SADRŽAJ:
1. post - UVOD, DA LI SMIJETE FLEŠATI, SPECIFIKACIJE MOJIH CFW-a
2. post - VODIČI I SAVJETI KAKO FLEŠATI, KAKO NAPRAVITI CFW, POMOĆNI ALATI
3. post - CFW v4.0 i v4.0i(S OMNIA HS) ZA v51 FW NOKIE 5800
4. post - CFW v4.4 ZA v52 FW NOKIE 5800 + TEME + DOD.PROGRAMI + DOD.MODOVI
5. post - UPUTSTVA O PATCHEVIMA U ROMPATCHERU UNUTAR CFW-a (za hakiranje)
Čemu sve ovo, pitate se? Mrzim iPhone, Nokiu što ne sluša kupce, što ugrađuje 2g star hardware i boli ju đon, što znam da moj mob može više. Ako ste ZA čitajte dalje...
Nisam kriv za nastalu štetu korištenjem ovih uputstava!
Flešanjem mobitel ne možete ošteti jer uvijek možete vratiti originalni FW!
Ne gubite garanciju flešanjem, gubite garanciju mijenjanjem produkt koda, ali za stavljanje cooked firmwarea (CFW) ne morate mijenjati vaš produkt kod. Ja sam do sada 150x flešao svoju 5800 i radi ko urica. To je potpuno jednako kao i kad dižete normalno verziju FW Ovi Suitom i time flešate, a da i ne znate.
STOGA BEZ OPASNOSTI DALJE.
Oni koji ne znaju flešati neka flešnu prvo ORIGINALNI FW kojeg skinite sa Navifimom za vaš produkt kod, pa tek onda moj, da uđu u štos. Mijenja se software, a ne hardware. Stoga bez bojazni da će se nešto pregrijati, zacrniti, obrisati zauvijek...ili ne znam što vam se mota po glavi.
Preporučljivo je kontakte i ostale stvari na C:/, bitne vama, da backupirate u PC/Ovi Suite ranije ili kopirajte C:/ na hard, jer flešanjem kao i hard resetom gubite sve podatke sa C:/ kao i postavke symbiana te instalirane programe. Mem.kartica ostane intaktna. Ako backupirate postavke moba i restorate, izgubit ćete razmještaj mog menija, sve modeve promjenjene novim CFW-om, jer će vam se vratiti vaš stari (kopiraju se stari *.cre fajlovi na C:/ koji vrate stare modove).
Moguće je skuhati FW za bilo koji Nokijin symbian mob s60v5 generacije (znači N97, N97mini, C6, X6...) te neke iz s60v3, princip je isti kao i za 5800, samo za raspakiranje i pakiranje FW fajlova koristite Nokia Cooker BETA 1.0 ili NFE_0.3 priložen u drugom postu!
Moji CFW (priložen u 3.postu i 4.postu) radi samo za:
- RM-356 NOKIU 5800
- SVEJEDNO KOJI PRODUKT KOD IMATE
- NE SMIJETE FLEŠANJEM CFW DIZATI VERZIJU FW!
- tj. morate imati već ranije updejtan na odgovarajuću verziju FW (CFW v4.0(i) za v51, te CFW v4.4 za v52).
Sveukupno FW ima 6 ili 7 odgovarajućih fajlova koje skinete putem Navifirma za svoj produkt kod, to vam je originalni FW.
Sljedeći korak je zamijeniti svoje fajlove mojima, a ako je recimo vaš rofs3 fajl drugog naziva nego moj, morate ga preimenovati u svoj.
Nakon flešanja ne morate raditi hard reset, jer se flešanje ponaša kao hard reset, tj. briše C:/ i vraća tvorničke postavke, u slučaju mog CFW-a - na postavke CFW-a
Da pojednostavim, trenutno je moguće mjenjati sa Nokia Editorom 0.7 samo fajlove FW RM-356_52.0.007_027_000_U001.uda [prezentira sve fajlove na C:/(NAND FLASH tip memorije)], RM-356_52.0.005_prd.rofs2.V07 [prezentira trecinu fajlova na Z:/(ROM tip memorije] i RM-356_52.0.005_C02_prd.rofs3.fpsx (prezentira samo nekoliko fajlova koje čine zadanu Soundwave temu). Mjenjanjem tih fajlova dobijete CFW. Stoga ću vam dati samo ta tri fajla, a ostale skinite Navifirmom kao na priloženoj slici. Core fajl, nadam se, moći će se isto uskoro mijenjati jer on zauzima 70% svukupnog kapaciteta FW-a, ali on može brickati mob, tako da je pitanje da li će ikad alat biti u opticaju.
Specifikacije mojih CFW-a:
*.uda je potpuno prazan da vam zbog toga bude i C:/ za razliku onog skinutog Navifirmom.
*.rofs3 sadrži zamijenjenu zadanu temu i možda još koju dodatnu, ako mi neki program ne stane u rofs2 ovdje će se naći smješten
*.rofs2 sadrži sva ostala modificiranja i programe.
*Većina dodanih programa prevedena na HRV.
*Samo 2 jezika u cijelom FW, hrvatski i engleski.
*Slobodnog RAMa nakon prvog boota i s uključenim efektima teme = 50-70MB (ovisno koju temu poč.ekrana i koju temu ste uzeli).
