neće!
moraš imat garanciju i račun![]()
Pozdrav svima.
Eto i mene sa malo težim problemom... Naime, sinoć mi se sam od sebe ugasio milestone i nema više znakova života od njega. Brijem da je crkla matična ploča. E sad, dolazim do problema. Ovjerenu garanciju imam, sve štima, jedino nemam račun. Na garanciji mi piše imei, ime modela, datum prodaje i službeni žig od vipa.
Hoće li mi prihvatiti mobitel na garanciju ako im ga proslijedim bez računa? Što da napravim kako bih ga odnio njima i da li mi ima spasa? Ne želim ići linijom otpora i bezobrazluka, želim to nekako izbjeći, no ako se baš mora....
Dajte neka iskustva. Hvala.
neće!
moraš imat garanciju i račun![]()
hvala na odgovoru...
a sad, čekam nekoga da je netko razuvjeri... plizradi se o 3000 kuna
![]()
ako si uzeo na pretplatu idi u dućan di si ga uzeo i priznat će ti garanciju po seriskom broju uređaja jer ga imaju u kompjuteru
u ducanu zatrazi kopiju racuna. pitat ce te cca vrijeme kad si ga uzeo. moraju drzat kopije racuna oni dosta dugo. ja sam u pevecu isto tako trazio racun pa su se pravili grbavi a kad sam poceo vikat i mahat redar je dosao...lalala... da bi na kraju na onom info pultu samo izvadio obrazac kojeg ispunis i oni ponovo isprintaju novog. ista stvar sa racunom mi je bila u technomaxu za laptop samo sta su odmah dali racun bez pametovanja jer su ljudi normalni![]()
da, ali poanta je ta da ja ne znam u kojem je dućanu mobitel kupljen. ok, mogu mi izdati račun, no kako ću ja račun naći kad ne znam u kojoj trgovini je mobitel kupljen... u tom je poanta. sad mi ova kaže u drugom centru da nađem u kojoj je kupljen i da tamo zatražim račun. a to može bit 800 kilometara dalje od mene. ko zna di je kupljen. ne mogu naći čovjeka koji mi je prodao uređaj, nemam više njegove podatke.
nije mi jasno kako ne mogu dobiti račun od drugih. ne znam kako ne mogu provjeriti di je mobitel kupljen. a što je najgore, na garanciji postoji žig, no tamo gdje bi trebale biti informacije gdje je uređaj kupljen i tko ga je kupio, nema podataka. pa ***** vam mater onda, ako već ide sve po pravilima, šta onda nisu jebeni garantni list ispunili onako kako treba. koji su to debili, ne mogu vjerovat.
i sad meni uređaj od 3000 kuna doma čami crknut do bola. 99% je matična otišla jer ne daje nikakve znakove života. popravak će me koštati više nego cijeli mobitel.
Kako garancija ne vrijedi bez računa??
Nije mi jasno zašto onda svi u oglasnicima navode da imaju garanciju, a imaju samo žig ali ne i račun.
Ja od Desire-a imam njihov žig i račun (ali za otključavanje na sve mreže!).
Računa od samog mobitela nemam, tj. nisam ga dobio.
Dali bi priznavali garanciju u takvom slučaju?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Znam da sam prije negdje otprilike 2 godine u Mobisu servisirao mob samo sa garantnim listom bez računa. No to je Mobis, ovo VIP.
Znači sad bi to trebalo značit da ko da i nemam garancije???
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
A kako ako sam na firmu kupio, ne znam 20 uređaja, na jedan račun, koji je u knjigovodstvu. Šta za popravak jednog uređaja, treba im poslati uz garanciju, i R-1 na kojem su svi uređaji?
Ma trebalo bi to nekako proći bez računa!
kad ja kupujem mobitel (u dućanu) uvijek mi sklamaju račun na garanciju i uvijek kad sam nosio mobitel na servis su me tražili račun i garanciju,mislim da samo jednom nisu tražili račun
ne preostaje ništa osim probati odnijeti mobitel na servis,ako te odbiju u vipu onda treba probati još par puta, možda prođe i bez računa
ili ako imaš kakvog poznanika koji radi u vipu pa da "prešverca" mobitel na servis
Neznam zašto oni to ne priznaju, i ovi mobiteli kao što Nokie imaju IMEI, imaju serijski broj.
Meni je račun za otključavanje mobitela zaklaman na garantni list i na računu još piše serijski broj.
Ja se nadam da neću imati nikakvih problema s mobitelom i potrebu da im ga ondesem na servis, no ukoliko ipak dođe kojim slučajem do toga, servisirat će mi ga htjeli oni to ili ne htjeli!
a kako molim te, to misliš izvesti?
svi su jaki na riječima, a kad treba, što onda? Što, da se idem svađati? Pa ja mislim da je pametnije ići linijom manjeg otpora i na lijep način zamoliti da mi ga servisiraju. Ionako ja nemam veze sa vipom, kad se oni servisiraju u ovlaštenom servisu.
Sad mi kažu u vipu da probam zvat servis i objasniti situaciju kako račun nemam, i da li bi ga htjeli servisirati na temelju ovjerenog garantnog lista. I šta ako me tamo odbiju? Što da napravim? Zovem potrošački kod? Imam li uopće temelja da ih zovem? Radi se o mobitelu koji košta 3000 kuna, nije da nisam imao novaca i nije da sam sirotinja.
Crkla mi je matična, popravak će koštati možda više nego cijeli mobitel.
Ja odande nemislim sigurno izaći s pokvarenim mobitelom.
Ako treba zvat i šefa na razgovor, nije to mob od 500 kn pa da se stvara problem bezveze, Desire je 4400 kn (istina ja ga nisam platio ni upola cijene al opet oni moraju mislit kao da sam ja prvi kupac).
No dobro, ostavimo se toga.
Ja ti iskreno želim da ga uspiješ popravit. Javi nam što se dešava.
Ako imaš garantni list, on treba biti ovjeren s datumom kupnje, potpisom i pečatom.
Ako ima na sebi žig, treba pisati i broj pečata ili neki broj uz njega. A trgovine moraju voditi kojekakvu kvalitetnu evidenciju pečata. Pečat broj 3456 ide u (trgovinu) XYZ u Ulici ZXY kod prodavača Ivana Ivanovića...
Ako toga nema, moguće je da ti je netko podvalio uređaj, i napravio home made pečat.
netreba ti račun ak oje prodavač dobar.. ja sam ponesao jedan samsung i rekao da račun neman jer sam ga dobio na poklon, ali i prodavač je neki rod pa možda je tako upalilo, probaj i ti reć da si ga dobio na poklon pa računa nema možda upali
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
sad sam slikao garantni list, ne čini mi se baš da je krivotvoren. 2 žiga su gore. a i imei naljepnica je gore, garantni list je baš onaj koji se izdaje... ne znam, sad ćete vidjet.
http://img508.imageshack.us/i/dsc01779r.jpg/
http://img207.imageshack.us/i/dsc01780u.jpg/
http://img267.imageshack.us/i/dsc01781g.jpg/
Zadnji uredio GoGs : 27-01-2011 u 19:56
To bi trebalo bit to, ja neznam šta tu još fali.. Piše sve lijepo, datum, serijski broj, žig je tu..
A nosi ga tu u VIP, na tu adresu u pečatu, Vrtni put 1, i meni je ta adresa navedena.
Kod mene je žig gotovo indentičan, samo što kod mene nije serijski broj upisan na tom garantnom listu, već ima na računu od otključavanja mobitela.
tamo im se nalazi uprava i call centar...ne znam da moze tamo odnijeti mob...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
sutra ga šaljem kolegici u zagreb, ona će ga odnjeti u ovlašteni u zagreb. zašto?
moj savjet ti je da ga nosis direkt u servis i da se pravis grbav
garantni listic imas i to je to....
nece te ni traziti racun
to ga ovi kakaju u vip-u
a i oni ga samo uzmu od tebe i proslijede glavnom servisu za motorolu
i naravno duze traje postupak jer ga oni vracaju vip-u pa vip tebi opet
ovako ide sve direkt
i u servisu cim utipkaju servisni broj-tj imei sve znaju o telefonu i gdje je kupljen i dali je pod garancijom....
nadam se da si pobrisao sve patcheve i romove sa njega jer ti si maher za telefone marke motorola
i samo se nadam da nisi svojom krivnjom skurio maticnu plocu.....
jer oni to mogu vidjeti-a onda ti ne vrijedi ni 100tine racuna.........
good luck
Hmh. ja sam u T mobile odnio u ponedjeljak jedan aparat BEZ računa i uzeli su mi ga bez ikakvog pitanja. U samoj garanciji stoji da je valjana i bez računa (LG u pitanju)
Premda ne vidim razlog da ne uzmu osobito jer je na garanciji naveden serijski broj i njihov žig. a njihov žig je ipak pravni akt.
bio je rootan, flashan, sve živo i neživo. brijem da je ili matična crkla ili procesor. bilo jedno ili drugo, nebitno. meni se mobitel samo ugasio i gotovo. ustvrditi ne mogu, jedino da sam doveo neki veći napon na matičnu pa skurio elemente. nešto što se baterijom ne može napraviti. to mogu vidjeti. ovo drugo ne.
ne bojim se da će mi složiti, bojim se samo da li će mi ga uzeti. oni neće ni gledat, samo utrpaju matičnu i gotovo.
Možda najbolje tako. mislim, ne bi trebalo biti problema, mislim da sam već nosio i ja bez računa, tako da ne vidim zašto. sutra šaljem, u ponedjeljak ili utorak ću znati što će biti od svega. nadam se pozitivnom rezultatu, inače će bit gadno.
Bookmarks