ima tko iskustva sa stavljanjem roma sa Desirea HD na običan Desire? navodno bolje radi mob, tj, rom je bolji..
[QUOTE=-->Cionn
A na koju foru imaš 580mb? :-)
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Magija
PS: Makni potpis od Tapatalka, tako su modovi odlucili..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ja sam stavaljao na Desire ROM od HTC Desire-a HD
Što se tiče ROM-ova, oni su "ispeglani" i sve radi bez grešaka i bug-ova, te donose neke stvari koje "obični" Desire nema. ALI, ako staviš Desire HD rom, mobitel će ti raditi malo sporije. bar sam ja primjetio, da nije sve glatko kao kod "običnih" ROM-ova (tj ROM-ova koji su baš predviđeni za Desire)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Tu sam nesto napisao.
Ma nista posebno, baterija mi i dalje izdrzi vise od jednog dana, no ja ga i dalje stavim na punjac. ROM je ful brz, na Quadrantu mi je skor cca 1650, sto je cisto solidno za Sense ROM. Na njega sam se prebacio cisto iz za*ebancije, jer cekam da dodje novi Oxygen (a kako stvari stoje nacekat cu se...).
Koristio sam LeeDrOiD do negdje 2.0 verzije, poslije mi se poceo Sense gadit (bio je ful spor) pa sam presao na Vanilla ROMove (Open Desire, DeFrost, Oxygen-to su svi koje sam koristio na dulje vrijeme).
No kazem, fora je to sto imas preko 500 MB memorije (u stvari nemas, al to je ta skripta). Nista novo/revolucionarno da bi sada odma presao na taj ROM..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
HTC Desire ima ukupno 512MB NAND raw prostora. Taj prostor se mora raspodijeliti na /system, /cache, /boot, /data i /misc particije. Uzmemo li u obzir tri particije bitne za operativni sustav /system, /cache, /data , imamo oko 450MB raspoloživog prostora. Kod Sense ROMa ,za system je rezervirano 250MB , /data 150 i /cache 40MB. I to je to.
Korištenjem Apps2SD froyo metode, kreira se ASEC folder na kartici te se dio podataka od aplikacije prebacuje na SD karticu, dakle određena veličina i dalje zauzima interni prostor.
SVE ostalo su određeni pokušaji muljanja sustava, tipa kreiranje EXT3-4 particije na SD kartici. Istina , to je pravi Apps2SD pristup, ali vrlo nesiguran pothvat. Ali i dalje popularan iz nekog razloga...
Ono što je moguće jest staviti drugu particijsku tablicu (koja ruku na dušu isto ovisi o ROMu koji se stavlja, kao i EXT2SD metode), te koristiti to ako je moguće.
I treću stvar koja mi je piknula u oko jest dobivanje prostora rootanjem. Root-om (dobivanjem superuser ovlasti, let's not forget it) ne dobivate nikakav prostor. Maknete li S-ON provjeru, ne dobivate prostor. Maknete li neke sistemske aplikacije koje su došle sa Sense ROMom, dobiti ćete nešto sitno prostora na /data particiji ali i neiskorišten prostor na /system particiji.
Desire HD ROM ne radi dobro na Desireu vulgaris, i dalje postoje problemi, i postojat će.
Click here to take IQ test.
Maknuo si na SD karticu koliko sam shvatio - nisi obrisao appove. Netko će možda potpuno napuniti memoriju i reći 'nije mi dosta za moje potrebe', a drugi će staviti svega 3 aplikacije i reći 'meni taman'. Meni je 147 MB raspložive memorije malo. Možda te opet ne shvaćam pa možda najbolje pričekaj nekog drugog za odgovor![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ma kužim te, je malo bedasto kad se napiše no u mojoj glavi zvuči sasvim dobro. Kako bilo pitao sam se da li je moguće da mi je otišlo skoro 100mb na nešto što ne vidim u manageru da je instalirano na memoriju telefona. Uglavnom sam sve pobacao na SD i opet imam jako malo mjesta. Nadam se da je sad jasnije
![]()
Aha sad kužim - moguće je, jer Froyo app2sd ne miče cijelu aplikaciju na SD već samo dio nje. Pored aplikacije, na internu memoriju se skupljaju i data podaci svake aplikacije pa se i toga zna skupiti. Uglavnom, pričalo se o tome kako Froyo app2sd radi i zaključak je da ti on zapravo samo donekle ublaži onu agoniju po pitanju interne memorije - ali problem njenog manjka je i dalje prisutan![]()
Koliko sam shvatio od ranije to je aplikacija za rootane telefone a iz tvog posta imam dojam da bi i nerootani imali koristi od nje ili griješim?
EDIT: zapravo tek sad kontam da bi to trebalo biti urađeno updateom na Froyo koji sam odradio čim sam ga dobio pa nisam niti skužio kako je bilo prije a kako je sad. Pričam o app2sd metodi da ne bude zabune.
Jašte, Apps2SD Froyo metoda je ugrađena u sam ROM, i to je jedino kaj priznam. Sve ostalo je pohvalno, ali velim, to su sve kerefeke koje nisu uvijek stabilne , i zahtijevaju drukčiji pristup korištenja mobitela.Izvorno postao rabbit
Click here to take IQ test.
Hm, onda meni nije froyo dobro prošaoili bi bez njega imao i puno manje prostora? Nisam si uspio sračunati koliko je to prostora koji ostaje s obzirom na ono što si napisao jer si naveo puno toga u prvom postu
.
Mene zanima sljedeće. Naime, ponekad kad me netko zove pojavi mi se klasični prikaz za odgovorit, tj. prema dolje pritisnit ili prema gore za odbacit poziv.
Ali ponekad se (rjeđe), ali bez kontrole pojave klasični zeleni i crveni gumb za odgovorit tj. odbacit poziv.
Kakva su vaša iskustva? 2.2 originalni softver
^To je ispravan odgovor.
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
pozdrav, kako prebaciti kontakte na sim a da nije preko contact2SIM app jer ona ne radi na USIM-u, bar meni ne!
kad udeš u people app pritisneš meni i onda import export i tu biraš export to sim
To sam isto i ja primjetio!
Mislio sam da je zbog Widget Lockera ili Simple Lockscreen-a, no izgleda da nisam jedini kome se ovo dešava.
Danas se sjećam da mi je mob bio zaključan kada mi je počeo zvoniti u džepu, i kad sam ga izvadio bilo je zeleni Accept i crveni Decline.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Koristi netko original original HTC autopunjač, a da mu isti može puniti mob dok je upaljena navigacija?
Bookmarks