Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16
    Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2009
    Mobitel
    E66 , d900i
    Bodovi
    2.867
    Nivo
    12
    Bodovi: 2.867, Nivo: 12
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

WLAN i sve o njemu

da malo napišemo o wlan-u dali ga koristite, dali je besplatan,kako se spojiti, gdje su dostupne mreže itd...opcenito sva pitanja i saznanja o njemu, hvala

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da se već podosta pisalo o tome, treba potražiti.

Tebi ovako na brzinu, koristim ga na mobu, spajanje je jako jednostavno uključim WiFi traženje nađem free mrežu i prikačim se, znači imaš ga za free ali isto tako imaš i točke koje se plačaju, kao i to koje su free ali su zaključane tako da imaš sve opcije.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Your first GroupVeteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    G810
    Operater
    tomato
    Godina
    83
    Bodovi
    4.961
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.961, Nivo: 16
    Bodovi: 4.961, Nivo: 16
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ..i jos jedno, nemoj ocekivati jednako brz net na mobu, kao na kompu.
    zzzzzZ

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2009
    Mobitel
    E66 , d900i
    Bodovi
    2.867
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala, imam nokiu e66 probao sam jako dugo ali nikako ne uspjevam. Pretpostavljam da nemam pojma o tome i da nešto krivo radim. Može netko da mi objasni. Hvala

Veteran31 days registered5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.841, Nivo: 18
    Bodovi: 5.841, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ukljucis w-lan na pocetnom ekranu svoje njoke e66,nadjes w-lan mrezu(free hotspot ili neku drugu otvorenu mrezu)...aktiviras i konektujes se na tu mrezu,udjes u internet i picis...jako jako jednostavno na svim nokia aparatima koji posjeduju w-lan

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2009
    Mobitel
    E66 , d900i
    Bodovi
    2.867
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

da da ali pojavljuje mi se stalno wep kljuc za wlan. jeli imam vec program za pretraživanje int. ili ga moram instalirati

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Očito ne razumiješ osnovni koncept WLAN-a. WLAN nije nekakva usluga ili nešto slično. To je lokalna mreža koja može, a ne mora imati pristup internetu. Najčešće se koristi kao kućna ili uredska mreža kako bi više računala moglo ići na net preko istog priključka (routera). Takve mreže su u pravilu zaštičene lozinkom (WEP ili WPA) i ne možeš se spojit ako ne znaš lozinku. Postoji još vidova zaštite: skrivanje imena mreže (takvu mrežu ne vidiš na mobitelu) i MAC filtriranje (mreža izgleda kao da je slobodna, ali je zapravo podešena da se samo određeni uređaji mogu spojit).

Da ne gnjavim dalje s tehničkim detaljima, s mobitela se možeš spojit samo na otključane mreže i one za koje znaš ključ (recimo ako imaš doma svoju mrežu). U pravilu se radi ili o nezaštičenim kućnim (ili uredskim, ali te su rijetko nezaštičene) mrežama ili na besplatne hot spot-ove koji su česti u kafićima i na sličnim mjestima na kojima bi mogli privući mušterije takvom opcijom.

Otključane mreže su na mobitelu prikazane bez lokota, ali to ne znaći da ćeš se na njih 100% moći spojit. Pokušaš se spojit. Ako ne možeš iz par pokušaja, vjerojatno se radi o zaštiti. Ako se spojiš, ali ne možeš na net, vjerojatno se radi ili o nekom vidu zaštite ili o mreži koja nema izlaz na net. Ako izgleda kao da je sve uredu, ali prilikom pokušaja otvaranja stranice traži šifru i korisničko ime, vjerojatno se radi o hot spot-u na koji treba biti pretplačen. Obično na toj početnoj stranici ima podatke za one koji se žele pretplatiti. I na kraju ona najbolja varijanta, ako otvara stranice - bingo!
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    može malo dignut temu, neznam dali je pravo mjesto za tu ali ja ću pisat pa ko nije nek moderatori premjeste u primjerenije..
    ja iman jednu ideju želju fantaziju ili kako god da navedem.. mislim na pristup internetu preko wlana,a roter mi je edimax žični(hitno kupljen pred mjesec dana tako da nemislim ga mjenjat) a sinulo mi je onaj usb wlan adapter. (npr http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3623) pa me zanima dali bi se na mobu preko tog adaptera uspjela ostvarit wlan mreža s pristupon na internet preko žičanog rutera?
    u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovaj wlan usb stick je prijemnik, kao i tvoj mob.
    tu nisi razjasnio neke stvari, prvo pitanje je koji router imas tocno (model)? on treba biti odasilojac bezicnog signala a tvoj wlan stick i mob ce biti prijemnici.

