Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Nikon d90

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nikon d90

polovni sa kitom 18-55mm, 8000 okidanja, za 5,5tkn, čini mi se primamljivo iako tek učim plivat u slr vodama.

što više gledam po netu koji fotić uzet to manje znam, i onda još više gledam

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Broj okidanja se lako vidi, taj kit ne vrijedi ni 500kn i to ti je to. Moj savjet ti je da kupiš sam D90 i uz njega odvojeno kupiš neki bolji objektiv, naravno ako si se odlučio za D90.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bara Pregledaj post
    Broj okidanja se lako vidi, taj kit ne vrijedi ni 500kn i to ti je to. Moj savjet ti je da kupiš sam D90 i uz njega odvojeno kupiš neki bolji objektiv, naravno ako si se odlučio za D90.
    kit ne vrijedi zato ni ne igra neku ulogu u cijeni, al prva dva mjeseca bu ok, onda bi uzo sigmu 17-70/f2,8-4,o

dok ne kupim nemrem reć da sam se odlučio, jednom mi je bimbi uranio sa čestitkama. al ak uspijem sredit da ga uzmem bez pdv-a 4800kn, to je to, odnosno nije dok ga nemam u rukama
    Zadnji uredio pinkdpanter : 25-03-2010 u 00:39

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    D90 skuplji 900kn od D5000, jel se isplati dat tih 900 kunića više ???

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nija loš taj objektiv no razmisli o nadolazećoj 17-50 F2,8 OS koja će imat FLD elemente.

= Citat = Izvorno postao pinkdpanter Pregledaj post
    D90 skuplji 900kn od D5000, jel se isplati dat tih 900 kunića više ???
    Da, isplati se. Možeš koristit objektive bez motora, a da i dalje imaš AF, imaš veće tražilo koje je pentaprizma, gornji LCD, bolju ergonomiju sa više kontrola vanka na aparatu.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nija loš taj objektiv no razmisli o nadolazećoj 17-50 F2,8 OS koja će imat FLD elemente.

Da, isplati se. Možeš koristit objektive bez motora, a da i dalje imaš AF, imaš veće tražilo koje je pentaprizma, gornji LCD, bolju ergonomiju sa više kontrola vanka na aparatu.

za početak bu sigma 17-70, bum provbal sa ebay (ko zna možda prođe bez carine i pdv-a)

d90 uzimam, odlučio, ziher

@bimbi reci neš čovječe

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za početak bu sigma 17-70, bum provbal sa ebay (ko zna možda prođe bez carine i pdv-a)

d90 uzimam, odlučio, ziher

@bimbi reci neš čovječe
    Ne zelim ponavljati sve sto je Bara vec rekao.

...postovi tipa...da, da...i ja se slazem...

...covjek je rekao sve bitno.

D90 vrijedi i vise od 900 kn vise u odnosu na D5000 tijelo (koje prema onome sto sam ga na kratko uspio koristiti u nije neki strasan odmak od recimo D60 modela). Moja iskustva sa D90 modelom su odlicna, oslicno oblikovano tijelo...par fotografa sa kojima suradjujem ga koristi i kao "drugo" tijelo...

Sto se objektiva tice, mislim da ti je 17-70 trenutno razboritije rijesenje. 17-50 je zanimljiv komad optike, ali mislim da tebi FLD trenutno ne igra nikakvu ulogu.

Stoga...kupuj...i ako mogu reci...mislim da ces dobiti komplet koji puno vise bastini sve ono sto bi SLR trebalo odlikovati u odnosu na bilo koju soluciju sa k-x tijelom.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ne zelim ponavljati sve sto je Bara vec rekao.

...postovi tipa...da, da...i ja se slazem...

ne ja sam mislio da buš čestito na kupnji

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne ja sam mislio da buš čestito na kupnji
    ...to kad vidim prvu fotku sa kompletnim EXIF - om UL - anu.

