Skini ponovo BALKANS FW i probaj ponovo, negdje si zeznuo kod skidanja
Zadnji uredio Mirage : 23-05-2010 u 02:58 Razlog: Skužio grešku
Skini ponovo BALKANS FW i probaj ponovo, negdje si zeznuo kod skidanja
Rješio sam ovaj problem s time sada mi malo nije jasno kako ubaciti ove gocove programe u auto instal za sada jako zadovoljan s novim firmwareom
Sve piše u uputama, nisu bezveze napisane!
Rješio sam više manje te probleme i sad tek imam jedno veliko sranje išao sam vratiti default firmware i jebeni nokia suite se je srušio na pola i sada mi je mob mrtav kada ga probam upaliti samo vibrira skroz dok ne izvadim bateriju van
mene zanima zašto je negdje rofs3 file C01 negdje C02, rofs2 V07 ili V02 kakve to ima veze? ja sam fleshao mob po nekoj drugoj shemi i nisam imao uključen onaj use ini a nisam ni u APE ubacivao onaj uda file i sve je radilo normalno. molio bih nekoga da mi malo pojsani ovo prvo pitanje i za što je taj uda file?
ne razumijem zasto si isao vracati defult, sad preko jafa feshaj mob i to bi trebalo biti to!
Zadnji uredio Ico : 24-05-2010 u 08:46 Razlog: postoji tipka EDIT pa ju koristi!!
probaj isključiti use ini i ape variant i označi factory set
Uspio nakon jedno 100 puta je uspijelo
Da evo sada imam gocov firmware i poprilično šteka autoinstal nije uspio iako sam napravio po uputama, a i dalje konstantno traži povezivanje s internetom iako njegov patch to treba blokirati pa sam sada još uvijek u čudu kako to rješiti
Autoinstal zna zaštekati s aplikacijama koje žele otići na net prilikom instalacije da jave developeru kako si instlairao njihov soft. Nije do FW, niti do Szakalitovog AI.exe, on čak pokaže da jedna aplikacija tijekom instalacije hoće na net (što prije nisi ni znao, radi kao firewall), ti samo odbij konekciju.
Piše u prvom postu što je uda, što rofs2, što rofs3. Rofs3 se kod svakog produkt koda drugačije zove, zato moj rofs3 moraš preimenovati u svoj ako želiš da se fleša bez da promjeniš produkt kod u moj.
Ako stavite Adobe ili Office na Autoinstal tražit će restart prije nego je ostale aplikacije instalirao. Tako da preporućujem da aplikacije koje znate da traže restart ne stavite zajedno s drugima za autoinstal.
Povezivanje na internet ti nakon fleša, nakon nekoliko min u mobu, traži i program Ažuriranje softwarea. Možeš u njegovim opcijama isključiti da ti ne traži, ili kad zatraži reci više nikad automatski. Nije do mene već je to Nokia uvela stim programom.
Patch Block GPRS\WLAN blokira internet konekciju, a ne upozorenje da neka aplikacija hoće na net.
INAČE, DRAGO MI JE DEČKI DA SVE FUNKCIONIRA. Ja još nisam našao bug nijedan.
Zadnji uredio gopacic : 23-05-2010 u 14:36
Ima onaj bug s blokiranjem nakon prvog boota, ali to ću probati riješiti kad se vratim s puta. Ima još neki bug kad se rotira Vodafone home screen, ostanu neki bijeli dijelovi po ekranu koji nestanu kad "tapnem" na wallpaper. Primijetio sam da se slika rotira u lijevo kad mobitel okrenem desno što prije nije bilo. Možeš li to isključiti ili da tražim rješenje negdje dalje?
10282F0F.txt ti je odgovoran za brzinu rotiranja ekrana i to što se okreće vodoravno kad ga i na lijevo nagneš. Znam za to, nije bug to je pokušaj da omoguće rotiranje i nalijevo, ali im je djlomično uspjelo. Staviš samo drugi taj fajl u C:\private i resetiraš mob, da ne moraš flešati.
Vodafone ima iz vodoravnog u okomiti položaj onaj tekst jer nije napravljen da ide u vodoravni položaj. Zato sam dao i verziju u kojoj HSovi ne idu vodoravno. Vodafone je skinut iz Vodafone 5800 FW za britaniju, ni on nije podržavao vodoravni HS, tako da je ovo posljedica, ili djelomična vodoravna funkcionalnost. To se ne može popraviti, jer bi morao reći Vodafonu da svaki put pri rotaciji osvježi cijeli ekran, a on to ne radi jer neki programer za Vodafone tu funkciju nije napravio jer zna da HSovi u 5800 ne mogu vodoravno.
Ovo s blokiranjem nakon prvog boota, ne znam što misliš, meni se nije desilo. Ako misliš na trzanje menija, moraš pričekati koji minut da se prvi put duže boota. A drugi put dugo koliko si stavio programa za autoinstal.
Zadnji uredio gopacic : 23-05-2010 u 15:11
Da upravo je tako kako si ti rekao adobe i još neki programi su zajebavali sada kada se je sve instaliralo radi odlično
e sada imam ja par pitanja :
1. WTF is the pencil i zašto mi stalno radi a ja ga neznam ugasiti
2.Nisam dobro pohvato ali na svim ostalim temama osim vodafone i orange imam dole po tri ikone od poruka jel to normalno
3. nigdje nevidim omnia temu a piše tamo da je stavljena
4. kada na homescrenu ili otključam pa rotiram ekran ljevo pa desno
otvore mi se same postavke na tremi vodafone ali kada stisnem prstom na njih nestanu?
5. for your ears only il neradi il neznam koristiti ali kada ga hoću pokrenuti kaže nemoguće pokrenuti iz sigurnosnih razloga ?
inače ostalo savršeno nemogu vjerovati da mi mob ima sada 5 puta više programa od prije a da koristi duplo manje c: memorije i da je bar tri puta brži
Zadnji uredio Mirage : 23-05-2010 u 16:28
1. Pencil ti je kao ctrl key na tipkovnici PC-a, zadrži obilježen fajl. Klikni na Pencil aplikaciju, stisni recimo Power key i napisat će ti da je skenirao taj ključ. Sad odi na recimo galeriju i obilježi jednu sliku pritiskom na nju i držeći Power key, tako i drugu i treću... Vidjet ćeš kvačice na svakoj koju si stisnio držeći power key, tako ih možeš svezajedno kopirati, obrisati itd. Takav je program da stalno radi. Možeš ga ubiti Kill me aplikacijom ili JbakTaskmanom (u settings stavi na show hidden, pa će se on pojaviti, stisni na Program rules/Kill after boot, sad će ti ga ubiti svaki put kad resetiraš mob, a koristiti ga kad ga ponovo otvoriš)
2. One 3 ikone poruka su konfigurabilne, odi na Postavke/Osobno/Poč.zaslon/Prečeci i izaberi za prve 3 poruke svoj program prečac, takvi prečaci će ostati na svakom zaslonu
3. Omnia tema ti je Basic, stavi ju pa vidi
4. To je pitao domy_os u prošlom postu. Flešaj (a) CFW ako ne želiš da ti Vodafone ide vodoravno, onda nećeš to vidjeti. Klikni na sredinu i obrisat će ti se. To je bug u Vodafonu jer nije napravljen da radi horizontalno, pročitaj moj prošli post
5. For your ears only, nemam pojma koja je to aplikacija. Šta radi? Mislim da je do nje, ne do mog CFW-a
dali bi se mogao stvoriti neki patch koji bi me kad primim poruku preusmjeraao u onaj program conversations jer je ipak pregledniji od ovoga defult-nog???
Nažalost ne možeš patchom, već moraš modificirati fajlove koji se pokreću pri dolasku poruke, ili čak stvoriti fajl koji će reći da se otvori Conversations. Ta aplikacija je portana sa Vivaza, tamo se sama pokreće, ali u 5800 ne jer ne znamo koji fajl bira koji Message će se otvoriti. Kao što radi recimo Free iSMS. Znači moraš biti iskusni symbian developer + znati reverzni engenering, da ga uspješno integriraš. Takvi ljudi rade korisnije stvari, tako da ne vjerujem da ćeš ikad moći vidjeti tu aplikaciju potpuno integriranu. Nadaj se kao i ja...
stavio sam ovaj cfw 3.6 i sad mi sve uzasno steka, tj kada unesem pin, nemogu vise nista, nece ni uci u izbornik nit ista drugo, pa bi molio pomoc da vidim gdje sam zeznio, hvala![]()
izasao je VIP HR 5 FW![]()
Dodan Orange TSUNAMI tema za zaslon, za moj 3.6 CFW u 4.postu. Instalirajte na C: ili E: gdje hoćete i odmah ga možete staviti. Preveo sam ga dijelom na HRV, jer nemam mjesta za neke riječi prevesti. Kad naprave prozirni sa touch ikonama integrirat ću u novu verziju CFW-a. A sad malo uživajte u originalnon Orange zaslonu napravljenom za x6 HAHAHA!
@ gopacic
Jel možeš ovo modificirat da ima hrv jezik pa da ga možemo koristiti???
http://hacksymbian.blogspot.com/2010...se-v.html#more![]()
Ja imam veliki problem, pratio sam sve tutoriale i sve je proslo dobro samo sto nakon flashanja meni mob pocinje vibrirat i to je to... ne pali se ni nista
sta da radim?
EDIT:
Probao sam skinut ponovo fw normalan sa navifirma i stavit al sad više ne vibrira dugo, nego samo na sek zavibrira i to je to...
svaka pomoc bi dobro dosla
Zadnji uredio washo : 28-05-2010 u 21:04
Flešni prvo default FW s navifirma. Ako si slučajno imao v40 i stavio moj nije ni čudo što ti ne radi. Nemoj zaboraviti preimenovati rofs3. JAF ti mora izgledati kao na slici 2 posta.
Zašto prevoditi taj Upakulov CFW kad je isti kao moj, još je moj na HRV. On je stavio samo temu sa iphone ikonama, to možeš i ti instalirati.
Zaboravio sam vam reći da Orange TSUNAMI ne radi u horizontalnom položaju moba.
Bookmarks