nekako mi se cini da tvoj edimax nije router nego modem.

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha znam da sam malo zbrlj.. ma ruter je žični edimax7084B i tako povezan na komp, a s usb stikom mislim slat wlan signal dalje, gruba shema bes slike bi bila
    internet---ruter spojen s žicom---komp---taj usb odašiljač---mob i na mobu internet..
    ili takvo što nije moguće?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa koliko ja kuzim, nije li to wireless adapter???imam ja jedan takav (ne od canyona)...on ti sluzi da se sa svojim kompom koji nema integriranu podrsku za wireless spojis na svoj wireless router, i prilikom toga se rijesis viska kablova ...

recimo, ako imas wireless router (znam da ti nemas, ali recimo da ga imas)...ali ti router ne moze biti blizu kompa iz nekakvog razloga (kod mene je situacija da mi je modem u prizemlju jer na katu jos nemam proveden telefon), a komp ti nema wireless, e onda kupis taj adapter da bi ga spojio wirelessom...taj adapter spojis na kopm USBom, instaliras drajvere i sve kaj treba, i pretrazujes mreze, i spojis se na svoju ili neku drugu

joj, jesam ga izkomplicirala jesi skuzio?
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tutlek Pregledaj post
    pa koliko ja kuzim, nije li to wireless adapter???imam ja jedan takav (ne od canyona)...on ti sluzi da se sa svojim kompom koji nema integriranu podrsku za wireless spojis na svoj wireless router, i prilikom toga se rijesis viska kablova ...

recimo, ako imas wireless router (znam da ti nemas, ali recimo da ga imas)...ali ti router ne moze biti blizu kompa iz nekakvog razloga (kod mene je situacija da mi je modem u prizemlju jer na katu jos nemam proveden telefon), a komp ti nema wireless, e onda kupis taj adapter da bi ga spojio wirelessom...taj adapter spojis na kopm USBom, instaliras drajvere i sve kaj treba, i pretrazujes mreze, i spojis se na svoju ili neku drugu

joj, jesam ga izkomplicirala jesi skuzio?
    dada, kužim čemu to služi.. nego iman višak slobodnog vremena pa razmišljam svakakve kombinacije..
    dio ideje toga sam doša kao ča je s bluetotchom, ali da je wlan umjesto blu, pa pošto taj adapter šalje i prima wlaan signal misli sam tako napravt wlan mrežu, ili za to bi treba kakav dregi adapter(onaj je naveden samo kao primjer)
    znam da bi bilo naj idealnije kupnja wlan rutera, ali on je dosta skup a i moj ruter nema ni 2 mjeseca tako da..
    a za sada je samo teorisko razmišljanje kaadea nabavim wlan usb stick probat ću i u praksi..

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kad rezimiras, ti imas:
    adsl2+ cpe, odnosno router, ali ne wlan
    usb wlan stick

posto nemas wlan cpe, ili uzet neki drugi ili sa ovim zicnim slozit nekakav AP (access point) na koju ces se kacit prek wlan sticka.

