Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 55
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    Samsung galaxy S3
    Operater
    098/095
    Bodovi
    4.527
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.527, Nivo: 15
    Bodovi: 4.527, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Krah velike Nokie?

U emailu zaposlenicima Nokije izvršni direktor Stephen Elop usporedio je stanje u kompaniji s gorućom naftnom platformom na otvorenom moru, prenosi Fortune.

U dramatičnom emailu Stephen Elop je stanje u Nokiji usporedio s gorućom naftnom platformom na sjevernom Atlantiku. Ta platforma u Nokijinom slučaju lako se može odnositi na dvije smartphone platforme: Meego i Symbian.

Niti jednoj Elop ne daje puno šanse u današnjem konkurentskom okružju na tržištu. Naime, Nokia bi u 2011. mogla proizvesti samo jedan Meego uređaj, dok je Symbian potučen do nogu od strane Googleova operativnog sustava Android.

Nekoć svjetski lider na tržištu mobilnih telefona, zapao je u veliku krizu kada se pojavila nova generacija pametnih telefona poput Appleova iPhonea ili Googleova operativnog sustava Android.

No, čak i ako to nije dovoljno loše, brojni jeftniji kineski proizvođači prijete posve izgurati Nokiju kad je riječ o klasičnim modelima mobitela.

"Stojimo na gorućoj platformi i moramo odlučiti kako ćemo promijeniti svoje ponašanje", rekao je Elop dodajući: "Spas je u skoku u more, odnosno u poduzimanju radikalnih i odlučnih mjera".

Elop je istakno da unatoč tome što Nokia ima centre za inovacije, nedovoljno brzo te inovacije plasira na tržište.

"Prvi iPhone pojavio se 2007., a mi još uvijek nemamo proizvod kojim mu možemo konkurirati. Android je na tržištu samo dvije godine i već su nas prestigli na tržištu smartphonea. To je nevjerojatno!", napisao je očajni Elop.

Izvor/net.hr

Ako je ovo tocno a valjda je napokon je netko od glavešina priznao da u posljedenj vrijeme jednostavno neznaju napravit mobitel. I da više nisu niti bilizu onog što su nekad bili. Bojim se da je ovo blizu ovne narodne nekad bilo a sad se samo spominjalo. Koliko god sam bio zgrižen za Nokiu toliko sam se i ohladio kad sam vidio da je N8 i C7 doživjeli fljasko i da su velike kolicine vracene u servise iz razloga neispravnih maticni,kamera itd.

Sve u svemu konkurencija je ovog puta odmaglila jako daleko a Nokia odgovora nema nit će da prema ovome gore imati tako skoro.

http://www.net.hr/tehnoklik/page/201...0/0442006.html
    Zadnji uredio domy_os : 14-02-2011 u 19:06 Razlog: prilagodba teksta nakon prebacivanja posta

Hardcore forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    iPhone 3G 8GB
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    11.222
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da nam hoce razjasniti svoje planove vise. Da li ce ici na WP7 i Android ili ostaju za MeeGo i Symbian... Mada se meni cini da ni oni sami jos ne znaju sta ce i kako ce

Sudeci po ovim komentarima,nije mi sada toliko nemoguce da odu na Wp7 ili Android. E onda ce se sve zakuvati... Sigurno ce biti zanimljivo ovih dana,jos kada dodje MWC u Barceloni, to ce biti vrhunac

Jedva cekam...
    Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dakle, ovdje jedan poučan tekst. Objektivno kad pogledamo, tekst je apsolutno istinit. u zadnjih godinu dana su užasno pali, nikako se nisu digli sa tom novom platformom, nisu isplivali, nisu ponudili dostojan smartphone koji bi konkurirao androidu ili nekom appleu.

Proizvodili su razne sitne telefončiće, niskobuđetne, koji su za mene najveće smeće. OS im je u totalnom rasulu, symbian je postao prošlost zbog sporosti i lošeg sučelja, sad ovo... Ne znam, smatram da je Nokia svrgnuta sa trona i da polako tone.

Smatram da, ukoliko ne napuste sve i ne stupe u dogovor sa googleom i krenu razvijati se na androidu, da će potonuti skroz do dna. Jer, sumnjam da će napraviti nešto revolucionarno sada. Partnerstvo sa googleom možda obećaje. Usudim se reći, i windows je na izdisaju po konkurentnosti. zasad sedmica još uvijek drži nekako, no vidjet ćemo dokle. Dakle, kuda najbolje da Nokia migrira, po vašem mišljenju?

Koje je vaše mišljenje?
    Zadnji uredio domy_os : 14-02-2011 u 19:05 Razlog: prilagodba teksta nakon prebacivanja posta

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    iphone4, nokia c5
    Operater
    098,099
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Heh..teško je na to dat pametan odgovor..
    I motorola je pala ali se vratila u americi na velika vrata..i tu se baziraju samo..
    tako će vjerovatno i nokia..azija, afrika sa low budget telefonima..i držat jeftniji ovaj poslovni segment u europi..(e71,e52,e72,e6 itd...)kroz telekomunikacijske kompanije..
    (to se u našim firmama daje šakom i kapom, ja sam ih promijeno već 5-6 u par godina)
    u vrhu ih neće bit još neko vrijeme vjerovatno..a izgledan je ovaj savez sa microsoftom..ja mislim da će tim putem probat povratak u high-end..
    iako me je meni kao krajnjem korisniku apsolutno svejedno..svijet ide dalje sa nokiom ili bez nje..

Veteran5000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    iPhone 8
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    8.216
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.216, Nivo: 21
    Bodovi: 8.216, Nivo: 21
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    formula za povratak medu zive
    nokia - symbian + android
    matematika je vrlo jasna...
    trenutno koristim 5800 i sve mi se cini da je ovo posljednja nokia kojom cu se koristiti....

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao maxx75 Pregledaj post
    Heh..teško je na to dat pametan odgovor..
    I motorola je pala ali se vratila u americi na velika vrata..i tu se baziraju samo..
    tako će vjerovatno i nokia..azija, afrika sa low budget telefonima..i držat jeftniji ovaj poslovni segment u europi..(e71,e52,e72,e6 itd...)kroz telekomunikacijske kompanije..
    (to se u našim firmama daje šakom i kapom, ja sam ih promijeno već 5-6 u par godina)
    u vrhu ih neće bit još neko vrijeme vjerovatno..a izgledan je ovaj savez sa microsoftom..ja mislim da će tim putem probat povratak u high-end..
    iako me je meni kao krajnjem korisniku apsolutno svejedno..svijet ide dalje sa nokiom ili bez nje..
    je da, motorola se vratila, no zašto će se vjerojatno nokia vratiti? ne vidim logiku. ako ne migriraju na neki drugi sustav, neće baš bit pametniji od motorole. motorola je prva počela surađivati sa googleom, stoga nije ni čudo da su se vratili na velika zvona. a i mobilna im se divizija nedavno odvojila od cijelokupne korporacije.

ako nešto ne poduzmu, mislim da se neće tako lako vratiti..

= Citat = Izvorno postao drazen991 Pregledaj post
    formula za povratak medu zive
    nokia - symbian + android
    matematika je vrlo jasna...
    trenutno koristim 5800 i sve mi se cini da je ovo posljednja nokia kojom cu se koristiti....
    pametan izbor. i računica ti je dobra. samo, pitanje hoće li na android. sve ovisi o dogovorima. a i ko zna, možda krenu nizbrdo sa tom svojom platformom, kao što je recimo motorola gurala linux-java (motomagx), pa nisu uspjevali. jednostavno nisu mogli srediti 3g na toj platformi, pa su napustili to sve, rasčistili malo inženjere i evo, urodilo je plodom.

no hoće li nokia tako? treba poduzeti radikalne mjere. gubi tržište, to se vidi i po statisktikama.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako takav lik Iz nokie kaze nemamo mob vec 4god za konkurenciju iphoneu,sve je jasno..ne treba se vise nista govoriti..
    Gube korak tamo I di su uvjerljivo vladali,tipa india itd
    Hvala njoki na ovom priznanju,moram taj tekst kopi/pejstat da cujem 303x ,u pravu si bio..
    Trebaju se malo na moto ugledat,dosad su bili preponosni I bahati za neciji dr. Operativni sustav,sad ce se morat usima poklopit I napravit takvo nesto,jer symb pored androida,iosa pa I web osa jed. Nema sanse..