...prije toga nema cestitanja.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tu Sigmu 17-70 OS rađe nabavi iz Njemačke ako imaš koga, dostava vrše inače Njemci uglavnom na područje cijele EU. link

Forumaš Postignuća:
    Veteran1 year registered5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Bodovi
    6.546
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.546, Nivo: 19
    Bodovi: 6.546, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @pink ocito do sad nisi dovoljno proucil tematiku, pa bi bilo mozda za tebe bolje da se jos malo strpis i googlas jos kojih tjedan dana da ti se sve razbistri.
    Ovak kaj ti padne na pamet trazis potvrdu dal je dobro.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haha, testovi od Nebojše su jako smješni moram reći, onako su od frlje rađeni i inače sa dosta čestom ne skrivenom naklonosti ka Canonu. Zna se kako je 500D prošao na dpreview, a kako kod njega, ljudi bi pomisli da je na razini ta 2 Nikona šta na (Nebojšinu) žalost nije.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao riba Pregledaj post
    @pink ocito do sad nisi dovoljno proucil tematiku, pa bi bilo mozda za tebe bolje da se jos malo strpis i googlas jos kojih tjedan dana da ti se sve razbistri.
    Ovak kaj ti padne na pamet trazis potvrdu dal je dobro.
    istina, ja i dalje, čitam knjige, i ko zna možda otvorim još koju temu tip canon 550d

ne, to je to, nikon ak uspijem uzet prek firme uzimam, al još tjedan dana moram čekat

ebiga normalno da tražim potvrdu za sve kaj mi se svidi, pa važem, pokušavam bit objektivan

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haha, testovi od Nebojše su jako smješni moram reći, onako su od frlje rađeni i inače sa dosta čestom ne skrivenom naklonosti ka Canonu. Zna se kako je 500D prošao na dpreview, a kako kod njega, ljudi bi pomisli da je na razini ta 2 Nikona šta na (Nebojšinu) žalost nije.
    hahaha.....u vezi ovog testa canonovci su totalno popizdili koliko je canon ispao loš....sa puno šuma u odnosu na nikone,što je nebojša pripisao lošem kit objektivu.....od frlje test na 26 str ......apropo toga testa pogledaj raspravu na pripadajućem forumu,vrlo je zanimljiva

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vorda6 Pregledaj post
    hahaha.....u vezi ovog testa canonovci su totalno popizdili koliko je canon ispao loš....sa puno šuma u odnosu na nikone,što je nebojša pripisao lošem kit objektivu.....od frlje test na 26 str ......apropo toga testa pogledaj raspravu na pripadajućem forumu,vrlo je zanimljiva
    Znam ja za taj test i za tu raspravu. Evo vidi se Nebojšina strana kad se vadi na lš kit i još komentira kako 500D dobro kontrolira šum s obzirom na broj piksela, a to je otprilike negdi na razini Olympusa E-620. Inače dobro se zna šta Canonaši misle o Oly i šumu, a sada imaju aparat, pazi ti to, koji šumi kao Oly od kojeg aparati tipa D5000 i K-x imaju punu blendu(to je inače puno) prednosti. Onda njegovi klasični testovi sa veličanjem L boja i slično.

Inače najsmješnije mi je bilo kada je reka da sje Canon 70-200 F2,8 objektiv kojeg se kupuje za cijeli život i pohvalio oštrinu, inače kako se zna ista baš i nije za pohvalu s obzirom na cijenu objektiva. Po njemu objektiv vjerojatno nolji od Nikkora 70-200 VR na APS-C, inače su sve recenzije osim njegove pokazale suprotno.

Nije mi se svidija ni pristup njegov o tome da se mora kupit Canon il Nikon kao trećega izbora nema.

Ne znam, meni je tip presumnjiv, definitivno mi nije sija.

18. 'Hvala' kaže:

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znam ja za taj test i za tu raspravu. Evo vidi se Nebojšina strana kad se vadi na lš kit i još komentira kako 500D dobro kontrolira šum s obzirom na broj piksela, a to je otprilike negdi na razini Olympusa E-620. Inače dobro se zna šta Canonaši misle o Oly i šumu, a sada imaju aparat, pazi ti to, koji šumi kao Oly od kojeg aparati tipa D5000 i K-x imaju punu blendu(to je inače puno) prednosti. Onda njegovi klasični testovi sa veličanjem L boja i slično.

