Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Apple iPad

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Apple iPad

Steve Jobs je zaključio, između smartphonea i notebooka nalazi se prostor za još nešto. Da li je to iPad?

http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3506

http://www.vidilab.com/vijesti/vise.php?id=13333

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo, nije između smartphone-a i notebooka, već netbooka. Druga, danas je jedna od većih zamjerki svrstavanja iPhone-a u smrtphone kategoriju nedostatak multitaskinga (bez JB-a), a onda izbace ovakav uređaj - bez multitaskinga!
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tablet PC već postoji, ali je očito izostalo nametanje potrebe i proizvodnja žudnje/želje za istim, pa nije postigao neki uspjeh.
    S obzirom da je Apple pravi majstor za gore navedene radnje, ne bojim se za planetarni uspjeh ove igračke.

Uostalom, bez brige, modni mačak i Maja Šuput će zasigurno dati dodatni doprinos popularnosti ovog uređaja.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    Iphone 4 16GB, E72
    Operater
    [t]-mobile
    Bodovi
    13.359
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.359, Nivo: 27
    Bodovi: 13.359, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo je ono što sam ja uvijek htio, znači nešto što bi mi na putovanjima i općenito doma zamijenilo laptop, a opet da je u nekome iphone štihu.

nije uopće upitno da li će biti popularan, ja ću si ga prvi uzeti ma koliko koštao..
    T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve je u marketingu momci, dobro je receno, niti je iPhone smartphone, niti ce ovo biti poseban tablet.

No neosporivo je- njegove dimenzije, snaga (posebice prezentacija EA games), te jednostavnost koristenja.

Osobno svakodnevno koristim tablet PC, i prednosti su ogromne, no kao sto rekoh, tanka je linija izmedju netbooka i tableta, ali i smartphonea.

Sve ove radnje izvedive su i na N900,a kako tezimo all in one uredjajima (fotoaparat-communicator-mobitel), uspijeh bi mu mogao biti zagarantiran, posebice 3G model ako ce imati i voice opciju.

Marketing? Pa eto, vec usporedjuju Steve Jobsa sa Mojsijem

Hardcore forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    N8
    Godina
    36
    Bodovi
    11.381
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.381, Nivo: 25
    Bodovi: 11.381, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma apple se samo odrzava u igri kao i svi ostali, nista posebno.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    Prvo, nije između smartphone-a i notebooka, već netbooka. Druga, danas je jedna od većih zamjerki svrstavanja iPhone-a u smrtphone kategoriju nedostatak multitaskinga (bez JB-a), a onda izbace ovakav uređaj - bez multitaskinga!
    Multitasking? Ma snimi onoliki ekran a nema ni jedan widget koji bi radio u pozadini, a da ne spominjem da ibookstore radi samo u SADu kao i tv na ITunes, tak da ne kuzim sta je tu revolucionarno.

7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Apple iPad će vjeorjatno pokrenuti (uskrsnuti) industriju PCtableta

Mora mu se priznati da u zadnjoj dekadi postavlja trendove iako mnogi prije njega već imaju proizvode za nišu koju on počne osvajati ali on doda još koju inovaciju, dobro zapakira i puuuuuno reklamira i to je to..Apple iPad..so what?!?

Ovo je boom za consumersku indsutriju u IT-u i sada će se ovo pokrenuti novi val informatiziacije koji je tapkao u mraku u proteklih 7 godina...
    Sumnjam da će ovo zamjeniti računalo ali postat će (mislim na sve buduće tablete) u kući onaj "treći"..nakon glavnog kućnog PC-a, laptopa kao drugog računala evo sad i Apple iPad tableta u svako domu:-)...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iPad - genijalno priglupo ime ako se uzme u obzir da već postoji iPod...
    Glavne mane su mu nedostatak kamere (makar kao webcam) i podrške za Flash.
    U svemu ostalom - savršen !!!
    Kakva lakoća surfanja, koristeći multitouch pinch-zoom, divota. Da ne govorim o iWorks-u i genijalnosti kreiranja dokumenate koristeći touchscreen.

Ovo je, uz neke sitne dodatke koje treba izmijeniti u nekoj od slijedećih generacija THE TABLET, odnosno, tablet kakvog čovjek zamišlja da bi trebao biti. Svi koji su isprobali iphone na više od 1 dana znaju kako će lagano s njime biti upravljati. To će biti gušt, di se sam sebi ceriš kako je ovaj novi iPad hebeno napravljen.
    Njemu nije plan smaknuti PC tablet ili note/net book-ove, već čisto "casual" iskustvo multimedije. Tu je Apple postavio svima visoko letvicu, a imajući u vidu prijašnje iskustvo sa iPhone-om, vjerojatno će cca 2 godine trebati nekom drugom proizvođaču da napravi sličnu stvarčicu.

