Pa ima već tema gdje je korisnik napisao svoja iskustva, donekle: [SE X10] pitanja, rasprava
Taj Timescape/Mediascape UI je UI razvijen od strane SE-a?
Znači sučelje mu je dosta dobro?
tj konkurentno SensUI-u...
Nabaci i možda neku usporedbu što se tiče brzine sučelja (x10 vs Nexus one (vs Legend) )
i usporedbu, koje je sučelje više "user-friendly"
+ ono standardno (ekran, baterija, pisanje po ekranu (usporedba tipkovnice na HTC-u i X10) , zvuk (jačina i sl) )
Što se sve dobije u pakiranju?
da li ide kakava memo kartica, torbica, da li punjač ima poseban kabel (ili treba uštekati USB kabel, kao kod HTC_a) za punjenje
A ako mu cijena stvarno bude 4500kn, mislim da će biti prava konkurencija Desire-u (jer sumnjam da će Desire biti ispod 5000 kn)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Pa ima već tema gdje je korisnik napisao svoja iskustva, donekle: [SE X10] pitanja, rasprava
Taj Timescape/Mediascape UI je UI razvijen od strane SE-a?
imao ga danas u ruci, po meni sporo sučelje, kao da se pati shvatiti sto korisnik hoce, preciznost bi isto mogla biti bolja, kad se skrola u dijelu gdje su ikone sa aplikacijama cesto odleti sa kraja na kraj
@yager: spojio sam teme da imamo jednu.
UI je razvijen od SE.
Da, ponekad je malo spor, no to nije do hardverskih sposobnosti uredjaja vec Donut ima taj poznati Donut lagg. Bas se o tome prica i na xda-developersima koji vec razmatraju o custom 2.1 ROM-u
2Ico: Za ovo prvo, treba mi dulje vremena koristenja uredjaja, pa cu pisat tokom testova..
Pakiranje, osim torbice i 8 GB kartice, dolazi i punjac sa USB-om, te kao kod HTC-a, jedan kabel za sve.
Punim ga inicijalno pa cemo vidjet![]()
@beetleman: daj okini neke slike, mene osobno zanima 6mpx wide screen rezolucija - buduci da imam dosta ranu verziju x10 zanima me da li je softwer za kameru napredovo jer kao sto vidis ovdje, slike bi mogle bit i bolje s takvom kamerom
@Astral07 budem se poigrao foticem i pofotkao malo, za sad se cini vrlo dobar![]()
Pa cuj, ne volim brzati, u ponedjeljak dobiva finalni update, stoga review kroz tjedan dana, trebam napraviti bar par ciklusa punjenja praznjenja, jedno optereceno koristenje i jedno light koristenje (prosjek).
Naravno, usporedba ce biti sa top modelima Androida i Windows Phone (HD2/Toshiba TG01).
Ono sto X10 i Desire stavlja u posebnu kategoriju je Snapdragon, dok X10 ima isto RAM-a kao i Legend.
Sve u svemu, za sad, Q&A ovdje, pa cu tako i review formirat, vise hardverske znacajke jer manje/vise svi znaju sto je Android 1.6 Donut, vise fokusa na Mediascape i Timescape UI.
Torbica se dobije uz X10? Ja ju nisam dobio u pakiranju.
Što se tiče Timescapea rekao bih da se sporo otvara, previše mi je čekati 2-3 sekunde dok se pojavi na ekranu. Previše efekata izvodi - bezveze. I dok ga ugasim prođe sekunda.
Za Mediascape prođe oko sekunda dok otvori. Sporo, rekao bih.
Kod fotoaparata mi je fora što se na dnu nalaze zadnje fotografije, ali nisam uspio maknuti taj prikaz jer mi to ponekad smeta pri fotkanju. Jasno, čim pritisnem tipku za okidanje do pola, to se makne. Ali, volio bih da to mogu sam definirati.
Fotografije su mi odlične. Sviđa mi se što je fotić uvučen pa se ne može ogrebati
Video dosta zapinje dok se snima, mora se jako sporo pomjerati ruka, inače je slika rastegnuta.
Zadnji uredio mobber : 27-03-2010 u 14:28
Da, inace se dobije torbica kozna.
kako se radi update? nisam to nikad radio, a stvarno mi je kamera u komi pa se stvarno nadam da su to updejtom rijesili
Jel baterija moze da izdrzi 2 sata snimanja?
moze
10char
evo nakon updatea frimwarea, ovo je novi mob, i zbilja radi puno brze, timescape mi je home screen.
Uz druzenje s ovim mobom, iako ima mana, sto je potpuno normalno, ono sto me tjera da ga koristim je njegov ekran, zbilja sam impresioniran prikazom ekrana pod direktnim suncem, HTC Legend sa AMOLED-om se moze sakrit, kako ih koristim u isto vrijeme (i N900), SE se istice bas ekranom.
Da, uz to, nece biti multitoucha, sto mi i nije nesto napeto.. ja sam old user, stoga dupli tap po ekranu mi je isto just fine.
Kamera? hm, super, osim ako cemo gledat razmazeno, trebali su staviti dvije LED bljeskalice, ovako je po mraku ok, no nije u rangu N900 (5 mpx Carl Zeiss sa dual LED bljeskalicama).
poz, da li bi mi mogo pomoc pa ili ovdje napisat ili na PM jer se bas ne kuzim u to, kako upgrejdat firmware na SEx10? jel se to radi onom SEUS aplikacijom ili? inace instaliro sam SEUS, ali mi se ne zeli pokrenut iz nekog razloga...win 7 - kaze failed checking app ver, please reinstall the app and make sure you have the latest ver, moze neki link za download?
@beetleman: prošlo je par tjedana otkako si dobio X10, a review-a nigdje...
Imam dva pitanja za tebe:
kakva je tipkovnica na x10 (u odnosu na Legenda) ? (preciznost, brzina pisanja...)
Da li ti aplikacije, ako si koju instalirao na Legend-a, rade i na X10?
http://www.theinquirer.net/inquirer/...eria-x10-video
dvije zanimljive stvari, 1. kazu oko 500€ cijena, 2. bit ce moguce stavit android 2.1 i koji god novi dode
Došao je mobitel u T- mobile.
Malo se igrao s njim i čini mi se super.
Ekran je ogroman
Gledao malo timescape, ali meni se ne čini ništa posebno.
Mislim, zgodno je, ali mislim da ja to ne bih previše koristio...
Kamera je isto odlična.
Poruke i ovo nisam probao- napali me ovi u T- mobileu
Tako da ako netko želi iskustvo iz prve ruke- pravac Importane ili T- mobile (onaj na Iblerovom trgu).
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ni meni timescape nis ne koristi...nekak beskorisno a imam ga vec preko mjesec dana, al ajde, nekom ce se svidat
nego, kak se promjeni na njemu tipkovnica sa one bijele standardne pretpostavljam na onu sivu/crnu? meni se automatski promjenila jednom i ta crna/siva mi je bila puno bolja i onda nakon nekog vremena automatski vratila na onu bijelu ?? ne kuzim to![]()
i jos jedan "problem", kada zelim napravit update preko SE stranice tj,. njihovog softwera, kaze mi da nema novih updejtova, a pise da je izaso novi update i cak pise koja su poboljsanja itd...zasto meni to nece instalirat i da li postoji neki drugi nacin da instaliram update? ne vjerujem da je moguce da vec imam taj update kad imam testni primjerak mobitela, tj. prototip
Astral07, teško će ti netko to znati odgovoriti.
Update za svaki mobitel nikad ne bude dostupan od jedanput za sve regije u svijetu nego dolazi postepeno. Pošto je tvoj mobitel prototip znači da možda nije vezan za neku regiju, nego ga SEUS prepoznaje baš kao prototip, a sumnjam da za par prototipova rade updejtove.
Evo napravili smo full review- LINK
Bookmarks