Pocetna vrijednost (wide) je ista prica i na jednome i na drugome.
U tele dijelu Sigma ima vise "mesa" (70 u komparaciji sa 50 na Tamronu). Niti jedno niti drugo po meni nije dovoljno za pokriti "svastarenje". Dakle, jasno je da ces morati uloziti u nekakav tele objektiv. Stoga tele dio raspona na ovome objektivu za koji se sada odlucujes nema neku bitnost.
Kako netko rece...ne mogu odluciti za tebe, ali da ja kupujem, radi svega navedenoga, bez pretjerano bi mnogo razmisljanja kupio Tamron.
Nije velika razlika u cijeni, a prilicna je razlika u performansama. Nemas jos iskustva sa ovim igrackama, ali fiksna blenda duz citavoga raspona, izvrsna je stvar, za nju vrijedi izdvojiti malo vise novca na pocetku, pogotovo kada si se vec odlucio na ides na "svjetlije" objektive.
Kupnjom Tamrona dobio bi odlican objektiv za wide dio, cak i vrlo pristojan komad optike za portrete.
Danas, sutra upotpuni to sa jos nekim fiksnim zoom primjerkom i pokojim prime - om i imas odlican set.
To je moj savjet.
Vec je bilo ovakvih pitanja...na zalost vrlo tesko.
Trebao si ovo dobiti sa foto aparatom, ako si ga kupio u RH.
Ako nisi dobio žali se i traži ono što ti pripada.
Ako si aparat kupio negdje drugdje probaj nazvati Fototeh i zicati...mozda prodje.![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks