Ja imam c510! Ista stvar. Problem što led diode nisu tako jake kao na k750 i sa veće daljine u mraku zaboravi vidljivu sliku. Sa blizine od pola metra su ok ali to je to...
decki htio bih vas savjet ili sl.
kupio sam novi c510...i kad slikam negdje na tamnijem mjestu,nakon sto mi se ukljuci bljeskalica on sprema sliku,i kad mi je spremi slika bude jako tamna,koda sam slikao u mraku i neka zelenkasta boja....
jel to do nekih drivera il je foto na njemu u k***?
na kameri radi sve ok....isto i foto po danu,jedino ako je negdje mracno,kad mi uslika sliku,bude sve ok,i onda bude ono spremi,i nakon toga mi bude cijela slika neka mracno zelena,nista se nevidi,moze savjet?
hvala
Ja imam c510! Ista stvar. Problem što led diode nisu tako jake kao na k750 i sa veće daljine u mraku zaboravi vidljivu sliku. Sa blizine od pola metra su ok ali to je to...
Problem je sto ljudi misle da su te LEDice prava bljeskalica (eto, i maarko007 ih tako zove). Pa eto, nisu. To nema veze s pravom bljeskalicom. Jbg.
ista stvar kod mog c905,slike bezveze ispadnu
Kako to misliš bezveze???? Meni na k800, k850 odlične uvijek ispale i po danu i xenonom! Ili ti nešto ne valja u softu ili što ali ne može c905 imati loše fotke... osim ako ne želiš bolje od digitalca!
stvarno ne znam kako da ti objasnim,uslikam i pola slike je tamno ovo ostalo presvijetlo,probao sam sve zivo u postavkama kamere,resetirao mob na podešenja na glavni reset,opet isto...odvest cu ga na servis(nije samo to problem,odkad sam dobio mob imam problema,spor mob sve zivo) imam garanciju jos
Mislim da je nešto softverski garant... Meni frend koji mi dao k850 ispočetka slikao 5 mpx fotke koje su imale jedva 200 kB (inače trebaju biti 1.3 MB cirka) i bile zrnate i loše kvalitete, užas, ja vidio...kad ono dva puta promjena softa i sad su mi slike super, stvarno kako trebaju biti!
Tu je vjerovatno stvar softwarea kako ti je vec receno. Pokusaj promijeniti soft, ako to ne uspije onda jednostavno slike trebaju biti takve. Ledice daju daleko losije fotke u mracnijem ambijentu u odnosu na xenon i tu nema poredjenja. Jedino me ta zelena boja na fotkama zbunjuje, zbog nje sam gotovo sigurna da je software u pitanju ipak.
zelene boje se možeš riješiti tako da balas bijele postaviš na oblačno. što se tiće ledice, jbg, ona je tu više za ukras i kao svjetiljka a ne za slikanje![]()
problem je softverske naravi jer sam ga dao natzad da ga srede stavili drugi softver i jedno vrijeme radilo sad opet nekad radi nekad ne....kamera je za zapalit...blago receno katastrofa su napravili mob,isto tako mob je prespor...
??? Prespor??? Ja koristim c510...leti ko metak! preko SEUSA nadogradio novi update za t-mobile verziju. Metak.
Imam se c510, isto je problem kod slikanja u mraku. Slike su crne, skoro se nist ne vidi na njima. Cini mi se kao da je problem sa sinkronizacijom bljeskalice i okidača. Mislim da cu i ja svoj odnijeti na servis, jer mobitel je novi i ima garanciju. Ako ima netko slican problem, nek mi da neki savjet?!
Ma valjda ovisi što slikaš? Ja kad slikam na pola metra sve ok a nešto dalje mrkli mrak. On jednostavno nema tako jake ledice kao i k750. Ako ti je i na pola metra mrak onda ga nosi na servis...
Opet očekujete čudo od LED bljeskalica. Imao sam dva-tri komada c510ica i sve su se isto ponasale u mrklom mraku - neupotrebljivo osim eventualno za slikanje predmeta do 20cm udaljenosti. Jednostavno se LEDica ne može nikako mjeriti sa xenonom blicom.... Siguran sam da su vam telefoni apsolutno ispravni. Postedite se muka i nosenja u servis uzalud....
Ma samo je stvar ocekivanja... Za ocekivati bi bilo da valjda na danasnjem mid-range telefonu standardno dodje barem LED-ica kakva je bila prije 4 godine na high-end telefonu.![]()
A jbga, slazem se djelomicno ali tada si bio siguran da ce to biti flagship barem 10-15 mjeseci, a danas ako izdrzi 6 mjeseci kao top model sam puno rekao...
Dosta off.a....jednostavno nocne slike su nikakve na c510. Najblize rijesenje, a da ne zahtijeva preveliko ulaganje je kupovina c901 koji je tek parsto kuna skuplji... ili slikat po danu![]()
![]()
![]()
Ma možda i zbog tanjine gdje su ledice smještene na c510 nemaju prostora za malo jače metnuti. Ali ledice ko ledice uvijek dobro dođu u potpunom mraku za svjetiljku... bolje na kraju i da ih ima neg nemaDoduše, definitivno se isplati uzeti c901 koji da u nas ga ima po 700-injak kuna ko vani nebi ljudi ni uzimali c510
Mada mi c510 dizajnom ljepši.
Evo napravio sam sa g700 primjer fotke u mrklom mraku koji isto ima led diode a NE xenon blic:
c510 ipak ima puno slabije. Daleko od toga i da ledice nekad ne posluže...
Zadnji uredio maher22 : 09-06-2010 u 00:58
velim to je primjer stednje na mid range telefonima, g700 i prije spomenuti k750 su ipak u svoje vrijeme bili klasu dve iznad....
Skužih da je dobro sa c510 još prije slikanja u mraku svjetlost malo podesiti na +1.0 da bi malo jasnija bila...pa ima razlike na bolje. Na +2.0 je za display mobitela dobro osvjetljenje ali se na kompu kada se slika prebace gube detalji previše.
Definitivno namjestiti +1.0 za ovaj model prije slikanja u mraku...gube se tamni rubovi i ta zelenkasta boja.
oni koji zele zbog forografija slazi mob na servis neka to ni ne pokusavaju jer je uzaludno,moj c510 je po vec 3. put na servisu
Bookmarks