pozdrav svima, posebno ovoj legendi "gopacic" koji je stvarno covjek koji nesto zna!!! pošto sam novi u ovom svemu, zanima me dali je moguce napraviti da se homescreen okrece isto na verziji 50.0.005, i vec sam fleshovo mob sa 3.6(a) i zasad dobro radi. pozdrav jos jednom...
zna li neko mozda sta je mojoj nokii kad nekad "poludi" pritiskam lijevu stranu ekrana, a ocitavaju se funkcije na desnoj strani??? izvinjavam se unaprjed ako sam prometno temu, hvala na komentarima...
Ovo da registrira tipke na denoj strani i meni se dešavalo. Ja sam pritisnio kućište mobitela i od tada radi. Mislim da je gubitak kontakta rezistivnog layera s konektorom, uglavnom hardwerska greška. Možda su i zeznuli nešto u v50 FW kao što su i level1 vibraciju dodira.
Jel je moguće i na koji način posložiti kontakte iz Trake kontakata da budu posloženi jedan ispod drugog?
Ne. Imaš u Vodafone HS-u kontakte jedan ispod drugog.
GOC, jesi li ti odustao od ovog projekta? Ja sam zasad u firmwareu promijenio ovo:
- reorganiziran izbornik i dodani novi folderi zajedno s ikonama
- neke aplikacije koje se ne mogu obrisati su izbačene iz izbornika
- promijenji svi profili prema mojim željama
- obrisano Ogledalo, Strobe, 3D galerija, Sports Tracker, YouTube, VirtualKey i FileBrowser (ništa od toga ne trebam)
- obrisani svi RP+ patchevi iz startupa (stavljam po želji koji trebam)
- dodano nekoliko tema
- default bluetooth ime promijenjeno u Nokia 5800 modded
- isključena rotacija na desno koja je krivo radila, ali osjetljivost je zadržana
To bi mogla biti verzija 3.6b ili eventualno 3.7....
Ne stignem trenutno raditi na starom. Vjerojatno ću napraviti v4.0 za v51 i to je sve od mene za nokiu 5800.
Istina, treba ispraviti: rotaciju, java upozorenja nisu iskljucena kako treba, dodati cijeli omnia HS, dodati Tsunami HS, integrirati Widgetizer, RAMblow (oslobodi 10% rama) i SpeedyGo (ubrza mob za 10%) [sama instalacija se kosi sa OtvoriZaSveDrajve patchom pa resetiraju mob, zato trebaju biti integrirani da bi uspješno radili]. Zadnju verziju OviMapsa, staviti brzi efekt bez slicica za loadiranje, zbog Tsunamija i ostalih bugova koje nosi horizontalna poč.strana napravit ću CFW samo sa vertikalnim poč.ekranom.
Svaka aplikacija u mobitelu se moze maknuti, trebas samo znati koji fajlovi je cine, ako je neka aplikacija u core onda moras staviti prazni fajl istog naziva u rofs2 da se prvi ocita i ne prikaze nokia aplikaciju. Svako moze modificirati kako hoce aplikacije, patcheve, HSove, na njegovom je da li zeli.
Ažururani poč.postovi. Čekam novi FW za novi CFW.
Zadnji uredio gopacic : 08-08-2010 u 19:22
evo i ja bio znatiželjan pa update fw na 51...stvarno minoran update od nešto preko 2 Mb, ali su bar ispravili vibr. lev. sad čekam Goc-ov v40 da bih imao , opet, tel. kakav mi odgovara
taj problem sa levom i desnom str. touch screen-a, može se (bar na nekim aparatima) donekle ispraviti u "kalibracija dodirnog ekrana"
ej Gopacic, kad kažež "to je sve za 5800" znači li to da te smorio sav taj posao, zarad ličnog zadovoljstva (i nas ostalih korisnika 5800ice naravno!) ili planiraš da menjaš telefon ? ako je u pitanju ova druga solucija, jel nije tajna koji bi bio tvoj sledeći mob. , a ovo pitam da znam, da i ja pikiram isti. pozz
e hteo bih nesto predloziti ako jos nisi zavrsio v4.0 , naime skontao sam da u muzickom plejeru na verziji 5.00.50 nema vise opcije nadji(search) neku pjesmu. vec da se sve mora pjeske, a ja imam preko 70 sati muzike na mobu, tesko je stvarno ici po redu i traziti pjesmu koja ti treba... i da li moze nekako da se ukine opcija kada ise ide na net da mob odmah predje u full screen, vec da bude kao i ranije da u dnu imam opcije ...
Nemam vremena više se igrati, tako da će to biti zadnji CFW za 5800, pa sebi uzimam Nokiu N8 za 2mjeseca. Jako puno ljudi radi CFW-ove na netu pa je lakše ubaciti svoj jezik u nečiji nego praviti novi CFW.
Ni v51 nema search u Gl.playeru. Mogu pogledati ali ne garantiram da ću naći.
Pa imaš onaj globalni search koji kopa po cijelom telefonu...
taj search ne moze posluziti za to. U v21 je postojao search fonoteke(svih pjesama) kad udjem u player stisnem opcije->nadji... Sad to nadji više ne postoji...
P.s. Znam da je off topici,ali od kako mi je crkao komp sa moba posjecujem forvm pa mi puno skida... Ima li ovaj forum wap verziju?
može da posluži da nađeš pesmu, iako nije precizan kao search iz fw40 i ranijih, al obavlja funkciju, evo upravo sam probao...ideš na pretraga/muzika/ i kucaš ime pesme ili izvođača..tj. samo početna 2, 3 slova npr. i treba malo vr. (nekoliko sec.možda) dok skonta da u muzika ima nekih sadržaja, tako je bar kod mene, a imam isto nekih 80tak mp3. fajlova u Player-u.
@Gopacic, evo sad idem da pogledam kakve su cene te X6 i kakv je fon uopšte...kontam da je bolje imati mob. "kompatibilan" sa Gopacicevim, nego bilo koji drugi
da ne hvalim previše...mislim da je dovoljno reći da od kad imam 5800, posle dm. najkorisnija strana koju sam otkrio na net-u je baš ova, takođe velikiza sve koji su bili dobre volje i pomagali mi savetima.
a znam taj, samo kazem da je šteta što nema i u samom playeru
Izašao CFW v4.0i za v51FW + dodatni modani programi + teme u 3.postu.Ne zaboravite pročitati uputstva!
U Dodatnim programima nije radio Facebook, ako je netko već skinio jučer, ja sam izmjenio, pa da se zna.
- promjenjena rotacija ponovno
- stavljen installserver.exe i maknut patch NemaPotpisivanjaAplikacija.rmp te se
- mičem afunkcionalnu ikonu Postavke programa u meniju
- stavljam drugi skin za OraTSU
- E:\Download i E:\Music folderi se sami stvore ako ne postoje ranije na mem.kartici
- izmjenjen Omnia HS tako da nema više buga kod mjenjanja glasnoće, crvenih widgeta, afunkcionalnih ikona, ne troši bateriju više dodatno, negativno je jedino što nećete imati gornji Nokiin bar, ali će vam wallpaper raditi
Zadnji uredio gopacic : 14-08-2010 u 12:30
Sorry, morao sam revidirati 4.0 i napravio sam 4.0i. Neke bugove nisam mogao ostaviti, piše gore. Vrlo je bitno da flešate i moj .uda jer sadrži donji toolbar Omnie HS-a, inače ga nećete vidjeti, vidi se na prvoj slici kako treba izgledati.
Da, primjetio sam da ne radi Facebook, ali mislio sam da je to samo meni...
Nego, trenutno sam na verziji 3.6 i što god napravio, nikako ne mogu pokrenuti novi Ovi Maps, stalno mi se mob resetira. Imaš li kakvu ideju?
Nemam pojma, ako koristis Ovi Maps iz 3.6 tamo sam zaboravio staviti jedan dio Mapsa u CFW. Ako si na C: instalirao novu verziju, mozda je konflikt. Meni je radila uredno.
Na 4.0i sam stavio zadnju verziju, mape i glas uredno ubacio, navigira uredno.
Ako netko želi ovakav Omnia HS s gornjim tabom neka skine *OVDJE* gadget.swf i zamjeni onaj u E:\ tako da prvo prebaci na neku drugu temu poč.zaslona pa vrati nazad na Omniu HS.
Ako želite iphone HS uzmite E:\iphone.swf i preimenujte u E:\gadget.swf.
Ako netko želi biti bez donjeg bara neka obriše samsungtoolbar.mif u C:\Resource\Apps.
Ako želite vratit na staro, stare fajlove imate u Z:\data.
Nadam se da radi sve!
Zadnji uredio gopacic : 14-08-2010 u 14:41
svaka cast, legendo![]()
Ubacio sam 4.0i, ali mi se pojavljuje bug u galeriji. Jedna slika ili video se ponavlja puno puta, ako obrisem tu sliku on zahvati sedecu i javi se isti problem!
Zasto se to desava???
Bookmarks