzava.
Ovo nemam pojma, ne koristim yahoo uopce.
Tko je rekao da to uopce postoji za Android?
Vec su ti odgovorili gore. A ne skodi malo i sam prokopati po opcijama mobitela...
Ako si mislio PIN samo kod paljenja mobitela, ne znam postoji li to, vjerojatno ne. Ovo sto su ti gore rekli je da moras upisati PIN kod svakog otkljucavanja mobitela (unlock screen), dakle kad ga dizes iz standby na onu power tipku.
Stari, postoji Google Earth, ja kazem. Odi na 4shared i upisi Applanet, to ti je ukratko alternativa Marketu. Kad si instalirao Applanet, udjes i u trazilicu upisi Google Earth i skines. I da, skini najnoviju verziju Applaneta jer ti druge nece raditi. A sto se tice Google Eartha, na mojem Desireu je potpuno isti kao i na kompu, isti princip, zumiranje, trazenje, sve. Odlicna aplikacija. Ak ti nije kaj jasno, samo pitaj, frende.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Zadnji uredio Ciuc : 23-02-2011 u 09:34
Pozdrav ljudi! Od nedavno sam vlasnik desirea i imam jedan problem. Kada smanjim brightness na najmanje ili na svega par posto, nekada odmah a nekada u roku od 1 ili 2 minute ekran pocne treperit. Kupljen je u vipu, slcd ekran, nije rootan. Da li je netko uocio slicno? Prijatelj ima isti uredjaj s amoled ekranom i njemu se to ne dogadja. Da li je to moguce zbog slcd-a ili da ga nosim na servis? Hvala!
To bas i nije normalno. Ako ti je kod frenda drukcije, onda znas da nije dobro. Ekran ti ne smije treperiti, vec ako si smanjio svjetlo. Ja bih ga nosio na servis, ako imas garanciju.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Ekipa, ajd da vas pitam nesto....Ne ocekujem ne znam kakve slike od mobitela, ali ovo je prilicna katastrofa...cim ima malo problema sa svjetlom (kontrast/manje svjetla itd...) pojavljuju mi se neke crte po fotkama....Ajde nek su zrnate i mutne to bi jos prozvakao pod normalno, ali ove crte me vec polako zivciraju. Ima li rijesenja nekog ili da nosim na servis?
Evo i slike da vidite o cemu se radi
![]()
Zbog oglas u potpisu koji je zabranjen slijedi kazna.
Te crte su normalna stvar kad slikaš u bilo kakvim uvjetima osim vani po danu. Možeš probati malo i leću počistiti, to će ti ukloniti onaj svjetlosni "sjaj" s fotki, ali crte će uvijek biti tu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ljudi, ja imam magica koji je upola (i više slabiji nego desire) kamera nije nešto, imao sam prije njega omniu i ova nije ni do gležnja samsungovoj, ali...
No da se vratim na temu. Evo moje slike koju sam sinoć onako bezveze uslikao pri jako lošem osvjetljenju sa magicom.
[img=http://www4.picturepush.com/photo/a/5174457/640/5174457.jpg] 505kb
Nema crta. Istina da su boje loše, ali nije zrnato i nema crta. Ako svi Desire uređaji imaju taj problem, ok. Ali ako ne, onda nosi na servis. pa to je sve samo ne dobra slika.
Gledam upravo svoje stare slike i moram priznati da ipak nemaju toliko crtica. U nekim situacijama postoje, ali nisu toliko izražene. Defnitivno bi isključio utjecaj prljave leće jer je uvijek pobrišem prije slikanja, a te crte se uvijek pojavljuju u istom smjeru. E sad neznam koliko to ovisi o ROMu kojeg vrtiš gore. Nažalost nemam nijedan primjer slike sa stock ROMa... Za usporedbu možda mogu staviti jednu sliku sa CM7 (gingerbread, nisu modali kameru) i jednu sa Defrosta (froyo, kamera je dosta modificirana). Rekao bi da sve to ovisi o situaciji...
Ja imam stock Froyo i nije rootan, nikakvi modovi, i nemam ovakvih problema s tim crtama.
Naravno jesam malo razočaran kamerom (iako je HTC poznat po lošijim kamerama i zvučnicima), ali barem nemam tih problema s crtama. I da, kamera je bolja nego na Legendu, pogotovo kad se slika s LED flashom, na Legendu sve bude bijelo, odvratna slika, dok na Desire-u to fino izgleda.
Mogu staviti slike slikane s mojim Desire-om u za to predviđenu temu pa da vidiš kako to kod mene izgleda.
Počelo mi se cesto događati kad u marketu skidam neku aplikaciju da mi je ne intalira nego napiše unknown reason- 18? to m ise na više aplikacija događa jel još ko ima slican problem?
oglasnik.pforum - user
da li ce se rootan desire, ali sa original romom updateti OTA kad izadje nadogradnja na gingerbread
Šta se tiče slikanja, jedan mali trik koji je dosta bedast i razočaravajući za ovako skup telefon je da se slika bez poklopca, slike su 10 nputa bolje i boje kud i kamo prirodnije.
E točno to. Čak sam razmišljao probušiti rupicu kroz tu leću i biti spreman svako toliko čistiti kameru od prašine, sve s ciljem da rješim sljedeći problem:
Već duže vrijeme gledam kako mi se pojavljuju ove mrlje na leći. Valjda od brisanja majicim ili sl. Nisu nikakve ogrebotine nego kao da se nekakav sloj skida ili leća degradira, a opet, ne osjeća se razlika na opip. Jbga mob pazim i sve to, pa me ovo smeta.
Se još kome to pojavljuje?
Imam Otter box na mobu, tako da mi je samo "otvoren" prostor oko kamere, flash-a i zvučnika.
Svako malo u zadnje vrijeme na kameri mi se stvara kao neka prašina al ona ljepljiva.
Uvjek to počistim, nekada majicom, ali najbolje je onom finom mekanom krpicom za ekrane.
Neznam zašto se stalno hvata prašina za kameru, nikako za flash ili zvučnik..
Možda nesvjesno kada držim mob u ruci stavim znojan prst na kameru pa se zato ljepi prašina?
Pozdrav,
odlučio sam frendu napravit uslugu i rootati mu i unlockati desire.
Pri tome sam se pretežno bazirao na tutorijalima sa xda develeopersa..
Uspješno sam flashao AmonRa recovery i rootao mob na najnoviju verziju Cyagenmoda, a prije toga sam naravno instalirao preporučeni radio rom.
Nakon toga mi desire ne može pronaći kućni wifi.
Dakle, pod settings mogu paliti ili gasiti wifi na desireu, ali mi nikako ne pronalazi ni jednu mrežu.
Pretpostavljam da je problem u verziji radio roma i da bi sad trebao kemijat sa različitim radio romovima...
Da li je imao netko slična iskustva da mi skrati muke?
Thnx
Bookmarks