Meni samo nije jasno kako nikome do sad nije palo na pamet napraviti ovako nešto? Jednostavno uzme se kvalitetan kapacitativni multitouch AMOLED ekran od 10" i ugradiš neki proc od npr. 1 GHz, GPS, BT, Webcam, 3G, WiFi, pa mogu i Win 7 gore i imao bi čudo. Sada ćemo opet gledati čudo kako to 2 godine neće biti u stanju napraviti... Ne, svi će se truditi ugraditi 3 GHz proc i 6 GB DDR3 memorije unutra, a nitko neće poraditi na kapacitativnom multitouch ekranu i dimenzijama... pih... neka Apple onda i vlada, zaslužio je kad su ostali i više nego šupljoglavci.

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Veliki iPhone.
    Specifikacije su dobre, samo mane su kao što je Gods rekao nedostatak flasha i barem web-kamere. Pretpostavljam da ni iPad neće podržavat multitasking pa je to još jedna ogromna mana.
    Inače cijene će bit ove:

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lol...ovo je prestrasno!!!2500kn za najjeftiniji model...lol
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je prije veliki iPod nego iPhone, jerbo nema voice GSM uslugu. Moje mišljenje oko uređaja je dosta rezervirano. Trebali su barem najobičniju kameru staviti (ako ga već promoviraju kao najbolje rješenje za pregledavati slike npr.), flash u browser, usb utore. Ja osobno sam više očekivao OSX i mogućnost samostalne instalacije programa, ne samo preko AppStore-a.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da sam u procjenama malo pretjerao
    gledao sam neke Jubito videe najnovijih tableta i ima ih odličnih, nisu toliko jednostavni i impresivni za korištenje kao iPad ali imaju 100 drugih mogućnosti. Ovaj me se posebno dojmio:
    http://www.youtube.com/watch?v=-5DYu...1&feature=fvwp

7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tutlek Pregledaj post
    lol...ovo je prestrasno!!!2500kn za najjeftiniji model...lol
    Ali u lijepoj nasoj biti ce duplo skuplji.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HD2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    očekivana cijena modela od 800USD je oko 5000kn

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prema istraživanju najveći broj ispitanih (koliko se sjećam oko 70% njih), a koji su rekli da će ga kupiti kad dođe u prodaju su se izjasnili da nemaju primjedbe na cijenu iPada. Za usporedbu - za cijenu iPhonea više od polovice kupaca smatra da je previsoka...

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sad čitam i ne mogu vjerovat. Prvi dan je prodano 90 000 komada. Što marketing radi

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2003
    Mobitel
    Galaxy S4
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    9.690
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.690, Nivo: 23
    Bodovi: 9.690, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 34,0%
    Ukupna aktivnost: 34,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je mnogo ljudi u zabludi da kupuje maleno i potpuno funkcionalno računalo bez tipkovnice.

Jedino je upitko koliko će biti razočaranje korisnika kada shvate da ne mogu npr. slušati pandoru i browsati net-om u isto vrijeme, da nemaju flash na svojem internet-orjentiranom uređaju, da ne mogu sa frendovima/djecom/unucima pričati preko skype video chata, kao što su mogli to raditi na onom starom i teškom notebook-u, da ne mogu instalirati programe koji rade na "normalnim" računalima, da ne mogu uštekati svoju tipkovnicu u USB port(jer ga nema), da ne mogu spojiti svoj fotić na iPad i pregledavati slike, itd...

Ali sve je to nebitno, glavno da će korisnici moći doživjeti čarobni Apple experience, bez obzira što se radi o polufunkcionalnom uređaju... lol
    Use the Fork, because there is no Spoon.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj uređaj ne mijenja laptop. Kriva pretpostavka. On služi za surfanje, uživanje u naslonjaču, koristeći sve blagodati funcionalnosti koje Apple nudi. Pogledajte video reklame i vidjet ćete koliko je to dobar uređaj nove forme. Njegovi vlasnici već imaju laptop, komp i ostalo, a ovo je dodatak. Onaj ko kaže da mu je bezveze sam sebe tješi (laže). Svakome bi supe dobrodošao da ga dobije. Problem je u tome da nije jeftin i cjenovno pristupačan, pa se javlja ogorčenost/odbojnost. JA GA ŽELIM! to je sigurno....

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se sa God's Servant-om... Ista stvar je bila i kad se počeo prodavati iPhone u Americi, sjećam se komentara ovdje koji su svi bili u stilu "ajme ovi glupi ameri, to samo oni mogu kupovat", a sad kod nas valjda svaki drugi čovjek ima iPhone

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao God's Servant Pregledaj post
    Ovaj uređaj ne mijenja laptop. Kriva pretpostavka. On služi za surfanje, uživanje u naslonjaču, koristeći sve blagodati funcionalnosti koje Apple nudi. Pogledajte video reklame i vidjet ćete koliko je to dobar uređaj nove forme. Njegovi vlasnici već imaju laptop, komp i ostalo, a ovo je dodatak. Onaj ko kaže da mu je bezveze sam sebe tješi (laže). Svakome bi supe dobrodošao da ga dobije. Problem je u tome da nije jeftin i cjenovno pristupačan, pa se javlja ogorčenost/odbojnost. JA GA ŽELIM! to je sigurno....
    Funkcionalnost??
    Za uživanje u naslonjaču laptop(ili neki drugi netbook) je također pogodan.

