City of God- 9/10
Odličan film o odrastanju u siromašnom dijelu Brazila.
Film je super režiran, priča teče retrospektivno, glavni lik objašnjava svaki bitni segment filma kako radnja dođe do njega i tako iz pričice u pričicu to prerasta u bit filma. Spletom okolnosti glavni lik dolazi u nečiju kuću, na vrata netko pokuca, dođe do zavrzlama koje se detaljno objasne i tada se vraćamo na rasplet.
Tu i tamo se izbaci koji djelić priče za koji kasnije otkrijemo da je zapravo jako bitan- a u vrijeme kada je izbačen se olako prešlo preko te "rupe" u priči.
Naravno, i priča je odlična- radi se o dolasku i razvoju nasilja, oružja i droge u taj grad i kako se svi nose s tim.
Ako ste pogledali sve "slavne" filmove- toplo preporučam ovaj![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Inception 8/10 odlicna ideja, ali mogli su naci bolje nesto od "umetni tipu ideju da se ne bi desilo ono sto bi se inace desilo", sav taj trud... zar nije lakse bilo naci nekog hitmana...
skoro odlicno obavljeno sve sto se tice glumaca, ali poprilicno konfuzno i nedoreceno u trenucima.
Unthinkable 8/10 osvjezavajuce, takodjer odlicno osmisljeno, ali previse prevaga i promjena misljenja svih likova i previse istih situacija u kojima Samuel L. Jackson dobije veliko "NE" od svih, pa nakon 5 minuta ponovno ga svi mole da ponovno nastavi raditi svoj posao. premalo karaktera u citavome filmu pokazuju likovi svojim "toplo-hladno" promjenama misljenja.
Paranormal Activity 2
9/10
The social network 9/10
State of play 9/10
Expendables 6/10
...
paranormalna aktivnost1,2--suvisno komentirat,to moze djecu i curice preplasiti,ali kao komedija prolazi
rupa 3d-ne gledati
Update
Brothers 9,5/10
Nakon nekog vremena, ponovno pogledao Gran Torino.
10/10
Odličan (nepredvidljiv) film, nikakvi nepotrebni efekti ili neke kerefeke.
Čisti Clint- tip je stvarno legenda.
Jedino mi onaj mali Tao nekako bezveze glumi u jednom dijelu.![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Meni je samo malo tuzan kraj, i jos onih zadnjih par minuta filma mi je bilo odlicno
OT:
HP 7 part 1:
A ono, recimo da ovi koji su radili na filmu nisu uopce procitali knjigu i ne drze se previse teme iz knjige.
Dovode par novih likova, neka nepotrebna dogadanja su totalno razduzili, mozda zato da bi imali jos materijala za 2. dio filma..
No glupo kaj su rastavili film, inace bi bilo odlicno.
7/10.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Vidi ga, još ćeš nekom pokvariti...
Donnie Darko- 8/10
Odličan film, pravi "mindfuck".
Žao mi je što ga nisam baš u potpunosti shvatio.
No, nakon još kojeg gledanja valjda budem.
Donnie stvarno izgleda kao psihopat![]()
U zadnjih par mjeseci odgledano je dosta filmova. Neke ću vjerojatno i izostaviti(zaboraviti). Krenimo redom:
The American - kriminalistička drama s Clooneyem u glavnoj ulozi. Radnja filma je nekako razvučena, odnosno nema neke napetosti, Clooney je prisutan u svakoj sceni valjda i film bi većini mogao biti dosadan. No sve u svemu solidan.
Ocjena: 6/10
The Social Network - film o nastanku Facebooka. Dobro odrađen, no moglo se to i bolje.
Ocjena: 7/10
Gran Torino - pogledao ga drugi puta i stvarno odličan film. Klasik praktički
Ocjena: 10/10
Grown Ups - dobri komičari i čovjek bi rekao da će film biti urnebes no to nije recept. Solidna komedija za izgubit sat i pol.
Ocjena: 5/10
Brothers - braća, vojska, žena, rat. Obrađuje temu koja se svakome može dogoditi(bio brat ili najbolji prijatelj na tom mjestu). Film me stvarno iznenadio.
Ocjena: 8,5/10
State of play - stvarno odličan triler o politici i novinarstvu.
The Expendables - nabrijana akcija s hrpom trenutno popularnih i popularnih u prošlom stoljeću akcijskih glumaca. Par dobrih fora, ništa više
Ocjena: 4/10
From Paris with Love - također nabrijana akcija sa Travoltom. Mislim da je pola Pariza u renoviranju nakon filmaNo, bolji nego Expandables
Unthinkable - Samuel L. Jackson je opet pokazao kako se rješavaju stvari
Cidade de Deus - gledao davno, ali za svaku preporuku. Odrastanje u favelama u Brazilu u prošlom stoljeću.
