Za mob ti prije svega treba isprintana dozvola za ritt opremu od hakom-a, skines ih s njihovog weba. Na osnovicu ti zaracunaju 23% poreza i 10-20% carine i trosarine za obavijesti.
U vezi brzine dostave, ovisi dal je posiljatelj potrefio avionNekad ti posiljka ceka par dana prije nego poleti, a nekad isti dan.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Mozes li pojasniti sto je ritt I gdje se ti printevi mogu naci tocno na webu? Znaci, mogu me oplesti I do 50% cijene paketa koji mi je dosao? Ufff, tesko neisplativo...
Sve si dobro napisao, ali od kada se placa carina na mobitele??Prava istina je ovako, na cijenu koju si platio ( cijena uredjaja i shipping )placas samo pe de ve u iznosu od 23%, nadalje placas i cca 10 krznasa na obavijest od carine ( placas postaru prilikom preuzimanja obavijesti ).
www.hakom.hr - RF spektar - ritt oprema - baza odobrene ritt opreme, nakon toga biras po proizvodjacu.Ako mobitel koji narucujes nema na popisu moras ga sam atestirat.Odbrenje izgleda ovako
Proizvođač Motorola Inc. Mobile Devices Business
Opis proizvoda Pokretni radiotelefon u GSM850/900/1800/1900 mreži sa WLAN-om i Bluetooth-om
Marketinško ime A853, MILESTONE
Firma INTELKOM d.o.o.
Klasa UP/I-344-01/10-01/609
Ur. broj 376-10-10-2
Datum izdavanja 10.3.2010.
Uvoz RiTT opreme za vlastite potrebe-uputa uvoznicima
Radijska oprema i telekomunikacijska terminalna oprema (U daljnjem tekstu: „RiTT oprema“) obuhvaća proizvod ili njegovu odgovarajuću sastavnicu koji omogućuje komunikaciju odašiljanjem i/ili prijemom radijskih valova, odnosno omogućuje komunikaciju na način da se priključuje na sučelja javnih elektroničkih komunikacijskih mreža (npr. mobiteli, GPS uređaji, uređaji sa Bluetooth-om, WLAN, Talkie-Walkie, dječje igračke na radijsko upravljanje, telefonski aparat, fax uređaj, prijenosno računalo i sl.).
Pravilnikom o RiTT opremi (NN 112/2008) propisano je da svaka pravna ili fizička osoba može uvoziti u Republiku Hrvatsku RiTT opremu za vlastite potrebe bez pribavljanja odobrenja Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (U daljnjem tekstu: „HAKOM“), ako se takva RiTT oprema nalazi u bazi odobrene RiTT opreme. Bazu odobrene RiTT opreme moguće je pronaći na internetskim stranicama HAKOM-a (www.hakom.hr) (RF spektar -> RiTT oprema -> Baza odobrene RiTT opreme).
Za uvoz RiTT opreme za vlastite potrebe, a koja se ne nalazi u gore navedenoj bazi odobrene RiTT opreme, pravna ili fizička osoba mora pribaviti odobrenje HAKOM-a. Uz popunjeni obrazac zahtjeva za izdavanje odobrenja za uvoz RiTT opreme za vlastite potrebe (RF spektar -> RiTT oprema -> Upute i obrasci), HAKOM-u se mora poštom, osobno ili faksom dostaviti:
Tehnički opis opreme:
• potrebno je popuniti tehničke podatke koji se navode na obrascu zahtjeva, ili priložiti tehničku specifikaciju koju izdaje proizvođač i koja je obično dostupna na internetskim stranicama proizvođača
presliku izvorne Izjave o sukladnosti (EC Declaration of Conformity):
• To je Izjava o sukladnosti kojom proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u EU izjavljuje pod punom odgovornošću da RiTT oprema na koju se odnosi, udovoljava bitnim zahtjevima iz Direktive 1999/5/EC. Bitno je napomenuti da tu izjavu ne izdaje laboratorij ili neko tijelo za ocjenjivanje sukladnosti, nego proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u EU. EC Declaration of Conformity bi se morala nalaziti uz svaki proizvod koji se stavlja na tržište EU-a, a najčešće se nalazi u uputama za rukovanje (u obliku preslike izvornika, skraćene verzije ili u obliku informacije o internetskim stranicama proizvođača na kojima se može preuzeti. Preporučujemo da se prije podnošenja zahtjeva i plaćanja upravne pristojbe, sa našom stručnom službom (ritt-oprema@hakom.hr) provjeri valjanost EC Declaration of Conformity-a.
Dokaz o plaćenoj upravnoj pristojbi koja se uplaćuje u Državni proračun:
• Iznos i način plaćanja je propisan Zakonom o upravnim pristojbama, tarifni broj 41., a iznosi su: 200 HRK (1-5 različitih modela/tipskih oznaka), 500 HRK (6-10 različitih modela/tipskih oznaka), 1000 HRK (iznad 10 modela/tipskih oznaka).
• Broj računa: 1001005-1863000160, poziv na broj: 24, 5002-OIB
e-mail: ritt-oprema@hakom.hr, Telefon: 01/4896-021, 4626-181, 4626-192, Fax: 01 492 02 27
Zadnji uredio RAUL : 23-12-2010 u 08:39
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ma daj? Znaci u Hrvatskoj ne postoji zakoni nego se od oka lupa carina?Ako je veci paket budi siguran da ce te kontaktirati carina i traziti da im dostavis racun i ukoliko je cijena na racunu skupa sa shippingom veca od 160,00 krznasa lupiti ce ti sve troskove koje mogu na taj proizvod.
pošiljke zanemarive vrijednosti. Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode. Oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti primjenjivo je, osim na poštanske i na pošiljke u putničkom i robnom prometu.
Ukoliko nesto sam uvozis tj. prelazis preko granice ne carini se vrijednost do 1.000,00 krznasa
Zadnji uredio RAUL : 23-12-2010 u 08:35
Znači, isključivo na mobitele ide porez 23 posto i 10 kuna dodatnih troškova za "papire" ?
Hvala ljudi, puno na odgovorima![]()
Osvojio sam dva ista itema(bidao na dva oglasa). Prvo sam osvojio prvi da bi ubrzo seller zatvorio ovaj drugi oglas(bid je bio malo veci) a ja nisam stigao maknut bid.
Sada ako ne platim item dobivam samo onaj strike(vrijednost tog je 25usd; prvi je jeftiniji za 10usd)?
Kontaktirat ću sellera i probat riješit ali da pitam svejedno.
evo što mi jedan kolega trenutno kaže za ove dozvole.
citiram ga:
"ma krivo
možeš skinuti tu dozvolu, isprintati
i onda s njom ići do hakoma da ti na temelju nje napišu dozvolu točno za tvoj mob
koju opet platiš 200 kn"
da li je to istina? imate li direktnih iskustava sa ovime ili samo nagađate? Da li je on u pravu ili? Ja osobno ne znam, no sada ne znam ni sam kom da vjerujem. Hvala.
Nemam direktna iskustva, ali sam čitao: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102294
Golema je tema, ali search će poslužiti, pričalo se dosta na tu temu.
Afaik, ako na webu nađeš dozvolu za taj mob, onda ti je jedini trošak taj list papira. To odneseš na carinu i to je potvrda za tvoj uređaj. Raul će vjerojatno znati koja je procedura ako kupuješ nešto što nema kod nas ili (još) nije odobreno.
Samo isprintas dozvolu jer bit svega je klasa i ur.br pod kojim se predmet vodi.Znaci samo isprintaj i to faksiraj cariniku koji vodi tvoj predmet i sve ce biti ok.Ukoliko mobitela nema na listi kontaktiriaj HAKOM i oni ce di dati najbolje upute oko toga kkao dobiti dozvolu za isti.Uvozio sam prije cca godinu dana jednu Nokiju koja je bila na spisku HAKOM-a i nije bilo nikakvih problema.
pozz! ovako narucio sam jednu jaknu i sal borusie dortmund! naruceno u njemackoj i isporuceno na adresu u njemacku! e sad stari nije docekao paket pa je krenuo kuci,a jedna zena je poslala paket postom meni u BiH! Nakon 10-tak dana dolazi paket i ja placam na njeg 3.5KM carine sto mi je sasvim ok! No sta ne valja ja dolazim kuci otvaram paket,i gle ima kaput nema sala! Fino se vidi na paketu pishe 1*jakna i 1*sal!
Paket je otvaran na carini u Sarajevu ima njihova traka! Pretpostavljam da su mi sal ukrali!
Da li ja imam ikakve sanse i za sta?
###1410989180026
Zoveš policiju u Sarajevu i prijaviš krađu pa nek dokažu da ne navijaju za Dortmund.
Također,možeš tražit povrat novca od e-baya ako se ne varam...
Svejedno nek ti netko iskusniji da još poneki savjet...![]()
aaa nije naruceno preko e-baya naruceno je sa stranice bvb,mislim neam ja sta sa njima pricat oni su poslali robu,roba je u njemackoj na adresu i stigla i krenula put bosne,al je u sarajevu najvjerovatnije nestala...
###1410989180026
Otidji do prve polocijske postaje i prijavi kradju.
Imam pitanje:
Ovako, narucio sam 3 predmeta preko ebaya. Cijena svih triju sa dostavom bi trebala biti malo manje 150kn, e sad me zanima dal ja placam samo cijenu predmeta i dostavu ili jos neke poreze?
Nista dodatno ne placas. Postarinu (dostavu) si platio na eBayu, a porezi, carine i te stvari se (po zakonu) placaju na stvari od 160+ kuna.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
@Smuchac
pa skoro je pa nebitno da li je preko e-bay ili ne,jer oni svi manje vishe salju dhl-om ili nekom drugom komapnijom! stvar je u tome da je sal nestao na carini u Sarajevu,sto znaci da je uspjesno krenuo put od njemacke do bosne i da je dosao u sarajevo,pa me je zanimalo da li je neko imao slicna iskustva...nema nikakve veze sto nije naruceno preko ebay-a! a sta cu u policiju, nece nish da urade kad ti auto hoce da ukradu a da se muce oko sala koji vrijedi neki 20€!!!
###1410989180026
Ima veze jer se tema zove "naručivanje s E-baya".
A to šta ti policija neće ništa sredit znači da ne rade ono šta bi trebali. Mi ti ovdje jedino možemo preporučit posjet policiji,al kad kažeš da je đaba,radije zaboravi taj šal. DHL i ostali ti nisu krivi,netko ga je poplašio i to ti je to... Žao mi je,al tako je...
Da si šal naručio na ebayu, tebe kao kupca štite pravila ebaya i paypala. Ako se nešto desi ili nestane pošiljka, ebay će izaći u tvoju korist. U ovom slučaju bi ti seller bio dužan vratiti pare ili poslati novi proizvod - ali pod uvjetom da si ga kupio na ebayu.
Ostali web shopovi i ebay su slični u tome što se na njima kupuje preko neta i šalje kurirskom službom/poštom. I tu sličnost prestaje
Najozbiljnije, ako ti prodavač u ovom slučaju ne nudi nikakvu protekciju, policija je sljedeći korak. Ali za šal od 20 EUR se nitko neće ustati. Radije kupi novi na ebayu.
E, zapel sam za jednu ponudu na ebayu... iPod touch 4g 32 gb za jedno 1800 kn, kao neki popust. Sad, ak bi ja to uzel, oni bi meni naplatili porez i to sve, jelda?
One day, sky went blue...
Bookmarks