*Slobodnog NAND FLASH-a (C:/) nakon obrisanog reserved fajla = oko 78MB.
*Često korištene aplikacije i teme stavljene su u Z:/ da ne zauzimaju C:/ te se zato brže otvaraju.
*Teme su sa zadanim ikonama jer manje zauzimaju RAM, a pošto 5800 nema grafičku, tema je brža ako je jednobojne pozadine i jednobojnih popupova.
*Hard resetom gubite samo ono što ste vi promjenili u C:/, tj. svoje postavke i programe.
SVE programe koje ovdje spominjem rade na svim verzijama Windowsa, od XP pa nadalje, ali ako imate Vistu, Win7 ili 64bitnu verziju, MORATE promijeniti compatibility mode programa u "win xp sp3" (desna tipka miša na program, Properties/Compatibility mode/Win XP sp3) i stavite kvačicu na Run as admin, na slici.
Zadnji uredio gopacic : 04-01-2011 u 12:31 Razlog: Ažuriranje postova
Na forum.dailymobile.se kao član imenom GOC
Sve o cookingu FW, vrijedi za sve Nokijine s60v3, s60v5 modele
Alati potrebni za flešanje i cooking:
Navifirm+ v1.1 - za skidanje original FW za vaš produkt kod i praćenje update FW-ova
NokiaEditor beta v0.7 - za editiranje uda, rofs2 i rofs3 FW fajlova (SAMO ZA 5800)
NokiaCooker v1.0 - za editiranje uda, rofs2 i rofs3 FW fajlova (SVE NOKIE v3 i v5)
JAF 1.98.62 i JAF PKEY Emulator v5 - za flešanje cooked i original FW
MagicISO v5.5 - za editiranje fat16.iso fajla kojeg dobiješ iz *.uda
RESEdit v2.2 - za editiranje resource fajlova (jezici aplikacija) unutar Z:/ symbiana (*.r01 je ENG, *.r45 HRV fajl)
SISContents v1.6.5.1build64 - za editiranje *.sis instalacija i raspakiranja da možete stavite u cooked FW
Agent Ransack v1.7.3 - pretražuje fajlove i tekst unutar njih puno bolje i brže nego Win search
ROFS2 Language Tool v1.9.9 - briše i stavlja jezike u ROFS2
HexEditor v1.7.7.0 - moda većinu fajlova (dll,rul,txt,r**...) u heksadekadskom sustavu
NFE 0.3 STD - stavlja jezike u ROFS2 C6 FW-a i editira isti, stranica za skinuti C6 FW i jezike je ovdje
Nokia QWERTY-Keyboard Editor 1.0 - mjenja full QWERTY tipkovnicu po vašoj želji kad otvorite rofs2\resource\plugins\peninputvkbwindowconfiginfo _NN.rsc file (NN - vaš jezični kod; 01 - engleski, 45 -hrvatski itd.)
Kako koji koristiti program, snađite se, vidite koliko sam imao i ovako za napisati i napraviti. Zaboravih, treba vam i svemogući win Notepad.
JAF i flešanje
Flešate JAFom i ničim drugim, jer nema jednostavnijeg flešera za Nokie trenutno, a na novima se tek radi.
Uputstva su OVDJE, a kako instalirati OVDJE.
Detaljnije objašnjenje na engleskom kako flešati i modificirati FW fajlove OVDJE.
Flešanje traje 1min. Redoslijed ide ovako: spojite uključeni mob u USB kao PC Suite. Pokrenete PKEY, kad vam otvori JAF, ugasite mob. Kad stisnete FLASH tipku i YES na prozoru, javit će vam da upalite mob i krenut će instalirati drajvere i flešati. Mob će za vrijeme flešanja imati bijeli ekran i na kraju se sam resetirati. Kad počne boot možete ga otkopčati s USB i ugasiti JAF.
JAF vam može kod mnogih flešanja nakon nekog vremena, zaštekati. Javit će da se ne može spojiti. Tada odspojite nokiu, promjenite sad USB port i onda upalite. Bilo bi dobro da JAF ne gasite ako mislite par puta zaredom flešati.
PKEY za JAF je key generator pa ga antivirusni programi znaju obrisati. Uglavnom ja sam to rješio tako da mi NOD32, fajlove koje premjesti u karantenu, vratim ali isključim taj fajl iz daljnjeg skeniranja. Svaki put poslije kad promjenite lokaciju fajla na hardu, antivirus će vam ga opet skenirati i staviti u karantenu, stoga ne mrdajte ga.
Vodiči i savjeti za cooking vašeg vlastitog FW (za napredne forumaše)
Detaljno objašnjeno na engleskom dodavanje različitih modova, programa u cooked FW OVDJE.
Savjeti za cooking:
- Kad se ufurate, lako ćete flešati i vratiti sav mobitel u prijašnje stanje za sat vremena. Uzmite moj FW i originalni pa gledajte razlike, tako se najbolje uči. Prvo krenite sa izmjenom postojećih fajlova da uđete u štos.
- Ne gasite NokiaEditor Beta za vrijeme modificiranja FW fajlova nakon što ih raspakirate, jer će zaboraviti što ste promjenili i spakirat će vam nepromjenjen fajl. Znači tek kad zapakirate fajl onda ga možete ugasiti.
