...nastavak od prvotne teme: Windows Mobile 7
I evo ga!novo i dosta dobro!
Trebalo im je 1.5 godina da se pregrupiraju, i napravili su izvrstan proizvod!
Posrnuli div se budi, nece biti dobro
Pressica LINK
Videos:
http://www.youtube.com/watch?v=N_6GMBDG67M
http://www.youtube.com/watch?v=AhtozeLX-po
Zadnji uredio HCSC : 16-02-2010 u 21:00 Razlog: dodan link od WM7
Lijepo izgleda i vjerojatno je dobra stvar što nije kompatibilan sa wm6, ali ne vidim ništa što već iPhone i Androd nisu imali pred par godina...
Mislim da se nešto što bi bilo novo ne može ni ubacit jer nema toga za sada. Windows je napravio posve novo sučelje i proširio je neke stvari koje ovi nemaju u takvom segmentu.
Osobno, nije mi baš nešto. Svo to scrollanje lijevo i desno u galeriji i brojnim drugim izbornicima me živcira. Vidjet ćemo kako će u praksi funkcionirat.
..ostaje pitanje...
Sve je to super fancy, ali bude se netko udostojil napravit telefon koji se bude mogel koristiti?
Da radi glatko ko demo, da baterija drzi MINIMALNO 2 dana, jer ove sve sinkronizacije, fancy animacije....
Slažem se s Yagerom. Baš mi i nije nešto. Koliko sam vidio jako malo stvari se može mjenjati (npr kod prikaza kontakta), nema smartdialera... I to mi se, naravno, ne sviđa.
Treba vidjeti kako će to u praksi izgledati.
Koliko sam uspio pohvatati, nije me nešto oborilo s nogu. Ubiti imam privatnih obveza tako da... i da završi sve to skupa pa ćemo znati više, ako nije WM7 sve već danas rekao?
HC4L
jesam li ja neštko krivo vidio ili su oni stvarno izbacili multitasking?
molim vas, recite mi da sam krivo vidio![]()
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
nisi vidio ni da si htio krivo
dakle nema multitaskinga ukratko, sve je a la iphone aplikacija,home,novaaplikacija,home, etc. stoga multitasking nije baš tu, ono što mene živcira jesu tri tipke maksimalno naprijed, i u početku će dakle svi proizvođači to poštovati(svi zainteresirani) što mi nema logike, pa može on nabacati svega koliko hoće, on je proizvođač, dizajn je dizajn.
što se Os-a tiče, nekako me nije oborio sa nogu, previše mi je smotano to i više volim dobri stari touchflo alike, ili sada sense, no hajde, valjda će se modifikacije(piše da se dogovaraju) srediti što se home screena tiče, a onda, uz to, ovo bi moglo biti jako dobro sređeno
Koliko sam ja shvatio os podržava multitasking, ali su ga ograničili. Još ne žele reći kako i da li će se moći otključati. Kažu da će sve otkriti idući mjesec na MIX-u.
Koliko sam vidio danas su samo pokazali kakav će osjećaj imati novi windowsi. Puno detalja nisu htjeli pokazati-npr oko dialera, kompatibilnosti s starijim aplikacijama itd. rekli su da još nije dovršeno.
Naglašavaju da se okreću široj populaciji, konzumer sektoru, što vjerojatno znači da će biti više dummy nego nego do sada (jedan moj frend je rekao da je ko stvoreno za degenerike. Rekao sam mu da smo mi degenerici za degenerike)![]()
Iskreno, meni novi WM 7 izgledaju kao veliki korak u naprijed! Dok gledam novo sucelje i organizaciju, te sam estetski dojam koji pruza, sve mi se vise cini boljim. Konacno nije nalik desktop Windowsima, donosi novi nacin razmisljanja i to mi se svidja. Cak dok usporedjujem stare WM 6 ili 6.5 izgledaju mi kao Sega, dok su mi ovi novi, kao recimo Play station 1... takav dojam imam i dok usporedjujem djeciji Mac OS, a stari Symbian mi se cini kao tetris naspram ovoga... to je samo moj dojam! Sad, kako ce to funkcionirati, to je vec neka druga prica. Ali ovo sto su pokazali je po meni pun pogodak!![]()
Hmmm. Evo baš vidio i ne znam što reći. Ne sviđa mi se. Možda mi se svidi kada budem koristio. Probati ću, ali za sada sam zbunjen.
Ne sviđa mi se...bar ovako zasad...
Mislim da je 6.5.3 najbolji za mene... Vidjet ćemo kako će to sve biti u praksi...zasad palac dolje
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
a iskreno i meni bi 6.5.3 trenutno najbolje sjeo, niej tu stvar navike nego estetike, lakša mi je navigacija(no tu ulogu igra sense) ako će stvarno uspjeti stvoriti dogovor sa htc-om i ostatkom za personaliziranje home screena, onda savršeno, kažem sve će biti veći eye candy
Ajmo upućeni, ovo Windows Phone 7 Series jeli to nastavak Windows Mobile 6.5 platforme ili.... ima nade za razvoj WM platforme onakve kakvu poznamo, a ovo WP7 je nešto potpuno novo i nezavisno od sataroga?
Nadalje app. pisane za starije WM sučelje hoće raditi i na ovoj sedmici?
HC4L
Svi bi voljeli znati odgovore na ova pitanja, ali ne vjerujem da će ih itko dati/znati još mjesec dana.
Još ne znamo najbitnije stvari o novom os-u.
Jedino što znamo je kakav filing će imati 7. I to je ono što me najviše brine. Ako se prisjetimo da je rečeno da je 7 namjenjen konzumer segmentu, da će svaki W7P diti zune, ne očekujem ništa dobro. Kada se pogleda na koje su stvari stavljali akcent na presici dode mi da
Mislim da je s 6.5 jedna era gotova. Da se barem varam.
Ovako, Windows Mobile 7 ima novi kernle, novu platformu, no biti ce open for development.
Stoga vjerujem da ce romova biti. OSobno ne svidja mi se globalno brendiranje Windows Phone, te njihov UI, no tko zna, mozda je to ono sto nam treba.
Iako je HTC danas predstavio razne modele i najavu razvoja HTC Sense sucelja, mislim da cemo u ovo vrijeme slijedece godine imati standard.
Windows Phone 7 + Snapdragon 1Ghz+ + 528+ MB RAM-a + HTC Sense![]()
win mobile 7 leži na totalno drugačijoj platformi od 6.1 i 6.5. kao što je beetleman rekao, novi kernel je tu.
pitanje koje mene zanima jest: hoće li ga podržavati dosadašnji uređaji? hoće li biti moguć upgrade?
Ako ovo "čudo" neće imat mogućnost totalne prilagodbe nikad to u moje ruke. To nije ni WM, ni iPhone OS, ni Android, ni Symbian, to je loša mješavina svega pomalo.
Orginalniji izgled (sa saćastim rasporedom) ima WM6.5 nego ovo "čudo".
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Očito se ide na ruku zahtjevima tržišta. Windows mobile u pakiranju za široke narodne mase, tj. za manje zahtijevne korisnike. iPhone era je učinila svoje. Ilustracije radi, svojedobno je Steve Jobs izjavio da je Google voice prekomplicirana usluga za iPhone korisnike i time jasno dao do znanja šta misli o o svojoj pastvi. Vidjevši palnetarni uspjeh ovakve filozofije, u Microsoftu jednostavno nisu dvoumili i izbacili surogat svega ovoga što je šljaka nabrojao. Vrijeme će pokazati koliko je to bio pametan potez.
prema ovome:
http://www.gsmarena.com/windows_mobi...-news-1462.php
nama poznata, odnosno stara verzija će živjeti u obliku ovih mobova za radnike, gradlišta i te stvari...
Baš za radnike, sumnjam, prije ciljaju na tehničare, inžinjere, ali kako god bilo MS je napravio korak naprijed, dva natrag.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ali uz modifikaciju kao što je gore netko rekao wm7+snapdragon+500+ram+htc sense neće biti tako loše![]()
Bookmarks