daklem...u principu je to meni u koji dolazite u recovery modeu, te iz njega možete svašta raditi
- nandroid backup system
- rootanje
- brisanje svih podataka
- memhack, apps2sd, overclocking, FLAC podrška,
- dodavanje vizualnih tema (G.O.T. Theme uključena)
....
evo i screensa uključene teme:
![]()
![]()
a evo i postupka:
dakle prvo skinite željeni SBF file (uz napomenu da je ovo službeni novi firmware koji rješava sve bugiće do sada)
Central Europe - 02.36.0
Asia - 02.36.0
UK - 02.36.0
DACH(Njemačka) - 02.36.0
Flashajte ga pomoću RSD litea (iz prošlih tutoriala)
1) dakle nakon što ste rootali mob, flashali ga s novim firmom, skinite GOT open recovery
linkić V1.02
linkić2 V1.03
linkić3 - sa JIT kompajlerom
Linkić V1.10
2) nakon šta ste skinuli, prekopirajte u root SD kartice folder iz zipa (OpenRecovery) i update.zip
3) ugasite mob i bootajte ga u recovery modeu (pritisnut gumb kamere + gumb za paljenje), kada se pojavi motorolin logo otpustite gumb paljenja a dalje držite gumb kamere dok se ne prikaže:
4) držite gumb za pojačavanje glasnoće i pritisnite gumb kamere za prikaz menija
5) iz menija odaberite apply sdcard:update.zip (pomoću Dpada)
- i tu vam se prikazuje sada GOT menu
pomoću Dpada se krećete po meniju i iz npr modding menu-a odaberete overclock na 720MHz, ili instalaciju teme il apps2SD il što god želite
nakon toga samo rebootajte mob i to je to
preporučam vam oc na 720MHz jer u ovom zadnjem mobu(milestone xt720) je motorola sama overclockala na 720MHz (a procesor je potpuno isti), a performanse su takve da stvarno sve leti
i naravno, ograđujem se od mogućih zeznutih milestonea, al mislim da bi sve trebalo proteći u redu..
ako i ima nekih problema prebacite mob u boot mode i flashajte sa nekim od originalnih moto flasheva i trebalo bi sve biti ok
Zadnji uredio pajo2 : 16-10-2010 u 13:59
Hvala pajo, kratko pitanje samo. Ako stavim njemački firmware (htio bi glede Z), hoće li mi onda i jezik bit njemački (umjesto engleskoga)?
Super tutorial, možeš mi samo dati naputak gdje da nađem kompatibilne teme ovom firmwareu? Font u priloženoj temi mi je pretanak.
Pajo2 hvala na tutorialu.
Moram reci da se popravio zvuk sa novim FW-om (zvuk mikrofona).
Vec sam lagano bio spreman prodati mob.
Uglavnom, moze neka informacija oko "memhack, apps2sd, overclocking, FLAC podrška"
Kakvi su to programi i cemu sluze. Ja sam inace nov u android populaciji pa me zanima sto se sve moze napraviti s njim. Hvala jos jednom za tutoriale!
nova verzija recoverya:
Link
novo:
dodana multitouch tastatura iz droidaX
omogućena promjena qwertz->qwerty tastature
promijenjene opcije za overclockanje
promijenjena tema (novi fontovi)
Zadnji uredio pajo2 : 26-06-2010 u 11:41
PAAAAAJOO LEGENDO!!
Kad si u Osijeku javi se. Imas cevape i pivo :-)
Nikako da mi proradi apps2sd. Kad pokušam particioniranje kartice kroz g.o.t. javi mi grešku bez obzira da li je kartica prazna ili puna podataka. Kaže nešto kao: Can't format outside SD card ????
Njemački milestone, kartica na FAT32.
Sve ostalo radi savršeno.
Ljudi, ja bih na svojem Milestoneu vrlo rado zamijenio tipke Y i Z! Odnosno, da kad pritisnem Y piše na ekranu Z. Uvijek me to zbunjuje, naviknem se preko dana na QWERTZ tipkovnicu i onda navečer me zeza to pisanje, pa moram ispravljati.
Misli, naviknut ću se, ali bih ipak zamijenio to
http://groupoften.wordpress.com/
Evo dečki sve je ovdje!!! Pozz!
novi recovery je dostupan
ovaj omogućava i JIT (u beti još)
JIT je kompajler koji omogućava direktno izvršavanje strojnog koda, te je prisutan u androidu 2.2, a daje speed boost i do 5x...
link za recovery:
http://www.multiupload.com/ORHI6UI34W
Zadnji uredio pajo2 : 14-07-2010 u 22:25
Hi, ovaj GOT nije radio kako treba, instalirajte si novi sa GOT stranice
sorry
nego, ima li što od tog JIT-a, vrijedi li?
ja sam čuo da ne. nisam ni stavljao.
a od kog si to čuo?
u benchmarkovima su vidljive jedno 30ak% bolje performanse..posebno u 2D grafici i općenito radu CPU-a
dakle ako igrate više igrica, taj JIT poboljšava stvari dosta..
druga je stvar što je ovo još u beti, pa neće biti ni slično onome koji dolazi sa froyom, al bolje išta nego ništa![]()
pa od tebe, normalno. ko ga je stavio?ti. rekao si da je nešto malo bolje, a nešto malo bolje i boost od 5x su nebo i zemlja za usporedbu. tak da ono. dok dođe tih 500%, onda ću ga staviti. ili ako se izmjeni malo tema launchera. ili osvježi nečim novim.
Da je 10% bolje, meni dosta i ja stavljam
evo, stavio sam i ja, pa javim rezultate.
I, kakvi su rezultati?
Nisam primjetio nikakvu razliku.
hmm meni je prestao raditi appsinstaller pa sam maknuo jit
Evo, napravio i ja napokon to
Jedino mi isto nije radila instalacija aplikacija sa upaljenim JIT- om, pa sam ga maknuo.
Zanima me sada čemu služi "Boothack Only" i što je to "symlink edition"?
I trebam li raditi Nandroid Backup? Tj. čemu on točno služi? Da se "oživi" ubijeni mobitel?
I, jedno vjerojatno još gluplje pitanje, kako da koristim App2SD?
Mislim, instalirao sam ga- pa ne znam trebam li svaku aplikaciju posebno prebacivati ili on to automatski radi kod instalacije?
Ako želim probati drugi Open recovery, trebam li posebno maknuti sve iz ovog?
Ako da- znači, samo sve što sam instalirao (app2SD, drugačiji layout tipkovnice...) deinstaliram ili trebam ponovno firmware staviti?
Ili jednostavno stavim drugi update.zip na karticu i bootam?
Zadnji uredio georgy : 03-09-2010 u 11:05
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Bookmarks