kazi mi kako se snalazis u pisanju sms_a? ja bi htio ubost Omniu,pa me zanima kako to funkcionira? i istalo,poput pretrazivanja imenika i slicnih stvari?
Trenutno (9 mjesec '08) kao vrh ponude među smartphone touch screen mobitelima se ističu HTC Diamond, iPhone 3G i Samsung Omnia. Neće se svi složiti sa ovim odabirom, ali tu je ozbiljni konkurent još jedino HTC Pro koji je pak dimenzijama (debljinom) izvan konkurencije.
iPhone za i protiv:
Glavna prednost kod iPhone-a je nenadmašno sučelje i laka upravljivost, dok mu je mana ipak ono "ispod haube", Windows Mobile je napredniji OS.
HTC Diamond za i protiv:
Glavna prednost mu je najljepše i vizualno najdotjeranije sučelje, dok bi najveća mana bila nešto manji ekran i ne baš jednostavno (praktično) upravljanje sa 3D Flo sučeljem.
Samsung Omnia za i protiv:
Glavna prednost Omnie pred konkurencijom su svakako njene nenadmašne multimedijske mogućnosti.
U tako tanko kučište ugrađena je kamera od 5 megapixela sa bljeskalicom, autofokusom, prepoznavanjem lica i još mnogim drugim naprednim mogućnostima koje PocketPC konkurencija može samo sanjati.
Ostale osobine koje su cool su ugrađeni GPS, WiFi, 8/16 GB interne memorije, HSPDA, 3.2 '' LCD, motion sensor.
Najveća mana bi bio nestandardni USB priključak, nedostatak 3.5 mm jacka za slušalice, te nedostatak stylusa ugrađenog u kučište (dobije se odvojeno).
Dimenzije Omnie:
Vanjske dimenzije: 12 x 56.9 x 12.5 mm
Težina: 122g
To je otprilike koji milimetar uže od iPhone-a, dok su ostale dimenzije skoro jednake.
http://www.phonearena.com/htmls/Sams...e-pc_2914.html
Glavne značajke:
Dobro:
* Quad-band GSM
* 3G sa HSDPA 7.2 Mbps
* Windows Mobile 6.1 Professional OS
* 624MHz Marvell PXA312 CPU i 128 MB RAM
* 3.2" 65K-color touchscreen sa rezom 240 x 400 pixels
* 5 megapixel autofocus camera sa "Wide Dynamic range" modom, prepoznavanjem lica, prepoznavanje osmjeha, geotagging fotografija
* 8 /16 GB ugrađene memorije, microSD utor (do 16 GB)
* ugrađen GPS receiver sa A-GPS
* Wi-Fi
* Stereo Bluetooth i USB spajanje
* FM radio sa RDS
* Optical joystick sa funkcionalnošću virtualnog miša
* ugrađen accelerometer za automatsku rotaciju ekrana i sa naprednim mogućnostima podešavanja
* TV izlaz
* DLNA podrška (bežično dijeljenje multimedijalnog sadržaja)
* Kvalitetni materijali i sjajan "finiš"
* Vizualno dopadljiv i tanak
* Baterija od 1440 mAh
* Brz rad i dobra osjetljivost touch screeen-a
* sučelje gotovo potpuno prilagođeno upravljanjem prstima
* Samsung QWERTY tipkovnica za pisanje prstima i landscape modom rada
* Opera Mobile 9.5 potpuno prilagođena upravljanjem prstima
* TouchWiz UI
* DivX video podrška dolazi predinstalirana
* Iznadprosječna kvaliteta zvuka
* Slušalice dolaze sa adapterom za 3.5mm jack
Loše:
* Nema utora za stylus
* Loša vidljivost ekrana na suncu
* Memorijska kartica nije hot-swap
* Nestandardna rezolucija LCD-a
* Nema zasebni 3D accelerator
* Nestandardni USB priključak
* Opera Mobile nema pravu podršku za Flash (YouTube)
Mene se osobno najviše dojmilo TouchWiz UI sučelje koje možda nije lijepše od onoga koji ima HTC Diamond, ali je svakako praktičnije.
Zgodna mogućnost je da se pritiskom na tipku za prekid poziva uvijek vraćate na Home screen bez gnjavaže sa pritiskanje sitnog "X" zanka u gornjem desnom uglu ekrana.
Dodatna stvar koja pridonosi lakom upravljanju Samsung Omiom je tipka koja se nalazi na gornjoj bočnoj strani uređaja. Njome se direktno poziva Samsungov meni sa najčešćim programima koje trebamo.
Za sada postoje više predložaka Today screena koje je izradio Samsung imajući u vidu lakšu pravljivost prstima.
Meni se osobno najviše sviđa Today screen 2 bez widgeta.
Pogledajte još surfanje Operom
i upravljanje kamerom
Zadnji uredio God's Servant : 04-02-2009 u 20:47 Razlog: dodavanje videa
kazi mi kako se snalazis u pisanju sms_a? ja bi htio ubost Omniu,pa me zanima kako to funkcionira? i istalo,poput pretrazivanja imenika i slicnih stvari?
i koliko ti traje baterija? imaš možda koju sliku uslikanu njime?
@rapajic_st
što se tiče pisanja sms-a i pisanja uopće to je riješeno na najbolji mogući način u sferi PocketPC mobitela. Na razini je sa najnovijim HTC-ovim rješenjima.
Npr. najlakše je tipkati kada se uređaj okrene u lanscape mod, onda je tipkovnica raspoređena duž 7 cm koliko je širok ekran.
Onda su slova toliko velika da se može tipkati bez problema sa dvije ruke palčevima. Problem bi mogli imati oni sa "čevapima" od prstiju, ali ponavljam sve u svemu prilično lagano se tipka.
Pretraživanje imenika?
Najjednostavniji način je preko jedne vrste "quick diala" sa thumbnailovima sličica ljudi koje najčešće pozivaš. Na jednom ekranu ih možeš imati najviše 9. Taj "quick dial" je integriran u Today screen i koristi se tako da samo tapneš na sliku (thumb) onoga koga hoćeš pozvati (a thumbove mogu i oni sa "čevapima" stiskat).
Samsung je izradio i posebnu aplikaciju Phonebook u kojoj se kompletno pretraživanje i skrolanje obavlja prstima.
Treći način je pametna pretraga u osnovnoj aplikaciji Phone do koje se dolazi na način da se stisne tipka za pozivanje.
Sada se aktivira tipkovnica kao na normalnim mobitelima na kojoj se tipka. Fora je ta da npr. ako tražim Maju čim stisnem "M" već će biti prva ili druga na popisu. Ako stisnem "MA" onda je 100% prva na popisu. Začudili bi se kako ovo dobro funkcionira.
@ Mobyfan-ica
Baterija mi traje skoro 2 dana s time da ga po noći gasim. Kasno navečer drugoga dana se mobitel ugasi ako ga ne stavim puniti.
I nije neko vrijeme autonomije, ali treba uzeti u obzir da je procesor 624 MHz i LCD od 3.2'' što guta. Također imam instaliranu moddanu verziju software-a za koju mnogi kažu da nije najduži vijek trajanja baterije.
Za očekivati je da bi sa nekom drugom verzijom baterija trajala puna 2 dana korištenja.
Nemam još slika za upload, ali ono čista klasika za 5 megapixela.
Ok, hvala na odgovoru.![]()
mslim da je omnia najkompletniji mob na tržištu..on je za sve...
samsung x460--samsung d-600--nokia 6288--n73--n91me-v630i-6288-lg ku990, s.e g700-lg kf750 + hp ipaq 114
Evo u čemu nije nije dobar:
Nije baš praktičan za slušanje muzike npr.
Prekratko trajanje baterije kod slušanja muzike u biti ovaj mob potpuno izbacuje za neko ozbiljno korištenje kao mp3 player-a.
Nisam testirao jer ne slušam muziku na mobu, ali sigurno je neko mizerno vrijeme autonomij baterije.
TouchWiz UI je nešto kao widgets za windows ili ???
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ja mislim da je TouchWiz UI naziv za cijeli paket programa koji je Samsung napravio da bude jednostavan za kontrolu prstima.
Ovi widgeti su samo jedan dio TouchWiz UI-a, ostali dijelovi su npr. Touch Player, Samsung Menu...
da.. ali glupo mi je kaj npr.. ja sma na svoj lg ku990 stavio temu koja zamjenjuje kompletnu TouchWiz UI tehnologiju i na mom lg je bolja nego na omniji i f480... to je malo žalosno...
samsung x460--samsung d-600--nokia 6288--n73--n91me-v630i-6288-lg ku990, s.e g700-lg kf750 + hp ipaq 114
TouchWiz UI.je grafičko sučelje na i900.Ovi widgeti što se nalaze na desktopu su sastavni dio TouchWiz-a.
Otkad to LG ima TouchWiz kad je TW samo na samsungu i900 ?TouchWiz UI tehnologiju i na mom lg je bolja nego na omniji i f480..
pa imaš efs program s kojima možeš mjenjati lg ku990.. stavio sam tu temu i ja imam te widgete.. i cijeli samsung soft..to je tema ali mjenja apsolutno sve.. identično ko f480
naravno nemislim na wm...
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
npr.. ok..možda nisam trebao omniu uzeti nego f480 konkretnije.. ima iste widgete isti meni i ste ikone i funkcije ko tocco na ku990
i dal se isplati dati tolike novce za omniu???
Razmišljam ju kupti!!!
i dal ima gdje toturial za instaliravanje garmina!?![]()
Moje mišljenje je da nijedan mobitel ne vrijedi 500 € koliko ovaj model npr. košta u Italiji. Znači ne isplati se nikako, mobitel si možeš kupiti već od 50 kn
Što se tiče Garmina pogledaj si malo ove teme:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=52495
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=52380
Pa imam mobitel za 50 kn!!! hoću omniu!!!! mislim da je naj mob na tržištu trenutno i za 3000 kn bum ju kupil!!!
Hvala na odgovoru
e a zakaj ju ti onda imaš ak se ne isplati!?![]()
Pa zato što su mobiteli moja "furka"a promatrajući sve recenzije, i odvažući što želim od mobitela, skužio sam da je Omnia - ni manje ni više nego najbolji mob na tržištu (barem za mene).
Bio sam u prilici da ga uzmem i jesam![]()
Bookmarks