Isprobavam picassa, i idem naručit mrčendajzal kolko vidim neće mi se učitat stranica
![]()
One day, sky went blue...
Jel se može to prijavit samo za polaganje?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
A to je druga priča već, entschuldigen sie
Yager, ovo su jedni od centara koji nude tečajeve i certifikate za engleski: http://www.en-be.net/hr/tecajevi
Ako ti treba direktni kontakt javi na pm, jednom sam se raspitivao za C1 razinu...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bas mi ide ovo uredjivanje ikonica za iPod
Jel ima neko da voli pacmana ovde, pa da budemo prijatelji?![]()
Entschuldigung angenommen![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Trebat ću opet počet učit njemački,uz engleski i talijanski sam zaboravio već dosta...a ne koristim ga uopće...
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
takodjer znam da se moglo, i to unazad nekih godinu dana (nisam se kasnije raspitivala, al vrlo vjerojatno se jos uvijek moze) i na filozofskom u zagrebu, za nekih parsto kunica. dodjes, kazes da bi polagao tu i tu razinu, uplatis i daju ti termin kad da dodjes na ispit.
znam da se nama koje radimo u vrticu to priznavalo za vodit englesku grupu i da dosta mojih cura to ima polozeno.
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Evo iskopao sam mail, u ENBE-u je sâm ispit oko 300kn. Cijene komplet tečaja su oko 1000-1400kn (business engl. su najskuplji). Ovi opći tečajevi su oko 600kn, a i kraće traju. U principu je jeftino, malo me iznenadilo.
Cionn: točno, ali Cambridge ESOL ili TOEFL certifikat je uvijek isti i ne možeš ga dobiti bilo gdje. Procedura je standardna, a ispiti se ispravljaju centralizirano (znači u UK, odnosno SAD-u).
Zadnji uredio Mario92 : 16-02-2011 u 00:45 Razlog: demonstracija moći, muaahhaahha
sta ja znam za sto to covjeku tocno treba, samo sam dala informaciju gdje se jos moze.
i usporedit FFZG s cigom.. ma svaka ti dala
meni, recimo, uopce nije potrebno da mi se priznaje po cijelom svijetu, jer pusim vec s time sto moje zanimanje, za koje mi je u erha potreban faks, vani moze raditi bilo tko; jer je obrazovni sustav potpuno drugacije koncipiran. preeschool krece od 5 ili 6 godine zivota (kako gdje - a govorim za zemlje engl. govornog podrucja, poput VB, jamerka, kanada, australia..) i on je u sklopu elementary school, s njima rade bas ucitelji, a ne odgojitelji.
sve prije toga je daycare i za to ne treba nikakvo posebno obrazovanje (frendu u kanadi malu u daycareu dadilja kineskinja koja ne zna beknit nit engleskog nit francuskog -.- ) tak da se ja mogu pozdravit s radnom vizom, jer nisam neka kvalificirana radna snaga.
mene je to zanimalo prvenstveno za nase rvacke vrtice, a za njih mi je dovoljno i ovo sto FFZG nudi.
frendica s kojom sam studirala je isla na tecaj i kasnije ispit, taj sto se salje u Cambridge na ispravljanjene znam koji stupanj ima tocno, znam da s njim moze, osim u vrticu, drzat engleski i u osnovnoj skoli (ne moze u srednjoj). sjecam se da je to i u ono doba prije jedno 8 godina kostalo puno novcica, a danas joj to nista ne znaci kod nas u rvackoj, nije ni u kakvoj prednosti; jer ce nase skole prije zaposliti profesora engleskog (kojih je prepuna burza, btw) nego nju s tecajem. za vrtice joj je tak svejedno, jel ima Cambridge certifikat ili FFZG.
a van rvacke opet joj to ne znaci puno, jer nasa struka vani ne postoji na takav nacin.
dakle, zasto bih ja npr. bacala tisuce kuna ako istu stvar mogu dobiti i za parsto kuna? da se hvalim okolo s tim?
money CAN NOT buy everything -.-
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Pitaj nekog van Hrvatske dali zna za FFZG..
Pa dobro, tebi nije potrebno, jer imas posao za koji nema neke pretjerane mudrosti (ok, sad ces mi rec da nemam pojma kaj tocno teta u vrticu mora raditi, ali oprosti, posao kao teta u vrticu nije isti kao recimo neki profesor fizike/matematike..).
