Tipkovnica je QWERTY ili QWERTZ? To pitam ove koji su kod nas kupili...
Zadnji uredio Inovator : 12-04-2010 u 19:28
To mi je dobro. Na BlackBerryu me malo živcira qwerty tipkovnica, dosta često se zajebem kod slova.
Hvala na odgovorima. Sad sam da osvanu Milestone-ovi i na njuškalu![]()
Kod mene je QWERTY tipkovnica, kupljeno u Vipu.
Kako dobiti naše č,ć znakove?
EDIT: Hoćemo li otvarati novu temu, jer ova tema je obavila svoju svrhu? Milestone više nije u najavi, nego je već stigao.
Sjećam se da je testni Milestone imao QWERTY tipkovnicu, ali je na slovu Y bilo slovo Z. I obrnuto.
moj ima qwerty i y je na y-u
hm..zanimljiva odluka da se i kod nas stavi qwerty, to nisam znao
(vi koji ste ga uzeli u vipu pogledajte baš na hardverskoj tipkovnici dal je qwerty il je samo na softverskoj)
uglavnom, hrvatska slova dobijate dugim pritiskom na c,z,s pa iz popup menija se odabere naš palatal...
Zadnji uredio pajo2 : 12-04-2010 u 18:37
dal ti iskoči popup i nema naših slova il uopće ništa ne iskače?
Iskoči pop-up, ali samo neka druga slova - recimo na C dobijem C s kvačicom ispod.
koliko sam ja uspija primjetiti, na hardverskoj tipkovnici kad se drzi pritisnuto slovo ponudi nasa slova, ali na softverskoj tipkovnici nema nasih slova...
sad sam vidio da ja pajo2 to vec objavio...
dali netko zna dali pamti nase rijeci na text correction ili mozda treba instalirati neki nas rijecnik?
Kod mene je QWERTZ na hardverskoj tipkovnici, kupljeno preko oglasnika i kutija je na njemačkom.
Use the Fork, because there is no Spoon.
Ne kužim???
Pa kad držim bilo koje slovo na hardverskoj tipkovnici onda se stalno to slovo ispisuje na ekranu.
Evo, kao i sada na tipkovnici laptopa: ccccccccccccccccccccc
smartfoneovi imaju drugačiji sistem nego kod računala. Kod mene na milestoneu ako držiš na tikovnici bez prekida slovo "c" par sekundi, iskoči mi prozorčić sa par varijanti slova "c" u raznim jezicima, pa tako i č.
Isto bi trebalo funkcionirati i na software tipkovnici, bar je tako kod iphonea
Use the Fork, because there is no Spoon.
Sad sam probao, i radi na hardverskoj tipkovnici, dok na virtualnoj ipak nema hr slova.
Thnx
Bookmarks