Moze li mi netko tko je isprobao reci razliku u primanju izmedju nekog PDA uređaja sa integriranim WLAN-om i neke PCI WLAN kartice (za komp); da li je siglan bitno slabiji na PDA uređaju, ili podjednak?

Naime planiram sa susjedom napraviti WLAN mrezu (imam Siemens SE555 router); susjed je udaljen od mene oko 40 metara i djele nas 3 zida. E sad, ja doma na svojem MDA III uređaju imam signal po cijeloj kuci, cak i na mjestu koje je udaljeno 15-ak metara od routera i nalazi se iza 6 zidova. Ali problem nastaje cim se udaljim od routera vise od 30 metara - signal se tad skroz izgubi, bez obzira sto su tada samo 2 zida između.

I sad mi je riskantno kupovati neku WLAN PCI karticu, jer neznam da li cu sa njom primati signal od routera ili ne, posto ga ne primam na svojem MDA uređaju kojega sam koristio samo za test.

Na kraju mi mozete eventualno preporuciti neku PCI karticu sa dobrim prijemnim svojstvima (predpostavnjam da bolje primaju od WLAN USB stickova) i koji je vas maximalni domet sa SE555 routerom.

Unaprijed zahvaljujem!