- Brisanjem nepotrebnih jezika iz rofs2 smanjite njegovu veličinu sa nekih 25Mb na 15MB ako ostavite 2 jezika, tako da imate više mjesta za ubacivanje vaših modova i programa. Možete brisati ručno ili s nekim lang removerima koji su još u izradi, imate jedan i priložen u 2 postu.
- *.rofs2 i *.rofs3 FW fajlovi imaju fiksnu veličinu. Sam rofs2 do 33Mb, a rofs3 do 12Mb. Ako skuhate veći fajl mob vam neće raditi i morat ćete smanjiti fajl. Zato što je 5800 Z:/ hardwerski ograničen na nekih 156MB, a sam core fajl ima oko 100Mb kojeg još ne možemo editirati da mu smanjimo veličinu. PNHT tim radi na tom projektu koji je zaslužan za hakiranje svih novih Nokijinih FW.
- *.uda FW fajl može biti do ~70MB, ali ga držite što manjim, jer je to C:/ (na njemu se brže pokreću teme i programi nego na mem.kartici, a neki se instaliraju samo na njega, stoga štednja).
- Rofs3 FW fajl ima prioritet nad rofs2 ako slučajno stavite isti fajl/mod u oba da znate koji će biti korišten. Redoslijed prioriteta fajlova prilikom flešanja ide ovako: core<rofs2<rofs3. Znači isti fajl koji imate u sva 3 FW fajla, bit će upisan u Z:\ samo onaj u rofs3 jer je većeg prioriteta. To možete iskoristiti ovako: ubacivanjem nekog fajla u rofs koji postoji u *.core možete taj fajl promjeniti ili mu smanjiti veličinu. Recimo ako stavite u rofs2/data/alarm1.aac zamjeniti će fajl core/data/alarm1.aac i imat ćete drugi alarm1 ton. Jedini način izmjene fajlova u *.core dok ne izađe alat za njegovo editiranje.
- Teme i programi su brži integrirani u Z:/, nego na C:/ ili E:/, zbog specifikacije te memorije.
- RESEditom dodajete hrv jezik tako da prevedete *.r01 fajl programa i snimite ga kao *.r45 i stavite zajedno u rofs2/Resource/Apps/ po potrebi. Kad vam je u mobitelu postavljen eng koristit će *.r01 fajl vašeg programa, a kad je hrv *.r45 fajl programa.
Savjeti za programe u Z:/
- Programi, koje ubacite u rofs, neće zapamtiti svoje promijenjene postavke u sebi, već ćete morati uzeti fajl, nakon normalne instalacije, s vašim postavkama sa C:/ i staviti u rofs. Treba malo znanja i pretraživanja da saznate koji fajl sadrži postavke kojeg programa.
- Nijedan program integriran u rofs neće biti automatski pokrenut nakon boota, jer autostart unutar Z:/ ne radi. Stoga programe s autostartom koji vam trebaju ne stavljati u Z:/.
- Programi koje želite integrirati unutar Z:/ ne smiju stvarati fajlove, jer neće moći raditi. Sa Z:/ se može samo čitati (ROM-read only memory), a programi unutar njega nemaju mogućnost stvaranja novih fajlova ili izmjenu postojećih, za to služi C:/, znači samo stavljati programe u Z:/ koji se ne mjenjaju pokretanjem u symbianu ili koriste i stvaraju fajlove na C:/ dok rade u Z:/.
- SISContentsom raspakirate programe koje stavljate u rofs2 kako budu raspakirani. Znači ako se raspakira sis program u folder npr. SISContents/C_Private/10202be9/10282DCE.txt vi ga stavite u rofs2/private/10202be9, ako folder ne postoji, napravite ga, tako ponovite za sve raspakirane fajlove.
- Postoji mogućnost stavljanja autostarta programa i programa koji stvaraju fajlove na C: iz Z: ali to se još uređuje i komplicirano je. Tako sam ugradio RomPatcher autostart i teme zaslona.
Zadnji uredio gopacic : 28-01-2011 u 19:23 Razlog: Ažuriranje postova
CFW v4.0 i v4.0i za 5800 v51+ dod.programi + teme
Zamijenite svoje FW fajlove mojima, a ako je recimo vaš rofs3 fajl drugog naziva nego moj (zbog drugačijeg produkt koda), morate moj rofs3 naziv fajla preimenovati u svoj rofs3.
Nova modificiranja koja CFW v4.0 sadrži naspram v3.6(a)LITE:
- Uputstva se sama stave na E:\ "Procitati_uputstva_CFW_v4.0.txt"
- Scriptinit usavršen, svi modovi pregledani radi kompatibilnosti s v51, te neki izmjenjeni
- Orange TSUNAMI HS implementiran u Z:\ preveden na HRV
- Implementirani KillMe, SpeedyGo s predefiniranim postavkama te autostartani Jbakom.
- Nova verzija Ovi Mapsa 3.04(278) i Sports Tracker 3.51, izmjenjen efekt tema sa Speedy2 (obrisao loading ikonu i particles koji su ga usporavali)
- Stavljena automatska instalacija nakon drugog boota, JbakTaskmana (predefinirane postavke) i Widgetizera na C:\, AKO SE NE INSTALIRA, MORATE MANUALNO IZ Z:\PNHT\C FOLDERA ILI IZ DODATNIH PROGRAMA. Zna zaštekati ako se prekine, možete obrisati i log.txt u C:\logs pa resetirati, da pokuša ponovo sam autoinstal
- Sveukupno 8 HS-ova svi rade na oba jezika, možete ih promjeniti kad god želite
- Ubrzan proc maximalno, cache do daske, nema na netu netko veće optimizacije
- ~60MB RAM-a nakon boota ovisno o HS-u, 79MB na C:\ slobodno (cache browsera sam ostavio na C:\ zbog brzine, pa će vam on smanjivati veličinu progresivno neovisno o instalacijama), baterija ne bi trebala kraće trajati. Aplikacije koje rade nonstop u pozadini instalirajte na C:\ jer mem.kartica troši više bateriju kod programa koji se stalno očitavaju
- Većina bugova ispravljena od ranije: orijentacija ekrana brza i uredna, nema više bijelih točaka iznad omnia ikona u Finger i Basic HS-u, spori efekt teme zamjenjen. Java dopuštenja ne rade od v50 FW, treba napraviti novi mod, a ne stignem. HS i zvanje ne idu horizontalno
- Orange Tornado modan, doradjen radi funkcionalnosti
- E:\Download\ i E:\Music\ folderi će se sami stvorit ako ih nema od ranije na mem.kartici
- Implementiran već hakiran installserver.exe, tako da NemaPotpisivanjaAplikacija.rmp patch je izbrisan, kao i NemaSkrivenihSifri.rmp jer je nefunkcionalan bez domainsrv autostarta
- Poruke, kontakti, kalendar, zapisnik i sat više ne ostaju u RAM memoriji moba
- Svi ostali modovi iz ranijeg 3.6LITE(a) CFW-a, neke aplikacije maknute jer ne odgovaraju svakom
- Ovo je moj zadnji CFW za Nokiu 5800
Savjeti nakon prvog boota i za daljnje korištenje:
*Sve specifikacije, izmjene, način korištenja vam je priložen uz CFW, kako ga koristiti tijekom boota piše ovdje, uz CFW kad ga skinete i na E:\ kad flešnete, da dobro zapamtite
*Ne znam kako će se ponašati CFW ako restorate postavke sa starog CFW-a pomoću PCSuita, jer ovaj ima dosta toga izmjenjeno, preporučam da vratite sve postavke manualno osim poruka, bookmarksa i kalendara. Vjerojatno čete inače izgubiti mnoge modove u novom CFW-u tim postupkom
*Nakon prvog boota, čekajte dok ne čujete zvuk upozorenja, tek onda je završio bootanje, moguće je da Omnia HS javi error puna memorija, ignorirajte, stavite HRV jezik i resetirajte, drugi boot isto čekajte do zvuka upozorenja, traje duže jer se instaliraju JbakTaskman i Widgetizer, ako prekinete proces, morat ćete ih manualno instalirati na C:\, a nalaze se u folderu Z:\pnht\C
*Nakon trećeg boota i nakon svakog sljedećeg automatski će vam se pokrenuti SpeedyGo i Widgetizer, jer sam tako postavio u JbakTaskmanu, da vam ubrzaju mob i automatski oslobađaju RAM svaka 2h, sve je s predefiniranim postavkama, samo stisnite IZLAZ tipku s desne strane u SpeedyGo pri svakom bootu
*Ako želite mjenjati ono što JbakTaskman autostarta odite u Program Settings i uključite "show hidden apps", i sad kod svake aplikacije stisnite "program rules" i uključite isključite "autostart" po želji
*Ne ažurirajte Ovi Maps koja vam se predloži u aplikaciji Ažuriranje programa, jer ne prepoznaje da imate zadnju verziju 3.04.278 na Z:/, inače će vam instalirati Ovi maps još jednom na C:/ i zauzeti dodatnih 10Mb
*Ovi Store ikona ne radi dok ne instalirate novu verziju priloženu u dod.programima
*U E:/Music folderu koji će se sam stvoriti, stavite pjesme, osvježite knjižnicu Glazbenog playera
*KillMe aplikacija ima predefinirane postavke pa vaša intervencija neće trebati biti velika, možete ubiti sve u tabu Izbrisivo, jer sam već stavio bitne procese u Čuvani tab
*Možete mijenjati u C:/Boot folderu animacije i zvuk po želji, samo moraju biti istog imena kao u folderu
*Ako mislite prčkat po patchevima pročitajte prvo uputstva u 5.postu, mnogi su samo za naprednog korisnika
*Ja sam već nakrcao rofs2 do max, rofs3 ima 9MB slobodno u v4.0
*Ako još uvijek nemate, instalirajte Ovi Suite, on vam backupa i restora mob
*Ako koristite Kontrole okretanja, otkačite Kontrole pritiskanja i obrnuto, nema smisla oboje u Postavke/Telefon/Postavke senzora
- Omnia HS, implementiran u Z:\, mjenjanje skinova omogućeno bez flešanja na E:\ (kako pročitajte readme.txt u E:\ nako flešanja).
