Čuo sam se s T-mobile i pitao za iPhone 4, kad se očekuje itd, pa su mi rekli - očekivano - da "zasad nema informacija da li će taj mobilni uređaj biti u ponudi". Drže se to ko da je neznamkaj...
Zašto nebi došao? Možda iPad 3G koji bu imal najnoviju stvar, neviđenu do sad, USB (ne nema usb robot ili neš slično, dakle usb)..
Mislim da bu ubrzo neke zakrpe za tu kameru da se može koristiti i za komp recimo skype il neš slično...
Čuo sam se s T-mobile i pitao za iPhone 4, kad se očekuje itd, pa su mi rekli - očekivano - da "zasad nema informacija da li će taj mobilni uređaj biti u ponudi". Drže se to ko da je neznamkaj...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Vjerujem da će biti u ponudi, pošto se može rezervirati...
mbusic- Nekako mi se čini da Hrvatska nije baš zemlja za iPad... Naravno, bilo bi ljudi koji bi kupili. Ali, ne znam da bi operater zaradio kao na iPhoneu...
A, i kolika bi cijena bila- 10 000?![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ma ovi iz t-mobile su totalno neinformirani. Ja sam kupio Xpreiu 4 mjeseca prije neg je došla u T-mobile... Toliko o tome koliko im se žuri bilo koji mobitel uvest... A da ne spominjem da sam ga dobio jeftinije, 4 mjeseca ranije... Sramota
@georgy
Moguće i to što kažeš, meni nit se sviđa nit ga namjeravam kupit, a nemam ni nekog prevelikog interesa da ga pogledam. Znam da mi ga ima frendica, neznam odakle joj al eto neda mi ga se otić ni pogledat![]()
Nazoveš službu za korisnike i rezerviraš.
Kažeš im u kojem centru ga želiš i to je to.
Evo, 630€ 16GB i 740€ 32GB za slobodne uređaje. Znači, kod nas najvjerojatnije cca 7000 kuna, tj. kao 3GS. A 3GS će (valjda) sniziti.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Je, taman poslaPa nisam lovu našao na cesti
Neee, ja bi u tarifi i300, recimo. Potpisao. A to nema rezervacija, pretpostavljam, to treba čekat da se pojavi u HR pa onda tek čekat... grrrr
Zašto nebi radilo?
Koliko sam skužio, FaceTime je samo za iPhone, videopozivi operatera nemaju veze s tim i nebitno je dali ih operater podržava. Zato još to samo radi na WLAN-u.
Data i Voice SIM kartice su fizički iste, očeto je ralika u uslugama koje su uključene za broj kod operatera.
Zašto nebi radilo?
Zato jer sam tako zaključio
Mobitel se može rezervirati u T- mobileu- što je po meni znak da će biti dostupan samo tamo (kao i dosadašnji iPhonei), T- mobile ne podržava videopoziv.
Koliko sam skužio, FaceTime je samo za iPhone, videopozivi operatera nemaju veze s tim i nebitno je dali ih operater podržava. Zato još to samo radi na WLAN-u.
Trenutno je samo iPhone 4 na iPhone 4 i preko WiFi- a.
Dogovoriti će (prvo sa AT&T, najvjerojatnije) da to ide i preko obične mreže.
A, ovako su omogućili tek toliko da se ljudi zabavljaju dok ne dođe prava stvar. Makar, po meni taj videopoziv nije ništa posebno- eventualno bi bilo korisno nijemim i gluhim ljudima.
Sada, ako je to neka nova tehnologija- različita od videopoziva- ne znam...
Data i Voice SIM kartice su fizički iste, očeto je ralika u uslugama koje su uključene za broj kod operatera.
I?
Zadnji uredio georgy : 15-06-2010 u 18:39
Radi samo prek WLAN-a, znači nebitno je dali naši operateri podržavaju Video Call ili ne. Apple koristi svoju tehnologiju koju daje drugima ako žele. Ako će drugi proizvođači to prihvatiti, onda bi FaceTime radio neovisno o modelu mobitela.
Kako me ne razumiješ...
Trenutno radi samo preko WLAN- a.
Ali, rekao je Steve Jobs da pregovaraju sa operaterima.
Zašto bi pregovarali sa operaterima, ako se taj videopoziv odvija preko WLAN- a?
