Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2010
    Bodovi
    4.180
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.180, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da malo aktiviram temu.
    Uzeo bih jedan SLR u rangu 4-5000 kn. Do sada sam koristio analogne (Zenit) pa potom Nikon F50 ali sam uglavnom koristio automatski mod. Taj mi leži već nekoliko godina besposlen i najradije bih ga se rješio ali mislim da će to biti teško.
    Zadnjih nekoliko godina koristim kompaktne digitalce i sad bih uzeo jednog SLR. Dali objektiv sa ovog analognog nikona mogu iskoristiti na novom SLR?
    Kad ga uzmem ne namjeravam poslije opet kupovati bolji, nemam toliko love. Nakon aparata uzeo bih blic a objektive možda.
    Iako me fotografija u tolikoj mjeri nije zanimala u zdanjih desetak dana kada sam odlučio kupiti SLR pogledao sam masu literature i naučio više nego do sada od kada koristim aparate, tako da se ubuduće namjeravam tome više posvetiti. Surađujem tj. slikam za jedan lokalni web portal (volonterski) i uvidio sam da to ipak nije to sa ovim kompaktnim. To će mi biti više motiv da još više učim.
    Što se tiče objektiva, volio bih imati objektiv s rasponom od širokokutnog do zuma.
    Ako bi netko mogao dati malo savjeta, bilo bi super za jednog početnika voljna učenja.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao thumbnail Pregledaj post
    Da malo aktiviram temu.
    Uzeo bih jedan SLR u rangu 4-5000 kn. Do sada sam koristio analogne (Zenit) pa potom Nikon F50 ali sam uglavnom koristio automatski mod. Taj mi leži već nekoliko godina besposlen i najradije bih ga se rješio ali mislim da će to biti teško.
    Zadnjih nekoliko godina koristim kompaktne digitalce i sad bih uzeo jednog SLR. Dali objektiv sa ovog analognog nikona mogu iskoristiti na novom SLR?
    Kad ga uzmem ne namjeravam poslije opet kupovati bolji, nemam toliko love. Nakon aparata uzeo bih blic a objektive možda.
    Iako me fotografija u tolikoj mjeri nije zanimala u zdanjih desetak dana kada sam odlučio kupiti SLR pogledao sam masu literature i naučio više nego do sada od kada koristim aparate, tako da se ubuduće namjeravam tome više posvetiti. Surađujem tj. slikam za jedan lokalni web portal (volonterski) i uvidio sam da to ipak nije to sa ovim kompaktnim. To će mi biti više motiv da još više učim.
    Što se tiče objektiva, volio bih imati objektiv s rasponom od širokokutnog do zuma.
    Ako bi netko mogao dati malo savjeta, bilo bi super za jednog početnika voljna učenja.
    Skok sa Zenith - a na F50 je bio velik u smislu performansi tijela i sustava koji ste koristili. Skok sa F50 na neko digitalno tijelo, a time i digitalni sustav, biti ce pomak u performansama koje cete moci iscijediti iz sustava, ali ce prije svega biti pomak u nacinu razmisljanja prilikom pristupa kadru i samome procesu fotografiranja.

Koliko se god na prvi pogled cinilo slicno, neke kategorije koje u analognoj fotografiji nisu igrale nikakvu ulogu u digitalnoj fotografiji mogu prilicno promijeniti percepciju i biti prevaga izmedju procjecnoga ili ispodprosjecnoga i odlicnoga fotografskoga rezultata.

Sto se prodaje F50 modela tice...ne radi se o nekome vrhunskome analognome tijelu (za koje uvijek postoji trziste i koje nije tesko prodati ukoliko za time postoji zelja) tako da mislim da necete uspjeti tako jednostavno u nakani da ga prodate. I ako ga prodate to ce biti za cijenu za koju ga se po mome misljenju ne isplati prodavati (vise vrijedi vama ako se pozelite nekada iz nostalgije ili bilo kojih drugih razloga okinuti koju i na film).

Sto se kupnje novoga tijela tice ima par vrlo recentnih i detaljnih tema na forumu koje se bave upravo ovom tematikom i slicnim budzetom, pa nema potrebe da isto pisem ponovno...u nastavku navodim linkove na te teme:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=66946
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=67087
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=65319

Sto se tice kompatibilnosti staroga objektiva sa novim tijelima i o tome se govori u jednoj od navedenih tema...savjetujem da ih detaljno procitate, pa da se tada javite sa detaljnijim pitanjima, ako ostane koje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2010
    Bodovi
    4.180
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pročitao sam navedene postove prethodnih dana nekoliko puta. Što se tiče Canona, u obzir dolazi samo EOS 500D zbog mogućnosti snimanja videa. Ne mislim s njim snimati video (imam kameru) ali bih volio da aparat ima tu mogućnost jer ga namjeravam često nositi sa sobom (kameru nosim samo u prigodi za obiteljsko snimanje) i nekad možda zatreba. Međutim ovaj mi je skup (oko 6000 kn s jednim kitom). Čim prije bih uzeo i blic i neki zum objektiv ali uz ovoliku investiciju (6000) zadugo nebih mogao.
    Od Nikona u obzir dolazi Nikon D5000 (oko 5000).
    i još u obzir dolazi Pentax k-x.
    Zanima me nešto vezano uz stabilizaciju -u tijelu, odnosno u aparatu. Što je bolje?
    Kako sam ipak ograničen sa budžetom najviše sam u mogućnosti kupiti ovaj Pentax s oba objektiva. Neznam dali je bolja opcija ovaj Pentax sa dva (18-55 i 50-200) ili uz tijelo jedan od npr 18-200?
    Vjerojatno ću aparat uzeti na rate (ili polovicu na rate a pola u gotovini), tako da bih uzeo do max 6000 kn sada (uz kit 1 ili 2 raspona od 18 do 200 ili 300) a slijedeće iza toga blic. Kupovati objektive za 2000 i više t kn nemogu zamisliti.
    Volio bih i ja Canon ili Nikon ali uz ovu mogućnost teško.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2010
    Bodovi
    4.180
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam kako se kreću cijene rabljenih objektiva i koji bi odgovarali pa bih molio malu pomoć od znalaca: ako bih uzeo Pentax K-X, koje objektive (osim Pentaxovih) bi još mogao koristiti (rabljeno) i koja bi bila realna cijena: jedan širokokutni (za foto izbliza) i jedan zum (do 300mm)?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Preporuka laptopa do 5000kn
    By gemla in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 11-07-2009, 20:44
  2. Preporuka za mob - do 5000kn
    By drama in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 27
    Posljednji post: 16-09-2008, 11:10
  3. Konfiguracija za cca 5000kn
    By nijala in forum Stolna računala
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 08-11-2006, 10:05
  4. Sony Alpha DSLR-A100...Sony se pridruzuje DSLR drustvu!
    By Bimbi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 05-08-2006, 17:16
  5. konfiguracija do 5000kn
    By azzaman77 in forum Stolna računala
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 15-06-2006, 21:30

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke