Ako nekoga muci problem koji je i mene mucio (kad god upalim GPS, treba mu uzasno dugo da dobije fix), evo procedure koja bi mogla pomoci.
Tekst navodi da se odnosi na CM6 @ N1, ali mislim da moze pomoci na bilo kojem uredjaju koji ima Froyo-based ROM. Meni je pomoglo, a nemam N1...
Izvor: http://wccftech.com/2010/09/09/solvi...enmod-6-nexus/
- Skinite s Marketa aplikaciju GPS Status (verzija mora biti 3.4, starije verzije su prestare)
- Iskljucite mobitel i izvadite SIM karticu, te zatim ukljucite mobitel ponovno bez SIM-a
- Ukljucite/omogucite GPS i WiFi
- Pokrenite GPS Status, te odite pod MENU > Settings > GPS & Sensors
- Odaberite Manage A-GPS state, te zatim Reset
- Opet odaberite Manage A-GPS state, te zatim Download (ako vam kaze da treba data connection, zanemarite to)
- Odlozite telefon na ravnu i stabilnu povrsinu na otvorenom, te pricekajte da se GPS fix ostvari (sad bi trebalo ici znatno brze nego inace)
- Izadjite iz aplikacije, te odite pod Settings > Wireless & networks > Mobile networks > Access Point names, te zatim odaberite vas defaultni APN
- Na kraju pod APN type upisite "default,supl" (bez navodnika)
- Iskljucite telefon, vratite SIM karticu i opet ukljucite telefon
- Pokrenite Google Maps ili GPS Status ili bilo koju drugu aplikaciju koja treba GPS - fix bi sad trebao biti znatno brzi
Zadnji uredio ravilov : 20-09-2010 u 22:45
Confirmed
Osobno mi je trebalo oko 2 min da nađe fix, stojim na ledini ko budala, a on nađe 3 satelita. Onda sam našao taj trik i mob nakon njega nađe fix iz wca pored 2 nosiva zida.
Nisam radio cijelu proceduru, samo sam resetirao AGPS i ponovno skinuo podatke.
Hint: Nije mi htio skinuti AGPS podatke sa upaljenim wifi-em, morao sam se ručno prebaciti na 3G tako da...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Hvala na ovome.
Navigaciju nisam ni probao još na Androidu, valjda budem jednom pa će mi ovo dobro doć.
radi fix odlicno.... hvala
Zadnji uredio BruceLee87 : 16-10-2010 u 12:47
dal bi ovaj fix mogao ici na 2.1 ili ima neki drugi fix jer meni jos nije uspio naci satelit ili sam cekao prekratko
Trebao bi raditi i na 2.1. Probaj pa vidi.
Ako ne uspije, onda nije stvar do toga.
Radi i na 2.1 Optimus 540. Mada mi se čini da je sve što je bilo potrebno uključiti AGPS![]()
Camera Obscura - the best camera ever :)
Ja isto na samsungu i5800 niako nisam mogao dobiti signal i sa onim gps fixom.i neće i neće pređem i 30 km i nista .Trebam i ovo da probam valjda će mi pomoći,samo me interesuje dali moram pokretati ponovo gpsfix program ili samo gps status.Hvala unaprijed i ljep pozdrav...
meni na novoj ver cyanogena radi super, nađe dosta satelita i nakon 10-40s konektira se
jedno možda glupo pitanje, ali dakle
instaliram taj gps status, i kad ga upalim, vidim samo onaj ko kompas i to je to, nikakav settings ili bilo kakvu funkciju ne vidim, dakle samo kompas, nikakva slova da bi ušao u funkciju za namistit taj agps........
koristim novi samsung galaxy tab.....
pa ako može, bio bi zahvalan na pomoći
EDIT:
riješeno, na ovoj stranici koju si stavija sam naša za samsung galaxy s i900, pa sam proba na mom tabu na froyo sustavu i radi ko sat, uopće ne treba ta aplikacija, sve bez nje
ali hvala svejedno,![]()
Zadnji uredio ravilov : 12-01-2011 u 04:18 Razlog: postoji gumb Uredi post...
ravilov jel bi trebalo ovo da radi na nexus 1 2.2.1 frg83d???
sve sam uradio do koraka 7 kad treba "brze" da nadje satelite medjutim posle 15 minuta i dalje drzi 2 max 4 satelita agps age je 0 a fix/sat je max 4 varira i na 2 sta da radim? kad sam resetovao agps state i stisnuo download u sekundi je skinuo preko bezicnog sve
neka pomoc?
Zadnji uredio vigorito : 18-01-2011 u 21:16
Iskreno, nemam pojma, niti sam originalno izmislio ovu proceduru (pise da je preneseno), niti imam N1.
Ako ti radi, super, ako ne, jbg.![]()
Imam verziju 3.7 s Marketa, te u njoj nema pod GPS & Sensors opcije "Manage A-GPS state".
Tražio sam verziju 3.4 da s njom pokušam ali je nemogu pronaći.
Anyone?
EDIT: Našao sam pod Menu -> Tools -> Manage A-GPS state.
EDIT 2: 8. korak, dođem do APN's-a, i kada otvorim APN piše No SIM card found. Please insert your SIM card into the phone.
Nemogu ništa odabrati, nema nijednog APN-a samo crna slika.
EDIT : Uspio, malo ste korake izmiješali, iza 7. koraka bi trebalo vratiti SIM karticu natrag i napraviti ovo u APN-u.
Vidjet ćemo u praksi dali to djeluje![]()
Zadnji uredio GT-R : 28-01-2011 u 19:03
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Nisu koraci izmijesani, tocno po tim koracima sam i ja radio na 2.2. Uostalom prepisano je doslovno sa izvora...
No ocigledno su sa novijim Froyom (2.2.1) i/ili sa novijom verzijom GPS Status aplikacije stvari malo promijenjene.
Ma da, dovoljno je samo resetirti i ponovo skinuti AGPS data. Ne treba manevrirati SIM karticom, provjereno na 2.2, 2.2.1 i 2.3.1Bitno da imate podešen APN prema uputama.
Dakle, sve šta treba napravit je ovo:
1. skinut i pokrenut aplikaciju
2. resetirat i ponovno downloadat AGPS data
3. otić u settingse i pod APN type upisat "default,supl"
Jesam napravio sve šta je potrebno? Ne da mi se vadit sim karticu i resetirat mob ako nije baš prijeko potrebno
I btw, nakon što se to odradi, jel se mora ostavit ta aplikacija ili ju mogu uninstalirat?![]()
Pa ako ti je nasao fix za 30sec onda je to to. Aplikaciju mozes obrisati, ali agps podaci se mijenjaju svakih dan-dva pa ih je preporucljivo svako tolko updejtati, sto ova aplikacija moze napraviti.
Meni GPS ulovio za manje od 5 sec, prvo sam upalio GPS bez internet konekcije, pustio sam ga 2 minute, nije ništa našao.
Upalio Data Connection i odmah ulovio satelite.
Dali bi ovo trebalo raditi i na X10 (2.1)?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Kad odabereš taj svoj "defaultni" APN, u njegovim opcijama skroz na dnu je APN type.
Cudno. Mozda neka brandirana varijanta Androida ili nesto.
Odaberi onda "Internet", valjda je to to.
Pozdrav svima.
Radim po ovim uputama (jedino je GPS status 3.5) ali ne mogu klikniti na Download jer je zasjenčana.
EDIT:
Tek kad sam spojen na WiFi mogu kliknuti na Download.
Mada mislim da ovdje nema potrebe vaditi SIM već samo isključiti internet.
Zadnji uredio ravilov : 16-02-2011 u 18:58
Bookmarks