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim dasi krivo zhvati. mislio sam se s mobitelom kačit prek wlana us pomoć stika na internet.. a komp se žičano povezan ruterom/modem, ali da komp šalje dalje wlan signal

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uf, ovo ti ne mogu potvrdit ni da je moguce niti da nije.
    vise mi vuce da je nekako moguce, ali preko neke palikacije (tipa pc suite). nisam nikad isprobavao, al teoretski mi se cini izvedivo.

EDIT: razmislio, i dosjetio se, nije uopce tako komplicirano. uparis prek wlana/bt-a mob i komp (to ne bi trebao biti problem), odes u control panel u windosima, network connecrion, tamo imas (minimalno 2 ikone), wireless network connection i lokal area connection. LAC je route konekcija preko tvog routera na net, a wlan je za mob.
    oznacih njih dvoje, deni klik na bilo koju i stavka bridge connection.
    mozda (kazem, nisam nikad radio, pa ne znam napamet) ce trebati postelat neke postavke, tipa IP adresa, subnet maska i default getaway.
    ip adresu mozes iscitat tako da u cmd ukucas komandu ipconfig, subnet maska je uvijek (ne bas uvjek ali u tvom slucaju je sigurno) 255.255.255.0, default getaway je adresa routera (T-Com 192.168.1.1, Iskon.DUO i siemens i ST 192.168.5.1, Iskon HR.DUO speedtouch 192.168.6.1 ili stariji korisnici iskona koji imaju HR.DUO uslugu i nisu resetirali router vise od 2 godine a imaju speedtucha imaju 192.168.100.1), a ako imas nekog treceg isp-a isto pomocu naredbe ipconfig mozes iscitat sve 3 stavke.
    bitno je da tebi mob dobije adresu iz ranga 192.168.X.2-255, da mu maska bude 255.255.255.0 i DW 192.168.X.1 (X je promjenjiv).
    Zadnji uredio zerobravo : 25-02-2010 u 14:28

16. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zerobravo Pregledaj post
    uf, ovo ti ne mogu potvrdit ni da je moguce niti da nije.
    vise mi vuce da je nekako moguce, ali preko neke palikacije (tipa pc suite). nisam nikad isprobavao, al teoretski mi se cini izvedivo.

EDIT: razmislio, i dosjetio se, nije uopce tako komplicirano. uparis prek wlana/bt-a mob i komp (to ne bi trebao biti problem), odes u control panel u windosima, network connecrion, tamo imas (minimalno 2 ikone), wireless network connection i lokal area connection. LAC je route konekcija preko tvog routera na net, a wlan je za mob.
    oznacih njih dvoje, deni klik na bilo koju i stavka bridge connection.
    mozda (kazem, nisam nikad radio, pa ne znam napamet) ce trebati postelat neke postavke, tipa IP adresa, subnet maska i default getaway.
    ip adresu mozes iscitat tako da u cmd ukucas komandu ipconfig, subnet maska je uvijek (ne bas uvjek ali u tvom slucaju je sigurno) 255.255.255.0, default getaway je adresa routera (T-Com 192.168.1.1, Iskon.DUO i siemens i ST 192.168.5.1, Iskon HR.DUO speedtouch 192.168.6.1 ili stariji korisnici iskona koji imaju HR.DUO uslugu i nisu resetirali router vise od 2 godine a imaju speedtucha imaju 192.168.100.1), a ako imas nekog treceg isp-a isto pomocu naredbe ipconfig mozes iscitat sve 3 stavke.
    bitno je da tebi mob dobije adresu iz ranga 192.168.X.2-255, da mu maska bude 255.255.255.0 i DW 192.168.X.1 (X je promjenjiv).
    e zahvaljujem probat ću s BT a za wlan kada nabavim taj stik, nešto slično tome sam i ja misli ali ipak sam se konzultira s nekim, ako uspije javim =)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Integrigrani PDA WLAN vs. WLAN PCI kartica
    By SlaWeX in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 14-04-2007, 17:20
  2. P300-sve o njemu
    By marin in forum Samsung
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 12-03-2007, 00:57
  3. Palm Z22 - Sto mislite o njemu?