Ekipa pozdrav,
samo da prijavim da sam jučer držao u rukama novu Xperiu. Debela beta, naravno, ali ipak - radi
Ispričavam se ako vijest nije nova, ali meni je bila, pa rekoh da podijelim novost.
Uglavnom, redizajnirana je izvana nešto: nema više po 3 tipke lijevo/desno od joysticka, nego samo po dvije, i nisu onakve "trokutaste" nego su flat, zapravo "klackalice" koje se mogu pritisnuti prema gore i dolje, s malom izbočinom u sredini, u obliku minusa (dakle "-") da se osjeti pod prstom gdje je granica za gornju/donju tipku. Također, cijeli taj donji dio (2 tipke, joystick, druge dvije tipke) je puno više "flat", ljepše izgleda, a i joystick je nešto manji, manje izbočen, no svejedno dobro leži u ruci.
OS je Windows Mobile 6.5, također još u beti. Najveća promjena je sam GUI (user interface), koji je puno sličniji IDOU nego sadašnjoj X1, što se meni sviđa: puno je manje onih sitnih gluposti koje ne možeš stisnuti prstom pa ti treba stylus - sve što sam uspio probati se da obaviti prstom po touchscreenu, scrollanje itd. Velim, sličnije IDOU nego X1, da se prstom koristiti skoro pa za sve.
Sa stražnje strane također redesign - kako vanjski tako unutarnji - kamera je 8.2 mpix, i odostraga je sve flat, potpuno ravno, a kamerica je na poziciji gdje je sada bljeskalica, i nije onako izbočena i obrubljena, već je iza cijela ploha skoro potpuno ravna. Izgleda ljepše, kompaktnije. Također, lakša je. I dalje si svjestan da držiš nešto u ruci, da nije samo igračka nego gospodin mobitel, no ipak je lakši od X1.
Znam da nije puno, ali u 5 minuta više nisam ni mogao vidjeti
Druga novost je nešto čemu nisam zapamtio codename, nešto što ima na sebi Windows Mobile 7 (da, sedmicu!), a radi se o Androidu. Nisam ga držao, samo vidio i čuo neke stvari, a to što sam čuo je da su dječaci iz SE skupili sve ono dobro iz trenutnog Androida, IDOUa, iPhonea, LG Cookie i sličnih "iPhone-wannabe" telefona i napravili nešto y.beno dobro. To je predebela beta za sad, stvarno tek početak developmenta (ni WM 6.5 još nije izašao, a ovo vrti već WM 7, dakle pretpostavljam tek 2011. godina ako ne i kasnije), ali stvar djeluje baš OPAKO.
Naravno da se javim čim/kad saznam nešto više...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Zakon, samo mislim da bi kamera trebala biti 8.1 mpx a ne 8.2 mpx. I nema nigdje slika od X2.
BTW, debela beta = alpha.
To je eventualno "još nešto", jer je X2 na WM 6.5, a "još nešto" na WM 7.
i kad izlazi X2 ?![]()
mene zanima kada će uopće biti predstavljena i ima li qwerty
Nisam obratio pažnju na tipkovnicu - otvorio sam je i zatvorio, isto kao X1, ali nisam tipke gledao.
I ne izgleda kao slika gore, to je neki Photoshop ili tako što. Izgleda baš kao X1, osim tih tipki dolje oko joysticka. Isto su široke kao i na X1, samo što su umjesto 3 trokutića jednostavno podijeljene na gornju i donju, kao klackalica (s tim da se ne "klacka"). Kako je na X1 onaj metalni gumbić lijevo i desno od joysticka, tako isto izgleda "pregrada" nasred gumbića koja ga dijeli na gornji i donji, inače bi sve bilo jedna tipka. To je po sredini, dakle, vodoravno, i isto crne boje kao tipka, nije kromano.
Jel je radi Sony Ericsson ili netko drugi?
I jel znas kolko ima unutarnje memorije i dal ima 3.5 mm jack?
i to je dobro, info iz prve ruke, a i novo je to sve skupa, barem široj javnosti.
Inače pojavile su se po netu neke glasine kako SE, odnosno da je jedan njihov zaposlenik potvrdio da kompanija uskoro planira lansirati Xperiu X2 i još jedan telefon nedugo nakon toga. Iako su u Sony Ericssonu rekli da je normalno za očekivati da nakon modela X1, idu X2, X3 i tako dalje, na netu kruže informacije da će SE preskočiti modele 3 i 4 te bi nakon dvojke odmah trebali predstaviti model X5.
sada drugo, ovo te baš ne kupčam:
Ovo, WM a radi se o Androidu, WM/Android...? I opet nabrajaš navode Android, IDOU, iPhonea, LG Cookie pa sad na što su momci iz SE mislili o softversko-hardvesrskim mogućnostima, pogonjeno na WM ili neki "njihov" WM OS sa primjesima gore navedenih OS telefona?
i da
čekamo te.Naravno da se javim čim/kad saznam nešto više...