Netko tko ima velike planove i hoce recimo studirati i kasnije zivjeti/raditi u recimo USA/UK/Njemacka, njemu ce svakako biti vazno gdje ce polagati taj stupanj njemackog ili engleskog jezika..
Ta frendica, ako moze drzati engleski u osnovnoj skoli, ima ili C1 ili C2.
Pa dobro si rekla, kaj ce tebi za tetu u vrticu diploma iz Goethe instituta (ili bilo kojeg drugog).
Ja recimo planiram ici pod svako cijenu u Njemacku ili Austriju studirat.
Skolstvo u RH je katastrofa, a da ne spominjem u kakvom je stanju cijelokupna drzava..
naravno da se slazem s tobom oko toga da nije svako radno mjesto isto, i da ukoliko imas uvjeta (a imas ih vec s dvojnim drzavljanstvom - naprosto je nevjerojatno koliko to olaksava stvari; znam po svojim frendovima iz istre koji su bez yebemti nastavljali skolovanje u italiji na konto dvojnog drzavljanstva; dok bi netko s vecim stupnjem znanja od njih izvisio samo zato sto nema talijansko drzavljanstvo) odes van studirati.
al me zasmetalo kad si FFZG posprdno nazvao ciganlukom.
jer si time pljunuo u facu svakom profesoru (drustvenih predmeta) u ovoj drzavi, a i sire (jer FFZG postoji puno dulje od ove drzave).
frendica, mislim, ima c2. i nis joj to pretjerano ne znaci jer je primjerice dulje bila na burzi nego ja. i dan danas jos nema svoju englesku grupu u vrticu. u skole je nisu niti zvali na razgovor kad je slala papire, jer su naravno prednost davali profesorima ili nastavnicima. tak da ono, realno, bacila je (u ono doba) nekih 10k kn prakticki bezveze.
Stvar je to sto Austrija ne daje vise dvojno drzavljanstvo...
Nije tesko malo zagrijat stolicu i onda mozes birat di hoces.
Ako znas jezik, tek ti je onda ful jednostavno. Dvojno drzavljanstvo ti tu ne olaksava bas puno..No neda mi se sada pisat o tome.
Ja sam htio na FER (stari ga zavrsio) i PMF, no kako sada stvari stoje, bjezim ja iz Hrv..
Nisam FFZG nazvao ciganlukom, nego sam samo rekao da sam mogao tu diplomu isto nabavit od cige.
Moze on postojat X broj godina, ali sta to znaci kada je poznat u Srbiji, Bosni i Sloveniji??
Dalje od toga rijetko tko zna di je Zagreb, a kamoli FFZG..
Osim toga, poznato je da je "brain drain" u Hrvatskoj vrlo visok, i zato nije niti cudo da ta frendica koja ima (pretpostavljam) visi polozeni stupanj engleskog od tebe, bila dulje na burzi.
Da je ta frendica htjela nekaj napraviti od te diplome, isla bi van Hrvatske i/ili bi jos nesto pocela.
Profesor koji mi predaje engleski, zna spanjolski, portugalski, uci njemacki i talijanski (naravno, i engleski). Covjek je lud.
Profesor koji mi je etiku predavao (pa je otisao se setat malo po Himalajama) je zavrsio 2 faksa i ima XY kratica ispred svog imena..
No bolje bi bilo da tu stanemo na loptu, jer ako te zasmetalo FFZG i cigo, onda bojim se da bi ti mogli smetati jos neki moji argumenti.
Ali ako hoces bas raspravljat o tome, mozemo i na PM..
Samo bi jos nadodao, da je zalosno to sto ljudi misle da je bezveze dati X kn/€/$ za obrazovanje..
Zadnji uredio -->Cionn<-- : 16-02-2011 u 01:33
Lol![]()
Brzinski pozdrav ekipi ovdje.
Vid' vraga, i u USA imaju interneta...
Ocu ja u Ameriku *_* oces mi donet neki suvenir rav? ^^ aj pliz
Bacam se na posao svojih iPod ikonica...![]()
Weee, dobio sam potvrdu
...kojom se potvrđuje da points aktivno vlada engleskim jezikom na Proficiency/Very advanced/vrlo naprednom nivou ili na nivou C2 prema klasifikaciji Zajedničnog referentnog okvira Vijeća Evrope.
I'm proud of myself
Osim toga, jutros sam i davao krv po 7. put![]()
Україна
points, congrats![]()
Bookmarks