Dodatni korisni mod, preporučljivo da svi stavite, makne SAT, ZAPISNIK, KALENDAR, PORUKE, KONTAKTE iz RAM memorije nakon korištenja. Da ne morate te procese non stop ubijati sa Killme ili JbakTaskmanom da uštedite nešto memorije.
EDIT: Ugrađen već u v4.0 CFW!
Zadnji uredio gopacic : 04-09-2010 u 07:44
Radi i na C6! Za one koji još nisu sigurni kakve bugove zna imati C6 FW na Nokii 5800 pogledajte ovdje dio njih.
Što se tiče mog CFW-a, izašla je nova verzija Sports Trackera 3.51 (ispravke manjih bugova naspram verzije 3.50 koja se nalazi u v4.0 CFW). Ako netko hoće zadnju verziju, nek ju raspakira SisContentsom i fajlove zamjeni u ROFS2 i flešne ponovo. Možete instalirati na C:/ isto. Iako to je po meni gubljenje vremena. Ako vam ponudi update vi samo prekinite.
Zaboravio sam vam u postavke RAMBlow aplikacije staviti zaštitu na proces Izbornika, Poč.zaslona i peniinputserver (je prikaz tipkovnica i pisanja). RAMBlow da vam oslobodi više RAM-a zna ugasiti ta 3 procesa jer otvaranje foldera i prozora se cache-a u RAM. Onda vam duže da uđete prvi put u meni nakon čišćenja. To rješite tako da odete u Opcije/Task view RAMBlow-a i stisnete Opcije/Prekidač zaštite na svaki, tako da se ispod njih pojavi kratica Prot. Najzad odete na Opcije/Main View i vidite poč.zaslon RAMBlow-a, sad možete čistiti bez da vam se ti procesi ugase.
Pozz svima. Nije me bilo neko vr. (riknuo mi 1. hard, posle i graf. na desktopu sa koga inace radim sve vezano za tel.!), nadam se da cu tokom naredne nedelje uspeti da sklopim neku pristojnu konfig. i spasem sta moze od podataka, imao sam 10tak cfw-a, sve potrebne prog. i brdo korisnih sajtova u bookmarks.
Vidim da je neko pitao jesi li zavrsio elektrotehniku, izgleda da sam bio vidovit kad sam Gopacica prozvao dr. Goc, inace dosta noviteta, iako nisam ocekivao nista bitno do sept. sad je taj portovan C6 fw izgl. najveci bum od PNHT, ja ga jos nisam probao, ali i necu dok ne probam v40 za fw51.
Jedan predlog, mozda da ubacis link za NFE na 1. str. LangTool je izgleda potisnut ovim programom.
Stavio sam NFE za download.
v11 za C6 je izašao, PNHT ga još uvijek porta na 5800. Ono što se korisnicima dešavalo da se mob restarta sam od sebe je manjak RAM-a koji je curio iz bugovitih widgeta, ispravljeno je u v11.
Ovi bugovi su ispravljeni:
Stability
• Browser baseline updated, about 250 corrections
• Widgets are leaking RAM, amount of memory leak decreased a lot
• MPX Harvester stopped scanning when encounters File System corruption or other issues
• Improvement to refreshing library in Music player
• Securewidgetpreinstaller slows phone start
• Boot up improved in production
• Mail for Exchange: calendar sync improved
• E-mail message gets scrambled by Email – forwarded or replied email are scrambled and full of foreign (mostly Chinese) characters
• Special characters are not displayed correctly in opened mail
Usability
• Big Clock not shown when device lock activated
• Device lock fixed
v11 za C6 je izašao, PNHT ga još uvijek porta na 5800. Ono što se korisnicima dešavalo da se mob restarta sam od sebe je manjak RAM-a koji je curio iz bugovitih widgeta, ispravljeno je u v11.
Upravo pogledah PNHT sajt, link za down.C6 fw v11 za 5800icu je tu, pa ko je nestrpljiv, ajd trk...evo i ja skidam, iako ne znam da li ce mi sutra odobriti kredit za desk. konfig. na notebook sa W7 jos nisam nista radio sem poptisivanja app X-Signe-om i prebacivanja bluetooth putem na mob.
Zadnji uredio evilclown : 30-08-2010 u 00:57
Na ovoj novoj verziji CFW-a C6 radi OVI sinrco
Pogledajte u Navifirm, nigdje ni traga C6 v11 FW-u. Nokia ga povukla, ili zato što su otkrili neki veći bug pa će vratiti ispravljenu verziju, ili smišljaju kako blokirati PNHT. Uglavnom, mnogi korisnici još uvijek kažu da FW bateriju brže jede na 5800 nego na C6. Možda je do FW-a, ili PNHT ne zna kako to rješiti.
Dodan za download: Nokia_QWERTY_Tipkovnica Editor_v1.0 u 2.post.
Zadnji uredio gopacic : 30-08-2010 u 20:23
Pozdrav sto se tice modova gdje ih nalazis, ili ih sam pravis?
Neke sam pravim, neke nadjem (symbian-freak, daily-mobile), neki mi daju ideju.
Da vas pitam, kako je izašla nova verzija SportsTrackera i Nokia Mapsa, napravio sam reviziju CFW-a 4.0 koju ću danas uploadat.
Pa me zanima što mislite da radim s RamBlow aplikacijom? Ako ju instalirate na C: ili E:, i pokrenete, ući će vam u restart svakim bootom i morat ćete napraviti hard reset, zato što OtvoriZaSveDrajve patch pri pokretanju RamBlowa mora biti isključen. Ako ga ostavim integriranog u Z: (aktivirani patch ne smeta), ne možete mjenjati postavke unutar aplikacije, već su one fiksne predefinirane. Tj, kad nešto promjenite unutar aplikacije, nakon gašenja iste ili restarta moba, vratiće vam opet moje postavke. Da vam ne objašnjavam zašto je to tako, drugačije ne može.
Sama aplikacija "oslobađa RAM" tako da resetira temu, ili ugasi meni i homscreen, koji se inače cache-aju u RAM kako švrljate po istima. Nakon oslobađanja RAM-a te stvari su vam sporije, a RAM je dobio privremeno 5-8MB, koji će se vratiti na staro nakon 5min švrljanja po mobu. Po meni, ta aplikacija nema smisla, svojom pojavom zauzme jedan dio RAM-a i privremeno oslobađa cache, koji možete i sami osloboditi resetiranjem moba. Tako da ću izbaciti tu aplikaciju iz CFW 4.0.
Da, tako je i najbolje, što više aplikacija radi u pozadini, to gore. Osobno bih najviše volio da proces izbornika stalno bude u RAM-u, a ne da se svako malo crasha pa da čekam po 5 s za otvaranje.
Ažurirani CFW 4.0 i 4.0i (ostavio sam im ista imena):
- Integrirana u rofs2 nova verzija Nokia OVI Maps v3.04(278) i SportsTracker v3.51
- Poruke, kontakti, kalendar, zapisnik i sat više ne ostaju u RAM memoriji moba
- Izbrisan RamBlow
- NemaSkrivenihSifri patch maknut jer je nefunkcionalan bez domainsrv autostarta
Ubacio sam u CFW C6 v11 nas jezik i u postavkama je prebaceno na Hrvatski ali jezik pisanja je ostao Engleski tj. niti nema za odabrati da bude Hrvatski u cemu je problem
need help !
Pozdrav u vezi modova, mozes li konkretno dati linkove gdje da ih pogledam, skinem.. Hvala!
Ja bih preporučio da čekate v20, jer ovaj ima bugova koje Nokia nije još ispravila (Ovi Sync, Email, loše raspolaganje RAM-om...), N97 FW je bolji ali nema TV-out. A i moderima je ovaj C6 FW novi, temeljen na symbianu^2, za razliku od 5800 na symbianu^1. Tako da mnogi modovi nisu međusobno kompatibilni. Trebat će vremena da se taj FW usavrši modovima. Ne zaboravite da sam C6 FW-ima bugove zbog nekompatibilnosti hardwarea, pa su potrebni modovi da vam bude funkcionalan kao 5800, neke već imate: recimo za lag koji je prisutan kod slanja SMS-a, ili čudno paljenje svijetala tipaka, inkopatibilnost restoranja kontakata sa stavljanjem na HS. Ja sam umoran od silnog flešanja tako da ću ostati na v51. C6 FW je tek na početku priče, kao i N97 kad je izašao.
