kako se sakriva broj prije upucenog poziva?
pa onda isto tako otprilike znam i bez tog programa.. no dobro hvala
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
kako se sakriva broj prije upucenog poziva?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Voip općenito ili ovaj "problem" sa internet telephone aplikacijom?
Voip ko voip, izabereš providera koji ti paše. Tu ti ne mogu pomoći jer ih ima milijun i jedan pa najbolje da sam proučavaš cjenike i uspoređuješ. Kad kupiš kredite, zoveš preko kompa ili u mom slučaju moba. Uvjet je da imaš net jer i pozivi idu preko neta (3G ili wifi, mislim da bi i EDGE bio dovoljan jer skype pozivi rade super i preko njega).
Na E71 si vjerojatno primjetio kad ukucaš broj da imaš voice i internet call opcije - ovaj drugi je voip.
A za internet tel. aplikaciju: a tako je to Nokia izgleda zamislila, kad se jednom konektaš na SIP profil svog voip providera ta veza ostaje zakačena dok je ručno ne isključiš... Malo bedasto, al tko će ga znati.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
pozdrav ljudi. imam mob vec nekoliko dana i mogu reci da sam zadovoljan njime. no, ima jedna sitnica koja mi pomalo smeta. Svakih 10 sekundi pali i gasi se svjetlo oko tipke za navigaciju. Trazio sam medu postavkama, personifikacija->zaslon ima li te opcije da ugasim, medutim nema. svaka je pomoc dobrodosla.
može se ugasiti, ali onda nemaš crn ekran nego screensaver traku sa satom, potraži u opcijama, mora biti
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Breathing light isključuješ u profilima (tools - profiles). Neznam kako su ga nazvali na hrvatskom. A sa tim je, kao što Vader kaže, povezan i Blank screensaver (tools - themes - power saver) koji više neć biti crn, nego ćeš dobiti čuku i datum.
Ovaj Blank screensaver bez uključenog 'obavjesnog svjetla' ne može biti crn. Skini si cClock aplikaciju (trebaš je potpisati ili hakirati mob) i u njoj možeš dobiti crni ekran tako da u postavkama aplikacije isključiš sve stavke (sat, datum, ikone...)
Zanima me kolko vam se dugo puni mob? Meni je danas počeo "skvičat" da je prazan i u 19:35 sam ga stavio punit, pogledam u 22:00 i još se nije napunio.. Jel to možda zbog velike baterije?
Događalo mi se i to par puta, čudna stvarstavim ga puniti recimo u 10 ujutro i zaboravim na njega, a u 13h se još puni. Al za to vrijeme sam slušao mjuzu preko internet radija.
Inače je pun za max 2h, brijem da mu treba i manjem ne vodim previše računa o tome.
Aha, jel ima kakve veze ako ga punim sa punjačem od 6120c, a ne s onim njegovim? Eto 3 sata se već puni i ništa, mora da je jako gladan![]()
možeš puniti s punjačem od 6120c
ako neke aplikacije vrtiš u pozadini normalno je da punjenje duže traje
Nisam ništa radio na mobu, samo sam ga ostavio da se puni, mislio sam da nekaj nije u redu s njim zato kaj se tak dugo puni jer ostale nokije su mi se uvijek dost brzo napunile, al očito je normalno.. Bitno da meni baterija traje skoro 5 dana, za punjenje lako![]()
opet ja sa noobovskim pitanjima
- nisam naišao među uputstvima, kada spojim mob sa kompom, i kad ga želim odkopčati, jel treba di prekinuti vezu? Kao npr. kod usb-sticka kada klikneš na safely hardware remove
- nakon punjenja moba, u uputstvima piše da prvo treba iskopčati kabel sa uređaja, a potom punjač iz utičnice, ovo mi je malo čudno, jel mi može netko pojasniti zašto bas takvim redoslijedom?
U pravilu bi trebalo prekinuti vezu kao sa usb stickom.
Mislim da je skroz nebitno što prije iskopčao. Punjač ima zaštitu ulaznog i izlaznog kruga tako da ne vidim što bi točno tu moglo naškoditi bateriji/punjaču/ulaznoj mreži.
Ja se izvinjavam sto ponovo pokrecem temu oko problema instalacije teme na nokiji E71. Prvo da kazem da skidam prave teme, na pretrazivacu ukucame teme za noika E71. Sve teme sto sam prebacila u kompu, ne mogu ih instalirati na mobilnom. Skinula sam i onaj program UnsIs, ali ja ne umem da se snadjem. Najvise me muci sto ja kad udjem u memorijsku karticu, ne postoji mi nista od ovoga "Removable disk (the memory card) > Private (sakriveni folder) > 10207114 > Import." JOs jednom se izvinjavam ako sam malo zakomplikovala oko objasnjenja, ali ne umem drugacije objasniti svoj problem.
Hvala vam unapred na pomoci!
Otkud skidaš teme?
Teme ti moraju biti u *.sis formatu. Mobitel moraš zatim povezat sa kompom i mod povezivanja mora bit PC Suite. Temu zatim instaliraš kao i svaku drugu aplikaciju(preko managera u PC Suitetu ili dva puta klikneš na temu i instalacija krene).
Sve teme koje sam skinula su u sisx formatu.. Sve uradim kako si ovde napisao, ali svaki put kad pokusam da instaliram izbacuje mi da je nemoguce. Drugar mi je rekao da promenim datum, jer neke teme su istekle, cak sam i to uradila i nista...Zato sam i potrazila pomoc ovde jer vise nisam pametna sta da radim.
za početak u upravitelju programa omugući instalaciju svih aplikacija, a ne samo potpisanih
ako to ne pomogne onda prepiši točno od riječi do riječi grešku koju ti izbaci pa ti možda netko i pomogne, ovako možemo samo nagađati koju ti grešku izbaci i zašto se neće instalirati
nakon dosta pokusaja, jos uvijek me frustrira Nokia SIP aplikacija...
Naime, nikako ne mogu namjestiti VIP Voip, updejtao sam firmware na 400.21.012 verziju, ali izgleda da se nije nisa promjenilo u izborniku za VOIP. Probao sam instalirati i Nokia SIP_VoIP_Settings_v2 settings aplikaciju, ali ne vidim nista korisno za namjestiti...
S kojim opcijama se to moze uspjesno namjestiti?
EDIT: da, sve sam namjestao po uputama u ovom postu:
http://cafe.mobil.hr/threads/54481-V...vke-za-N82-N95
spajanje traje 30-tak sekundi i onda izbaci error....
Sve što trebaš je uspješno podesiti SIP profil, a nakon toga nije problem podesiti Internet tel. i VoIP settings (to si vjerojatno i sam skužio). Tebe možda muči to da li je uopće moguće koristiti VIP VoIP na ovaj način jer vidim u toj temi po kojoj si radio da još nitko to nije uspio podesiti na mobu...
Meni je kod podešavanja SIP profila najviše pomogao ovaj tutorial:
STEP 1
Open the SIP Settings (Tools / Settings / Connection / SIP settings).
Make a profile (something like this)
Profile Name: My VoIP Profile
Profile: IETF (keep it at the default)
Access point: (your AP name)
Public user name: username@sip.voipprovider.com (replace the username with your own username, and the domain with the one provided by your provider; SMSListo, VoIPStunt, etc.)
Use Compression: No
Registration: Always on (or the other one, if you want it to be on-demand)
Use Security: No
STEP 2 - surprisingly enough, if I keep the proxy empty, I get connected.
Proxy Server Address: none
Registrar Server:none
Realm: none
User Name: none
(or just skip this part)
STEP 3 – Here’s the “real deal”
Registrar Server: sip.voipprovider.com (afterwards it will show sip:sip.voipprovider.com)
Realm: sip.voipprovider.com
User Name: username (Instead of username example, use your real username / account number, see step 1)
Password: come on… isn’t it obvious?
Transport Type: UDP
Port: 5060
STEP 4 – Setting up the internet telephony
Tools / Settings / Connection / Internet Tel. Settings
Create a new profile for “VoIP Call (username)”, name it “VoIP Call” (or whatever is easier for you to remember)
Choose “My VoIP Profile” as Preferred profile (the profile name you entered in step 1)
STEP 5
(Optionally, you can reboot your phone. I got mine directly ‘registered’.)
Go to Tools / Settings / Call / Default call type
Select Cellular to make normal calls, Internet to use VoIP to call.
Čudno nitko niš ne piše, izašao novi firmware 410.21.010
Neke promjene:
Za usporedbu, ovdje je changelog v400.xNEW FUNTIONALITIES:
Following baselines/functionalities have been upgraded.
• Nokia Messaging IM2.0.19
• Gimlet v9.6.0.16
• Mail for Exchange 3.0.50
CHANGES AND IMPROVEMENTS:
• Many functionality and Stability improvements in MfE. MFE3.0 has new features like HTML and Subfolders support.
• IM2.0.19 has many localization error corrections. IM installation has been moved to Phone Memory instead of Memory Card. IM response time has improved (Ex: entry/exit/edit/save options)
• Phone activation baseline upgraded
GENERAL
• Stability and functionality improvements
• Email and WLAN functionality improvements
• Email application freezes
• Samsung memory reboot issues
CALL HANDLING
• Fix for phone reboot issue when contact has Internet telephony detail
CALENDAR/CLOCK
• Fix for Chinese characters in Lunar calendar
• Fix for Western Sahara country legal issue
CONNECTIVITY
• Improvement in Connection establishment with slow gprs
• Fix for WLANsniffer scanning enabled in the background when it should be disabled
CONTACTS/PHONEBOOK
• Fix for contact search with space
• Mail for Exchange upgraded from 2.9.176 to 3.0.50
• Gimlet updated to v9.6.0.16
• Many functionality and stability improvements in MfE
• Fix for Gmail folder issue in UK and Germany for Gmail/GoogleMail configuration
• Fix for email application freeze
QWERTY KEYBOARD
• Usability improvements
• Fix for Backslash character for Portugese language
• Fix for missing characters in French/Italian languages
MESSAGING
• Improvement in sending SMS when memory is full
• Nokia IM chat response time improved. Lot of localization errors fixed
UDP nije podržan zato napravite backup prije updejta. Taman k'o naručen, baš sam planirao formatirati mob...
Bookmarks