- OSTAJE BUG KOJIM NE MOŽETE GLEDATI YOUTUBE U BROWSERU, OTEŽANO MJENJANJE WALLPAPERA I LOW MEMORY ERROR AKO JE GADGET.SWF VEĆI OD 100kb!
Ako netko želi Omnia HS s gornjim tabom neka skine *OVDJE* gadget.swf i zamjeni onaj u E:\ tako da prvo prebaci na neku drugu temu poč.zaslona pa vrati nazad na Omniu HS.
Ako želite iphone HS uzmite E:\iphone.swf i preimenujte u E:\gadget.swf, ako želite bez donjeg bara obrišit samsungtoolbar.mif u C:\Resource\Apps, ako želite vratit na staro, stare fajlove imate u Z:\data.
Zadnji uredio gopacic : 28-11-2010 u 19:45 Razlog: Novavarijanta dodana
CFW v4.4 za 5800 52.0.007+ teme + dod.programi + dod.modovi
Zamijenite svoje FW fajlove mojima, a ako je recimo vaš rofs3 fajl drugog naziva nego moj (zbog drugačijeg produkt koda), morate moj rofs3 naziv fajla preimenovati u svoj rofs3.
Nova modificiranja koja CFW v4.4 (uz v52 ispravke) sadrži naspram v4.0(i):
- Vraćen mod za isključenje upozorenja java aplikacija, sada vam piše u Meni/Postavke/aplikacija/Instalirani programi na postavkama java aplikacije izbor "Uvijek omogućeno".
- Obrisao sam JbakTaskman i SportsTracker iz Z:/ jer izlaze nove verzije stalno, updejtan PaintPad i NetworkSwitcher, nova verzija PhoneTorcha 2.06 i Youtube 2.04(10)
- Snimač glasa u mobu ima povećan bitrate za duplo, codec više nije AMR [koji snima između 300-4000Hz] već je MP4 [snima između 20-20000Hz], moguća dužina snimanja produljena također na 10sati
- Omogućen efekt pri rotaciji ekrana i efekti čestica, te ispravljen bijeli bug koji se pojavi pored "*Prikaži otvorene programe" menija pri uključenim efektima.
- Stavljen font s Nokie N8
- Imate 10MB više slobodnog mjesta na rofs2 za kuhanje jer nisam trebao staviti Ovi Maps, jer v52 ima ugrađenu zadnju verziju u core
- Dodani novi patchevi PrekiniGasenjeBTIzvanmrezno i IsključiNotifikacijuZaključavanja, objašnjeni u 5.postu
- Ispravke sitnih bugova., maknut Widgetizer da ga možete sami instalirati kad hoćete.
- Stavljen CityDenerRepack efekt umjesto Speedy2b
- Dodana nova verzija Music playera 15.02 u Z:/
- Ažuriran RomPatcher+ na v2.6 i ponovo preveden, promijenjen autostart RomPatchera+ da boot moba bude brži
- Maknut installserver.exe iz Z:/sys/bin i stavljen InstalirajSve patch, jer je blokirao nove instalacije koje koriste smartinstaller, tipa QT Libraries
- Izlazna slika pri shutdownu više ne može ići u horizontalni položaj, da vam ne izobliči sliku ako ste promjenili SysAp.mif i aktivirali patch PromjeniZadnjuSliku
- Dorađen HRV jezik svim integriranim programima i Zaslonima (stavljena naša slova i doslovniji puniji prijevod)
Cooked FW v4.4, skinite:
*OVDJE*.
Cooked FW v4.4 (isti v4.4 ali bez ugašenih svjetala tipaka i vibracije pri zaključavanju), skinite:
*OVDJE*.
Dodatni programi, možete ih staviti u E:\pnht\c ili e na prvom bootu za autoinstal ili u rofs2\pnht\c ili e folderu. Sa programima koji su već u CFW-u (ako ih želite maknuti da znate koji fajlovi ih čine), ranije modani, skinite:
*OVDJE*.
Dodatne jednobojne teme s default ikonama, troše manje RAM-a, brže je sučelje, manje troše bateriju, skinite:
*OVDJE*.
Dodatni modovi koje možete skuhati u v4.4 CFW-u ili staviti naknadno u mob
1. Tri ikone poruka moraju biti u HS-ovima v4.x CFW-a dok ih ne promjeniš u Postavke\Poč.zaslon\Prečaci. Znači izmjenjiva su i extraktirana iz Satio HS-a pa moraju biti nekakve ikone dok ih ne promjeniš, ako ih ja promjenim, više ih nećeš moći mjenjati.
Bolje imati ta 3prečaca nego 3prečaca dodatna od Widgetizera jer on jede RAM-a više nego HS.
Ako ih hoćete totalno isključiti da izgleda ovako:
![]()
1. stavite OVAJ 10275102.txt fajl u C:\Private\10202be9
2. stavite mu attribut "read only" (ideš u nokia filebrowseru na File\Setattributes, pa snimite)
3. obrišite 10275102.cre fajl u C:\Private\10202be9\persists
4. resetiraj mob
5. stavi temu koju hoćeš
Ako želiš nazad 3ikone, obrišite isti .txt i .cre fajl.
2. Ako netko želi [U]maknuti popup notifikaciju na poč.zaslonu kod pristigle nove poruke ili propuštenog poziva[/url]. Nema više "Stigla je nova poruka!", ali u gornjem desnom kutu i dalje imate ikonu SMS, mob vam zavibrira i bijela LEDica radi. Znači nema samo popup prozora.
Tko hoće neka napravi ovo:
1. stavite OVAJ 102824A0.txt fajl u C:\Private\10202be9
2. stavite mu attribut "read only" (idete u Nokia Filebrowseru na File\Set attributes, pa snimite)
3. obrišite 102824A0.cre fajl u C:\Private\10202be9\persists
4. resetirajte mob
Ako želite nazad notifikaciju, obrišite isti .txt i .cre fajl.
3. Ako želite znati sve o Private 10202be9 folderu i što možete modati i izmjeniti na način kao u stavkama 1-4:
1. skinite OVO i raspakirajte
2. *.h i *.txt fajlove otvorite Notepadom, ostale Excelom
3. Agent Ransackom priloženim u 2.postu, pretražujte fajlove i riječi koji vam trebaju u raspakiranim folderima
4. Ako netko često fleša, znam 2 moda za JAF koji će vam ubrzati njegovo korištenje:
1. Kopirajte sve fajlove iz C:\Program Files\ODEON\JAF\JAF USB Driver foldera u folder C:\Windows\System32, to će vam makniti onaj Error nakon pokretanja Pkey-a.
2. Ubacite OVAJ fajl u C:\Program Files\ODEON\JAF, kad u JAF-u stisnete Use INI, otvoriti će vam se prozor samo s 5800D-1 i neće vam više dugo u čitavati popis modela mobitela.
5. Ako netko ne želi beskrajni trial Adobe Readera 2.5.496 iz mojih programa neka učini sljedeće:
1) instalirajte ako niste trial verziju Adoba iz mojih programa ako već niste i skinite odavdje potrebni folder
2) kopirajte sadržaj "data" folder na "C:\" na svom mobitelu.
3) Idite do C:\System\data i nađite fajl imena "OQM142592sys". Obrišite ga. (može imati i drugi naziv ali sys je na kraju).
Ako ga ne možete naći pokrenite adobe i resetirajte mob da se fajl stvori i onda ga obrišite.
4) Resetirajte mob
5) Pokrenite adobe i uživajte u otključanoj verziji. Ako napravite hard reset ili flešate, morate ponoviti postupak.
6. Ako netko želi promjeniti početnu sliku "Don't touch iPhone" u CFW-u neka učini sljedeće:
1) Flešajte najnoviji CFW v4.4 koji ima RomPatcher+ v2.6 integriran
2) Skinite Domainsrv i stavite ga u foldere mobitela onako kako se zovu (znači u C:/sys/hash/ i E:/sys/bin/) te ih preimenujte nakon toga da piše samo domainsrv.exe. Kao dokaz da ste dobro napravili stvorit će vam se opcija u RomPatcheru nakon restarta moba da "Stavite na Auto (Domainsrv)" pri čemu patch dobija rozi kružić.
3) Stavite po želji vašu sliku stim da mora biti formata *.mif i rezolucije ekrana 360x640, jer če rezultat inače biti smješan. Nazovite ga Splashscreen.mif i stavite u E:/resource/ folder.
4) U RomPatcheru stavite patch PromjeniPocetnuSliku na Auto (Domainsrv), patch će dobiti rozi kružić
5) Resetirajte mob i divite se vašoj novoj početnoj slici
Zadnji uredio gopacic : 07-01-2011 u 13:26 Razlog: Ažuriranje postova
Ovdje ću objasniti PATCHEVE koje ste dobili u E:/Patches prilikom flešanja:
Moji CFW imaju već postavljene "korisne za svakog korisnika" patcheve na Autostart, stoga ih ne dirajte ako ne morate.
Pokrećete ih u RomPatcher programu, imate opcije za svaki patch: za trenutnu aktivaciju i automatsku aktivaciju prilikom boota.
NE STAVLJAJTE PATCHEVE NA AUTO za koje niste sigurni jer vam mogu stvarati bugove, jer su neki samo za modere i znatiželjne (piše vam za njih uključiti po potrebi).
Svi nazivi patcheva su prevedeni na HRV kao i opis u njima, te stavljeni u CFW v4.0 pa nadalje.
BlokirajGPRS_WLAN - Blokira WLAN i GPRS. Uključiti po potrebi.
C2Z - Stavlja prioritet na C:/ ispred Z:/, ima bugova kao što je blokiranje ulaska u glazbeni player, ne radi ažuriranje programa, usporava mob i efekte. Uključiti po potrebi (ja koristim zajedno sa KastorUI patchem za testiranje tema, stavite efekt u C:/Resource/Effects, uključite ta 2 patcha i efekte). Ako ne radi, morat ćete stvoriti unikatan C2Z patch za sebe, imate instalaciju u Dodatnim programima 4.posta za skinuti.
C2Z4BIN - stavlja prioritet u symbianu C:/Sys/bin foldere ispred Z:/Sys/bin. Uključiti po potrebi (koristim za testiranje modova).