Ocjena: 9/10
Tropa De Elite - gledao davno također. Još jedan odličan brazilski film no sada sa suprotnom temom
Kick Ass - solidna komedija
Ocjena: 6,5/10
L'immortel aka 22 Bulets - dobar triler sa Jean Renoom u glavnoj ulozi. Ljubitelji franckusg filma svakako neka pogledaju
Ocjena: 7/10
Law Abiding Citizen - odličan triler s "mindfuck" temom.
Brooklyn's Finest - nekima nezanimljiv i dosadan, no meni je film odličan. Susret priča i života na kraju
The A-Team - još jedna nabrijana akcija, no ova s dozom humora.
Ocjena: 6,5/10
Toy Story 3 - nakon dugo godina Toy Story se vratio i nasmijao me
Ocjena: 7,5/10
Hallelujah! aka Le missionnaire - odlična francuska komedija o braći, novcu, itd... Svakako pogledati
The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans - Nicolas Cage u ulozi detektiva koju odradio stvarno odlično. Odličan film
Armored - solidna akcija s preokretom koji se očekivao odmah nakon iznošenja plana.
Ocjena: 5,5/10
Edge of Darkness - Mel Gibson u ulozi detektiva i osvetnika. Odličan film
Forgetting Sarah Marshall - dobra komedijica s ljubavnom temom
Get him to the greek - kao neki nastavk Sarah Marshall komedija. Čisto dobro odrađeno komedija
Shutter Island - još jedan odličan kriminalistički film s "mindfuck" temom.
Ocjena: 9,5/10
Lord of War - malo stariji al odličan. Pogledao opet i dojam kao i prvi put kad sam ga gledao.
Repo Men - akcija i znanstvena fantastika u jednom. Meni nije baš sjeo
(500) Days of Summer - film koji me stvarno iznenadio. Nisam imao neka očekivanja no ispao je dobar
Bilo ih je još no neda mi se više pisat![]()
Rekoše mi da pripremim maramice jer da će bit suza... Izgleda da sam tough guy.
The Notebook 9/10
Odličan film,odlična radnja,odlični glumci. Preporuka.![]()
preporuka za neku dobru komediju je dobrodošla...
hvala
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
@brljo- pogledaj moj post iznad, ima dosta komedija; Hallelujah možda?
I os svih filmova zaboravio sam spomenut The Blind Side. Film je izvrstan, od same priče pa dalje. Te još i Sandra Bullock koja kao plavuša izgleda odlično
Social Network 7/10
Pogledao jučer i zanimljiv je film.
Ali, nekako mi je čudno kada se napravi film koji ima dosta veze sa stvarnošću- ali se izmišljaju neke stvari.
Tipa ono na kraju: "Mark je zaradio toliko i toliko", "Braći W-nešto je platio toliko i toliko"...
Nekako mi to kvari ugođaj.
Da je film o nekoj drugoj (imaginarnoj) stranici- ajde.
Ovako mi je čudan.
I vjerojatno će većina ljudi misliti da je to sve istina i gledati je li Justin osnovao Napster![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Zabranio je reklamiranje filma na Facebooku i rekao da je većina laž.
A, s ovima kojima se najvjerojatnije nagodio i potpisao NDA (Non Disclosure Agreement- Ugovor o tajnosti)- tako da nitko ne zna koliko i kako im je nadoknadio.
Ali, barem znamo da odsada znamo da članke o nastanku Facebooka možemo podijeliti na one napisane prije i poslije filma.
Da sam u njegovoj poziciji- sumnjam da bi me uopće bilo briga što ljudi misle o meni.
Kada bi Mark ubio nekoga (u stvarnom životu)- ne znam baš da bi se svi pokupili s Facebooka...
S toliko novca, i da si teški poštenjačina, ne možeš računati da te svi vole zbog osobnosti.
Pa, i ovako (kao "anoimac") imaš "prijatelje".
Ali, film je odlična reklama.
Iako, stvar kao Facebook niti ne treba neku reklamu.
Od prvoga sam na FLAT-u,pa ocekujem preporuku dobre akcije i komedija. Hvala.
Dopeezdilo mi plaćat flat a imat 15 GB.![]()
"Teksaski masakr - pocetak" 6/10
Film je ok, lik onog strike je bolestan i smjesan...
"Nasljednik" je pak pravi monstrum, cjela obitelj je izopacena, a takva je i atmosfera filma... Ima stvarno uzasnih scena, al navodno prica je totalno izmisljena...
Na internetu se moze nac miliun razlicitih verzija price...
Jel netko zna pravu pricu??
Film je moze pogledat jedanput.
Four Lions - odlična crna komedija. Bolji film dugo nisam gledao.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
The Millennium-trilogy consist of "The Girl With The Dragon Tattoo", "The Girl Who Played With Fire", and "The Girl Who Kicked the Hornets' Nest" (radjeno po knjigama poznatog swedskog pisca Stieg Larssona)Sva 3 filma ocjena 10/10
Bookmarks