vjerujem i izlazak SDK za WP7?
Započeo je mix. Trebali bi se otkriti detalji o multitaskingu, hw zahtjevima...
vjerujem i izlazak SDK za WP7?
HC4L
Čuo sam da će SDK izaći. Službenu potvrdu nisam našao.
Ima live stream na gornjem linku. Trenutno pričaju o integracijigps-a u 3rd party aplikacije.
Koliko vidim imaju nekakav emulator za wp7s. Nadam se da će ga biti za skinuti.
Ako sam dobro shvatio, neće biti multitaskinga u dosadašnjem obliku.
Aplikacije će se pauzirati u pozadini. Dakle aplikacija će ostati aktivna ali pauzirana
Meni to nema smisla.
Edit:
Dev tools s emulatorom
http://www.microsoft.com/downloads/d...ng=en#filelist
Zadnji uredio ce3hel : 15-03-2010 u 20:32 Razlog: edit
Jako loše vijesti. Puno lošije nego što sam očekivao.
Strašno puno ograničenja.
Neće biti multitaskinga, zabranili su sd kartice (WTF???), aplikacije će se moći instalirati s app stora...
link na članak
Bilo bi lijepo da iphone os 4.0 dobije multitasking. Možda prijedem na geyFon. D:
edit:
Na xda-dev forumu je vec dump roma.
Zadnji uredio ce3hel : 16-03-2010 u 00:50
Kada se sve slegne i bude poznato i sam ću odlučiti dali ostati WM odnosno WP lover ili prisvojiti Android OS kao alternativu. Mada možda još i puknem onako za kraj koji WM 6.5 uređaj?
Sve skupa mislim da bi M$ odnosno WP mogao izgubiti dobar dio populacije core usera koji su ga i "digli" (proslavili) svojim radom tweakom, app... i širili o njemu
HC4L
obzirom na sve informacije koje su dosad procurile ili su službeno objavljene, definitivno nemam namjeru kupovanja WP-a, eventualno će pasti još jedan HTC sa 6.5/6.5.3 ROM-om, ali sigurno prelazim na Android...
Windows Mobile sam zavolio upravo zbog stvari koje su velikim dijelom sad izbačene (prvenstveno multitasking, mogućnosti customizacije itd.)
jednim dijelom se još nadam da će ovo biti samo multimedijalna verzija WP-a, te da će izaći i WP Professional, koji će imati sve te zanemarene mogućnosti iz WinMo-a... sumnjam da Microsoft želi ostati bez tako velikog broja korisnika koji ciljano uzimaju WinMo uređaje baš zbog tih stvari...
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
Iskopano ovako interesantno vezano za min. specs. u svezi WP uređaja:
te ono loše vezano za WP:The specs are:
Capacitive Touch: 4 or more contact points
Sensors: A-GPS, Accelerometer, Compass, Light, Proximity
Camera: 5 megapixels or more, Camera with a flash and dedicated camera button
Multimedia: Common detailed specs, Codec acceleration
Memory: 256 MB, 8 GB Flash or more
GPU: DirectX 9 acceleration
Processor: ARMv7 Cortex/Scorpion or better
2 screen sizes: 480×800 WVGA, 480×320 HVGA
Keyboard: Optional
Hardware Buttons: Must be fixed on the face
za više pogled na stranice wmpoweruser-a.
- No true multi-tasking, except for special hub apps like Pandora.
- Marketplace is the only way to install apps, except for developers, beta versions and enterprise.
- No removable storage.
- No file system – apps can only access their own directory.
- No USB drive mode.
- No replacement of the default apps – while Opera will be allowed, it could not be the default browser.
- No 3rd party shells
- No native code
- No peer to peer gaming.
HC4L
al se taj Microsoft glupira, to je čudo jedno....
To znači da komp neće moći prepoznati uređaj kao usb drive kao do sad.
iWp7s će se sigurno moći jailbreakati ali ostaje činjenica da neće biti sd kartica, samo tri tipke naprijed (žešća glupost) i još puno lijepih stvari.
Vjerojatno da se mob nece moc spojit kao mass storage, kao i iphone......
ma ako to stvarno bude tako odustajem od winmo uređaja skroz...pa izvadili su sve najbolje iz wm ...nema multitasking, file system , USB drive... sad stvarno nema smisla uzimat uređaje sa w7...sigurno će se moć "jaillbrakeat" ali onda mogu uzet i ajfon koji bar ima stila za razliku od onih kretenskih sličica na w7...GUI je stvarno bjedan i ne inovativan!
ako to stvarno sve tako bude prelazim na android.... a iz protesta na PCu prelazim na linux ubuntu
jel ima netko da mu se sviđa ovaj w7 GUI bez obzira na nedostatke multitaskinga itd... znači da li se ikome sviđa sam izgled home screena??
meni je totalni promašaj!
Meni je isto totalni promašaj... I općenito mi se čini sve to kao veliki promašaj, mislim da će sad velika većina korisnika otić na Android, jer da su htjeli ovako nešto, kupili bi iPhone, a ne neki WP7 phone...
Slazem se...Ovo su iz microsofta vidili kako je apple uzeo veci dio trzista pa idu nekakvim kopiranjem se njima usprotivit - totalno sr....
Ono sve sta je winmobile moga cini mi se da je to sada android koji ce to jos i poboljsati u buducnosti...sto boljim app i jacim hardom....
Ovo postaje sve bolje i bolje.
Navodno iWp7s neće imati ni copy paste.
link na članak
Ovo sve čitajući imam osječaj koda baš mene provociraju. Netko je pitao za GUI, ne ne ide mi to, ubiti sve manja želja za nabavkom WP7, samo me izrazito niska cijena može privuči i made by HTC.
...čekam sljedeče
HC4L
A nista, Android,MeeGo i ostale varijante, here I comehehe, ovo ce biti lose..odnosno dobro ce se prodavati mozda u SAD-u.
Da, meni se čini da ću i ja na Android. Jedan mob će ostati na WM6.5.5 zbog Mireo Cardinala i iGo-a, a kada izađe nešto zanimljivo odoh na Android. A do onda možda bude i turn-by-turn navigacija za Android.
Mislim da se WM7 ni u USA neće prodavati baš jako dobro. Pa onaj "homescreen" izgleda kao da je iz '70-ih. 4 kocke! WTF!?!?!
Mislim da ću neko vrijeme ostati na 6.5. Onda ću vidjeti. Android još nema "poštene" navigacije (ne zadugo, cardinale 4.0 dolazi...) i programa za multimediju, nešto poput core playera. Kada to dođe na android, prelazim.
Nadam se će wm7s, ako ostane ovakav, imati loše prodajne rezultate i da će propasti (ako ostane ovakav sumnjam da će uspjeti).
Zašto? Ne zato jer sam zločest i jer se želim naslađivati neuspjehom ms-a. Već zato jer je ms očito išao kopirati apple (i to prve generacije). Apple je uspio, ako ovo uspije i msu zašto i ostale kompanije ne bi kopirale ovakav recept za uspjeh?!
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Pojavila se reklama za WP7
http://www.youtube.com/watch?v=EQ5gp...layer_embedded
Prema ovome WM7 se bazira samo i isključivo na multimediju i društvene mreže. Ona slika, on je na facebooku, ona šalje sliku, on je na internetu ... Smeće!
Da li će se na mob koji ima WM7 (kada izađu) moći staviti WM6.5.x?
Zadnji uredio Riddick : 19-03-2010 u 19:47
nemojte baš tako lako otpisati windowse, to je ipak microsoft
po mojoj procjeni, bit će to dost veliki hit, posebno zbog tih minimalnih specifikacija koje ima, a što će prouzročiti par jako atraktivnih, bar hardverskih uređaja na početku (dobri reviewi, kritike, bla bla) i prodavat će se...
i naravno da je cijeli koncept WMP usmjeren na multimediju i društvene mreže, upravo to proizvođači i rade (htc sense, moto blur) jer eto, potražnja za tim je velika i ljude to dosta zanima
uglavnom, meni se to sve skupa isto ne sviđa previše, al mislim da ima puno puno više ljudi koji će to jako rado kupiti
to nitko sa sigurnošću nemože znati, posebno zbog toga što je pitanje dali unutar postojećih 6.5.3 romova postoje driveri za uređaje novije generacije na kojima bi se trebao vrtiti WP7, al ako to nekako srede, vjerojatno će ekipa sa XDA to vrlo rado napraviti
već postoji igo, sygic, copilot, navigon koji su sve vrhunski software-i za navigaciju, od ovog preporučam navigon koji ima stvarno iznimno detaljnu mapu hrvatske, i jako je brz i stabilan
a multimedije nema previše, al kroz neki razumni period će se sigurno napraviti nešto što je slično core playeru na WM...
Zadnji uredio pajo2 : 20-03-2010 u 02:19
Pajo, u načelu se slažem s tobom ali osvrnuo bi se na ovo...
Svi pričaju o tim minimalnim zahtjevima. Pa w7ps će se pojaviti krajem 2010 godine. Tada te specifikacije neće biti ništa posebno. Toshiba tg01 je imala te specifikacije još prošle godine u ovo vrijeme.
Svi su se nakačili na te specifikacije, a ništa posebno. Pa wp7s su prezentirali na omnii hd (potvrdio samsung).
Tako da je, što se mene tiče tvrdnja o min specifikacijama, u smislu da će novi wm glatko izvoditi isključivo zbog hw zahtjeva, promašena.
Ne znam da li si se nespretno izrazio ili što, ali koliko ja znam postojanje drivera unutar postojećeg wm6.5.x nema nikakve veze s wp7s.
Istina da postoje mnoge navigacije. I kao što sam napisao izaći će uskoro i najpotpunija od njih via gps 4.0. Probao sam sve ove koje si naveo (osim navigona, baš skidam demo verziju, pa da i to probam). I po detaljnosti karte niti jedna se ne može uspoređivati s mireom (meni se čak i sučelje mirea najviše sviđa).
a čuj...postoje ti 3 klase telefona: low, high i middle end. Dobro je što će microsoft ugrađivati ovaj OS samo na bolje mobitele, dakle bit će fluidni. A da te minimalne specifikacije nisu donešene, proizvođači bi opet možda utrpali taj OS na neke middle telefone (kojih će itekako biti i na kraju 2010), pa bi OS vjerojatno ponovno brejkao, pobrali bi negativne kritike i tako...zato mislim da je dobra stvar šta su odlučili staviti taj minimum...
a što se omnije tiče...to su sve rani buildovi OS-a kojima vjerojatno ne radi 80% stvari, nego služi samo za prezentacijske svrhe, pa me ni ne čudi da leti sve (naravno, moja pretpostavka, al sumnjam da je daleko od istine)
to sam odgovarao na pitanje dal će se moći staviti 6.5.x windowsi na nove modele koji će dolaziti sa WP7, pa zato kažem...ovisi dal su u 6.5.3 ugradili podršku za određeni hardveraj koji će se pojaviti na telefonima sa WP7
i da...probaj navigon definitivno, karte su me oduševile (preciznošću & POI)
Bookmarks