PromjeniZadnjuSliku - Mjenja Sysapp.exe da čita C:\resource\apps\SysAp.mif (shutdown slika), uključiti kad želite promjeniti sliku kod gašenja moba bez flešanja, morate manualno staviti i napraviti SysAp.mif. Uključiti po potrebi.
BlokirajZapisnik - Isključi zapisnik da ga nitko ne može otvoriti. Uključiti po potrebi.
GlobalniZaBlokiranje - uključiti i staviti na auto, potreban za EnhanchmentNote, NoProfileSwitch, USSDNotes patcheve.
MaknePopupPribora - uključiti i staviti na auto Isključi poruku kada ukopčate slušalice, TV-out, Line-out u 3.5mm utor, ali samo ako ste tu konekciju učinili zadanom u Postavke/Telefon/Pribor/stavi Zadano. Znači kad ukopčate bit ćete povezani ali vam mob neće reći, što manje ometa to bolje.
MakneUSSDUpozorenja - uključiti i staviti na auto Isključi obavještavanje porukama *Request not completed*, *Nije dopušteno*, *Nepoznati rezultat*, kao kad nazovete *101#.
BezUpozorenjaProfila - uključiti i staviti na auto Prekine bezvezno obavještavanje da ste promjenili profil svaki put.
KratkiTapTipki - Skrati vrijeme prilikom upisa 2slova na istoj tipki na alfanumeričkoj tipkovnici, a dugi pritisak na tipku pokaže broj duplo brže (u teoriji, u praksi ovo drugo ne radi, ne radi zajedno sa LongMultiTap). Uključiti po potrebi.
DugiTapTipaka - Skrati vrijeme prilikom upisa broja dugim pritiskom na istoj tipki na alfanumeričkoj tipkovnici (ne radi zajedno sa ShortMultiTap, pa uključite po potrebi jedan od njih dvoje)
RestartIPunjenje - uključiti i staviti na auto Dugim pritiskom na tipku za isključivanje moba, mobitel se resetira, što manje troši bateriju i mob brže boota.
MakneTonSnimanja - uključiti i staviti na auto Isključi beep ton prilikom snimanja poziva Snimačem, koji se inače javi svakih 5sec.
OtvoriSveDrajveZaRP+ - OBAVEZNO uključiti i staviti na auto Otvara Z:/ i C:/ da možete kopirati, gledati, mjenjati fajlove sa X-ploreom i ostalim fajl menađerima.
SkrijImeProfila - NE staviti na auto, samo uključiti nakon boota ako je općeniti/general profil stavljen, tek onda mjenjati profile. Sakrije naziv ostalih profila i stavi datum na homescreen. Ne radi baš sajajno ali eto.
UkljuciKastorEfekte - Uključiti po potrebi zajedno sa c2z patchem kad želite efekte teme iz C:/Resource/Effects da budu aktivni.
BlokiraCrveniLED - uključiti i staviti na auto Makne crvenu ledicu upozorenja prilikom snimanja videa.
NemaOtvoreniProgrami - uključiti i staviti na auto Makne opciju "*Otvoreni programi" unutar svakog izbornika symbiana, totalno nepotrebno ako imate drugi taskmanager. Samo vam poveća izbornik da više morate scrollati da dođete do željene opcije.
PromjeniPocetnuSliku - Uključiti po potrebi ako želite drugu sliku prije boot animacije. Mjenja C:/sys/bin/Splashscreen.exe da čita E:/Resource/Splashscreen.mif. Naravno *.mif sliku sami napravite i stavite tamo. Ili flešajte kao ja sa već integriranom. Radi samo sa domainsrv autostartom koji pokrene RP+ prije boota.
BlokirajUSB - Blokira prijenos podataka preko USB konekcije. Uključiti po potrebi.
BlokirajPostavke - Blokira pristup postavkama. Uključiti po potrebi.
LCDUvijekUkljucen - Sprječava zaključavanje ekrana i gašenje pozadinskog svjetla dok ne zaključate ekran ili ugasite patch. Uključiti po potrebi.
OdbijNoveInstalacije - Blokira instalaciju novih programa. Uključiti po potrebi.
BlokirajBT - Blokira bluetooth konekciju. Uključiti po potrebi.
BlokirajPozadinuPopupa - uključiti i staviti na auto Makne prozirnu pozadinu teme iskočnih prozora kad izadje obavijest o novom SMS-u, propuštenom pozivu, opcijama menija...
OtkljUpraviteljDat - uključiti i staviti na auto Omogući da default Upraviteljem datoteka vidite sve fajlove na C:\ i E:\.
PrekiniGasenjeBTIzvanmrezno - uključiti i staviti na auto Kad prebacite u Izvanmrežni profil ne ugasi vam automatski uključeni Bluetooth iz prethodnog profila.
IskljuciNotifikacijuZakljucavanja - uključiti i staviti na auto Kad zaključate mob, te onda pritisnete neku od tipaka na mobu, nama više glupih notifikacije da koristite SlideKey za otključati zaslon.
InstalirajSve - uključiti i staviti na auto Patch koji omogućuje instalaciju bilo kojeg softvera na symbian bez potpisivanja. Ne smeta mu smart instalacije koje dolaze za novi symbian^3.
