racunaj da preko 160kn vrijednosti placas carinu valjda 10% vrijednosti robe koju narucis
Ja imam u planu ovih dana da narucim iz U.S.A maxerice bijele...vrh su!!Samo jos cekam da mi odgovore sa peypala kako bi se racun aktiviziraoMalo mi je u psolijetku bilo nejasno ali trebalo mi je vremena da skapiram kako sve to funkcionira...
Izracunao sam u slucaju da ih kupim ovdje platio bi 50 eura vise...
A imam prijatelja koji mi je rekao da je 100% provjereno ukoliko netko ima dileme
racunaj da preko 160kn vrijednosti placas carinu valjda 10% vrijednosti robe koju narucis
pa na sve to jos 23%pdv i 10 krznasa za obavjest sa carine
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ne brinite, sve sam ja otprilike iskalkulisao, tako da se nadam da me neće pogodit neka iznenađenja...
A možda budem i naručio na adresu brata koji živi u inozemstvu, pa pošto je on u EU, nije sigurno da se plaćaju svi ti porezi..još ću se raspitat oko toga
moze mi netko reci jel se isplati uzeti Iphone 3Gs ili cak Iphone 4 preko ebaya jel su tamo sta povoljniji?
odeš na ebay pa provjeriš....
e pa da nisam vec to uradio . . . samo ima cijena za 4 od 250 do 700 $??
o.k. hvala za to u principu znam to, jedino sto me zanima kako znati jel to neki kineski fontel koja je pava okvirna cijena za 4vorku itd
Ti svi do $750 su lockani na AT&T. Unlockani su skuplji.
Uglavnom ne vidim baš isplativost kad možeš ovdje dobit za cca. 3500kn. U startu je i skuplji čak, još PDV, carina, shipping.
Od kada se placa carina na mobilne uredjaje?
@Šile na onu cijenu koja ti je na ebayu ( sveukupno sa shippingom ) placas 23%pdv plus 10 kuna postaru sto ti donese obavjest od carine.Prije svakako provjeri da li se uredjaj koji kupujes nalazi na popisu RiTT opreme http://www.hakom.hr/default.aspx?id=168
Mislim da se carina placa na sve kaj je vece od 200 ili 300 dolara.
Nisam siguran, ali znam da sam ja morao platit carinu zbog PSPa..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Nema carine na informatičku opremu (ili kako god oni to nazivaju). Neznam spada li tu RITT oprema, ali recimo na dijelove za komp nećeš plaćati carinu, ALI porez hoćeš.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
sve mi je poznato sto se tice kupovine i placanja preko ebaya, ustvari time se i bavim ali ovo mi je novo sto se tice mob. uredaja.
minimum svih minimuma je 30% koje ce te platiti na iznos itema i shippinga. dakle ispod toga tesko da ce te proci mislim da jedino mozda tekstil ima manju carinu od 7% ali to me i ne zanima u principu.
i za izbjegavanje carine ima caki ako hocete mogu objasniti. nije neka nauka ali moze biti korisno nekima. meni se desilo da sam na 5 istih proizvoda (odvojena kupovina dakle razlicita razdoblja) dva puta platio carinu tri puta ne dakle ni oni nisu dosljedni.
ono sto me zanima jeste to kako prepoznati da li je Iphone 3GS original a ne recimo original originala i kako je s tim RITT sranjem to nemkuzim sta je. mada u principu ako nadem povoljan telefon saljem ga u Mađarsku tako da carine nema![]()
Carina ce ti traziti papir da je uredjaj atestiran za Hrvatsku a to mozes provjeriti na onom linku sto sam ti ga napisao u gornjem postu.Moras isprintati taj papir koji kaze da je uredjaj atestiran za koristenje u RH i poslati faksom cariniku koji radi na tvojem slucaju.Zato prije nego kupujes mobitel moras provjeriti da li je na popisu jer ako ga nema morati ces ga sam atestirati a to kosta novaca i vremena.Jos jednom ponovaljam, nema carine na mobilne uredjaje vec samo pdv od 23%.Prepoznati orginal od kopije preko neta jako tesko jer kinezi rade jako dobre kopije.
Ovako ti izgleda to odborenje za uredjaj koji ti trazis:
Proizvođač Apple Inc.
Opis proizvoda Pokretni radiotelefon u GSM850/900/1800/1900/UMTS mreži sa WLAN-om i Bluetooth-om
Marketinško ime IPHONE 3GS
Firma MOBIS-electronic SERVISNI CENTAR, d.o.o.
Klasa UP/I-344-01/10-01/1081
Ur. broj 376-10-10-2
Datum izdavanja 23.4.2010.
ili
Proizvođač Apple Inc.
Opis proizvoda Pokretni radiotelefon u GSM850/900/1800/1900/UMTS mreži sa WLAN-om i Bluetooth-om
Firma VIPnet d.o.o.
Klasa UP/I-344-01/10-01/4222
Ur. broj 376-14-10-5
Datum izdavanja 3.11.2010.
ili
Proizvođač Apple Inc.
Firma T-Mobile Hrvatska d.o.o.
Klasa UP/I-344-01/09-01/1686
Ur. broj 376-10-09-5
Datum izdavanja 19.6.2009.
Zadnji uredio RAUL : 20-11-2010 u 22:01
ja sam prije tjedan i po naručio slušalice senn cx300ii za svega 16 dolara i poštarina uključena u cijenu.
ali poslije sam malo više guglao i otkrio da je pun ebay takvih lažnih slušalica koje su izgledom potpuno identične originalu.
90 posto sam siguran da sam kupio mačka u vreći, ali na greškama se uči![]()
Dinamo rules!!!
Ali za tih 16 $ rade vrhunski i siguran sam da imaju odlican zvuk.Ionako se te slusalice koje su orginal rade u Kini.
uf kad bi bilo tako... vidjet ću sljedeći tjedan kada bi trebale doći
Dinamo rules!!!
100% razliku u zvuku neces primjeniti.Imati ce odlican zvuk.Narucivao sam za par ljudi te kopije i svi su bili zadovoljni.
Na carini nema nikakvih problema iako su kopija?
@halek- daj javi kakve su kad stignu
Tesko da ce carnik primjetiti kopiju, za to treba posebna obuka![]()
Ovakvu prvu imas na dealextreme za 2-3 $. Kupio sam 3 komada
iPhone 5s 16 GB
Jel ti je paket poslan uredno? Čitao sam ovih dana neka iskustva s Dealextrema i paketi navodni nisu poslani po tjedan-dva(i više možda), ili ne stignu uopće.
Ja sam si bio narucio screen protectore koji su dosli, i sad jos cekam maskicu za iPod. Sve je naruceno u isto vrijeme, ali salju jedan po jedan, iako je proslo 2 tjedna koja su mi obecali, jos mi maskica nije dosla.. Neznam jel danas stigle, al cisto sumnjam.. Tak da.. Nemora se desit da uviijek stigne na vrijeme..
EDIT: da ne otvaram novu temu..
Dogovaram se sa starim da uzme jednu karticu koju bi ja koristio za narucivanje preko eBay-a, pa sad da vas pitam kakva bi bila procedura, i koja da se kartica uzme?
Zadnji uredio fico45 : 27-11-2010 u 20:58
One day, sky went blue...
Bookmarks