ako financije dozvoljavaju najbolji mobitel za to je
Sony Ericsson P910
a možda čak i
Sony Ericsson P990
znam da bi ih ja za to sigurno uzeo ;O
uzeo bi mobitel za im i mail pa me zanima sto je najmanje zamorno za prste
za unos vece kolicine teksta
touchscreen
qwerty
qwerty rasklopni kao nokia E70
ako financije dozvoljavaju najbolji mobitel za to je
Sony Ericsson P910
a možda čak i
Sony Ericsson P990
znam da bi ih ja za to sigurno uzeo ;O
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
dilema je neki qwerty ili qtek s200
netrebam preporuku mobitela nego ako tko ima iskustva sa ta tri nacina teksta
da mi kaze koji je najlaksi i najmanje zamorniji
To opet zavisi od osobe do osobe WTFIzvorno postao clocker
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
po mojem iskustvu qwerty definitivo, pisanje vecih kolicina teksta stlyusom je jako zamorno. razmisli o M600 ili W950
cekaj kazes da touchscreen nevalja a onda mi preporucis modele sa touchscreenom![]()
ok recimo qwerty da je bolji
a jeli bolji standardni ili onaj rasklopni kao nokia e70 i siemens sk65
Nekima je TS odlican, no ja ga nikako ne mogu koristiti, presporo je i frustrira, dok je QWERTY rjesenje (ako je dobro izvedeno) odlicno i brzo, narocito kad se naviknes.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Touchscreen za pisanje i nije neka solucija. Bilo da koristiš prepoznavanje rukopisa, bilo on-screen keyboard. Ali opet, touchscreen je meni puno bolji za navigaciju nego nekakav navi-pad i sl. E sad, po tom pitanju najbolji izbor bi bilo nešto što ima i jedno i drugo. Znači P910, P990, M600... Iako M600 nema pravu qwerty... Također možda onaj HTC TyTN, ili sadašnji MDA Vario... U svakom slučaju neka u "jednom komadu" a ne kao na E70.
Eto, ja bih izdvojio P990 i HTC TyTN.![]()
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
imo sam Sony Ericsson P910
i uopce nije problem pisati olovcicom a ako sam u autu ili busu imas i normalnu tipkovnicu za pisanje
TS i nije najzahvalnije rijesenje, barem se tako meni pokazalo.
Postoji mnogo situacija kada je neupotrebljiv, npr. bilo koja situacija kada si u pokretu, u busu ili autu koji se previse trese (neravna cesta, svugdje kod nas), u hodu, u mraku, ako ti QWERTY tipkovnica nije osvjetljena, kako je slucaj kod P910.
Dake imao sam sve modele iz SE P serije mobilnih telefona i moram priznati da je za unos teksta, bilo da se radi o manjim ili vecim kolicinama teksta, QWERTY puno zahvalnije rijesenje.
Imao sam prilike oprobati Nokiu E61 i bio sam izuzetno zadovoljan njenom tipkovnicom. Prava lakoca unosenja teksta, jedna od boljih tipkovnica koje sam vidio!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Nije problem, imao sam i ja PDA pa sam kombinirao on-screen keyboard i prepoznavanje rukopisa. Ali za unos dužih tekstova nije baš toliko praktično. Pogotovo prepoznavanje rukopisa jer je dosta usporeno dok on prepozna znak, pa još i kad pogriješi... Najbolje je imati oboje jer će za pisanje ponekad touchscreen biti neupotrebljiv, a qwerty je uvijek upotrebljiv. A po meni je touchscreen super za sve ostalo osim pisanja, izbornike, web browser, one notese i sl. Znači definitivno neka kombinacija tipa P990.Izvorno postao nevidljivi
Osobno smatram da je najbolja kombinacija svega pomalo kao što je na SE P910.
Imaš izbor svih načina unosa informacija.
Osobno smatram da je unos preko minimalističke QWERTY tipkovnice loše izveden zbog veličine i nabijenosti tipki. Također smatram i da unos stylusom kada se gibate ili vozite postaje poteškoća zbog potresanja uređaja.
Imao sam u rukama određen broj palmova i pocket pc-a kao i SE P910 i SE P900 koji posjedujem. U odnosu na isprobano mogu reći da SE P9XX serije imaju prednost pred svima navedenima uređajima.
Zašto?
Kada mi treba nešto brzo imam externu tipkovnicu kao i na svakom mobilnom uređaju, ako mi trebaju napredne funkcije otvorim tipkovnicu da bih dobio sve mogućnosti ekrana gdje dolazi do izražaja touch screen.
Ako nisam u pokretu unos stylusom je (oprostite na izrazu) "nenadjebiv".
Naravno zahtjeva malo prilagodbe ali kad uhvatite ritam je savršen.
Također imate i jog dial sa starne koji stvarno olakšava kretanje kroz aplikacije.
Isprobao sam QWERTY tipkovnicu na SE P910 i nisam oduševljen. Nezgrapna je za malo veće prstiće. Mnogo sam fulao i koliko god unos bio brži zbog greškica sam bio sporiji nego sa stylusom.
No ne mogu to tvrditi za sve uređaje, možda koji ima bolje izvedenu tipkovnicu.
Osobno velim ovako, prodao sam palmove i pocket pc-e s razlogom....da si uzmem P900 ili P910.
ne, ne, to je uredjaj sa qwerty-em, treba da se naviknes, ali navodno vrlo dobro funkcionira. uz to ima i ts, sto je za navigaciju jako ugodno (netko je to vec spomenuno)Izvorno postao clocker
uredjaji sa sklopivim qwertyem po meni nisu dobri, ipak treba stalno to rasklapati
da m600 ima neki poluqwerty ali w950 definitivno nema
sad je na trziste izbacen p990 ali odlucio sam cekati benq-siemensov qwerty taj ce biti upola jeftiniji a ima GPS,a malo slabija kamera i nedostatak umts su manje vazni
dakle na vas savjet odustajem od ts only mobitela kao mda compact,
Ne znam, meni odgovara qwerty tipa E70. U biti, odlična kombinacija jer ga ne moraš stalno imati. Kad ne želiš punu tipkovnicu, samo je zatvoriš.
TS me je strašno zbunjivao. Čast SE na tome što nam nudi čak tri načina unosa teksta na svom P910, ali meni baš nije leglo. Dosta me je zbunjivalo, pa sam jedno vrijeme prestao slati bilo kakve poruke i samo sam nazivao.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
TS only definitivno nisu isplativi. Ali TS je velika prednost u nekim stvarima tako da je najočitiji zaključak da uzmeš oboje. E sad koji ćeš ti uređaj izabrati ostaje na tebi. Moj izbor bi bio P990 ili HTC TyTN...Izvorno postao clocker
Bookmarks