Inače najsmješnije mi je bilo kada je reka da sje Canon 70-200 F2,8 objektiv kojeg se kupuje za cijeli život i pohvalio oštrinu, inače kako se zna ista baš i nije za pohvalu s obzirom na cijenu objektiva. Po njemu objektiv vjerojatno nolji od Nikkora 70-200 VR na APS-C, inače su sve recenzije osim njegove pokazale suprotno.

Nije mi se svidija ni pristup njegov o tome da se mora kupit Canon il Nikon kao trećega izbora nema.

Ne znam, meni je tip presumnjiv, definitivno mi nije sija.
    A bar je stavio origigi fotke na kojima se sve vidi,da je toliko pristran, nije mu bio problem frizirat test na stranu canona ...stavio je fotke koje prikazuju realnu situaciju,canon teško obuzdava tolike piksele ,a to je i oćekivano.....inaće ćemu bi bili ff senzori?

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d90 dolazi u petak, a kaj se tiče objektiva još važem sigma 17-70, bez stabilizacije, jel to neki velki - na tim duljinama, jer ove nove sa stabilizacijom još nema kod nas, ili nikon 18-105, ili da kupim nekaj za 1000kn polovno za prva 2-3 mj.

Heeellllp

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d90 dolazi u petak, a kaj se tiče objektiva još važem sigma 17-70, bez stabilizacije, jel to neki velki - na tim duljinama, jer ove nove sa stabilizacijom još nema kod nas, ili nikon 18-105, ili da kupim nekaj za 1000kn polovno za prva 2-3 mj.

Heeellllp
    Što se tiče Nikkora 18-105 VR on je optički OK al mehanički teški krš, cili je pa čak i bayonet plastični. Što se tiče OS Sigme pitaj Prizmu kada stiže jel možda i je stigla, a oni nisu još to stavili u cjenik. Inače razmisli o Tamronu 17-50 F2.8(ili bilo kojem F2,8 objektivu), 2 prijatelja na moju preporuku uzeli njega uz D90 za prvi objektiv i kažu da sam pogodija 100% sa savjetom.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiče Nikkora 18-105 VR on je optički OK al mehanički teški krš, cili je pa čak i bayonet plastični. Što se tiče OS Sigme pitaj Prizmu kada stiže jel možda i je stigla, a oni nisu još to stavili u cjenik. Inače razmisli o Tamronu 17-50 F2.8(ili bilo kojem F2,8 objektivu), 2 prijatelja na moju preporuku uzeli njega uz D90 za prvi objektiv i kažu da sam pogodija 100% sa savjetom.

a nikon 16-85 ??, i daj reci jel tj OS na sigmi neophodan i kolko je bitan za početak

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a nikon 16-85 ??, i daj reci jel tj OS na sigmi neophodan i kolko je bitan za početak
    Nikkor 16-85 je optički jako, jako dobar objektiv, mehanički nešto bolji od 18-105 i ima najnoviju generaciju VR sustava. Ja osobno bi za tu cijenu išao na Tamron 17-50 F2,8 VC, a zapravo bi si uštedija još para i kupija Tamrona bez VC-a i tih 2000kn čuvao za neki drugi objektiv kao npr. Tamron 90mm macro ili neki 70-200 F2,8.

OS po mom sudu na tim milimetržama nije nešto što bi baš se moralo imati(zapravo je za moje potrebe čak bespotreban), za razliku od telaca di je to praktički must.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nikkor 16-85 je optički jako, jako dobar objektiv, mehanički nešto bolji od 18-105 i ima najnoviju generaciju VR sustava. Ja osobno bi za tu cijenu išao na Tamron 17-50 F2,8 VC, a zapravo bi si uštedija još para i kupija Tamrona bez VC-a i tih 2000kn čuvao za neki drugi objektiv kao npr. Tamron 90mm macro ili neki 70-200 F2,8.

OS po mom sudu na tim milimetržama nije nešto što bi baš se moralo imati(zapravo je za moje potrebe čak bespotreban), za razliku od telaca di je to praktički must.
    16-85 se može nabavit polovni za cca 3000kn, nova sigma 17-70 bez stabilizacije za 2800kn (nova 17-70 sa OS i f4 na 70mm 3850kn), tamron 17-50 f2,8 3500kn

evo kvadrilema. Ja nekak si mislim uzet neki tipa 17-50 f3,5 – 5,6 za 1000 kn ili bilo kaj za malo para za prvih mjesec dva. Kad se uigram malo sa cijelim sistemom i naravno kad dođe nova plača, onda puknut 3000 – 4000 soma za neki od ovih gore.

E sad jedino ak je ovih 1tkn bacanje love, e zato ovo sve i pitam i tražim help.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16-85 se može nabavit polovni za cca 3000kn, nova sigma 17-70 bez stabilizacije za 2800kn (nova 17-70 sa OS i f4 na 70mm 3850kn), tamron 17-50 f2,8 3500kn

evo kvadrilema. Ja nekak si mislim uzet neki tipa 17-50 f3,5 – 5,6 za 1000 kn ili bilo kaj za malo para za prvih mjesec dva. Kad se uigram malo sa cijelim sistemom i naravno kad dođe nova plača, onda puknut 3000 – 4000 soma za neki od ovih gore.

E sad jedino ak je ovih 1tkn bacanje love, e zato ovo sve i pitam i tražim help.
    Ne mogu ja odlučivat umisto tebe, ali ja osobno bi iša na novo najavljenu Sigmi 17-50 F2,8 OS, a u prvih misec i moš uzest neki polovnjak 18-55 kit za kojih 300-400kn ne više.

Kada sam govorija o cjenama govorija sam o cijeni novih, a tu je 16-85 F3,5-5,6 preko 5000kn. Cijena Sigme 17-70 F2,8-4 bez stabilizacije mene osobno bi usmjerila na 100-injak ojra skuplju 18-50 F2,8 HSM bez stabilizacije baš zbog tog HSM-a i naravno zbog stalne blende.

Ono, stvarno mi je teško reć nešto, a pogotovo odlučit umisto tebe. Ja da sam na tvom mjestu zasigurno bi kupio neki F2,8 zoom, možda čsk polovni magnezijski Nikkor 17-55 F2,8 za nekih 4-5k kuna.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne mogu ja odlučivat umisto tebe, ali ja osobno bi iša na novo najavljenu Sigmi 17-50 F2,8 OS, a u prvih misec i moš uzest neki polovnjak 18-55 kit za kojih 300-400kn ne više.

Kada sam govorija o cjenama govorija sam o cijeni novih, a tu je 16-85 F3,5-5,6 preko 5000kn. Cijena Sigme 17-70 F2,8-4 bez stabilizacije mene osobno bi usmjerila na 100-injak ojra skuplju 18-50 F2,8 HSM bez stabilizacije baš zbog tog HSM-a i naravno zbog stalne blende.

Ono, stvarno mi je teško reć nešto, a pogotovo odlučit umisto tebe. Ja da sam na tvom mjestu zasigurno bi kupio neki F2,8 zoom, možda čsk polovni magnezijski Nikkor 17-55 F2,8 za nekih 4-5k kuna.
    sutra mi dođe tijelo a ja bez objektiva kaos

evo me na sigmi 17-70 OS f2,8-4,0 (dolazi za 10 dana po cjeni od 3890kn)

Vs

Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 XR Di II VC (ima ga, 4250 kn)

evo sad ak neko ima kakaw review iz prve ruke slobodno neš napiše, + i - jedne i druge, glavne razlike... Bez da se neš preporuča, jer kolko sam vidio oba su fajn.

@bimbi
    slobodno i ti neš lupiš (znam da sam već dosadan al probaj shvatit)

@bara

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Nikon p80
    By cipi66 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-09-2009, 09:01
  2. Nikon D80 vs Nikon D200 vs Canon EOS 30D
    By rommel in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 04-04-2008, 10:42