Desire i nexus imaju bitno bolji procesor na papiru. Desire radi na 1gHz, a Legend na 600 mHz. Ali nije samo u tome razlika: legend ima arm11 procesor koji je dosta star (malo upgrejdani hero) a desire ima cortex A8 procesor (scorpion) koji je bitno jači mHz/mHz.
Ono što je dosta nepoznato je da dijele gpu (AMD 430). Možda se zato čine u praksi tu negdje, ali sam procesor u desireu je mrcina a u legendu je "srednja klasa".
Evo specifikacija na pdadb
Da se mene pita, ako je cijena imalo slična, uzeo bi desire.
p.s.
Sve što je HTC ima smart dial-to je dio sense sučelja.
Taman krenuo istrazivat procesore
Da, Desire je model koji je fokusiran kao top Android smartphone , a Legend je upgrade Heroa,te se pozicionira odmah iza njega.
Ako ce cijena biti priblizno ista, Desire je bolja opcija.
..dobije ga na nagradnoj igri, pa ja cu se raniti...
Full sam impresioniran, i jos ako tak glatko radi unatoc slabijem procesoru.. joj........
Kak je tipkovnica, tipkanje, dobro lovi, nije premala?
Zadnji uredio Ico : 21-03-2010 u 09:16
a eto... mogu i ja jednom biti sretnikhehe, Omnia? ne hvala
tipkovnica je taman, pisanje je ugodno kao na nexusu ili iPhoneu 3GS, zbilja nemam zamjerki, iako sam QWERTY user (posebice volim BB ili nesto poput E71,N900) mislio sam da ce biti tesko,no nije![]()
hvala na odgovorima "BUBAMAN"koliko vidim po tvojim ocjenama to je bas HEBACKI telefon kao sto sam i mislio,nego jos me zanima jedna stvar dali su ti android uredjaji recimo kada ides surfat preko njihovog browsera(ne znam tocno koji android os koristi browser po defaultu)dali se on odma spaja preko edge ili 3g ili te pita kao npr na nokia hoces li 3g edge ili wlan?to mi je bitna stavka jerbo kada sam u rukama imao iphone 3gs morao sam ga hackat da se ne spaja na gluposti koje ja ne zelim hvala momak jos jednom
!
Evo upravo pisem s njega,ti jednostavno u settingsima selektiras dali ces wifi ili mobile network. Da mob je super,danas ga intezivno koristim i baterija je na izdisaju,no ipak treba proci 10-tak ciklusa punjenja i praznjenja da pruzi full kapacitet. Racunam light koristenje oko dva dana maksimalno.
Evo malo fotki kao uvertira u skorasnji big review (jos testiram neke stvari da bi mogao dobiti full dojam). (Ostale fotke na facebook fan pageu )
Cafe-mobil.hr
Maemo vs Android
Pinch to zoom a.k.a. multitouch (psst samo da nas Apple ne tuzi)
Pakiranje
![]()
e jos jedno pitanje i to je topada mi napamet dok citam tu postove pa me zanima sljedece,dali legend ima animirani dekstop kao i desire ili je staticni kao sto su neki pisali dankisen
![]()
Animirani desktop? Pa ima, jer je HTC Sense, pa ti je ziva vremenska prognoza i slicno, ako mislis na wallpaper, kao Nexus One, da,radi, na marketu samo skines pozadinu takvu, iako ona ne igra neku ulogu kad je HTC Sens ukljucen.
Rade, ali se ne vide, odnosno pre zivo je na ekranu, mini kaos hehe ,stoga to sam odmah maknuo i imam obican wallpaper, ipak HTC Sense mi je bitnije![]()
Da li i Legend ima Flash podršku internet browser-u (kao što je ima Hero) ??
Tj, da li možeš otvarati Flash sadržaj direktno iz browsera? (youtube filmovi)
Kakav je vanjski zvučnik kod reprodukcije muzike i zvonjave? (može i neka usporedba glasnoće sa nekim drugim modelom (E71, Nexus1...) )
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo upravo sam isao provjerit, sa browsera sam otisao na youtube.com, isao na movie, i otvorio mi se HTC flas player koji je u full ekranu pokrenuo youtube movie.
Glasnoca? pa poprilicno glasan uredjaj, rekao bi u klasi N900/Nexus One, fora mi je feature, da kad zvoni, ti ga primis i onda se stisa, fora stvar.
A kakva je površina ekrana? Je li otporan na ogrebotine? Mislim, znam da to ne možeš samo ovako provjeriti, ali kakvi su tvoji dojmovi?
Hm, pa sad, cvrsta, dali je otporan ne znam, mislim nigdje u podacima nije navedeno da je otporan, stoga zbilja ne znam.
Ja sam ti user touchscreen uredjaja jos dok je postojao HP 6340, Windows mobile smartphone, tako da nikada nisam prakticirao zastitu ekrana u smislu folije, jednostavno, takav uredjaj je kod mene uvjek imao posebno mjesto, bilo da je to torbica, futrola ili nesto slicno.
Tako da s time nemam nekih problema, i ne razmisljam o tome, sigurno se nece naci u djepu sa kljucevima i slicno.
Imam ja pitanjce oko browsera, recimo primjera radi idi na speedtest.net, mislim da se vrti java aplikacija koja prikazuje testiranje veze, s obzirom da na Omnii II steka, zanima me kako radi na Legendu..
I jos jedno pitanjce, povrsina ekrana je tipa iPhone, posebna "staklena" ko kod ostalih capacitive uredaja?
Zadnji uredio Ico : 21-03-2010 u 09:14 Razlog: Maknut dio sa oglasom! Oni su strogo zabranjeni. još jedan takav ispat i ide udaljavanje sa foruma
e da vas odmah sve razocaram površina ekrana je tvrda plastika (bez obzira što je capacitive touchscreen) znaci nije kao kod nokije x6 ili iphone 3gs,koliko je meni poznato htc za sad nema niti jedan model sa "staklenom" površinom tj.Scratch-resistant surface
inace ima jedan dobar video review
http://www.trustedreviews.com/video/HTC-Legend
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Da, ekran nije staklen, no Hoc, dodao bih da Nexus One ima upravo takvu povrsinu ekrana kao i HD2. Kolega sa xda developers je to dokazao na Nexusu-
http://www.youtube.com/watch?v=RfqwKa4bT74
Kao sto rekoh, meni to nije toliko bitno, touch screen uredjaje imam vec cca 10 godina, i nema problema s njima.
2kapica: ajd molim te suzdrzi se od komentara z prodaju, ona je striktno zabranjena na forumu, i ne, nije u prodaji po zadnji put!.
Hm, a zato je jedan moj post obrisan...
No, pak nemoj se srditi! Mi smo ti samo jalni i nikaj drugo...![]()
Fora mi je to alu kućište, držao sam ga u ruci i to je ono što volim kod mobitela, a ne ona plastičnost.
Jedino mi kasnimo s prodajom, recimo Vip u Srbiji već prodaje Legend, baš sam dobio jedan newsletter iz Srbije.
eto ga u Srbiji... http://www.vipmobile.rs/privatni/pos...egend.858.html
bogte, mi stvarno ko da smo na drugom kraju svijeta..
2beetleman : ma znam da prodaja zabranjena, zato sam se zaj na taj racun, nadam se da su to svi hvatili![]()
Zadnji uredio kapica : 21-03-2010 u 14:39
Nema frke momci,
evo napravili HTC Legend full review- LINK
Youtube unboxing (snimano mobitelom tnx K.)-http://www.youtube.com/watch?v=QK3sEC2r4Lg
Naravno tu sam i dalje za pitanja.
A kakva je situacija sa T9 prediktivnim unošenjem texta preko alfanumeričke tipkovnice?
Naime, to je meni must-have, posebica kod tipkanja jednom rukom. Ova defaultna qwerty tipkovnica mi baš nije prvi odabir...
jos jedno pitanje,dali "LEGENDA" ima os na hrvatskom odnosno jel preveden ili je sve na eng?i jos jedno pitanje dali slanje fajlova preko bluetootha radi normalno ili trebaju posebni programi kao na Iphonu?
@kolibri: T9 radi ali u engleskoj inacici, nisam nasao hrvatsku, ne koristim ga pa se ne snalazim u njemu. Alfanumericka tipkovnica je vrlo dobra.
@raptor- Kako je to Android OS koji nije dobio hrvatsku lokalizaciju, morat ces se zadovoljiti engleskim.
Slanje fileova ide, file transferom, nadjes ga na marketu.
Bookmarks