Da nečitam 32 stranice, može li mi itko ukratko reći kakav je ovaj mob?
Nešto me jako vuče da si nabavim novi mob, a čim sam ovaj ugledao na GSMareni, moram reći da mi se odmah svidio.
Nebih prodao svoj N82, već bi ovu Omniu imao kao privremeno, samo da vidim kakvi su Samsunzi, TS mobiteli, WM mobiteli... želio bih se malo u tome iskusiti...
Kakav je TS? Wlan? Kvaliteta izrade? Kakve navigacije mogu na njega i dali su besplatne pri korištenju kao Garmin za Symbian?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
TS po meni je cist solidan,mogu i s prstom naciljat manje stvari,tak da olovcicu rijetko koristim,plus jos k tome ima jos puno softwerskih dodataka i prckanja po registriu da se taj touch poboljsa (meni je to pomoglo)...
Wlan je ok,dosad kad sam bio spojen na neku mrezu,nikad mi nije puko signal il nesto...
Kvaliteta izrade je vrlo dobra,cim primis mob u ruku,osjetis da nije bezveze,kuciste je metalno/plasticno,jedino su poklopac od baterije mogli malo cvrsci napravit,al u koristenju to te ne smeta...
Ja trenutko koristim IGO 8 navigaciju,nije tesko instalirat i besplatna je...
Posto je to WM uredjaj,trebat ce ti vremena da se priviknes,napocetku mi se nije svidjo bas interface mobitela,al imas brdo programa s kojima se to da sredit,moguce je promjenit svaki detalj,tak da si prilagodjavas uredjaj po zelji (npr. ja koristim spb shell (kao promjena interfacea,koristim finger friendly tipkovnice koje su dosta bolje od orginalnih,koristim drugi phone dialer,promjenio sam taskbar,ima jos toga dosta)
Par smiješnih pitanja za ovaj mobitel:
1.Kako promjeniti bluethooth ime?
2.Kako zaključati tipkovnicu?
3.Kako isključiti A-GPS?
4.Kako mi mobitel na onom početnom zaslonu (your today screen slike-mislim da se tako to zove) zna kakvo je vrijeme vani, tj. kolika je temperatura, ako sam ga koristio bez SIM kartice i bez ikakvog spajanja na internet?
Oprostite na ovako glupim pitanjima, ali potpuno sam novi tu u WM svijetu, ništa nerazumijem, trebat će mi dosta privikavanja..
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Pošto nitko ne piše, ja ču ti probati odgovoriti na neka pitanja, stime da ne znam dali je Samsung radio kakve izmjene po tom pitanju u odnosu na HTC
1. ja mislim da je to ime uređaja koje bi išlo pod Owner Information, znači Start - Settings - TAB Personal - Owner Information
2. probaj pod Start - Settings - TAB Personal - Today - TAB Items - i tu pronađi Device Lock (markiraj, kvačica) odnosno možda postoji i koja druga caka ali kako ne poznam Samsungov UI...
3. nemam ga na svom WM
4. WM su ti jako pametrni uređaji i oni ti sve znaju pa i to. Naravno šalim se. Ti si ga kupio polovnog? Možda je vlasnik prije tebe radio update prognoze, koja se skida jedno 4-5 dana za unaprijed pa je i to ostalo ovako kao okvirno. Vrlo vjerojatno.
HC4L
1. Došao sam do toga, i nude mi se dvije opcije:
identification i notes
pod identification me traži name, company, adress, telephone i e-mail, a pod notes samo notes..
2. ovo nemogu pronaći
4.da polovnog sam ga kupio, temperatura od 2°C stoji otkako ga imam, ima neki program za vremensku prognozu, ali treba podesit pristup internetu.. ja bih kao na N82, ako je moguće, zabranio pristup svim mrežama osim WLAN mreži.. jeli to izvodivo?
I nešto me muči.. instalirao sam program sa CD-a za mob, i sve što prebacim s kompa na mob preko tog programa, ode u Storage, tj. u nekih 100 MB memorije i onda mi se popuni sva memorija.. kako prebaciti u onaj Mass storage, tj. onih slobodnih 7500 MB?
EDIT: dali mogu preoblikovati desktop na ovoj WM 6.5 verziji?
Kako, preko onog nekog programa Mobile Shell?
Dali meni pašu sve aplikacije koje su namjenjene WM mobitelima ili samo određene aplikacije?
Zadnji uredio GT-R : 28-12-2009 u 01:13
1. ma samo pod Identification upisuješ u kolonu name, ostalo ne diraš (a i možeš) i usput to je tvoje ime uređaja koje će ti biti bitno za instaliravanje krakanih aplikacija, ubuduće
2. možda je u novijim verzijama drugačije podešeno odnosno ovim što sam ti naveo na home screen-u ti se pojavi lokot kojim zaključavaš uređaj.
4. izvodivo je pisalo se o tome, probaj pogledati ovu temu: GPRS i MMS postavke za WM uređaje
HC4L
drzi dugo poklopljenu slusalicu i zakljucat ces tipkovnicu
ako koristis Vistu/7 onda skini Win Mobile Device Center, a ako XP onda skini Active sync.. onda ces imat pristuo obje memorije
A s desktopom mozes cuda raditi...
http://www.modaco.com/category/342/i...ia-modaco-com/
ovdje imas sve zivo o Omniji pa i kuhanih romova koji u sebi vec imaju impantirano HTC-ovo Tocuh Flo sucelje i sve to izgleda jako dobro....
samo flashanje moba je jako jednostavno i bezopasno, skines rom i za 2 minute ga imas na omniji..(pogotovo ako koristis xp).
ne pasu ti sve aplikacije al dobar njih jest... neke rade samo na HTC-u, dok neke ovise o reoluciji ekrana... uglavnom skontat ces sta valja a sta ne....