HC4L
dakle qwerty ima ako sa shvatio dobro,ako je isti kao x1 ona su isti materijali? to bi bilo odlično jer onaj brushed aluminium izgleda fenomenalno na x1 ^^
Nisam ni ja ziher da sam dobro shvatio, ali koncept bi trebao biti kao Android, ali engine bi trebao biti WM7. E sad, koliko to ima smisla sve skupa - ne znam. Ja sam shvatio da su pokupili sve pluseve od svih tih phone-OS, stavili ih zajedno i bacili na WM7 platformu.
Trebao bih se naći s čovjekom danas popodne (ako se vrijeme proljepša) ili tokom tjedna, pa ću ga detaljnije ispitati, a X2 ću uzeti u ruke i (ako budem smio) poslikati malo, obratiti pažnju na QWERTZ/QWERTY (mada ne mora ništa značiti pošto je to show-off model pa se lako može desiti da za različita tržišta bude imao različiti Z/Y položaj), earphone jack i to tako.
Nek' se vrijeme smiri i bit će fotki![]()
Super...
Obrati pažnu i na materijale izrade i kvalitetu slide mahenizma te naravno ono važno pažnu na multitouch dali X2 podržava te na brzinu rada... mada je to sve debela beta al opet. Te dal je user freandly rad s uređajem kao na iPhone-u, il se to čeka ovog "drugog" pogonjenog na WM7 i raspitaj se malo o njemu. A sad dal je QWERTZ/QWERTY, svejedno.
piši.
HC4L
A kak to da X2 nema na gsmareni i nemogu se naći detaljne specifikacije, a već je izašao i stigao u Hrvatsku???
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Nema ga u "HR" ne službeno to je beta testna verzija namjenjena nekolicini, ništa službeno finalno za prodaju. Sada kako je BlueDevil došao u kantakt to neznam, ali to ti je tako sa svim modelima.
Svojedobno, punu prije no što se znalo za Nokiju E75 su se po forumu vrtile i slike i sitne specifikacije, bilo je i na ovom forumu isto govora, a GSMArena nula bodova kao i ostali net, onda.
HC4L
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...s-news-922.php
da to nije ovaj drugi uredaj o koje je BD govorio?![]()
@ SrKi: moguće, dapače. Vrlo moguće. O tom sam drugom uređaju samo čuo, nisam ga vidio, mada ga je osoba s kojom sam pričao imala u rukama pred koji tjedan... Moram se više raspitati
A X2 je taman izvađen iz kutije bio, piše na njemu i na kutiji "Xperia X2" i "show-off example". Čuvaju te informacije ko' zmija noge, zato nigdje ničeg nema. Ja samo imam sreće da znam nekoga tko je dosta debelo unutra pa mogu dobiti takve informacije...
...a što uređaj je 3G (3.5G) ima WiFi, bluetooth, GPS, pogonjen sa WM6.5, ekran je 3.0' sa 800x480 pixela najvjerojatnije, baterija vrlo vjerojatno od 1500 mAh, kamera 8.2MP. Puna QWERTZ(Y) tipkovnica. Pitanje je procesor koji može biti na 528MHz i kako stoji sa RAM i ROM memorijom?
Zadnji uredio HCSC : 24-05-2009 u 18:59 Razlog: nadodan GPS
HC4L
A da li ima kakvu ksenonku? Ili je kamera opet bez toga![]()
Nisam se sreo s njim još
Nema bljeskalicu nikakvu koliko sam vidio, samo kamera i ništa više. A glede kvalitete izrade, to se ne da zasd usporediti jer je to testni model pa je sve klimavo i škripavo. Ono, tipa "ovako će izgledati" da se vidi ali nije finishiran kako treba.
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...e-news-950.php
i na gsmareni su objavili, pise da jos nije nista potvrdeno od SE.
izgleda da ce sa WM 6.5 doci i panelima.
http://dailymobile.se/wp-content/upl...eria-x2-02.jpg stražnja strana je tu
meni se ipak malo više sviđa x1
Ako je to X2, moram priznat da sam malo razočaran, ako ničim onda dizajnom i nedostatkom xenonke![]()
GSMA
Vele da je 8 Mpx i 3,5"... Također piše da podržava mogućnost upgrade na WM 7, što znači da ovoga puta ima i accecelometar (il kak se piše). Svejedno mi je i dalje ružan. Nekako mi X1 izgleda puno profesionalnije...
Bookmarks