Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE w800, HTC HD2
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.352
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.352, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HTC HD2 vs Google Nexus One

Znači za početak obadva snapdragon na 1ghz. Nexus one ima amoled dok hd2 ima ogromni (4.3) tft lcd,obadva ekrana kapacitivna , na hd2 naravno zbog sustava 65k boja. Android 2.1 sa svojim sučeljem se po mom mišljenju ne može suprostaviti rješenju na hd2-u ,ali ipak mislim da je android bolji. Istina je da je winmo napredan i svašta moguće na njemu ,ali po svemu mi se nekako čini da android obiluje stabilnošću i da nema tih nekih problema koje winmo ima. Naravno svatko će braniti svoj operativni sustav ali pokušajmo se koncetrirati na odabirem modela mobitela , a ne OS.
    Bez obzira na manji ekran na nexusu mislim da bi čak bio bolji izbor od hd2-a zbog novijeg i nekak boljeg osa koji svako malo ima novu verziju što sigurno znači da napreduje kroz vrijeme,a i dosta na netu pišu ljudi kako bi hd2 s androidom bio nenadjebiv mobitel . Sad me zanima vaše mišljenje o ta dva modela.
    Pozdrav.

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Eis Pregledaj post
    Znači za početak obadva snapdragon na 1ghz. Nexus one ima amoled dok hd2 ima ogromni (4.3) tft lcd,obadva ekrana kapacitivna , na hd2 naravno zbog sustava 65k boja. Android 2.1 sa svojim sučeljem se po mom mišljenju ne može suprostaviti rješenju na hd2-u ,ali ipak mislim da je android bolji. Istina je da je winmo napredan i svašta moguće na njemu ,ali po svemu mi se nekako čini da android obiluje stabilnošću i da nema tih nekih problema koje winmo ima. Naravno svatko će braniti svoj operativni sustav ali pokušajmo se koncetrirati na odabirem modela mobitela , a ne OS.
    Bez obzira na manji ekran na nexusu mislim da bi čak bio bolji izbor od hd2-a zbog novijeg i nekak boljeg osa koji svako malo ima novu verziju što sigurno znači da napreduje kroz vrijeme,a i dosta na netu pišu ljudi kako bi hd2 s androidom bio nenadjebiv mobitel . Sad me zanima vaše mišljenje o ta dva modela.
    Pozdrav.
    Prvo uspoređuješ OS, zatim kažeš da ne zalazimo u OS i onda opet kreneš uspoređivat OS.
    Mislim da usporedba nije ni potrebna jer se osim OS-a nema praktički što uspoređivat. Oba mobitela su top klasa, specifikacije odlične na oba. Onome tko se dvoumi između ova dva moba mora presudit sam koji mu se dizajn više sviđa i koji mu OS bolje paše.

3. 'Hvala' kaže:

Najforumaš 2011. Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se u potpunosti sa yagerom Ako ne uspoređujemo OS-ove onda se praktički nema šta uspoređivat Moj izbor bi bio Nexus jer mi se jako sviđa Android, pogledao sam skoro sve filmiće o njemu i mogu reći samo da jedva čekam da dođe u HR

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE w800, HTC HD2
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.352
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možda sam se malo popleo u riječima Oprostite zbog toga.
    Ima sitnih stvari tipa na netu pišu da nexus ima intergrirani fm reciever\transmitter što hd2 nema koliko znam . Također i jedno usputno pitanje za vlasnike androida. Android nema ograničenje da alarm ne zvoni kad je mobitel ugašeni kao winmo?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    9.460
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.460, Nivo: 23
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Android vs WinMo
    i ja se nalazim u istoj dilemi i to poglavito zato jer mi Android platforma djeluje stabilnija, dorađenija i vjerujem da će biti bolje unapređivana s vremenom, za razliku od WinMo koji mi se čini moćan a opet nedovršen
    S obzirom da su mi na mobitelu bitne aplikacije i igre, da li je bolji izbor WinMo ili androdit s time da se uzme u obzir da bi aplikacije i igre nebi bile kupovane već ono drugo... također ne mislim na java aplikacije i igre već drito za te platforme

oduševio sam se SNES emulatorom za andorid, no vele da na Nexus One taj emulator ne radi jer nexus nema multitouch...

Najforumaš 2011. Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gesaugen Pregledaj post
    Android vs WinMo
    i ja se nalazim u istoj dilemi i to poglavito zato jer mi Android platforma djeluje stabilnija, dorađenija i vjerujem da će biti bolje unapređivana s vremenom, za razliku od WinMo koji mi se čini moćan a opet nedovršen
    S obzirom da su mi na mobitelu bitne aplikacije i igre, da li je bolji izbor WinMo ili androdit s time da se uzme u obzir da bi aplikacije i igre nebi bile kupovane već ono drugo... također ne mislim na java aplikacije i igre već drito za te platforme

oduševio sam se SNES emulatorom za andorid, no vele da na Nexus One taj emulator ne radi jer nexus nema multitouch...
    E sad, što se tiče tog multitoucha, navodno će Nexus za Europu imati multitouch, samo onaj američki nema...
    A što se tiče igrica, tu se nijedan ni drugi ne mogu nositi sa iPhoneom, tako da bi to bila moja preporuka ako želiš mob za igrati se

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neusporedivo, a i na kraju obzirom da su oba dva iz HTC-a, sa istim Qualcomm procesorima, preostaje ti opcija koja ce sigurno biti dostupna:

HTC Touch HD2 sa Android 2.1 OS-om. (prati na www.xda-developers.com).

Hardverski, rekao bi da imaju istu maticnu plocu, istu memoriju kao i adaptere.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    9.460
    Nivo
    23
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sniper Pregledaj post
    E sad, što se tiče tog multitoucha, navodno će Nexus za Europu imati multitouch, samo onaj američki nema...
    A što se tiče igrica, tu se nijedan ni drugi ne mogu nositi sa iPhoneom, tako da bi to bila moja preporuka ako želiš mob za igrati se
    ma bih ali mi Iphone nema dobar ostali hardveraj (tipa kamera, nemogućnost mijenjanja mem. kartica i sl.) a i ima neflexibilan OS što me jako muči jer volim modat OS (optimizirat i tako)
    također, vrlo mi je bitna dostupnost tih igara i aplikacija jer đabe mi je ak se teško krekaju. mislim da je win mobile tu nekako u prednosti al to mislim zbog toga jer nisam vidio androida u akciji. A i win mobile mi ima nekako dekadentno sučelje, ko da sam još na DOS-u...

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Od svega ovoga što si tu napisao i sam mislim da je WM (HD2) bolji izbor za tebe. Mada su i jedan i drugi uređaj top svoje klase i koji god da odabereš nećeš nešto pogriješiti i pokajati. S time da je Android (Nexus) ipak tek u usponu i treba se dokazati, što kod WM više nije slučaj, ...ima svega.
    HC4L

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 89
    Posljednji post: 24-02-2010, 23:25
  2. Odgovora: 0
    Posljednji post: 03-01-2010, 03:05
  3. Odgovora: 0
    Posljednji post: 05-07-2008, 18:41
  4. Problem - google.com preusmjerava na google.si
    By KaKaV NeReD in forum Internet i zaštita
    Odgovora: 10