Zadnji uredio irmascher : 28-12-2009 u 01:42
"all in one"
Hvala obadvojici na odgovoru!
našao sam tu na forumu (nesjećam se u kojoj temi) link za core player koji radi na WM, i skinem ga, ekstraktam, tj. odpakiram i dobijem neke čudne fajlove.. kako da to instaliram na mob?
Ne otpakiravaš ništa, nego taj cijeli "paket" kopiraš (snimiš) u mobitel i pokreneš ga iz mobitela (izvršiš instalaciju tako).
HC4L
gore sam ti uredio post pa procitaj...
to sto si skino je .cab file i ne trebas ga extraktirat vec samo prebacit bilo gdje na mob iz pokrenut iz file manager te ce se odmah instalacija pokrenut![]()
"all in one"
Jel mi može netko objasnit kako da pobrišem sve ove internet konekcije, ako hoću update-at vremensku prognozu, ili čim pokrenem Garmin, nešto mi izbacuje error da se nemože spojit na tu neku VIP mrežu..
Dali ikako mogu kao na symbianu pobrisat sve te internet konekcije od operatera, a dozvoliti mu samo pristup internetu preko kućnog WLAN-a?
Sve se može. Iskreno kako nisam sad u mogućnosti ti pogledati ti ne mogu reći, ali negdije u Settings-ima, pogledaj pod Connections, mislim da bi trebalo biti. Selektiranjem konekcije i pod menu ili dužim držanjem konekcije mislim da bi ti se trebalo pojaviti neke mogućnosti.
Ali moj prijedlog, kažeš da si ga kupio polovnog, veliš kako imaš i stare konekcije za net, znači kao moj prijedlog napravi hard reset uređaja, da ga očistiš od svega i kreneš sam iz početka u "igru".
HC4L
To je ovo?
Ako upišem u operu na mobu, ili u google na kompu, na isto mi ispadne..
Btw ovaj program SPB Shell je odličan!
Samo to me jako jako nervira to što mi uvjek izbacuje errore kada se želim spojiti na net preko wlana.
EDIT: Našao program instalirao, sve disablirao i radi!!!
Hvala ti puno @EdgeD600!!!
Samo što moram uključiti wlan prije nego što želim update-ati vremensku prognozu.. Dali se to može namjestiti da si program prilikom update-anja (svaka 4 sata) si sam upali wlan, nakon update-a ga ugasi?
Ili da si određeni programi koji koriste internet prilikom pokretanja sami pale wlan?
EDIT 2: da neradim dupli post, kako vi gledate filmove na svojim mobitelima?
dali ga samo prebacite skupa s tilom u .avi file-u na mob, ili ga convertirate?
Ja sam pokušao preko total video convertera convertirati film iz .avi file-a koji je imao oko 700 MB u .wmw file (odabrao sam za pocket PC). Convertirani film je trebao imati oko 500 MB (što nije nešto malo), ali samo convertiranje traje jako jako dugo... Za 1% sam čekao 5 minuta, i pisalo je da će za 6 i pol sati biti convertirano..
Zadnji uredio GT-R : 29-12-2009 u 22:37
meni su epizode south parka u avi formatu,imas stranice kao npr. ppcwarez di imas skoro sve filmove,ali su samo smanjene rezolucije pa i sam film ima manje mb...
za gledanje filmova koristim http://www.omniahub.com/forum/index....pic,382.0.html
Titlove jos nisam probo,al prepostavljam da ti ime titlova mora bit isto kak i ime filma
bas tako - ime titla treba biti isto kao i ime filma i radi perfektno! cak se i velicina slova i vrsta fonta mogu menjatii nista se ne mora konvertovati i sta ti ja znam, samo prebacis i pustis.. uzivancija. ako slucajno bude neki problem, proveri da li ti je stiklirano options/video/GDI.. ako jeste, mora da radi
Meni neradi..
Napravio sam folder u kompjuteru, stavio u njega film i titl, s tim da titl ima isto ime filma (samo copy/paste) i .srt, i taj cijeli folder sam si stavio na memorijsku karticu i pokrenem preko Core Playera, gledam normalno film ali nema titlova... Preko Media Playera uopće nemogu pronaći film u mobitelu..
u total video converteru imas opciju da za film zalijepis titl dok ti ga prilagodi velicini displaya... nije lose filmu smanjiti velicinu jer se ustedi na memoriji..
"all in one"
Evo jedva našao TCPMP player za svoj WM 6.5 da radi, prvi puta mi se nešto zblesirao i ekran je bio na dva dijela, morao sam restartati mobitel i nije se više htio upaliti dok nisam bateriju izvadio i ponovno ju vratio, pa ga upalio i ponovno pokrenuo program. Odabrao sam u options ono GDI i odmah su titlovi proradili...
Hvala !
Ako nekog zanima gdje sam našao, evo OVDJE.
Skinuo sam s prvog linka, jer je na megauploadu.
http://picard.exceed.hu/tcpmp/test/ sa ovog linka skinuti verziju TCPMP playera 0.72RC1 za pocketpc. mozda ce trebati i netframework 3.5, a mozda i ne (ja ga vec imam, ali mozda je probllem bez njega).. instalirati na My storage, ne na karticu.. ako nesto ipak nece, pogledati jos i http://www.samsung-omnia.org/third-p...re/coreplayer/
napravicemo da radi
e da, mora da moze, istovremeno smo resili.. pozz![]()
Jel moguće ikako nabaviti flash player za ovaj mobitel?
Stvarno je velik nedostatak što nisu tvornički u njega ubacili flash player, kad je super za surfanje..
instaliraj Skyfire... ima implanitran flash...
http://www.skyfire.com/
"all in one"
Bookmarks