Već postoji ta tehnologija, postoji Skype i fring pomoću kojega možeš održati besplatan videopoziv i preko 3G- a (potreban je samo pristup internetu i program na oba mobitela, operater nema veze s tim pozivom- tj. ne treba podržavati videopoziv jer to nije videopoziv u pravom smislu).
Nema razloga da sada svi prelaze na "Appleov standard"...
Em do sada videopoziv nije baš zaživio (na početku je propao zbog skupoće, mislim da je bilo 2- 4 kune minuta- a i nema neku široku primjenu), em već postoji standard koji radi kako spada, a i sumnjam da bi ikoja normalna tvrtka (koja drži do sebe) prihvatila tehnologiju suparničke tvrtke (pogotovo Applea koji je iPhoneom oduzeo dio tržišta svim ostalim tvrtkama).
I mogu si misliti kako bi FaceTime na ostalim mobitelima radio isto kao na iPhoneu...
Dao bi se kladiti da bi u tom slučaju iPhone imao neku prednost.
Mario- nije nikakva vijest.
Kao što sam napisao, to već postoji dulje vrijeme.
Samo što sada Apple to reklamira kao neku njihovu novotariju jer su stavili prednju kameru na iPhone.
Zadnji uredio georgy : 16-06-2010 u 18:37
Sve je to super da Fring i Skype omogucuju slicnu stvar. Ali to nije ni priblizno isto FaceTalku..
Uglavnom, vidjet cemo kada izadje iPhone 4 i prvi reviewovi![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Kako nije isto?
Jedina razlika je da će FaceTime biti integriran duboko u sam OS.
I biti će jednostavno uspostaviti "poziv", jednostavno kao i govorni poziv.
To nije isto.
Pravi multitasking (kao kod Symbiana, npr.) omogućava da se neka aplikacija izvršava u isto vrijeme kada i neka druga.
iPhone "zamrzne" aplikaciju koja je u pozadini i može koristiti samo resurse koje je Apple odredio.
Ali, to se baš ne može uspoređivati- pošto sve ovisi i kakva je baterija, tj. što očekuješ od nje.
Imaš ovdje dobar članak sa usporedbom multitaskinga kod "novih" OS- eva- ako te zanima.
Ne kažem ja da je FaceTime loš (nisam isprobao), ali definitivno nije nikakva novost (jedino što Apple reklamira kao da je nešto revolucionarno).
Pitanje,
Ako dobim iPhone iz Njemačke iz T-Mobile DE, dal će mi raditi telefon na T-Mobile HR kartici?!
Znam za mikro sim i imam rješenje.
Zadnji uredio Petr : 17-06-2010 u 10:10
@ Petr: AFAIK, ne. To što je i jedno i drugo T-Mobile nema veze, to su dvije različite mreže. Ali nisam 100% ziher...
In the menatime, iTunes 9.2 za Windowse je vani, i ja si upravo apgrejdam 3G na iOS4 GM. Nažalost, još nema JB (ima za Mac) tako da neću moći aktivirati wallpaper i mutlitasking, ali i to će za koji dan valjda
UPDATE:
Gore je. Sve 5, sve radi...
Zadnji uredio BlueDevil : 17-06-2010 u 11:58
pitanje slicno kao i ovo prije postavljeno...ako recimo uzmem iphone 4 iz amerike i za taj softver postoji i jailbreak i unlock, onda bi mogao koristiti na T-mobile mrezu?
I ja svoj 3GS apgrejdo
Javim se poslje![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Kako tocno provjerit, nebi htio bacit lovu u dim???
Pregovaraju s operaterima jetbo je GSM mreža u Americi dosta loša, pogotovo 3G signal. A preko Edge-a bi vjerojatno jako trzalo i bilo neupotrebljivo. Zato je za sada uvijet WLAN.
Steve je na prezentaciji rekao da je FaceTime tehnologija otvorena i bilokoji proizvođač je može implementirati u svoje mobitele. Žele postaviti standard za video pozive. Koliko će uspjeti u tome, budemo vidjeli.
ja cu ipak sacekati dok ne izade JBiphone (ipod) bez JB je kao da kupis auto, a ne dobijes kljuc
![]()
![]()
iPhone 5s 16 GB
pitanje za one koji imaju Iphone 3g i os4, dali se isplati prelaziti? Napisite kratki review (prednosti nad od 3.1.3) Postoji li jailbraik? Vi ste stavili betu?
Bookmarks