Pozdrav svima.
Buduci da sam prilicno zaostao za ovim novim metodama flashanja imam par pitanja:
Slucajno sam naletio na C6 port za 5530/5800 od PNHT i skinuo sam CFW. Na mom 5800 je trenutno v51 softver, ali preko Navifirma ne mogu da pronadjem odgovarajuci originalni FW. Product code je 0577186 (T-Mobile) i ima za v50, ali za v51 nema. Imam JAF i instaliran Ovi Suite. Interesuje me moze li se kako product code promijeniti i skinuti neki drugi FW preko Navifirm, i moze li se samo CFW odmah fleshati bez skidanja originalnog FW? Sta mi je ciniti?
Stavio sam C6, navodno je curenje memorije ispravljeno, lag je navodno prisutan samo prilikom listanja inboxa ukoliko ima preko 1000 poruka (već postoji mod za to). Svijetla tipki ne rade neke veće probleme, ponekad se dogodi da se nakon zaključavanja bijela upali na par sec i opet ugasi. Zelena gori tijekom punjenja, a ako vam to smeta dovoljno je samo otključat, pa zaključat tipkovnicu.
Što se kontakata tiće, to je problem, ali lako se riješi:
1. Backup poruka i kalendara
2. Backup imenika
3. Flash
4. Vračanje Backupa imenika
5. U imeniku označiti sve kontakte i kliknuti: Kopiraj posjetnicu na drugu memoriju i odabrati E:
6. Format
7. Nakon ovog trenutka ni slučajno ne vračati backup s imenikom. Ako ste napravili backup koji sadrži i imenk i poruke, obavezno odznačiti imenik prilikom vračanja
8. U imeniku kliknuti: Kopiraj posjetnicu s druge memorije i odabrati E:
Što se navodnog trajanja baterije tiće, javiti ću kad dovoljno istestiram.
Zadnji uredio MrBlc : 04-09-2010 u 22:03
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
CFW koji je samo rofs2 i/ili rofs3 moraš staviti na odgovarajući odgovarajući firmware. C6 port je kompletan firmware koji flashaš takav kakav je. Preporuka (koju bi vjerojatno trebao ozbiljno shvatiti) je da imaš v51 na mobitelu prije flasha (kažeš da već imaš).
Tu imaš zadnju verziju za download:
http://forum.pnht.org/showthread.php...leased-Updated
A tu imaš upute i language packove za ubacit:
http://forum.pnht.org/showthread.php...ated-Languages
Tu je tutorial za ubacit jezik:
http://forum.pnht.org/showthread.php...-using-NFE-0.2
I program za ubacivanje jezika i editiranje firmware-a:
http://forum.pnht.org/showthread.php....2-STD-Release
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Hvala puno. Dakle, ubacio sam fajlove, pokrenuo JAF i sve namjestio, medjutim izbaci mi poruku:
Smijem li nastaviti?
Rađe nemoj, prvi put to vidim, ali ne djeluje mi dobro. Baci screenshot prije nego klikneš na flash, da nije problem u selektiranim postavkama.
Edit: Sad tek vidim da ti je Normal mode selektiran. Deselektiraj Normal Mode i CRT 308, a selektiraj Manual flash, Dead USB, pa onda Use INI i odaberi RM-365 Nokia 5800D-1 i vidi da nije do toga. Ako ti opet izbaci poruku stani.
Da, to sam otkrio kad sam bacio oko na prvu stranicu ove teme. Evo sve radi, hastal da blista bejbe
Hvala na pomoci, ovo sad izgleda predobro.
Ne znam da li vama ne radi Mediafire? Ako je to zbog ovoga, morat ću staviti nove linkove za download na novom serveru.
EDIT: Danas radi Mediafire.
Zadnji uredio gopacic : 08-09-2010 u 06:44
Bookmarks