Meni je recimo Lenovo Ideapad U1 milijun puta bolji, i on po meni donosi neki "revoluciju" a ne kako najvaljuju iPad da je "revolucionaran".

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung i8700 Omnia 7
    Operater
    vip
    Godina
    34
    Bodovi
    10.278
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.278, Nivo: 24
    Bodovi: 10.278, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvar je u slijedećem. Osim što je za jesen najavljen OS 4 i za ipad koji će riješiti sve multitasking probleme (iako je i taj multitasking u principu limitiran) računaj si sad, raditi će bez ikakvih problema. Svaka recenzija ide u korist njemu (ipadu). Sada je već i zadnja patka shvatila da apple napravi nešto u čemu imaš 10 stvari koje očekuješ, i izostavi barem 5 jednako bitnih,koje također očekuješ (glupo, definitivno).Ako možeš funkcionirati bez tih 5, deri seko, u suprotnom ga i ne kupuj. Ali ovih 10 stvari koje napravi na tom uređaju radi bez problema, fantastično stabilno i brzo. Ja nisam neki apple fan, ali mora im se priznati, nema problema sa stvarima kojie uređaj(i) mogu napraviti. Kvaliteta je očito također nepitna, ipod,iphone,ipad nijedan nije dobio kritiku na kvalitetu izrade. Sam multitouch je implementiran savršeno za bilo kojeg normalnog usera, baterija koja ipak izdrži i više od 10 sati i to nitko ne može osporiti na ovom forumu jer očito je 12 recenzija sa raznih siteova dokazalo svoje,odličan ipod ima u sebi pa ono. Nije na primjer jasno zašto nema barem oled ekran, ips je ok ali na nekakvoj ljestvici, bio bi vrlo dobar, nikako odličan. zašto nema kameru? zašto ovdje nema 16:9 kao standarda, i što smo još zapravo trebali više očekivati? Mene je na prvu razočaralo što liči na ogroman iphone, ali kad pogledaš, nisu mogli previše toga napraviti, ovo je tablet, i mora postati mainstream, ergo jednostavan, zaključak: na možeš na njega staviti snow leo kada se pola svijeta služi iphoneom, ali ne ni upola njih snow leopardom, os x-om kao OS-om u biti. dakle ovako lakše prodaš nešto. jednostavnost je funkcionalna, a za ostale, sigurno će prije il kasnije će doći do nekakvog os-x tableta.
    također, ipad može sa bilo koje memorijske kartice ili samog fotića uzimati fotke, čak postoji i guided tour za to na siteu.
    Uređaj je polufunkcionalan ako trebaš imati još jedne windowse sa "normalnim programima". god servant je definitivno u pravu. Ovo je dodatak. Koristan dodatak sa već sada preko 1500+ aplikacija od kojih su neke vijerodostojni programi. Cijena je problem, ali bez obzira na moje ne-slaganje sa politikom apple-a u većini slučajeva, ja bih ipad kupio/ću kupiti, to ovisi o spletu okolnosti i samoj cijeni kod nas.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da se pohvalim, ja ga kupio. Čitam malo što sam pisao prije par mjeseci kada su samo neki videi bili dostupni, u ničemu nisam pogriješio. iPad je genijalan. Za sada mu fali samo iOS 4 i još aplikacija posebno napisanih za njega. Naravno i kamera. To mi je posebno debilno što nema kameru, makar vga kvalitete. 100% sam uvjeren da je to samo zato da bi mogli za godinu dana prodavat model sa kamerom grrr

VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    16.302
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pazite ovo, iPad se službeno počeo prodavati u Srbiji, i to u Metrou!!!
    http://www.metro.rs/metro_mail/mcc-r...1108885/NF.pdf
    Najjeftiniji model (wifi-16GB) je ~4000kn, a najskuplji (wifi+3G 32GB) je ~5500kn!!!

Cijene su i više nego ok, očekivao sam puno veće...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilo bi odlicno kada bi napokon i kod nas u RH dosao...

Vu
    Idim da su i Vip i T-Mobile poceli uvoditi Appleove proizvode u ponudu..
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. N95 8GB VS Apple iPhone 3G
    By superg in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 01-03-2009, 14:54
  2. apple novosti
    By rospaya in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 46
    Posljednji post: 24-11-2007, 12:46
  3. sony vs apple
    By Halfdemon in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 04-09-2007, 14:45
  4. apple ipod
    By Sanader in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 22-08-2005, 11:18

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove