Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[E71] problem prilikom update-a firmware-a

Pozdrav svima,

već gotovo godinu dana vlasnik sam modela E71, do sada bez ikakvih problema. Prije 3 tjedna, priključivši se na Nokia SUITE pokušao sam update firmwarea jer je na ekranu i pisalo da je novi firmware dostupan.

Firmware koji sam imao je 210.21.006 i instalirao se 300.21.012.

Prilikom instalacije telefon je kao i obično bio spojen kablom, te se palio, gasio i sve kao i kod redovitog updatea. Zaustavio se na 57 sekundi prije završetka, i bio je u tom trenutku ugašen. Nakon nekoliko minuta program je javio da ne prepoznaje niti jedan priključeni telefon, dakle, kao da telefona nema. Nakon toga, telefon se nije mogao upaliti, niti sam ga mogao postojećim metodama resetirati.

Odnio sam telefon na servis, gdje su rekli da je problem sa softwareom "previše puta sam instalirao", što god to značilo. Telefon je bio gotov isti dan, i u servisu su rekli "da nema potrebe za instaliranjem novog softwarea putem interneta". Iskreno, nije mi jasno zašto.

Vratili su telefon u prvobitno stanje, s instaliranim firmwareom 210.21.006.
    Primijetio sam da ima bugova s telefonom (recimo, svako jutro prilikom uključenja mobitela, datum se prebaci automatski na 2 dana unaprijed).
    Prošlo je 3 tjedna od posjeta servisu, a prilikom priključenja mobitela na PC Suite, svaki me puta program podsjećao da je dostupan novi firmware i da koristim stari.
    Naravno, odlučio sam se, što je i logično obnoviti firmware....i opet ista priča. Telefon se ne može upaliti, odnio sam ga danas na servis i rečeno mi je da će biti gotov do utorka i da ne trebam obnavljati software.

Malo mi je neobično da mi se preporuča neobnavljanje softwarea...
    Ima li netko sličnih problema?
    Hvala

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Bodovi
    5.829
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.829, Nivo: 18
    Bodovi: 5.829, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja se držim 2 pravila:

1. kad nešto radi dobro, ne diram niti pod razno
    2. ako već vršim nadogradnju tako važne stvari kao što je firmware,prvo vidim što su novine i što je popravljeno,onda pročitam sve stranice po stranim forumima na koje naiđem i tek se onda upuštam u to. ja imam onu još stariju verziju od tvoje i sve mi radi super.nema potrebe za mijenjanjem bilo čega.

znam da ti nisam pomogao,ali mislim da se pisalo o tom što se tebi dogodilo čak i na našem forumu,ako ne nađeš, pravac dotsis,ipmart i slično

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ToreroE71 Pregledaj post
    Vratili su telefon u prvobitno stanje, s instaliranim firmwareom 210.21.006.
    Primijetio sam da ima bugova s telefonom (recimo, svako jutro prilikom uključenja mobitela, datum se prebaci automatski na 2 dana unaprijed).
    Gasiš mob preko noći i ujutro ti zvoni alarm te kad ugasiš alarm odabereš opciju da ti upali mob? U tom slučaju će ti se poremetiti datum, tako kažu na nekim forumima. Umjesto toga, prvo bi trebao ugasiti alarm i onda ručno upaliti mob, navodno se tada ne bi trebao mjenjati datum.

Btw, ako odeš sljedeći put u servis, reci im kad ti već stavljaju firmware, neka ti stave zadnji (300.x) i da ti ne prodaju fore o "nepotrebnosti instaliranja novog firma" jer u 300.x je ispravljen bug sa datumom.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Gasiš mob preko noći i ujutro ti zvoni alarm te kad ugasiš alarm odabereš opciju da ti upali mob? U tom slučaju će ti se poremetiti datum, tako kažu na nekim forumima. Umjesto toga, prvo bi trebao ugasiti alarm i onda ručno upaliti mob, navodno se tada ne bi trebao mjenjati datum.
    Hvala, gledajući druge forume upravo sam to skužio. Zanima me još, npr. postoji li način da izbjegnem odlazak u servis ako mi se ponovno desi takva stvar s nemogućnošću paljenja uređaja? Mislim, samo da bi vratili uređaj u život izgubim ga na 2 dana.To ne mogu naprAVITI SAM?
    Mislite da je do PC SUITE-a možda? Jer ovo je drugi put uzastopno da pokušavajući instalirati firmware "ubijem" mobitel. Pa to mi sad može postati pravilo....i što u tom slučaju?

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svakako instaliraj zadnji PC Suite i Nokia Software Updater. Ako je to ok, onda nema previše šansi da nešto krene po zlu. Nadam se da si za vrijeme updejta isključio enkripciju telefona - to je posebno naglašeno. Mogu se još zblesirati Windowsi ili komp, al to su već ekstremni slučajevi (ipak moguće). Net nije problem jer NSU prvo skine novi firmware, pa tek onda radi update - nemaš frke ako pukne net usred procesa. U najgorem slučaju ćeš morati ponovno pokrenuti update.

Ako ti se mob baš više nikako ne želi upaliti možeš napraviti hard reset - gubiš sve podatke sa moba (izvadi mem. karticu čisto preventivno, makar koliko znam neće je obrisati). Hard reset radiš dok je mob ugašen (jasno) tako da u isto vrijeme držiš stisnutu zelenu slušalicu, * i broj 3. Dok držiš stisnute te tri tipke uključi mob sa tipkom za paljenje. Malo žongliranja s mobitelom, ali to je zadnje što možeš pokušati na svoju ruku.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone X
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    14.957
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.957, Nivo: 29
    Bodovi: 14.957, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zadnji
    New software release 210.21.006 for Nokia E71 *
    znaci nije 300***

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To ti ovisi koji product code imaš na mobu, za većinu još uvijek "nisu dostupne" zadnje verzije firmwarea, ali v300.x je odavno i službeno predstavljen. Uglavnom, da sad odneseš svoj mob u npr Mobis, stavili bi ti v300.x makar ti NSU tvrdio suprotno. Product code se lako promjeni, pa vrati na stari.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. kako update-at firmware na n96 ioako mobitel kaze da nema novog update-a
    By donsale87 in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-08-2009, 12:23
  2. N73 firmware update
    By .::goc::. in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-09-2007, 13:55
  3. Zyxel P660HW-T3 update firmware problem