Sent from my Desire HD

1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2010
    Mobitel
    Nokia N8
    Operater
    Tele 2
    Bodovi
    1.970
    Nivo
    10
    Bodovi: 1.970, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako mislite da će se rješiti Symbiana, nemoguće bar ne još neko duže vrijeme pošto je normalno većina Nokia trenutno na njemu i još će izdati nove modele na Symbianu^3, a čak izlaze i novi na Symbianu^1 (to bi svakako mogli prestat izdavat) ali ok za low end uređaje.
    Također vrlo teško da će ići i na Android i postati samo još jedan u nizu proizvođača samo hardwera. A i ovo krah, iako zadnjih godina su pali i to još nastavljaju ipak će još neko vrijeme biti vodeći.
    Kao što je netko gore napisao meni sve jedno šta bude a što ne s Nokiom ali čisto sumljam da će propast, vjerojatno će se i oni probuditi prije nego bude prekasno.

Sada imam N8 s kojom sam zadovoljan i ne planiram je mijenjati najmanje godinu dana i jedino što očekujem su najavljeni updatovi za koje ne sumljam da će stići.

Uglavnom još samo nekoliko sati do tog sastanka gdje će iznijeti novu strategiju ili šta već.
    Zadnji uredio DASP : 11-02-2011 u 03:25

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nokia? Istina da im je teško, uz WP7 mislim da neće povratiti korisnike kao što su imali, Android je taj koji ih može spasiti i vratiti na staru slavu, primjer već spomenuta Motorola.

Mislim da će Symbian i dalje razvijati, u većoj ili manjoj mjeri, zavisi dali prihvate Android ili ne, odnosno WP7? Ali isto tako neka se ulove i MeeGo OS-a, mada sam nešto načuo o mogućem obustavljanju daljneg razvoja u korist "novoprihvačenih" platformi. ...yajebali su se odustajanjem Maemo OS-a koji ima potencijala.

EDIT: kako prenosi BUG Nokia ušla u strateško partnerstvo s Microsoftom, Windows Phone postaje glavna platforma za Nokijine smartphone u budućnosti
    ...misle da će postati HTC kao što je napravio s WM platformom lol teško. Još sam jučer čitao kako će model N9 zamieniti WP7 platformom, patka ili stvarnost???
    Zadnji uredio HCSC : 11-02-2011 u 10:19
    HC4L

31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    iphone4, nokia c5
    Operater
    098,099
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...vo/537464.aspx

Hehehe, nisam ni znao da ću tako brzo pogodit..
    A gle, htio sam reć da se motorola fokusirala (tj.specijalizirala) na high-end segment u određenem dijelu svijetu pa tako mislim da će i nokia...
    naravno, oni moraju upravo suprotno na drugi kraj svijeta i u low-end segment
    a što se tiče WP7, hm..možda to i ispadne ok..možda
    mada, prvi efekt se može očekivat tek na godinu, ja mislim..
    vidit će te kad krene kampanja "dva diva napadaju".."najbolje od dva svijeta" bla bla bla..tako u u tom stilu će bombardirat marketingom..

Datum registracije
    Dec 2010
    Mobitel
    Nokia N8
    Operater
    Tele 2
    Bodovi
    1.970
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dok dođe do nekih rezultata iz tog partnerstva potonut će skroz. Tko bi sad kupio Symbian^3 uređaj nakon ove najave koja se lako može protumačiti kao polagano gašenje Symbiana? Jedino ako nastave razvijati onaj Qt s kojim bi bilo moguće koristiti aplikacije na oba sustava.
    A također najavljeni MeeGo će sad vjerojatno postati kao i Meamo, tj. bit će izdan na jednom uređaju kao što je N900, tj. nema prave podrške, aplikacija, igara...

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    Xiaomi Mi9T
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    15.087
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da bilo je pitanje WP7 ili Andorid, nije bilo ni teško zaključit šta će nokia odabrat budući je Android pokopao njezin symbian! Baš mi je drago što su izabrali WP7 jer će time pojačat ratove na tržištuu smartphonea!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baš kao što sam i nagađao. ode nokia u WM7. sretno im bilo sa time. Po meni, loš potez za njih. Sve sada ostaje na microsoftu. a on je ljen do bola.

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    3GS 32Gb
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    3.005
    Nivo
    12
    Bodovi: 3.005, Nivo: 12
    Ukupna aktivnost: 1,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam zašto ste svi toliko protiv symbiana? Koristio sam mnoge symbiane, od 6600 pa sve do n95, pa sam koristio iphone te htc hero i vratio se natrag na symbian, točnije na e66. Dali ste svi postali picajzle zbog tih androida/iOS/wp7 uređaja? Osobno su mi dojadili one ušminkane aplikacije, razni widgeti, prognoza, raznorazne animacije koje ubiti nićemu ne sluze osim što su pune kričavih boja. Vjerujem da nisam jednini i da ima puno ljudi takvih i da radi toga nokia bas i ne tone toliko kako vi ovdje govorite. Mogu vam reći da sam mnogo zadovoljniji sa svojim symbianom i sa otvaranjem pdf/word/ppc datoteka. Brže i jednostavnije nego na ios-u ili androdiu. Jedina je zamjerka na ekran kad je manji, ali ni to nije problem jer se jednim klikom poveca font. Danas sam bas uspoređivao sa kolekom koji ima iphone i čudio se kako se dobro vidi prezentacija na "maloj" i staroj e66-ici. Te je rekao da čak moja nokia ima bolju office podršku nego njegov ajfon. Također lakše se prebacuje između slajdova nego iphone. Tolko od mene Nadam se da ste razumjeli što sam rekao.

Nadam se da ste svatili što sam htio reći. Molim vas da ne pocinje rasprava o tome kako sam rekao da je e66 bolji od androida/iOS-a nego ukazujem na to da symbian i nokia nije toliko loša kao što svi tvrdite.

15. 'Hvala' kaže:

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da si koristio android ili iOS neko dogledno vrijeme, ne bi sve ovo nasrao gore. No to je samo moje mišljenje. Nitko ne ulazi u termin UI-a. poanta je da je symbian strunuo jer je spor OS. i to ga je pokopalo.

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    3GS 32Gb
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    3.005
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    da si koristio android ili iOS neko dogledno vrijeme, ne bi sve ovo nasrao gore. No to je samo moje mišljenje. Nitko ne ulazi u termin UI-a. poanta je da je symbian strunuo jer je spor OS. i to ga je pokopalo.
    naravno da sam ga koristio, neznam točno, ali barem 6 mjeseci. Kaj se tiće TS to stoji, Nokia je u tome u zaostatku. Izuzevši N8 i N900 (njih nisam koristio pa neznam), ali kaj se tiće obicnih candybar ili slide mobova, tu ima neku prednost. Neznam dali si primjetio, ali jos uvjek postoje ljudi koji zaobilaze TS mobitele.
    Osobno mislim da neće biti Nokijinog kraha, ali to je samo moje misljenje. Po tebi vjerovatno sranje, kao i moj post gore

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nece ga biti jer ce se na wm7 prebaciti
    Bilo bi ga kad tad,da se ovako nastavilo..

Sent from my Desire HD

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    galaxy s9
    Operater
    Tele 2
    Godina
    43
    Bodovi
    18.034
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.034, Nivo: 32
    Bodovi: 18.034, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    baš kao što sam i nagađao. ode nokia u WM7. sretno im bilo sa time. Po meni, loš potez za njih. Sve sada ostaje na microsoftu. a on je ljen do bola.
    totalno!
    Wp7? prelaze na zatvorenu platformu...
    Addio Nokia.
    mama ti sestra!

VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Šteta, kraj jedne ere odlazi s Nokijom!
    Istina jest da su jako dugo spavali na staroj slavi, i kako je netko ovdje napisao, zadnji "bum" je bila N95 puna bugova i još nedorađena (sjetite se problema s GPS-om samo na prvim verzijama fw).
    Evo, ja prvi se ne mogu prilagoditi bilo kakvom mobitelu na dodir. Počnem gledati YT filmić i zaspim nakon druge minute.

Recimo, u meni imaju još uvijek potencijalnog korisnika.
    Možda bi pametan potez bio posvetiti se određenom tipu mobitela, ali odraditi to stvarno kako treba (primjer Eserija, koja unatoč kopiranjima s drugih strana u biti nema pravoga konkurenta). Suradnja s WM7 ne mora nužno kompaniju izvući iz krize.
    U biti, kad tvrtka već kroz raznorazne naslove spominje da je "u problemima" to znači da im je voda stigla do grla.
    Šteta, bilo je dosta zabavno ovih 12 godina družiti se s Nokijom i njenim novotarijama. Malo koji model nisam imao, pa barem na par dana.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    iphone4, nokia c5
    Operater
    098,099
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Whistler Pregledaj post
    naravno da sam ga koristio, neznam točno, ali barem 6 mjeseci. Kaj se tiće TS to stoji, Nokia je u tome u zaostatku. Izuzevši N8 i N900 (njih nisam koristio pa neznam), ali kaj se tiće obicnih candybar ili slide mobova, tu ima neku prednost. Neznam dali si primjetio, ali jos uvjek postoje ljudi koji zaobilaze TS mobitele.
    Osobno mislim da neće biti Nokijinog kraha, ali to je samo moje misljenje. Po tebi vjerovatno sranje, kao i moj post gore
    Upravo tako, potvrdio si moj post gore..nokia će i dalje vladati u segmentu non TS uređaja..samo šteta i tu ne prati symbian sa update-ovima..
    a pod krahom se podrazumijeva da nokia više nije tehnološko-inovacijski lider..ni blizu..
    a da li će opstat financijski..eh koga briga..nisam ja eldar murtazin(mobile-review.com)da se naslađujem..

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da napisem komentat za e seriju..kupio e72 tati..od prvog dana bugovi,vec 2x na servisu..svako malo neki vrag..a samo se za sms I zvanje zove..kako nisam dugo koristio nokiu,zab sam na sve te probleme..def. mi nece symbian faliti,nimalo..

Sent from my Desire HD

Veteran31 days registered5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.841, Nivo: 18
    Bodovi: 5.841, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zivi bili pa vidili
    al nokia nece propasti..........

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle, pratim malo na engadget blogu konferenciju Nokie.

smogovac, ja se nadam da se šališ što se tiče e72 i "bugova, 231214 puta na servisu" i takav crap

Za sad od korisnih informacija su:
    - MeeGo će se i dalje razvijat
    - Nokiji je u interesu da i ostali proizvođači sudjeluju u razvijanju WP7 platforme
    - dual SIM smartphonei (?)
    - prvi prioritet je rušenje Androida pa onda borba unutar eko sistema (dakle, unutar platforme)
    - Nokia se zalaže za spajanje Ovi Storea i Windows Phone Marketplace-a
    Zadnji uredio Mario92 : 13-02-2011 u 22:36

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne salim se..evo opet sutra u mobis ide..mob svaki dan poblesavi sam od sebe..uopce mi je glupo sad nabrajat 33stvari koje počnu brejkat..
    Fkt bzv..mob je nov kupljen i eto samo SMS i zvanje,stari ne zna nis
    +malo pripazi na rijecnik

VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Off topic, ali 4.01 ujutro je, so give me a break.... E72 sam imao neko vrijeme i sve mi je radilo perfektno na tom telefonu i u međuvremenu samzarazio gotovo pola ureda s tim telefonom i svi su ga pokupovali. Naravno po murphyjevom zakonu jedini koji se u i tamo kvari i ima neke bugove je šefov (oh joy). Iz svega ja izvlačim nekakav zaključak da je na 10 primjeraka 1 nekakav felerični...

Inače, na MWC-u su već izdana dva primjera prototipa Nokia Wp7 mobitela. Općenito mislim da je ovo bio dobar izbor za Nokiu, čisto iz razloga jer ne vidim bolji, tj. Symbian je dokazano propadao među širom populacijom, a WP7 je platforma koja pruža mogućnost napretka. Ostaje nekakav jal korisnika Androida jer Nokia nije prešla u Android tabor, ali mislim da iz veće i ozbiljnije konkurencije u konačnici mi korisnici najviše dobijamo. Kad bi zavladali iOS i Android (koji je u biti kopija iOS-a) došli bi u situaciju dualizma gdje bi inovacije brzo bile ugušene, tržište bi se podjelilo i svak bi bio zadovoljen svojim komadom kolača (govorim o proizvođačima).

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Velike kritike SonyEricssona
    By speedcats in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 07-07-2007, 21:50
  2. Krah sa win XP
    By zoka in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 10-10-2006, 20:43
  3. Kupite velike pixele