Zadnji uredio gopacic : 07-01-2011 u 13:28 Razlog: Ažuriranje postova
cache premjesten sa c: na e:
poboljsana kvalitete kamere i ugasen zvuka slikanja.
iskljuceno paljenje startup programa
iskljucen sms koji se salje kod hard reseta i welcome aplikacija
ukljucen caching svih driveova
instaliran hack sa 20 cert i autoapplayem
poboljsano kineticko scrollanje
stavljen slidespin od mr.g. efekt za teme - bez bugova na v40
stavljeno poboljsanje za efekte
samo hrv i eng jezik
- za cache od c: na e: treba kreirati na memorijskoj kartici foldere /system/cache/
- za hack treba kreirati na memorijskoj kartici folder /patches/ i kopirati unutra patcheve open4all i installserver i naravno, treba u RP-u upaliti auto za patcheve, ako ne zelite da vam se patchevi deaktiviraju pri restartanju mobitela.
i meni, mozda, najbolja stvar je patch za pisanje na tipkovnici. dva su, za brzo pisanje i sporo. na mobu pisem jako brzo i naporno je cekati dopustenje da mozes pritisnuti sljedece slovo. ugl. multitap je duplo brzi ili duplo sporiji, ovisno koji patch aktivirate. za brzim patchom vise nema laga i tipke se mogu stisnuti odmah jedna nakon druge.
u privitku su sadrzani patchevi i rofs2. sve ostali dijelovi firmwarea su orginalni pa njih imate kad ste skinuli s navifirm-om.
http://www.mediafire.com/file/exngnzgnkzn/zayl cooked.zip
Zadnji uredio zayl : 20-02-2010 u 16:01
Meni sam kreira folder cache na kartici.
Ja sam integrirao folder patches u C:/ pa ga ne moram stavljati na mem karticu, stvori se tamo flešanjem.
ShortMultitap patch od v21 FW ima bug, ne radi long press, ispiše i slovo i brojku.
Zadnji uredio gopacic : 20-02-2010 u 16:04
onda oprosti, radeno je na drugaciji nacin (izbrisat cu tu napomenu iz svog posta da ne bunim ljude). ja volim da mi je sto vise stvari na mem. kartici, a sto manje na memoriji moba.
a shortmultitap patch je novija verzija i radi savrseno. koristim vec neko vrijeme i nema greske zasada, long press radi kak treba.
No frks. Posalji mi patch na PM da vidim.
ja imam euro red product code, v 40. ... ..., napravio sam hack sa JAF-om, i sve je ok.
smijem li FW prebaciti sa JAF-om na balkan blue?
Naprawio sam update FW sa balkan black kodom i nakon toga vratio sam na originalni kod od VIP-a. Sta treba da uradim da mob mogu hacknuti. Da li prvo trebam ponovo nadograditi FW na VIP jer je u medjuvremenu izasao i FW za VIP.
Kad na JAF-u kliknem MCU ne prepoznaje mi fajl koji sam skinuo za VIP kod.
Update radim po uputama sa : http://forum.dailymobile.se/index.ph...c,17251.0.html
Polako, ne kontam šta si napravio. Ako imaš recimo v30 FW i updateao si ga na v40 na balkanskom kodu, promjenio kod na VIP i opet ga želiš updejtati? Čemu kad si već na v40. Mjenjanjem produkt koda ne mjenjaš verziju FW. Fajlovi za flešanje ti moraju stajati u folderu C:/Program files/Nokia/Phoenix/Products/RM-356 da ti JAF MCU pokaže i mob prikopčan u USB.
Mogu i hoću, kasnije za potrebe cookanja novih FW, ali ti patchevi su SAMO ZA 5800, ne rade na drugim nokinim i inim markama na symbianu. Svaki se mora modificirati za određeni tip mobitela. Neću ulaziti u detalje, uglavnom koji tip moba imaš, mi reci, pa ću ti reći gdje da potražiš patcheve. Ako si za patcheve tek sada saznao (postoje od prvog dana kad je mob izašao)...moraš puno naučiti...kako se rade, što je patchabilno, što nije, kako funkcioniraju.
zanima me da li mogu sa jaf-om promjeniti product code iz euro red, u balkan blue?
volio bih probati ovaj @geopacicev fw!
ili je to za sada ipak nemoguce....?
Sljedeća verzija cooked FW 2.0 će sadržavati:
- predinstaliran Youtube, KillME, The Pencil, BatchUninst, Virtualkeyboard 0.9.4 ...možda Smartworkspace za dodatne ikone na homescreenu...
- Bluetooth prijenos podataka će snimati na mem.karticu, a ne na C:/
- promjeniti na predinstaliranu bržu temu i efekt
- obrisane ikone iz menija i fajlovi u Z:/ od programa Pomoć, Rječnik, Ovi Kontakti, Glazbena trgovina =totalno nepotrebni programi
- brže gašenje aplikacija i povećan hype memorije ako nađem gdje je to promjenjeno
- i tako još toga...
...ali tek za vikend ako stignem...
gopačić, jeli može mala pomoć, kako isključit GPS potpomognut internetom a uključit interni GPS kod Garmina.Nakon instalacije tvog Cooked FW primjetio sam da nepostoji ova opcija opcija u postavkama
Oprosti, nije mi bila namjera da kažem da tvoj FW ima bug. Hvala , uspio sam pronaći
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks